Nasjonaldagen i bilder.

Da har jeg nettopp kommet hjem fra byen! Gnagsårene etter bunadskoene har begynt å sette seg bak hælene, men humøret er likevel på topp. Stemningen i sentrum var herlig, og det var kjempegøy å se barnetoget. Korpsmusikk og enorme folkemengder fylte gatene, heliumsballonger var over alles hoder og flagg i rødt, hvitt og blått vaiet i vinden uansett hvor du rett blikket. Feiringen var i gang for fullt!

Etter å ha vandret rundt i slottsparken, langs Karl Johan og kjøpt is, pølser og brus på Aker brygge, var det på tide å komme seg hjemover igjen. Vi stakk en tur innom Villa Lilleborg, og Emilie, Maria og jeg ble satt til å selge lodd til inntekt for velet. Neitakk, å mase meg innpå villt fremmede mennesker og trygle dem om å kjøpe lodd fristet lite, så jeg overlot selvsagt den jobben til min kjære pappa. Den jobben tok han fint og fikk solgt hele blokken på under en halv time, så da var den saken i boks. I mellomtiden surret jeg rundt og tok litt bilder, spiste kake og nøt dagen.

Så var det hjem for å spise middag, og selvom menneskene jeg befinner meg sammen med, er ekstremt lite fotogene og hater å bli tatt bilder av, ble det mye stemningsbilder sett fra min synsvinkel fremfor menneskebilder .. Menmen, bilder er bilder, kos deg med bildene og sleng igjen en kommentar, så kan jeg røpe at du har god grunn til å glede deg til neste innlegg. Stikkord? Vel, bunad, Batman og barbak er vel forsåvidt tre greit beskrivende ord.

Vi blogges!


Trappa vår ble pyntet med fine blomster og flagg i dag tidlig.


Prestekrager og norske flagg, mer 17. mai blir det ikke!


Haha, dagens anntrekk ..


Inne i sentrum var det mye folk, alle kom jo for å se barna traske i tog og Mette Marit klø seg i øret.


Mette Marit klør seg i øret.


Pappa holder humøret oppe!


Slottet, kongefamilien, barnetog, korps, folk ..


Flagg.


Det lille vi fikk se av barnetoget ..


Okei, jeg er ikke spesielt glad i barn for å si det mildt, men denne ungen var bare søt. Måtte ta bilde!


Begge søsknene på foreldrenes skuldre, aww.


Blinkskudd! Kanskje jeg skal ta på meg fotooppdrag innen unger også .. Haha.


Fint, stemningsfullt og velkomponert bilde. Men den jævla brillemannen måtte jo bare ødelegge. Dø, brillemann. Dø.


På Aker Brygge var det supermyke menn med rastafletter.


På Aker Brygge var det supermyke og supersterke menn med rastafletter.


Heliumsballonger, ahh, barndomsminner.


Flagg.


Emilie og meg hjemme i hagen, Emilie har hedmarksbunad og jeg rondastakk.


Masse folk på Villa Lilleborg.


Barna moret seg med sekkeløp og andre små konkurranser.


Kasting på boks.


Pappa loddmann.


Premier til lotteriet, vi kjøpte nesten 20 lodd selv, men vant ingenting. :(


Pappa og Heidi utenfor Villa Lilleborg.


Middag! Tapas slår aldri feil, bedre mat skal du lete lenge etter.


Pent dekket 17. mai-bord :)


Blomster i rødt, hvitt og blått.


Maaaat! Nam.


Jordbær til dessert (med sukker og fløte på, såklart), bedre blir det ikke.22 thoughts on “Nasjonaldagen i bilder.”

 • Tjohei, det så ut som finfin dag! Helt supre bilder også, skulle ønske jeg hadde med kameraet, dog det i grunn ikke var stort å ta bilder av uansett. Nuvel, helt enig i at brillemannen kan dø. Linselus!!! Nå fikk jeg lyst på jordbær. Ikke frist meg… Og ellers ha en fin nasjonaldag! Hipp hipp.

 • Aw, su hadde fin bunad! ü Aldri sett før :'D Jeg har blå Jærbunad <: Angrer også på at jeg ikke hadde med meg kamera, for vi hadde folketog med 2723472635 traktorer og 17. Maifeiring i stallen med grilling i ridehallen, volleyballspilling, den gale hunden vår som ruler i volleyball og en liten sprangponni som kom på besøk og hoppa kavaletter for oss XD

 • koselige bilder :D fikk visst svar på spørsmålet i forrige innlegg ja x) jeg har rogalandsbunad jeg :D men jeg har litt mere sølv og sjal og sånn lue jeg x)

 • Åååå så koselig! Haha, trodde du hadde fått med pappa og kjæresten på ett av bildene. :P

  Jeg får lik bunad som Heidi til neste år:-)

 • Så herlig ut, Matilde:D Og måtte le godt av pelle-seg-i-øret Mette Marit og brillemannen. Haha. Morsomt å lese innleggene dine – du er flink til å fremstille det komiske:D

  Savner deg! Må bare bli ferdig med neste en og en halv uke med streeeess, så MÅ vi finne på noe:D

 • Ser ut som en kjempefin dag, håper du koste deg! :-D
  Haha, jeg måtte også le av brillemannen og Mette Marit som peller seg i øret :'p
  Gleder meg til neste blogg også!

 • Haha, hun Mette Marit altså! Og i Oslo var det trangt med mennesker! Hovedstad deluxe. Det villa-greiene hørtes ut som om var for .. rikinger :o Holder meg til Villa brus! Men jeg gleder meg til neste innlegg, om sant skal sies. Bunad+Matilde+Batman+Barbak kan umulig slå feil!

 • Elsket denne bloggen, så humoristisk og likevel skikkelig 17. mai-ish! Jeg lo godt mange ganger her, ja. :P Brillemann, Mettende-Marit, og mange andre atraksjoner, det er en fin atraksjon det. Og de myke rastamennene, oishiet. Men hvertfall, kjempegøy blogg ! Gleder meg som en liten unge til neste:D

 • Fin 17. Mai blogg :)
  Og gratulerer med dagen foresten! Så ut og hørtes ut som du hadde en fin 17. Mai.

 • Så utrolig fine bilder : D Kjempe kul bunad du har ;) Fikk så lyst på ballonger når jeg så bildet x]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *