Småhissig superhelt på trening.

I dag ble mine rytterkunskaper virkelig satt på prøve, for Batman var direkte hissig og veldig energisk under dagens dressurtrening. Bortsett fra å kaste litt på hodet, gjorde han ikke egentlig noe fyfy, men han var ekstremt fremover og gikk veldig mot bittet og prøvde hele tiden å løpe fra meg. Slik kunne ikke dette fortsette og denne energien måtte jeg klare å utnytte fullt ut. Den strenge og bestemte Matilde måtte frem og vise Batman hvem som faktisk var sjefen.

Hesten fortsatte å kaste på hodet (ikke lett risting, det er bare moro) men skikkelig kasting, slik at jeg falt ut av balanse. Han vrangstilte seg og ga blankt faen i signalene mine, og deretter økte han tempoet og prøve å løpe fra meg, og slik fortsatte han, uansett hva jeg gjorde. Men da han plutselig kastet seg ut i en veldig lite planlagt fatning og virkelig la seg på bittet, måtte jeg rett og slett ta ham skikkelig. Jepp, der fikk Batman virkelig høre det .. Slik får han bare ikke holde på, og en halvparade betyr faktisk en halvparade! Batman fikk seg en kraftig irettsettelse, og da skjønte han endelig hvem som faktisk bestemmte.

Da underkastet han seg totalt og overdrev signalene mine til det ekstreme, og forsøkte å legge seg ned i en rollkür-liknende form. Men selvom Batman synes det er gøy å leke hyperflexert hest en gang iblandt, rekker han svært sjelden å gå og gnage seg i bogen i mer enn noen få millisekunder. Med en rytter som følger klassiske rideprinsipper og er totalmotstander av rollkür, er det ikke greit å være en hest som prøver å snike seg bak lodd. Batman ble hurtig drevet frem og opp til loddplan igjen, og jeg pustet lettet ut.

Nå gikk ting adskillig bedre, Batman holdt den stabile formen og løftet hodet i loddplan, og flere rollkür-øyeblikk ble det ikke. Han var rolig og kontrollerbar og sluttet å løpe fra meg og tulle, så irettsettelsen hadde han bare hatt godt av. Vi galopperte en del på begge hender, Batman var ganske sterk, men ellers helt grei og hadde ingenting imot å jobbe, han ville bare jobbe i et litt høyere tempo en jeg.

Til tross en god del tull og mye anspenthet i starten av økten, er jeg veldig fornøyd med egen innsats i dag. Sitsen min bedrer seg stadig, og når hælene kommer hundre prosent på plass, svaien i ryggen trenes bort og håndstillingen bedrer seg, er det ikke veldig mye igjen å rette på. Salen er veldig vond å sitte i starten da jeg er veldig stiv og støl for tiden (overgangten til dressursal er hard!), men når det løsner for meg, går ting mye bedre. Knestøttene hjelper mye i ridningen, og så snart jeg får hatt den hos Fossum, er jeg sikker på at ting vil bli supert!

Batman er proppfull av energi om dagen selvom han ikke får et gram kraftfôr, og når jeg klarer å utnytte fremdriften hans til å hjelpe ham å jobbe riktig, blir ting utmerket for oss! Alle hester har sine dager, og i dag var Batman i et småbøllete hjørne.

Blogges!


Han var rolig og helt grei i starten.


Men det varte ikke lenge. Her kødder han under oppskrittingen.


BATMAN! Du får ikke lov å gå rollkür, det er teit! Understreker at dette var et meget uheldig øyeblikk :P


Dum, overenergisk og løpende dustehest som nok en gang løper fra meg. Like etter at bildet er tatt styrer jeg ham rett inn i gjerdet og setter ham på plass, slik som dette får han ikke holde på.


Og så begynner han endelig å roe seg ned. Her i arbeidstrav.


Fortsetter å jobbe i arbeidstrav, sykkelhendene mine ødelegger nok litt og Batman går ganske mye foran lodd her.


Begynner å søke ned, jeg er veldig anspent i armer og skuldre her, og Batman en anelse vrangstilt. Men ellers er det ganske så greit!


Galopp på volte. Håndstillingen min blir rett og slett helt feil når vi galopperer, og Batman blir sterk. Men vi jobber med saken, og han bukket ikke en eneste gang, og kom ikke med et eneste avbrudd før jeg ba om det, så det er positivt!


Galopp på volte, begynner faktisk å tenke på å søke ned. Hendene mine må opp, jeg vet.


Galopp på volte.


Galopp på volte.


Galopp på volte, bortsett fra hendene mine som prøver å roe ned en småsterk Batman, er sitsen min virkelig blitt kraftig forbedret. Støtten jeg får fra salen hjelper det å følge med Batmans bevegelser og sitte nede helt enormt!


Galoppen hans begynner å likne noe nå altså! :)


Han løsnet mye etter litt galopparbeid på begge hender, og jeg fikk aktivisert bakparten hans veldig bra i skritten etterpå, ved å bruke dressurpisken som en forlengene arm og støtte på bakparten hans.


Stilning og bøying i skritt.


Stilning og bøying i rolig trav.


Han fikk et ekstremt godt og aktivt skritt mot slutten, veldig var for sjenkel og med masse energisk fremdrift, superfornøyd med han her! :D


Det sto fremme et hinder som noen ikke hadde giddet å rydde bort, og vi tok likegjerne og hoppet over der en gang før vi ga oss, vi. ^^


Så er det tid for avstigning, og det gjøres selvsagt på følgende måte. Sett deg på bak salen ..


.. og skli ned!


Fornøyd og sliten ekvpiasje etter hard treningsøkt.


Meg og Batman på vei ned til stallen igjen.


Etterpå gresset jeg Batman i tjue minutter, og det satte han pris på!


Gomle, gomle, gomle ..


Meg og Batman i det grønne gresset.32 thoughts on “Småhissig superhelt på trening.”

 • Må bare få det sagt, det er så sinnsykt trist at du skal være nødt til å forklare småfeil på deg, hest og bilde pga provoserende mennesker. Stå på Matilde :)

  SVAR: Om jeg ikke gjør det, får jeg som regel høre det fra visse lesere, så da velger jeg heller å forklare situasjonen slik at ingen misforstår. Er heller ikke ute etter å få småfeil rettet opp av randoms, så jeg prøver å gjøre det klart at jeg vet bedre enn godt nok selv hva som skal forbedres. Men ja, tusen takk!

 • det er utrolig lærerikt å lese bloggen din Matilde, lærer mye om ridning, stell og generelt mye om hest. Stå på !

 • Er litt enig med Malene, men jeg skjønner jo hvorfor du gjør det du gjør! Hadde også gjort det om det var meg. Tenker ofte på at du kommenterer sitsen din veldig også, og somsagt så skjønner jeg det. Men da må jo min være helt jævlig, for å si det rett ut :-) Har heller ikke ridebane i nærheten, så får ikke rettet på den på samme måte som du får. Kun tur på meg og ponnien, så sitsen blir raskt ikke så elegant som den bør være.

  Men jeg er skikkelig glad i innleggene dine, og har på en måte kommet inn litt av livet deres når du skrives masse detaljer og legger ut mange bilder! Håper du ikke slutter med det, Matilde :-)

 • Haha, når jeg så på bildene var det sånn Batman, er det Batman? Han har fått myye muskler og lang man. Har ikke lagt merke til det før denne bildebloggen :) Han er virkelig super flott.
  Bloggen din er veldig lærerik ;)

 • Jeg synes sitsen din er veldig ok i og med at du rir en stor å sterk unghest. Dessuten synes jeg det er bra du fikk satt Batman på plass, dere gjør stadig fremgang. :-) Lærer forresten ganske mye av å lese bloggen din!

 • Jeg er helt enig med Malene jeg også… Du må få gjøre det du gjør uten at andre skal krittisere hver minste ting. Det er din hest, du bestemmer! Ellers så var det fine bilder :D

 • Kjempebra! Du har alltid hatt kjempefin sits (iallefall det siste året), men den ble altså kraaaaftig forbedret med den dressursalen, nå er den dritfin. Det er gøy når hesten er sprek og man får noe til ut av det, iallefall etterhvert, selvom det kan ta litt tid. Elsker når Fabio er sprek, iallefall. Batman er som alltid helt herlig og kler å være dressurhest med vakkert hodelag, dressursal, blå shabrack og deg oppå! Han gikk jo veldig flott på slutten da, blir bra detta! :-D Stå på, yndlingspar.

 • helt totalt nydelige bilder! elsker å lese bloggen din, du bruker så mye detaljer! Var bra du satte Batman på plass, han kan jo ikke bli til en rampehest, så perfekt som han er x) <3

 • Jeg syns du er flink jeg Matilde, og du skal ikke alltid måtte forklare alle hvorfor bildene er som de er… Jeg kan hvertfall si at jeg vet åssen det er, Lydia prøver også dra av gårde med meg og gå bak lodd (LITT for og være kødd og litt fordi hun ikke er 100% sterk nok alltid).. Men bare stå på, dere blir bare flinkere og flinkere.. Så fin nye salen er :) hvordan er den å ri med, blitt vant til den enda?=)

 • Jeg synes folk ikke burde ha den rett til å la være å legge igjen sånne kommentarer om pirk på andres sits osv. Du vet jo utrolig godt hva du gjør, og om man følger med her på bloggen din, så skjønner man at du har mye peil. Det er jammen meg heller ikke lett å sitte oppå et monster av en hest som absolutt kan gjøre som den vil om man ikke har kontroll. (Hehe, kraftig overdrivelse, men du forstår vel.). Om noen kommer her å skriver noe negativt har jeg lyst til å svare; Ri han selv, så skal vi se hvor pent du sitter oppå. Lykke til videre Matilde! Jeg har også plutselig fått en engergibombe av hest. :D

 • Hei ! kjempe bra blogg! : D Men jeg lurer på en ting ; slik jeg har forstått det er rollkur vondt for hesten, hvorfor gjør han det selv da? Bare lurer altså, tror ikk at du er slem med hesten din eller noe!

  SVAR: Jeg rir ikke rollkür og er totalmotstander av denne horrible treningsmetoden. Øyeblikksbildet der Batman går i en rollkürliknende form, er tatt i et svært uheldig øyeblikk der Batman prøve å krølle seg bak lodd bare for å være vrang, men han fikk straks beskjed om å løfte hodet like etterpå. Jeg ba ham ikke gå slik og kommer heller aldri til å be ham om det. Rollkür er når rytteren konsekvent rir hesten sin med hodet så bak loddplan at hesten går og gnager seg i bogen, ikke når hesten prøver å krølle seg mot rytterens vilje. Da lærte du noe nytt i dag også! :)

 • Synes, i likhet med mange andre, at det er teit at folk kommenterer den minste lille feil. Om du har feil sits, så er det ditt problem, ikke mange andres! Tror neppe de ville satt pris på om det var deres "feil" som ble pirket på. Som jeg har sagt tidligere, Matilde, synes jeg at du og Batman er et superteam :D

 • Alle hester har visst sine dager .. Men jeg måtte le litt når jeg så "rollkür"-bildet, lurtepå hva du sa da x-o Nei nei, rollkür da Batman! Uansett; håper du venner deg til salen din snart, men den må være mye bedre å ri i! Jeg skjønner foressten nå det med riktig loddplan og det, men hvordan vet du at hesten har god bakbeinsaktivitet? Setter beina godt under seg og jobber?

 • Herlige bilder! Forhesten min har en lignende oppførsel som den Batman hadde i dag, bare litt oftere (dessverre). Han har lenge hatt feil sal, men har nylig fått ny og det har hjulpet mye. Han er mye bedre nå! Men likevel er det av og til han skjener ut i en liten sti i galopp (vi rir tur), kaster ORDENTLIG på hodet og er skikkelig trass.. Følelsen når et stort dyr ignorerer alle signalene dine og henger seg på bittet og løper fra deg er IKKE særlig kul. Jeg setter ham alltid på plass, og han blir mye bedre etterpå. Jeg tror det du gjør er veldig riktig, og det er bra at du holder styr på store Batman! :-) stå på, dere er et dreamteam!!

 • Hehe Batman kan ikke være en engel hele tiden.Nydelige bilder.
  Kan du ha et blogginnlegg der du gir litt fototips eller photoshop tips?

 • Kjempefint innlegg! Syns det er ganske godt gjort av deg at du ser og retter på egne feil. ;) Mange har nemlig en tendens til å se bittesmå feil hos andre, men ser aldri feil hos seg selv. Stå på Matilde, du er rå!

 • Batman går ikke rollkür bare for og være vrang. Hester tenker ikke som mennesker og gjør ikke ting “bare for og være vrang”. Så hester som gjør det er enten ikke sterke nok til og bære seg riktig eller så kan de ikke å bære seg riktig eller så er det fordi rytter/hest ikke konsentrerer seg nok. Men det er bra du sier i fra, for det er jo sånn han lærer ! jeg digger hesten din ! minner meg litt om min, bare yngre. Og sånn at det ikke bare blir negativt, jeg syns du har innmari fin sit, og du rir veldig fint! Du har også kommet innmari langt med Batman, det bør du være stor fornøyd med!

  SVAR: Han er mer enn sterk nok til å være seg riktig, øyeblikket der “rollkürbildet” ble tatt, var et øyeblikk der han kastet hodet høyt opp for å så kjøre det rett ned igjen. Det gjorde han fordi han ikke ville jobbe, men løpe, og da var han vrang, bøllete og lite arbeidsvillig. Jeg vet at hester ikke tenker som oss, men han faller ikke egentlig bak lodd på bildet, han bare kastet det ned et par ganger, og da snakker vi virkelig mye kasting på hodet. :P Bildet er tatt et øyeblikk der han gikk med hodet kjempelangt bak loddplan for så å kaste det opp igjen .. At en hest går bak lodd når ting blir tungt er noe litt annet enn det som skjedde her, men det er jo ikke så lett for deg å vite utifra å ha sett et bilde fra situasjonen, haha. :P Men ja, tusen takk for oppløftende ord, utrolig koselig å høre! :)

 • Super fin blogg og mange fine bilder. Jeg elsker å lese bloggene dine. De er så ryddige og lette å lese. Spennende og med mange fine bilder. Det vises at du legger mye tid i dem og du fortjener å ha lesere og hyggelige kommentarer :-) Var også ut å lot Omur (forhest) få beite litt i det fine gresset. Den ideen fikk jeg faktisk av deg, hihi. Det med at hesten burde venne seg til gresset før beitesesongen, altså :-)

 • Hei,hei!
  Syns bare det er utrolig gøy å se hvor langt du har kommet med Batman! Selv om det er litt hopp og sprett ser man stor forbedring! Det er virkelig godt at du utnytter energien hans, det kan være nyttig! Senest i går var jeg på tur med yndlingshest(Ikke min) og da var han mer ivrig enn vanlig og jeg utnyttet det og øvde på galoppsjenkler og han gikk fint i form, men kanskje litt bak loddplan, men nå er ikke Silence dressurhest, men spranghest, så kan ikke klage!

  Stå på videre, du gjør en superduper jobb!

 • Weee, vi har samme ridesokker :3 De er digge;) Du er flink som står på selvom han er vrang:)

 • Må bare si at Batman er en av de peneste hestene jeg har sett, om ikke den peneste! Av kun å se på bildene av dere to kan man se kjemien! Dere er virkelig søte sammen! Og bildene du tar, magnific!! Keep on (:

 • Hei :) Veldig bra blogg! Jeg lærer mye av å lese den! Og jeg lurte på en ting. Tror du at du kan forklare meg forskjellen med en hest som går på tøylen og en hest som går rollkur?

 • Okei, du har INGEN grunn til å måtte kommentere på hvert bilde. Du har fantastiske kunnskaper med hest, og Batman går bedre og bedre for hver gang. Blir nesten litt sur på deg siden du må "pirke" på deg selv, og skrive hver gang du gjør en ting "feil" :P Jeg lærer UTROLIG mye av å lese bloggen din, og det er veldig spennende å følge hverdagen din med hest (og andre dyr)

  Stå på med Batman og ridningen, supre bilder :D Dere kommer til å bli kjempegode!

 • Ned i salen, og hendene høyere! Du begynner å bli riktig flink nå :)

 • Alle kan jo ike bare ha gode dager. Men du er flink til go takle de dårlige like godt som de gode (Y) Stå på vidre. Ble jo noen kule bilder ut av det

 • haha, du så litt irritert på ham på noen av bildene x) på bilde nr.2 så det ut som om du sa/tenkte "åå, batman, skjerp deg!!" X) Kjempe bra blogg! ü

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *