Hestenes klan, bokanmeldelse.

Å annmelde bøker er gøy, og nå skal bok nummer to i ilden! Det jeg har lest denne gang er Live Bonnevies debutroman, Hestenes klan. Kort sagt så er det vel den beste boka jeg har lest hittil i mitt liv, og det bør si sitt, for jeg har slukt noen sider opp gjennom. Dette er en roman som vil få deg til å åpne øynene en gang for alle, enten du liker det eller ei. Her er hva som sies om boka.

«Amanda Fivel er 17 år og konkurranserytter. På sidelinjen har hun en tilsynelatende engasjert far som heier henne fram, men det foregår noe i familien Fivel som er godt skjult. En hemmelighet som kommer til overflaten når faren til Amanda satser noe han ikke har råd til å tape. Noe han krever at hun skal vinne tilbake. Amanda blir satt på ryggen av en hingst, som utfordrer henne på en måte hun aldri har blitt utfordret før og hun tvinges til å ta et oppgjør. Det handler ikke lenger om å bli voksen, men om å bli den man er ment å være.»

Sett fra sytten år gamle Amandas perspektiv, er dette en tankevekker, og jeg er sikker på at mange som har lest boken har endt opp med å se noe av seg selv i henne. Man lærer av sine feil.

Hestenes klan har fått meg til å både le, gråte og tenke, og den har ikke minst ødelagt et par netters søvn for min del. Jeg klarte jo fysisk ikke legge den fra meg, og i løpet av de to døgnene jeg brukte på å lese den ut lå jeg og leste til fire om morgenen. Det er en fantastisk godt skrevet bok som så og si alle som har holdt på med hest vil kjenne seg igjen i, og Live Bonnevies ord får de aller fleste til å tenke over handlingene sine. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg elsker denne boka, og den eneste negative tingen jeg kan komme på etter å ha lagt den fra meg med et sukk, var at den burde ha vart evig, og ikke bare over firehundreogførtiåtte sider.

I mine øyne er dette en bok som mange sannsynligvis vil la seg påvirke av, så vær obs på at faren for å bli smittet av bittløsdilla, islandsdilla eller frihetsdilla er stor etter å ha stukket nesa nedi Hestenes klan. Jeg ble ihvertfall relativt kraftig påvirket, jeg vet ikke om det er min eller bokas skyld, eller at jeg rett og slett er for lett påvirkelig, men. Sannsynligheten for å få øynene sperret opp til en viss grad er ihvertfall relativt stor for det gjennomsnittlige hestemenneske. Jeg er særere enn gjennomsnittet og kunne blitt følt meg langt mer truffet, dette er en vaskeekte tankevekker som mange kan lære av!

Hestenes klan er en bok du bare må lese, rett og slett! Jeg kan ikke si mer enn at dette er en fantastisk fortelling helt utenom det vanlige som enhver vil ha glede av.

Her blir det helt klart fem av fem stjerner fra fra meg, for dette er rett og slett det beste jeg har lest. Endelig en hestebok med noe liggende bak! Jeg er mektig imponert og ser frem til mer fra Live Bonnevie!


Forsiden.


Jeg tror jeg lo så høyt at jeg vekket hele huset av akkurat denne setningen.


Vakkert og mystisk layout på bokomslaget!


Anja får sagt det, rett og slett!43 thoughts on “Hestenes klan, bokanmeldelse.”

 • Oioioi.. Er allerede truffet av islandsdilla, og det at du nevnet det gjør meg bare mer nysgjerrig. Jeg tror jeg må få tak i den, for den hørtes utrolig bra ut. (Du skrev forresten at boka fikk seks av seks stjerner, mens du bare hadde fem stjerner på bildet.)

 • Du er flink til å anmelde bøker, jo! Hestenes Klan er virkelig, virkelig en tankevekker. Utrolig fin bok, som på nytt åpnet øynene mine da jeg var i ferd med å gå over på den andre siden av hvor jeg var/er. Lenge leve Island og de herlige tøltmaskinene, og Embla da såklart :) Som du sier, gleder meg til å få lest mer av Live Bonnevie! Har du forresten hørt om et kulere navn enn det superforfatteren har?! Tror ikke jeg har. Bra blogg! Nei, nå vil jeg bare lese den igjen for fjerde gang..

 • Den boka skal jeg helt klart lese – om det så er det siste jeg gjør! Har hørt så mye bra om den, og når jeg har både isisdilla, frihetsdilla og til dels bittelitt bittløstdilla, er det jo ingen tvil om at jeg burde lese den. Bra anmeldelse : )

 • Jeg har enda ikke kommet meg så langt som å få lest denne boka, men jeg skal. Noe jeg har sagt i lang tid allerede, får satse på at jeg får den til jul eller noe :) Alle som har lest den sier jo at den er bra, og da må den jo være det!

 • Jeg liker absolutt ikke å lese, det må iallefall ha handling om hest. Men du overbeviste meg fort om at denne boka er noe å lese! Må få somlet meg til det en gang. Suverent blogg-innlegg som vanlig, Matilde!

 • Helt enig med deg, dette er tidenes bok, rett og slett!! Syns den burde vært myee lenger! Elsker å lese, og har lest utrolig mange bøker, men denne er virkelig den beste :) Har lest den mange ganger, haha :p Kjempebra at du skriver slike bokanmeldelser, forresten :-D

 • ah, da må jeg vel finne den og sette igang å få lest den jeg også! har hørt o mden før, men har vel aldri tatt meg tid til å lese hva den handler om eller noe. nå fikk jeg jo et innblikk og utifra din superbra anmeldelsen så er det vel på tide å få satt seg til rett med ei god, fin hestebok. :- )

 • Wow, nå fikk jeg virkelig lyst til å lese boken!
  Forresten, la merke til at det er fem stjerner, ikke seks :) Super bokanmeldelse!

 • Den boka står på ønskeligsta mi til jul :D Har hørt utrolig mye bra om den, og jeg gleder meg til jeg får lest den selv! :D

 • Venninna mi leste den, hun greide seriøst ikke legge den fra seg, hun fikk skikkelig mye kjeft når hun leste den i timene – hahah men hun leste bare videre. Den boka høres heeelt.. fantastisk ut! Skal lese den snart, når den som låner den nå fra biblioteket er ferdig med den :’D

 • Helt enig Mathilde, jeg har lest boka 7 GANGER!!, blir ikke lei. Like spennende hver eneste gang :) Jeg elsker den, og det er den beste boken som er blitt skrevet!

 • Tuller du med meg? At det går ann ditt ondskapsfulle menneske, nå har eg sittet klar med en bokanmeldelse om denne i ¨drafts¨ på siden som eg skulle publisere i dag i det eg endelig fikk satt siste punktum og bare skulle laste opp bilde i dag. Men så kommer du meg altså i forkjøpet, jaja, hihi xD Eg likte boken veldig godt, men selv om det er NORGES beste hestebok (eg har noen andre utrolig gamle favoritter i fra utlandet,) så må eg si at det er noen ørsmå mangler eg har lyst til å pirke litt på, sånn er det bare, eg sluker bøker, men av og til må eg bare pirke litt. Får komme med min egen anmeldelse en annen dag, fikk ikke lyst til å publisere den i dag iallefall for da blir eg beskyldt for herming eller no. Men liker disse bokanmeldelsene dine, syns du skriver som en skikkelig bokkritiker : )

 • Utrolig bra anmeldelse! Kanskje du skal bli en kritiker\anmelder? Du er virkelig flink :) Fikk lyst å lese boka nå.

 • Høres jo ut som en bra bok! Jeg har sett bok-traileren på youtube, og har allerede sagt fra til mor og far at jeg vil ha denne boken til jul :D

 • Kan ikke si meg mer enig i deg! Det er en utrolig vakker og tankevekkende bok som vekker følelsene. Jeg må si jeg felte noen tårer jeg og! Det er absolutt den beste boka jeg har lest, og jeg har lest mange(!) bøker! Den er skrevet på en helt unik måte, som ikke ligner noen andre bøker.
  Live har fått mange hestefolk til å se nytt på det hesteholdet som er vanlig for de fleste nå til dags, bare ved å skrive en roman, og det synes jeg er virkelig beundringsverdig!

  Jeg gleder meg virkelig ttil å følge med Live videre, og det hadde jo vært utrolig spennende om det ble film ut av det og :)

  Stå på med bokanmeldelser Matilde, denne var flott!

 • Ah, søren også! Har hittil klart å holde meg unna denne boken som alle sier er så fantastisk (har så høye forhåpninger til den at jeg er redd for å bli kjempeskuffet når jeg leser den :p ) men når til og med Matilde sier den er fantastisk…. vel, okay da. Da får jeg vel skaffe meg et eksemplar og forberede meg på en søvnløs natt :-)

 • Komentar nummer to. :D Lånte boka på biblioteket samme dag og nå er jeg stuptrøtt, fordi jeg ikke greide å legge den fra meg i går kveld. :P Blir ordentlig stolt av å drive med islandshest når jeg leser boka.

 • Jeg vil lese! Jeg vil lese! Er det lov å spørre om prisen? Lånte ikke du den av noen?

 • Jeg satt selv med tårer i øyekroken gjennom hele boken.. Er virkelig en fantasktisk bok! Etter jeg leste den har det gått opp ett lite lys for meg, jeg tenker mye mere over hva jeg gjør med Cæsar nå. Jeg spørr alltid om lov før jeg gjør noe og straffer han aldri. Jeg virkelig elsket boka, og følger bloggen til Live, lærer utrolig mye av hun.

 • Er så utrolig enig med deg! Fikk den i julegave av pappa, og jeg leste/slukte den på rundt fire timer. For en fantastisk fin bok! Elsket den rett og slett! Og du har rett, fikk plutselig lyst til å prøve å ri hesten jeg låner uten noe utstyr i det hele tatt og bare la det fare… Men vi får ta det steg for steg tror jeg, da det ikke er min egen hest. :P Fantastisk bra bokanmeldelse, og fantastisk bra bok! :3

 • Denne boken har jeg aldri lest liknende til! Hulket i timesvis, den traff meg virkelig på alle mulige måter!

 • Vil gjerne lese den, men har ikke penger for øyeblikket, uansett, takk for fin og opplysende bokanmeldelse! :)

 • Off, brukte 2 dager på å lese hele boka og det endte med at jeg sto opp kl 4 om
  natten for å tørke tårene. trur jeg satt å gråt i 1-2 timer. boken fikk meg til å se helt annerledes på hestenes frihet, og har fått meg til å tenke mer på å bli kjent med hesten phsykisk. beste hesteboken iløpet av de årene jeg har levd i allefall :)

 • Leste akkurat ferdig boka, og jeg sitter igjen med alt av diller!
  Tror også dette er en av de få gangene jeg har grått så mye som jeg har gjordt. Elsker bare boka.

 • Jeg har lest boka får andre gang np , den boka er bare vanvittig bra ! Jeg anbefaler alle til å lese en :)

 • Har lest den flere ganger og den blir bare bedre og bedre for hver gang. Anbefaler sterkt!! Men er det noen som vet om det kommer en film av den? :)

  SVAR: Hei! :) Ja, film skal være på vei, forfatteren jobber med manus i dette øyeblikk :) Du kan lese mer om prosjektet i bloggen til Live her: http://www.hest.no/blogg/?bid=34497

 • Helt ening i alt du skrev! jeg fikk alle dillaene selv :P kan faktisk si at denne boken forandret live mitt, haha! jeg å ponnis har faktisk fått et mye bedre bånd etter jeg leste denne boka, selv på sprangbanen! elskrelskerelsker den virkelig!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *