En sommerdrøm.

I dag har jeg og Batman lekt modeller for min gode venninne Miriam Anthonisen igjen, men i dag var det litt mer seriøse ting enn venninneshoot som sto på planen. En journalist fra Byavisa Drammen skulle nemlig lage et intervju om Miriam som hestefotograf, og da hun trengte en ekvipasje som kunne ta en sommerlig fotoshoot på sparket, kom jeg og Batman raskt inn i bildet. Barokkhodelag og sommerkjole ble funnet fram, nå var det tid for fotoshoot!

Bildene skulle være så naturlige som mulig, og derfor hadde jeg ikke på meg annet enn en svært enkel, hvit sommerkjole. Ingen sko, og heller ingen sminke. Det at Batman skulle ha på et vakkert, dekorert hodelag var pynt nok for alt, men jeg elsker det naturlige, harmoniske preget som la seg over bildene som et mykt teppe, det enkle er ofte det beste, og det enkle kan også være svært vakkert!

Jeg ankom stallen to timer før Miriam og journalisten skulle være der, og hadde god til på meg. Batman skulle skinne som han aldri hadde skint før, pelsen skulle være plettfri og glinsende, man, hale og hovskjegg skånsomt gredd gjennom. Etter halvannen time intens jobbing, sto Batman der og nærmest glitret i solen. Jepp, han var klar!

Så var det bare meg da .. Der sto jeg, nedstøvet og med verdens skitneste hender i en sliten, gammel joggebukse. Det var da det falt meg inn at jeg også skulle være med på disse bildene. Whops. Jeg stormet inn i storestallen, dynket ansiktet i kaldt vann og skrubbet hendene til all skitten som på mystisk vis hadde beveget seg over fra Batman til meg. Så kom Miriam og journalisten, som presenterte seg som Pernille. Mens jeg skiftet til kjole, ble Batman overøst av kos. Så ut som han synes det var koselig å se Miriam igjen, ihvertfall! Så var det på med hodelag og opp på hesteryggen, nå var det jammen på tide å sette igang.

Shooten skulle foregå nede ved Breivoll, så vi tuslet like gjerne ned dit hele gjengen. Jeg red barbak og hadde dratt joggebuksa utenpå kjolen og så passe bra ut der jeg red, men det fikk så gå. Batman oppførte seg supert på vei ned, og Pernille, som forresten var utrolig koselig, var imponert over hvor rolig og trafikksikker han var for alderen da vi gikk langs riksveien. Utrolig koselig å høre slikt, er sånt en hesteeier virkelig vil høre! :D

Nede på Breivoll blåste det en del, og Batman var litt småheit i topplokket. Men hundre prosent kontrollerbar, heldigvis. Jeg dro av meg bukse og sko, og så var det opp på hesteryggen igjen!

Det hele gikk egentlig ganske greit. Bildene ble gode og Miriam var superflink, til tross litt dårlig samarbeid mellom meg og henne .. Hun tok bilder når jeg drev og stilte opp Batman, og når han sto pent, satt Miriam og bladde gjennom de nyeste eksponeringene. Haha, supert. Dette medførte da en del konsentrasjonsutrykk på flere bilder, da jeg ikke klarer å se opp, frem og smile pent når jeg driver å parkere en diger hest inne i skauen. Haha. Uansett, Pernille fikk tatt de bildene hun trengte av Miriam som tok bilder av meg og Batman, og med det var vi alle egentlig fornøyde. Fikk tilsendt originalene idag, og siden Miriam hadde postet sine ferdigbehandlede versjoner på bloggen sin, tenkte jeg å kjøre en litt anderledes vri.

Jobbet en del med fargenyansene for å få frem en dus og drømmeaktig stemning for å sette et litt personlig preg over bildene, og ble alt i alt veldig fornøyd med dem!

Så dersom du trenger bilder av deg og hesten din og bor nærmere Drammen enn Oslo, ta for all del kontakt med superflinke fotograf Miriam Anthonisen som står bak både www.stevnefoto.net og www.midnight-curse.com! Alle bildene er dessuten © Miriam Anthonisen.

Men nok snikksnakk nå, her kommer resultatet av dagens fotografering, der noen av dem forøvrig havner i Byavisa Drammen. Skal holde dere oppdatert, blir uansett gøy å se oss i avisen igjen, og gleder meg utrolig mye til å lese artikkelen om Miriam!

Enjoy!


Haha, her kommer vi, liksom. Jeg stirrer på skoene mine i sjokk over hvor slitte de plutselig er. Jaja, de skal ikke være med uansett!


Så var vi igang!


Var så gøy å klappe Batman i dag .. Pelsen var silkemyk og superblank etter all børstinga, haha.


Portrett av min stolte ganger, og sjekk hingstenakken, det er helt sinnsykt!


Såå litt ridebilder!


Helportrett.


Og et halvportrett.


Batman vil gå, Batman skal stå!


Forstår dere hva jeg mener med vind eller? Skal ganske mye til for at den tykke frieserhalen her skal blåses ut av posisjon, haha ..


Oppstillingsbildee! Smil, Batman!


Lange bein på avveie, ble litt stilig, da.


Vil ikke stå stille idag, nei ..


Stemningsbilde.


Så traver vi litt i skyggen ..


Poseringstiiid! Jeg bare gliser liksom.


Batman, ørene frem!


Likte lyset og utrykket på Batman her.


Kooosetid! Majestetisk hest, anyone?


Dagens absolutte yndlingsbilde!


Djevelhorna, haha ..


Kosemoseoverdosee. Batman klemmer tilbake, han!


Så bar det inn i vanskelige lysforhold i skogen! Her ser jeg ut som en forblåst potetsekk, men måtte bare ha det med, var så utrolig vakkert bilde av Batman (og hingstenakken, haha).


Godt eksempel på redusert kommunikasjon mellom modell og fotograf. Her stiller jeg opp Batman til et bilde, to sekunder senere står han pent, men da sitter Miriam og ser på akkurat dette bildet. Typisk? Ja! Men det ble jo et vakkert bilde dette også, om man ser bort ifra ansiktet mitt.


Elsker måten sola lyser opp ulike punkter på bildet, her kaster sola blandt annet en stråle rundt Batmans øye.


Overeksponert, undereksponert og ekstremt stemningsfullt! Slik skal det være! :P


Avslutter med dette, her kommer vi skrittende gjennom den vakre skogen. Skikkelig eventyrstemning, elsker det!

38 thoughts on “En sommerdrøm.

 1. Utrolig fine bilder av dere =)) som alltid! Synes bare Batman blir penere og penere for hver gang du legger ut bilder :)

 2. Å herregud, nydelige, nydelige, nydelige! Dere er så perfekte sammen, og Batman er mildt sagt fyfyord-pen! HVORDAN FØLES DET Å HA DRØMMEHESTEN? :D

 3. Ærsj! Ærsj! Ærsj! Ærsj! Jeg skal slutte å gå inn på bloggen din, Matilde. Jeg blir sinnsykt missunnelig hver jævlige gang. Så sinnsykt fine bilder! Stemningen er jo helt utrolig. Ææææærsj, jeg liker deg ikke. Ikke Maria heller. Blææææh, fyskammeseg gjøre andre så missunnelig! :P Hahah. Gud, jeg elsker disse bildene. Batman var utrolig vakker, men så utrolig stor ut? Svææææææære superhelten.

 4. NYYYYYYYYYYYYYDEEEEEEEEEEEEEEELLLLLIIIIIGGGG
  GGEEEEEEE bilder, det må jeg si.. Ble helt med i bildene. Nydelig rett å slett <3

 5. Fy faen og flott han er! Virkelig, skikkelig hingstemann noen steder og (: Utrolig fine bilder!!!

 6. Han har fått SINSYKT lang pannelugg nå som jeg tenker over det, og selvølgelig resten av manen også. Blitt mye finere i formen og alt, du har gjort en uutrolig god jobb med han Matilde!! du BØR være stolt, bildene va kjempe vakre, både hesten og deg er nydelige!! STÅ PÅ, gleder meg til å lese mere. Men hvordan har manen hannes blitt så lang egentlig? bruker du bare biotin eller er det en annen hemmelighet også?

 7. HERREGUD. Så fantastisk nydelige bilder! Batman er ubeskrivelig vakker, han ser ut som en middelalderhest … Bildene ser ut som de er fra et eventyr, helt klart :')

 8. Fantastiske bilder! Du er kjempe skjønn på bildene, og har ikke ord for den hesten din. Du er virkelig heldig, og Batman er heldig som har deg!

 9. Wow, for en stemning! Definitivt yndlingsbilde det du kalte "yndlingsbilde", haha! Allesammen ble bare bedre og bedre etter hvert som man bladde ned, helt slående fint! Og virkelig godt gjort til skogsforhold, det er noe jeg sliter med for tiden.. Men hvertfall, helt fabouluuse bilder og fantastisk eventyrstemning, bedre blir det ikke!

 10. De var virkelig fantastiske de bildene. Likte stemningen som kom fram inne i skogen og litt skkygge, lyse beggyner jo og bli så sterkt ute. Dere passer utrolig godt sammen. ;P

 11. Utrolig fine bilder!
  Men der du skriver "sjekk hingstenakken" må jeg desverre si meg uenig. For meg ser det ut som en skikkelig underhals

  SVAR: Det er ikke underhals, det er muskler. Når han ser noe skummelt, “blåser seg opp”, gjør seg stor og “skummel” og spenner alle musklene i nakken, og det er derfor den ser ekstremt rar og diger ut. Han holder hodet skyhøyt hevet, pruster tungt gjennom neseborene og spisser ørene til det ytterste når han får øye på noe veldig rart og interessant, og da blir nakken seende slik ut. Dette er altså ikke underhals, men muskler som spenner seg det stikk motsatte av det du prøver å påstå. :) Underhals ser man når hesten står helt normalt og slapper av, og når Batman står helt normalt og slapper av, ser man ikke tegn til underhals hos ham. ;) Desasuten skal friesere ha en høyreist og muskuløs nakke, så noen alvorlige ekstritørfeil som masse underhals finnes det ikke mye av på denne hesten, tror du bare må innse at du tok grundig feil der, gitt. Jeg kaller det hingstenakke fordi hingster som får øye på eller lukter noe veldig interessant eller rett og slett skal vise seg frem, ofte “blåser opp nakken” på samme måte. :P

 12. trodde du sa at du aldri ville ri uten hjelm, å her sitter du uten sko og hjelm og traver i skyggen (Y) likeeeer…

  SVAR: Dette er ikke ridning, dette er … posering på hesteryggen :P Stor forskjell! :D

 13. Heidi: Det er forskjell på nakke og hals. Mye underhals? Neeh.. Det er en frieser og Batman ser ut som en frieser skal. Han har da vist “hingstenakke” hvor du nesten ikke ser noe underhals også. ;)

  NYDELIGE bilder! Dere er så flotte. <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *