En hest etter Solrik.

I dag red jeg Batman i hallen, har hatt en liten dressurpause nå den siste tiden uka, men i dag fikk jeg ihvertfall ridd ham igjennom. Siden jeg fremdels lider av desperat mangel på fottøy og valget står mellom de gamle gym-joggeskoene mine og converse, falt valget på joggesko i dag .. Og joggesko er jo egentlig både farlig, uforsvarlig og vanskelig å ri i, så vi holdt oss stort sett i trav. Batman var flink og begynte snart å jobbe godt og bære seg skikkelig.

Jeg red i kapsun i dag også, men siden han fikk årsvaksina dagen i forveien, kjørte jeg ham naturligvis ikke veldig hardt. Fokuserte ganske mye på å ri ham dypt og virkelig la ham strekke ryggen, men da snakker jeg ikke rollkür-ridning altså. Å ri hesten dypt er noe helt annet. Batman slapp en hel haug med spenninger, og dess mer avslappet og arbeidsvillig han ble, dess mer slapp jeg opp på tøylen. Til slutt holdt jeg helt, heeelt ytterst i tuppen av tøylen, og Batman gikk og strakk skikkelig på seg! Altså, jeg hadde massevis av kontakt, men likevel var halsen hans godt ut og nedstrukket. Han løftet ryggen og gikk med god fremdrift, og var kjempeflink! Er vel første gangen jeg rir ham så lang og dyp, og jeg er imponert over hvor lett han skjønte tegninga i dag .. Tidligere har han bare spent seg og blitt forvirra når jeg har sluppet opp på tøylene og gjort som han selv vil, men i dag var det noe helt annet! :)

Tok et par galoppfatninger, men valgte å la galopparbeidet ligge i dag. Jeg kunne ikke galoppere i joggesko, da ville foten min skli gjennom umiddelbart, og det er faktisk så farlig at jeg ikke sjanser på.

Dessuten er Batman blitt betydelig bredere og kraftigere den siste tiden, og ettersom musklene popper frem, blir salen min stadig mindre .. Den er tilpasset og utvidet så mye som lar seg gjøre, men likevel er den såvidt for trang. Nå har den begynt å trykke så mye på Batmans rygg at jeg ser antydninger til gnagsår der putene på sidene av kanel ligger .. Saltilpasseren sa den måtte byttes ut senest innen halvannet år, men når han begynner å få trykkmerker av den blir jeg stadig mer i tvil. Uansett så kommer jeg til å ri minst mulig med shabrak den neste tiden, for jeg vil ikke stappe mer under der enn nødvendig nå. Heldigvis fikk jeg en kjempefin gelpad av Nora tidligere i år, så den blir nok aktivt brukt i tiden fremover!

Shabraker er vel og bra det, men når det ikke blir plass til dem, er de dessverre ikke til noen særlig nytte ..

Jeg er jo blakk som en kirkerotte og har ikke sjans til å kjøpe drømmesalen, som forøvrig er en Fryso Legacy dressursal i sort lær, spesiallaget etter mine og Batmans mål .. Prisen for den eksakte drømmesalen i en spesiell type lær, med ekstra lange kneflaps blir faktisk bare 12 546 kroner. Det er i mine øyne ganske billig for en så fin dressursal, ferdiglaget for akkurat deg og din hest. Og dette er en sal jeg kan ha lenge.

Men hva gjør man egentlig når salen din ikke lenger passer, og du ikke har råd til å kjøpe ny? Rir du barbak til du får råd? Dressur i westernsal? Går det egentlig ann å stille opp på et stevne i westernsal? Nei uff, jeg aner ikke.

Men jeg får ihvertfall ri mye med westernsal og mye barbak fremover, slik at antydninene til gnag på ryggen hans forsvinner, for er det noe jeg ikke vil ha på hesten min, så er det gnagsår.

Uansett, nok snikksnakk om urelevante temaer, dette skulle liksom være en eventyrlig skogsblogg! Etter dressurøkten gikk jeg og Maria nemlig ut på en liten skrittetur med hestene! Hun leide Lotto mens jeg red Batman, og vi tok selvsagt bilder. Lyset inne i skogen var kjempefint, så da ble det en ganske fin stemning over bildene. Uansett, slenger ved litt bilder fra i dag, så blogges vi!


Jo, overskriften! Batman fikk smake litt Solrik i dag, og fy søren, det synes han var godt! Slurpet i seg som bare det, flehmet og maste om mer .. Hihi. Søt appelsindrikk, det smakte deilig, det!


Batman slurper i seg de dyrebare dråpene .. :P


Dollar synes Batmans mule luktet så godt av Solrik, at han prøvde å ta en bit. Slem Dollar!


Og så litt skogsbilder! Meg og Batman i skogen. ^^


I skoogen ..


Fremdeles i skogen.


Poserer litt på toppen av et berg.


Tusler ned igjen ..


Vakkert vidvinkelbilde. :P Og ja, kapsunen ligger en anelse for høyt, har nemlig fått hulla den opp, og var kanskje litt overivrig da jeg festet den .. Haha.


Ser nesten ut som jeg rir barbak, jo.


Batmanører!


Batmanøre med hvitveis i bakgrunn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *