Hurra for Japan Photos surrehuer!

Da vi var i Brasil, ble allroundobjektivet mitt fra Tamron ødelagt. Eller, ødelagt og ødelagt, det begynte å bli kraftig utslitt og trengte å komme seg på service. Da vi kom hjem leverte vi det hos Japan Photo på Byporten, og der har det nå ligget ferdigfikset i en god del uker. Men ettersom de nylig har pusset opp, viser det seg snart at de ansatte har klart det kunststykket å rote vekk mitt kjære objektiv midt i oppussingskaoset!

Så hva gjør Japan Photo når pappa kommer for å hente det? Jo, de låner meg et splitter nytt Nikkor-objektiv! De var visstnok så flaue at de sendte med oss en forgylt pappeske som inneholdt et nydelig Nikkor AF-S DX 18-200 f/3,5-5,6G IF-ED VR. Dess mer avansert navn, dess bedre objektiv.


BILDE: Photoshopcollage av mitt nye låneobjektiv!

Så nå er jeg sånn passe happy, Nikkor-objektivene er tross alt laget for å samarbeide med et Nikon-kamerahus, og det viste seg fort at Nikon D300 + Nikkor 18-200mm er en fantastisk match. Nå gleder jeg meg helt sinnsykt til å være superforsiktig med den nye herligheten som midlertidig er min, og kan knapt vente til å ta det med i stallen i morgen! Da skal Maria nemlig filme og ta dressurbilder av meg og Batman på utebanen, for han går ganske bra for tiden, til tross saltrøbbel. Så skikkelige dressurbilder i dagslyset, det har vi ventet lenge på å få ta.

Grunnen til at det har vært litt redusert bildekvalitet i det siste, er at jeg stort sett har måttet bruke det seks år gamle D50-huset, måttet låne Marias objektiv og brukt gamle og halvdøde zoomer .. Men nå kommer bloggen sterkt tilbake med fine bilder igjen, riktig optikk er man avhengig av for å få et bilde som lever opp til mine strenge kvalitetskrav.

En oppdatering om Tim vil dere få innen de nærmeste dagene, og jeg kan ihvertfall røpe såppass at han får et nytt hjem :)

Se frem til stor bildeblogg i morgen, så snakkes vi!


Nå som jeg først er i gang, kan jeg jo slenge inn litt reklamebilder av den nye butikken deres .. Bildene er lånt fra Foto.no.


En av de hyggelige ansattene ber om mas ved å ha på seg denne tskjorta, haha, stakkar, han har jo ikke egentlig noe valg ..


Det nye inngangspartiet på Byporten. Definitivt min yndlings-fotobutikk dette, ikke så altfor dyrt og med super service og hyggelige ansatte! :)21 thoughts on “Hurra for Japan Photos surrehuer!”

 • du tar så fine bilder (: skulle ønske jeg en dag ble like flink som deg, matilde (:

 • Surrehuer er noen ganger ganske så posetivt! :D I hvert fall i dette tilfelle! x]

 • Ja, Japan Photo er supert!
  Kameraet mitt ligger til reprasjon der også :)
  Bra at Tim har fått en hjem!

 • Bestiller nesten alltid kamerautstyr der. Orker ikke å dra heelt til butikken :P Kjempebra at Tim fikk seg et hjem da :)

 • glemte helt å at det var bra tim har fått ett hjem :-D du er snill du <3

 • Heldiggris :-) Har egentlig nok med mitt Tamron objektiv, jeg :-P Ser frem til bilder! :-D

 • Oi! Jammen det er jo det jeg har, jo! Så kult, jeg kjenner godt til det. :D Men, om du skal ha nytt, så anbefaler jeg IKKE det 18-200 objektivet, da det er zoom, vidvinkel og mange andre ting i et, altså allround, som reduserer bildekvaliteten kraftig. Har to års erfaring med det, men i forhold til tamron, så er det kjempebra! :) Gratulerer så mye, men om du skal satse på nytt objektiv, så anbefaler jeg ikke et allround-objektiv med så stor zoomlengde. ;) *stor klem*

  SVAR: Er jo fullt klar over det, da .. Var jo de som bare lånte meg et random obejtiv. Hadde jeg selv kunne få velge, hadde det definitivt blitt et eller annet med 50mm. Men mitt vanlige allroundobjektiv for tiden, går faktisk fra 18-300mm og er et fantastisk objektiv så lenge det brukes korrekt, så så lenge kvaliteten er høy og optikken god, er det ikke alltids slik at en ekstrem zoom betyr elendig kvalitet. Snarere tvert imot, jeg er kjempefornøyd med dette Tamronobjektivet og har tatt mange gode bilder med det, så selvom det er hundre prosent allround, betyr det ikke at det er skrap. :] Skal ikke kjøpe meg nytt objektiv og hadde jo bare sendt mitt eget på service, og det at jeg fikk låne et midlertidig var jo egentlig bare flaks, for da har jeg noe å fotografere med. Det neste jeg kjøper blir uansett et 50mm.

 • Heldig du er!
  Jeg lurer på hvor mye det koster i mnd. å ha hest på utegang, hvor mye betaler du/dere? Hadde vært veldig til hjelp! :-)

  SVAR: Vi betaler 2754 i månden for å ha Batman på utegangen Ascheoug. Dette inkluderer fri tilgang på middels bra grovfôr, Champion Komplett og fri bruk av hall og bane.

 • Skal bestille meg et Nikon D5000 fra Japan photo snart. :) Elsker japan photo!

 • Okei, daså… Jeg tenkte nok du visste det, men ville bare si min erfaring med det. Enig i at stor zoomlengde som oftest er veldig bra, og bruker for øyeblikket 55-250 selv, men i det allroundobjektivet det er snakk om, splittes fargene lett, og blir ensformige pga zoomen med alt det andre. Men dette visste du nok også, hvem er jeg til å snakke, haha.
  C:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *