Fra kattemat til kosedyr.

Jeg har igrunn alltid vært glad i mus og rotter. De dyrene andre ser på som skadedyr, ser jeg på som intelligente, søte og morsomme små skapninger. Maria hadde tamrotter en gang i tiden, og det var ikke sjeldent jeg lånte dem. Da jeg fant Mons i stua i dag og oppdaget at det hang et levende vesen ut av kjeften på ham, nølte jeg ikke et sekund på å ta katta i nakkeskinnet og befri den stakkarslige lille musa som desperat kjempet for livet.

Mons mistet grepet, og musa virret rundt på parketten. Jeg plukket ham opp, og han så ut til i fin form, og hadde heldigvis ikke blitt bitt. Men den venstre fremfoten hans var tydelig skadd, og selvom han klarte å legge vekt på den, var det tydelig at noe var galt.

Musa fikk navnet Tim, og snart løp jeg opp trappene mot loftet for å finne frem det gamle transportburet til Marias rotter. Tim ble plassert i buret, og så bar det ned i kjelleren for å fylle bunnen med myk flis. Den nye hybelen hans ble innredet med høy, friskt vann og gnagerblanding. Alltid fint å ha gnagerblanding på lager!

Tim ble tørket over med en våtserviett, jeg vasket føttene hans og fjernet skitt ved halerota, og så var Tim blitt forvandlet til en rent kjæledyr. Jeg vasket hendene og smurte meg inn i antibac, man vet aldri hva en mus har vært borti.

Nå var Tim ren og pen og bakteriefri, og da måtte jo husets nykomling fotograferes! Ned i stua bar det, og det endte med at Tim ble plassert oppå et perlekjede i en lysestake. Der hadde jeg god kontroll på ham mens jeg kunne fotografere ham i fred. Bilder ble tatt, Tim ble håndtert masse og kost med, nå var han herved en del av gjengen! Så ble han plassert tilbake i buret sitt, og det første han gjorde, var å kaste seg over vannskålen sin, som var laget av en gammel bruskork. Han var kjempetørst, og da han var ferdig med å drikke og vaske seg, surret han seg sammen til en liten pelsball og la seg til å sove i en krok i det myke høyet.

Tim gikk fra kattemat til kosedyr på en knapp time, og den eneste grunnen til at jeg ikke vil sette ham fri, er den vonde foten hans. Han er ikke i stand til å løpe fort og ville blitt spist med det samme om han hadde blitt satt ut igjen. Han er ihvertfall trygg til de andre kommer hjem, det kan jo bli interessant å høre hva de synes om at jeg får enda et kjæledyr .. Men han kan jo bo på rommet mitt sammen med de andre, han lukter ingenting og tar ikke noe plass, så om jeg får beholde ham, skal jeg kjøpe et brukt, billig lite gitterbur, en drikkeflaske og en sekk med fôr til ham, slik at han får litt mer plass. Så da får vi se hvordan det går, jeg krysser ihvertfall fingrene får at jeg får beholde ham ..

Legger ihvertfall med et par bilder, så blogges vi! (:


Tim i perlene, masse værhår! :P


Mysende mus myser for blitsen! :P


Han er allerede blitt et lite luksusdyr .. Haha, neida. Han skal ikke bo i lysestaken, han skal bo på rommet mitt.


BEKLAGER mitt ufreshe morgentryne, myste for blitsen jeg også. Men uansett, se på Tim!


Tim klatrer i krøllene mine .. Hihi.


Tim sin hybel, her sitter han og drkker vann fra en bruskork. Det sier også litt om størrelsen hans ..Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *