La meg gjøre en ting klart.

Jeg er ingen dyremishandler! Da jeg postet forrige innlegg, var jeg så og si helt sikker på at jeg gjorde ting klart nok for dere. Jeg forklarte hele rideøkten i detalj, forklarte at han ble nervøs av noe som bevegde seg inne i skogen, og ikke ville samarbeide i galoppen. Jeg forklarte hvorfor jeg red uten salunderlag og hvordan salen ble for trang med shabrak eller pad, og jeg forklarte hvordan disse to tingene i kombinasjon førte til at salen skled frem.

Jeg forklarte årsaken til bukkingen, og hvor fint økten endte.

Likevel gjør visse av dere lesere så godt dere kan for å få meg til å føle meg jævlig for å ha ærlig skrevet ned hva vi sleit med denne økta, ved å vri og vende på situasjonen til det ugjennkjennelige. Visse av dere kom faktisk frem til at jeg var en dyremishandler som bevisst red ham med en sal som var så for trang at hesten begynte å bukke i smerte!

Hvor utrolig feil blir ikke denne påstanden? For det første, salen er ikke i prinsippet for trang. Det kunne aldri falle meg inn å ri en hest med en for trang sal. Men denne salen er spesialtilpasset Batmans rygg for knapt to månder siden, av en av de dyktigste saltilpasserne hos Fossum. Men, den er kun tilpasset ryggen hans. Ikke ryggen hans med en tykk pad eller shabrak oppå. Han var på god vei til å vokse ut av salen da den ble sett over av tilpasser, men ble utvidet så mye som mulig og ville passe på millimeteren. Jeg fikk også beskjed om at den ville være for liten om et år, og burde ri en del uten shabrak. Derfor red jeg uten salunderlag denne dagen, som også nevnt var siste gangen denne salen ble brukt på Batmans rygg.

Når denne salen brukes på Batman i kombinasjon med shabrak eller pad, blir den for trang, og da vil den lykke og trykke. Derfor er han i prinsippet vokst ut av den, for det går hardt utover salen hvis man rir mye uten underlag – svetten fra hesten vil ødelegge læret.

Derfor er en flott, brukt dressursal med riktig bomvidde på vei hit i posten i skrivende øyeblikk, og dette er også grunnen til at filnavenene på bildene som ble postet i forrige innlegg, er “Batman farvel med gammel sal”. Dette var siste gangen jeg red i denne allroundsalen.

Men å si at jeg påfører ham smerte ved å bruke den en siste gang, er rett og slett feil. Salen passer perfekt den, men kun når den ligger rett på ryggen hans. Så at Batman hadde det så vondt at han bukket under denne dressurtreningen, er rett og slett ikke sant. Batman bukket og tullet i galoppen ene og alene grunnet det faktum at han ble skremt og oppspilt av noe som befant seg inne blandt trærne i skogen ved siden av banen. Oppmerksome og hestevante sjeler har også lagt merke til at Batmans ører konstant var rettet mot akkurat denne skogen på bildene, og ikke meg. Det sier alt om situasjonen. Han var hundre prosent oppmerksom på skogen under hele rideøkten, og prøvde å bukke og for å slippe å bli ridd ut i hjørnene mot skogen. Han prøvde enkelt å greit å komme unna skogsmonsteret, ikke salen.

Noe de fleste av de negative kommentatorene (er ikke bare et par kommentarer i bloggen jeg reagerer på bare å det er sagt, mottok tre mailer og ble oppringt av noen med skjult identitet, i tillegg til at jeg slettet flere kommentarer der folk rett ut skrev at det jeg drev med, var mishandling og utnyttelse av et dyr) også ikke er klar over, er at jeg avsluttet økten inne i ridehallen ved å jobbe med galoppen der inne. Han bukket ikke en eneste gang inne i hallen og jobbet fint og stabilt på en storvolte i kort galopp på begge hender uten å vise et eneste tegn til bøll eller stress. Dette beviser rett og slett at det faktisk ikke var salen han bukket av, men omgivelsene som fikk ham til å bli nervøs og usikker. Hadde det vært salen, som mange av dere påstår, hadde han selvsagt bukket i hallen også.

Jeg blir faktisk både såret og lei meg når fremmede mennesker går rundt og tror at jeg mishandler hesten min slik, for det er langt, langt ifra sannheten. Jeg elsker Batman over alt, han er min beste venn og det siste jeg ville finne på, var å utsette ham for slik smerte.

Bildene under er tatt i dag, og det er Linnea som var så snill og stilte opp som fotograf. Det jeg prøver å få frem, er vennskap, tillit og kjærlighet. Batman og jeg er venner, vi er glade i hverandre og vi holder sammen gjennom tykt og tynt, og uansett hva utvitende blogglesere skriver for å såre, vet jeg at det de sier ikke er sant. Gå gjerne rundt å tro at jeg er tidenes dyremishandler, men å uttale dere om en situasjon dere ikke aner noe om, har dere ingen rett til.

Så da kan dere som har sørget for dårlig stemning i kommentarfeltet gå rett i skammekroken og si unnskyld, så kan dere andre som var kjempesnille og støttet meg og satte disse menneskene på plass, kose dere med en aldri så liten bildeblogg! :) Setter utrolig stor pris på engasjementet deres i denne saken, og er evig takknemmelig for alle støttende mailer og kommentarer. Er kjempefint å se at det kun er de som tar seg tid til å lese det jeg har skrevet, faktisk forstår det også! Så, tusen hjertelig takk til dere, er glad i dere alle sammen!

Klem, Batman (som hilser og sier at han sletts ikke lider) og en noe oppgitt Matilde.


Kos på bakken. ^^ Batman er ikke så sur som han ser ut til altså, er bare noen som rir i hallen som han hører. :P


Kooos!


Haha, ser ut som jeg skjeler.


Så er det på med grima før man klatrer opp, men straks man sitter trygt på den runde, gode hesteryggen, skal den av igjen. Ingen grimer eller hodelag med på bildene i dag!


Jeg koser Batman, Batman er nysgjerrig på grima .. Det resulterer da i dette bildet. Haha.


Så er vi igang med litt seriøs posering. Elsket blikket til Batman her, endelig er han litt oppmerksom på fotografen!


Vel, så lenge varte det. Batman lytter til rytteren sin (som forøvrig ler av de dumme ørene) og da peker alle ører og andre lyttemidler rett bakover.


Her klarte jeg å skjerpe meg litt, og selvom Batman ser furten ut, ble jo dette igrunn et fint bilde.


Batman har fått beskjed om å stå i ro, og da står Batman i ro. I mellomtiden praktiserer jeg litt akrobatikk på hesteryggen.


Søte sovebilder må jo bare med i en koselig fotoserie, er ikke noe som stråler mer av tillitt enn dette! ?


Nok et velykket helportrett, endelig noen toppede ører!


Ble kjempefornøyd med dette bildet, og Batman var kjempeflink i dag, spesielt siden det var første gangen jeg satt på ham uten noenting ^^55 thoughts on “La meg gjøre en ting klart.”

 • Uff skjønner ikke at folk kan beskylde deg for og være dyremisshandler! :@Du kjenner jo hesten din bedre enn dem! de burde fått seg et liv..

 • jeg skal rett og slett ikke blande meg inn i dette, for jeg liker meg best på utsiden av krangler, men jeg mener så klart at du har rett, og at du er kjempeflink med Batman :). Så går jeg over til bildene; De var virkelig noe av det mest naturlige og vakre jeg noen gang har sett. Det strålte lykke og tillit av dere begge. <3

 • Herlige bilder :D Alle burde skjønne at du ikke mishandler hesten din. Jeg kjenner ikke deg, og kommer sikkert ikke noen gang til å gjøre det, men jeg VET at du ikke er en person som mishandler hesten din.

  Lykke til videre, dere er herlige sammen! ^^

 • Jeg vet at Batman ikke lider. Han er en av de heldigste hestene jeg vet om!! Og du er flink Matilde.

 • Jeg syntes det er helt patetisk av disse ungene som sier slikt. Jeg leste gjennom kommentarene på forrige innlegg, og jeg kjente at jeg ble irritert.
  Visse unger kan bare ikke lese, Matilde.. Slik kan det gå. Bare ikke bry deg med dem! Du er en utrolig dyktig rytter, og utrolig flink med Batman!

  Bare stå på med det du gjør, og ikke la noen stoppe deg!

  / Oliverr!

  Och, jeg blir frekk i kjeften mot folk som er frekke mot Matilde 8D

 • Jeg synes du å Batman ser ut til å stole på hverandre. Kan igrunn ikke fatte hvorfor norn kan slenge ut at du er dyremishandler.. Det blir bare ALT for teit! Batman er jo i tillegg en ung hest, og de kan plutselig finne ut at "nei, nå later jeg som jeg ser noe skummelt" eller at de kan finne på å bukke fordi de har det gøy osv. Du kjenner jo tross alt hesten din best Matilde, så du får bare heve deg over de som slenger dritt :) Dessuten, INGEN er perfekte. MANGE rir med liten sal, feiltilpasset utstyr, UNØDVENDIGE skarpe bitt, bruker pisk osv.. Det tviler jeg på at du ville gjort :) Stå på videre, å lykke til med "ny" sal :)

 • Hei Matilde :) Jeg er helt enig med det du skriver i bloggen og syns det er skamfult av andre folk som ikke kjenner deg og drive å si at du mishandler hesten din osv. Det er helt latterlig gjort av de peronen som sier slike ting. Jeg skjønner godt at du blir lei deg og såret når sånne ting skjer for jeg leser bloggen din hver dag og ut ifra det jeg leser så gjør du alt for Batman og du setter alltid han i første rekke så jeg ønsker deg lykke til videre med bloggen din og Batman for dere er som to dråper i vann :)

 • Supersøte bilder, skulle ønske Diamondo gadd å stå stille så lenge at jeg kunne gjort noe sånt XD At folk orker å kritisere deg fordi salen sklei fram O__O ALLE opplever at salen sklir fram -.- Uansett, stå på videre og slå sånne teitinger i trynet med en klase bananer ü
  – Mette + Diamondo Noble ü

 • De ble jo skikkelig fine da, etter en liten retuch fra deg :-D Fine sammen dere (:

 • Syns ikke du burde ta deg så nær av de folka. DU vet best hva du gjør og de aner ikke situasjonen ordentlig, og har null rett til å prøve å forklare hva du burde gjøre, når du har forklart situasjonen. Bare drit i dem, og si det som det er. Ikke ta deg nær av det, stå på :D
  Utifra bloggen virker det som om du og Batman er med på å skape et sterkt tillitsbånd. Dreamteam.
  // Caroline

 • Vet du hva, Matilde? Du kan lett drite langt i hva alle sier. Du er den eneste hestejenta jeg kjenner som vet NØYAKTIG hva hun driver med, uansett hva. Du har all kunnskap som skal til for å drive med hest, og de som sier noe annet har ikke peiling. De er bare misunnelige fordi du har drømmehesten, men vet du hva? Du fortjener han. Drit i hva alle andre sier, du vet best. Lykke til i ny jobb, hørte det av Miriam. Masse klemmer! :)

 • Å herregud, for noen flotte bilder! Jeg vet at det er utrolig vanskelig, men prøv å ikke bry deg om folk som kommer med sånne teite (og svært lite gjennomtenkte) påstander. Om jeg tenker "Vennskap mellom hest og rytter", så tenker jeg med én gang på deg og Batman. Dere er et "dreamteam", og folk som ikke ser det er blinde. Og når de da påstår at du mishandler ham, da har de i tillegg null hjerneceller.

  Stå på, Matilde – og drit i hva folk sier!

 • Utrolig fine bilder!:) jeg synes du gjør en veldig veldig bra jobb med Batman. han e jo ung, også e han jo svæær ;o hehe. men du e flink me han og sjenerelt dyr. du bryr dæ virkelig om de og tar virkelig godt vare på de. det kan jeg si utifra hva jeg har lest og sett på bloggen din:) som sagt før så elsker jeg bloggen din :D stå på videre med Batman!

 • Dere har et helt fantastisk nydelig forhold og du er virkelig en av de beste hestemenneskene og hesteeierne jeg vet om! At du mishandler hesten din er så utrolig langt fra sannheten som man kan komme, virkelig. Stå på, SuperMatilde!

 • Noen er og vil alltid forbli veslevoksne og høye på pæra. Innse det, dere tok feil, nok en gang. Salen var ikke problemet. Face it, dere loosere tok feil! Så om bildene: Rett og slett ELSKET den duse fargetonen i bildene. ^^ Dere er så utrolig søte sammen, et ekte radarpar! (:

 • En ting først; nydelige bilder. De passet PERFEKT til dette innlegget for å vise at dere har det toppers, og det er ingen dyremishandling der i staden! Det at folk går mot deg på den måten fordi de tror de vet nok til å kritisere deg for noe de leste over nett, det, ja DET er patetisk, det! Og å ringe til deg med skjult ID, fikk jeg hodepine av. Først og fremst er det noe av det feigeste, og for det andre så må de være skutt med hagle tvers gjennom for å ha samvittighet nok til å ringe til en person og si at vedkommende er dyrenishandler, OM jeg forsto meg riktig på det du skrev. En ting skal du vite; det er mennesker som støtter deg, og ta det til gode at vedkommende som skrev og sa støtende ting ikke eier folkeskikk, høflighet, respekt eller i det minste vet mindre enn deg om det du uttaler deg om. Stå på! (lag din egen fanklubb, sier jeg bare.)

 • Btw; ny jobb? Wuuuæh, lov å trekke frem nysgjerrigheten i meg og spørre om hva det går ut på, uten å blande meg for mye?

 • Kjempefine bilder av deg og Batman! :)

  Folk som kristiserer andre fins det dessverre mange av! Tror det meste skyldes ren og skjær misunnelse.

  Når man blogger ute på nett, burde man egentlig vite at det alltid finnes folk som slenger dritt. Ikke ta det personlig, det er ikke verdt å ta det til seg.
  Jeg synes det også er viktig at du ikke blander kritikk/respons med mobbing/uthenging. Når man leser et innlegg hvor man påpeker noe kan det oppfattes som frekt uten at noen mener det slikt!

  Uansett :) Digger deg Mathilde! Stå på! Du har mange kvaliteter andre ikke har!

 • Blir skikkelig irritert av sånne folk. Selvfølgelig er du ikke en dyremisshandler, du er absolutt det motsatte! Fine bilder og flott hest :) Dere er ment 2 be.

 • Så søte bilder, dere har virkelig god conection!

  De folkene som sier du misshandler Batman må virkelig ha lest feil gjennom teksten. Kanskje de bare så på bildene? Jeg synes hvertfall det er utrolig umodent av de å ringe deg, med skjult ID! Da kan de heller prøve å komme og si det face to face til deg, og kanskje se etter selv om salen er for liten. Hvis de har såppas peiling på hester ;)

 • nydelige bilder. jeg vet du passer godt på batman. du vet best selv hvordan han har det, og da er det det som er riktig. drit i de andre. de er bare missunderlige på at du har en herlig hest, og de har ikke det..

 • Hei kjære Matilde!
  Jeg er ikke flink nok til å kommentere her, tror jeg må skjerpe meg så det ihvertfall blir 1 mer positivt innlegg. Herregud så mye dritt du skal få da! Jeg gleder meg daglig til hvert nye blogginnlegg og synes du er ufattelig flink med Batman! Koser meg glugg ihjel med utviklingen deres og forsvinner inn en utrolig koselig verden du har laget her på bloggen. Er så utrolig trist at drittunger alltid skal være ekle, men det kalles (som nevnt over her) misunnelse.. En av menneskets mest usjarmerende egenskaper! Keep going! Jeg har masse tro på dere og elsker bloggen din! Stor klem

 • Kjempe herlige bilder av dere! :-) Jeg skjønner ikke at folk en gang gidder å kommentere noe de ikke vet noe om! Årgh, noen er bare så… måå legge seg opp i alt. De som har lest må enten ha misforstått eller så må de bare, for å ha noe å gjøre. Huff. Jaja, håper folk tar seg sammen! ;-)

 • naaw, så fine bilder! ^^,
  jeg var LIIIVREDD du hadde sluttet å blogge pga alle kommentarene, men det har du altså ikke? :D

 • Kjempefine bilder ! :o
  Jeg synes det er urettferdig mot deg som bare gjør ting rett + i tillegg at du sier det Så nøye i innleggene!
  Bare stå på ! <3

 • Jeg har jo så og si lest alle blogginnleggene dine etter du kjøpte Batman, og fra den gangen til nå, så har MYE skjedd! Kunne du ha "etterlatt" Batman alene på ett jorde, mens du tok bilder, om verken du eller han stolte på hverandre? NEI! Batman er ditt alt, og sånn vil det alltid være. For å være ærlig, så kunne jeg ALDRI ha latt Rosè eller Mira stått "alene" på ett jorde, mens jeg tok bilder, for da har ponniene vært over alle hauger før jeg har sagt "hei". Jeg virkelig beundrer arbeidet ditt.

  Og til dere som bare skal kritisere, og komme med dårlige og dumme kommentarer om arbeidet til Matilde: Hold til helvete kjeft, og dra dere lagt oppi Gokk, og stå der å slikk på ett tre! Ingen vil ha dere her –,

 • Supersøte bilder! Dere er så herlige sammen :D Når jeg tenker på de som kritiserte i denne sammenhengen blir det liksom.. "Okey? Har dere i det hele tatt lest teksten som var i forrige blogginnlegg?" De trenger virkelig å skjerpe seg litt. Man må vite noe, før man kan tro noe. You know, det samme som gjelder rykter og alt slik. Du er virkelig flink og dyktig med Batman, Matilde! Så du trenger ikke å bry deg om de folka som tror de vet alt om deg! Beundrer deg for alt du gjør, stå på videre! :)

 • Først: Jeg begynner å bli jævlig lei av at du må unnskylde alt du sier og gjør, Matilde! Det er ikke rettferdig! Folk må tenke før de sier noe, herregud…
  Så: Supernydelige bilder! Du må forklare hvordan du redigerer de sånn en gang:)! For det får jeg aldri helt til:P Stå på videre:)

 • Herregud så søte dere er! Jeg får så lyst til å løpe bort og gi dere en stor klem. Tihi. *cyberkos, hah* Hverfall, fy fader, at man kan være så frekk. Om man først ikke gidder å lese hele teksten i en blogg, så får det faen meg ikke være lov å kommentere noen negative påstander heller! Jeg har aldri, som sagt, ALDRI sett et så godt forhold mellom hest og menneske. – Aldri. Og hvertfall ikke på så kort tid. Det har jo gått en stund siden du fikk ham nå, men herregud, for en progress dere gjør hele tiden. Eneste jeg ser er bare samarbeid og vennskap i alle bilder. Unntatt de hvor han leker superhingst, men sånne ting liker man jo litt hos unghestene sine også, og de hører akkurat like mye hjemme som å spise og drikke vann. d: Uansett, hold your head high! ingen får komme mellom dere U-A-N-S-E-T-T!
  *KLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEM* :D

 • Nydelige bilder :D Likte grima godt.
  Altså, om folk skal kommentere ting negativt, kan de i alle fall lese hele innlegget, så finner de ut av at det ikke trengs like vel ü Stå på Matilde!

 • Må ærlig si at jeg er dritt lei av at folk ALLTID skal finne feil på deg! Skjønner ikke at det går ann :S

  Noen folk må bare få det banket inn i nøtta at du er kjempeflink! :)) Stå på ^^

 • er så UTROLIG teit at folk er så j*vla trange i hue at de ikke forstår hvorfor du ikke bruker shabrack, og ikke klarer lese at det var siste gang du brukte salen. har de virkelig ikke noe bedre å gjøre på? -.- bare drit i de, men er bra at du sier ifra. du har ihvertfall ip-adressen hvis de skulle finne på noe mer. men ut fra hele bloggen din, så er nok dyremishandling noe du IKKE driver med. batman ser ut til å kose seg, og jeg er fast leser av bloggen, og jeg har selv lest og sett at batman har forandret seg til det bedre siden han kom til deg.
  det er bra du hever deg over deg (:

  nyydelige bilder forresten, elsker fargene :D <3 liker sovebildet også, jeg pleier ligge sånn på min hest :') hvilken sal har du kjøpt forresten ?? :D:D

 • Ikke ta deg nær av hva de drittungene sier! Du vet at du ikke gjør hesten din noe vondt, og alle leserne dine som har en hjerne, vet det også ;)<3

  kjempefine bilder! :D

 • Matilde dyremishandler??? haha nå har jeg hørt det også. Du er kjempe flink og det vet du.

 • Bare gi blanke i dem som sier sånn Matilde. De aner for det første ikke hva de snakker om, siden de tross alt ikke var der, og det var jo du, og du har jo gang på gang vist at du er så langt fra en dyremishandler man kan komme! Og de bildene var bare nydelige :D

 • Så nydelige bilder! De hadde en nesten eventyraktig stemning ^^ Kvaliteten er jo også på topp, og når hest og rytter ser ut som de gjør er jo bildet dømt til å bli bra :)

 • Ingen som har skrevet at du mishandler han da? :s men det er faktisk rett det med at hestene bukker fort når salen ikke passer, og i dette tilfellet for trang. Hadde det vært noe i skogen som plaget han, ville han ikke bukket, men reagert med at han stoppet opp eller kikket mye mot retningen. Synest iallefall du skal ha litt greie på å lese en hest FØR du begynner med å komme unnskyldninger :) og man lærer av sine feil. Det er jo du som legger ut bildene, da må jo vi lesere få lov til å pirke på det vi ser på bildene og gi deg råd!

  Og igjen, ingen som har kalt deg dyremishandler. Du blåser opp saken.

 • Må bare kommentere en gang til… Sara… Hvordan vet du hvordan Batman reagerer på noe skummelt? ALLE hester er forskjellige. Min Fabio f.eks, han stopper ikke og ser osv, han løper bort og prøver så fort han kan å komme seg bort fra et skummelt sted! Joda, han titter også, men ikke alle hester reagerer med å stoppe opp. Er ikke noe fasitsvar på det. Dessuten, hva vet du om at folk har kalt Matilde dyremishandler? Kan godt hende hun har fått ting andre ikke får se, liksom? ;-) Sorry Matilde, "måtte" bare…

 • Margrethe: men når man vet at hesten har en sal som ikke passer, så er det jo mest sannsynelig at det er SALEN som som gjør at han bukker. Tenk det slik. Du har oppkastsyken, og du spiser en banan. Er det bananen eller oppkastsyken som gjør at du kaster opp?

 • Jeg bare elsker det øverste bildet! Det viser virkelig kjemien dere har! <3

 • Å kalle deg for dyremishandler blir bare… helt idiotisk! Alle som leser bloggen din ser jo at du er fantastisk med Batman!!

  Og om de klaga på at du red uten salunderlag… hva er det som er dyremishandling med det? Det er i så fall heller utstyrsmishandling, haha xD Hesten har jo ikke skade av å gå uten pad, det er jo mye bedre enn at salen blir for trang! Og den som ikke har opplevd en slik rideøkt som du beskreiv, har rett og slett ridd for lite, så sånt skjer alle, man er ikke dyremishandler av den grunn!

  Stå på, du, kjære Mathilde. Du gjør en super jobb med han OG med bloggen, bildene er nydelige, elsker de som er med her, SJEKK tilliten bare lyser :') Stor klem!

 • Hei, Matilde. Flott at du tar til motmæle mot suringer! Ikke la dem ta motet fra deg. Du gjør en kjempejobb med Batman, og jeg tror det er godt for mange å lese om at dere er en helt vanlig ekvipasje som til tider støter på små og store problemer. Iallfall syns jeg det er kjekt å lese en blogg der jeg kjenner igjen min egen hestehverdag, som går litt opp og ned – for mer perfekt enn som så er jeg ikke:) Du og Batman er et godt team, fortsett å skrive som du gjør, du:)

 • Er ikke dere herlige, så vet ikke jeg. Er ikke dere bestevenner, så kan umulig noen andre kalles bestevenner. Har ikke dere tillit til hverandre, finnes ikke tillit engang! Dere virkelig stråler på bildene! Og DU er mitt personlige forbilde innen hest, Matilde. For jeg har ingen proff sprangrytter eller verdensberømt dressurstjerne som forbilde, jeg har DEG, en helt alminnelig (nesten) jente fra Oslo :P Jeg beundrer deg så mye i de valgene du tar og hvordan du prioriterer sikkerhet og hestens helse fremfor din egen fornøyelse og dine ønsker. Hvis noen har så lite vett i hue at de kaller deg for en dyremisshandler, så har de ikke noen erfaring på området. Da kan de ikke tilstrekkelig nok om hest og hestehold, treningsmetoder, og da kjenner de heller ikke deg og Batman og deres hverdag! Jeg tør påstå at jeg kjenner til ditt hestehold, mtp at jeg har lest nøye igjennom hvert eneste blogginnlegg siden du fikk Batman (og før det). Du har blogget mye, og du har en god kvalitet; du blogger om både opp og nedturer! Du tør å legge ut innlegg hvor du beskriver hva som ikke gikk som planlagt, og du skriver tilogmed nøyaktig hva som ikke gikk riktig vei, årsak, konsekvens, ALT! Og det viser at du er en utrolig reflektert jente.

 • At du har 120% kontroll over situasjonen. Og at du i en alder av 16 (?) år er en veldig ansvarsfull hesteeier! Men når man da stiller seg sårbar for internett ved å skrive om sine svake sider, er det ekstra krenkende med kommentarer som de du dessverre har mottatt. Og da tyr man til "selvforsvar", og da kommer igjen disse som sier at "åh, du er så negativ", eller "du bryr deg ikke om de positive kommentarene" (jeg har sett folk som har skrevet til deg i gjesteboka). Men det er neimen ikke lett å være smørblid dagen lang! Igjen, jeg beundrer deg uendelig mye, og håper du fortsetter lenge med bloggingen tross de dumme folka som tar seg tid til å rakke ned på andre. De mangler respekt. Husk at hvis du har fått en negativ kommentar, har du fått minst frippelt med støttende, oppmuntrende og positive kommentarer! :-) Og derfor skal jeg bli flinkere til å kommentere.
  jeg elsker bloggen din, jeg er innpå den stadig vekk, foreldrene mine har til og med lagt merke til det :$ haha, flaut xD De kan finne på å si "har matilde brandt skrevet noe interressant i det siste da?" :P Dette ble en fryktelig lang kommentar, men som en kort oppsummering: JEG SER OPP TIL DEG, NO MATTER WHAT! :D

 • Bare en siste kommentar;

  1) Beklager for lang kommentar, men måtte bare uttale meg xD
  2) Måtte dele opp i to kommentarer, for du har jo "too long comment" ting OG to minutters ventetid før neste xD haha, det er bra det Matilde :-D
  3) Jeg tror jeg glemte å si at bildene var flotte, nydelige, fantastiske og herlige.. elsket stemningen og båndene mellom dere som tydelig kommer frem! de duse pastellfargene gjorde sitt! Beundringverdig (: <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *