Isbryter-Batman og banekjøring.

Etter mye slit klarte omsider Linn og jeg å få vogna løs fra isen, nå har vinteren vart så lenge at jeg rett og slett ikke gadd vente mer! Noen bøtter varmtvann og litt muskelkraft var det som skulle til, og plutselig var vogna mi fri igjen! Hallelujah. Det er fortsatt litt is og råtten snø igjen på banen, men skitt au. Kjøre skulle vi uansett! Hadde vi drøyet årets første kjøretur enda mer så ville både Batman og jeg glemt gamle kunster! Det ville vært upraktisk.

Litt justering av sele og strigling av skitten gamp senere kunne jeg for første gang på mange måneder endelig spenne for hesten min igjen og det var så utrolig deilig! Bat oppførte seg konge bra mens jeg dro på dragene, spente for vogna og gjorde noen siste justeringer på saletten, kommer aldri til å slutte å være stolt over hvor flink han er som kjørehest! Sto så rolig og fint, og han har ikke vært forspent vogn siden august i fjor eller noe ..

Linn har aldri kjørt hest før, utrolig nok, så det ble hennes første gang som passasjer med Bat og meg! Vi kjørte ned fra stallplassen og opp til banen, Bat gikk kanonfint og det ble til og med litt presisjon fordi vi måtte igjennom et veldig trangt punkt med noe tregreier på begge sider av veien, men vi klarte det! Woho. Oppe på utebanen var ikke forholdene de beste (enda) men det smelter fort så snart kan vi cruise rundt i trav og galopp igjen tenker jeg! Gleder meg!

Batman hadde mye herlig energi og ville helst trave runde på runde, men det passer seg dårlig når underlaget varierer mellom snø og sand, det blir veldig humpete å kjøre på, dessverre .. Men vi fikk kjørt litt likevel da, bedre enn ingenting! Og vi fikk øvd litt på manøvreringer, snu trangt osv, og alt av signaler satt strålende! Og så fikk vi knust litt is! Hallo, da er jo dagen komplett. Bat gjorde dessuten sitt aller beste og jeg er veldig fornøyd med ham :D Dessuten var Linn flink passasjer, hjalp til å balansere oss i svingene, holdt Batman under påseling og alt, tusen hjertelig takk for hjelp! Straks snøen er borte og banen enklere å bruke, skal du få lære deg å kjøre du og!

Bildene fra i dag er det Hedvig som har tatt, creds til henne for dem! Herlig dag i stallen, elsker Svartedal så mye! Beste stedet i verden. ♥

(Dragene skal egentlig ligge på linje med trekklinene.)

Kjekt å være to når man skal på med vogna! Linn står ved Bat mens jeg løfter på plass giggen.

Batman tar livet kult.

Fine hest!

Ut på tur, aldri sur! Vi fikk med oss fint underlag hele veien til utebanen da, typ to hundre meter på grus :P

Oppe på utebanen, bittelitt snø og is igjen bare, men snart ferdig smeltet! Bat er pån med en gang og jobber bra.

God miljøtrening å kjøre gjennom is, lager rar lyd når den knuses av vogna. Isbryterekvipasje! Burde henge en harv bak vogna eller noe for å gjøre det hele komplett. Vi ville blitt isens verste fiende!

ntby
Til angrep på isen!

3vwx
Batman ruler isen.

Ble mest frem og tilbake langs den ene langsiden som var helt bar, men vi er i godt humør likevel!

Litt trav.

Andre hånda, etter å ha gjort en elegant snumanøver.

Batman venter på klarsignal til å øke tempoet litt.

Fine hesten! Minner meg på at jeg må klippe kastanjene hans igjen forresten. Gror som ugress, usj.

Såå deilig å være i vogna igjen ihvertfall! Og det tror jeg Batman syntes og!

Pent holdt fra trav :)

Batman har fått øye på noe kult. :P

Noe skikkelig kult også!

På vei tilbake til stallplassen :) Vi burde ha noen fine gammeldagse kjoler på oss og en piknik-kurv bakpå, så er jo elegansen komplett!

Jobber med å stå stille, man kan aldri øve nok på å stå stille! Batman er flink til det, ihvertfall. Bedagelig kar!


Spent fra vogna.

Smålig mislykket forsøk på bilde av oss alle tre, Bat ville være midtpunkt og det får han jo selvsagt lov til ..

Bartehest!

Og så bare to siste bilder fordi Batman er pen.

Veldig pen. Hårete, men pen. Penest i verden. ♥

9 thoughts on “Isbryter-Batman og banekjøring.

 1. Flotte Batman! han er virkelig flott og alsidig han der altså. knall flotte bilder.

 2. Herlige bilder! Så godt å se dere kjøre igjen! Gjør egentlig bare at jeg får enda mer lyst til å kjøre inn Fabio. Sukk… Vel, dere var iallefall veldig fine, alle tre! Alltid moro med kjøreblogg :) Flotte, staselige Batman!!

 3. Så flinke dere er! :D tror du at du kan blogge om kastanje-klippingen?

  SVAR: Blogge om kastanje-klipping faktisk! Haha, joda, det kan jeg vel prøve å få til O.o

 4. Like fantastiske bilder som alltid! :-) Elsker virkelig kjørebilder av Batman, han virker til å være i sitt rette element og ser jo strålende ut som alltid! Jeg og er interessert i kastanje-klippings blogg.. Har faktisk adri hørt at de skal klippes og har aldri sett noen gjøre det så nå er det rett til google å finne ut litt, haha!

  SVAR: Aw, tusen takk for kommentar! Det var hyggelig å høre! Ja, han ER i sitt rette element foran vogna, man merker virkelig at det ligger i blodet hans for han elsker det virkelig! Skal prøve å få til bilder fra kastanje-klipping i dag, haha, hadde ALDRI ventet meg at det ville være noen interesse for det! Man må klippe kastanjene på grovere hester så de ikke vokser seg for lange. Om de blir for lange kan de krasje inn i det andre beinet og rives av så hesten begynner å blø = ikke bra!

 5. Var ikke klar over at det var sååå lenge siden dere kjørte sist! Spennende :D bildene her var helt nydelige, Bat tar seg godt ut i sola ;)

 6. finfine batman, han er rålekker foran vogn og man kan se at han bare digger det og elsker jobben sin! virkelig herlig, og heldige dere som har bar bane nå :)

 7. åhh, så herlig! Men du? kunne du laget en blogg om alle bittene du har på/til batman? og gjerne forklare litt til de,( hvorfor du bruker de, når du bruker de, anbefalinger, osv )

  Er iallefall noe som jeg hadde vært grådig intr i å lese om :)

  SVAR: Tusen takk for kommentar! Bitt-blogger kommer!

 8. Åååh, herlig! Skulle ønske jeg også hadde vogn så jeg kunne ha kjørt inn gampus (og kjørt altså), haha! Batman ser SÅ fin ut foran vogna, sukk. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *