Dyreklinikken fra helvete.

Etter å ha lest denne artikkelen på Dagbladet.no om min tidligere, faste veterinær, kan du mildt sagt si jeg var i sjokk en god stund etterpå. Avivet har i mine øyne oppført seg som profesjonelle og dyktige mennesker, men når jeg ser tilbake på ting, går det opp for meg at det hele tiden har vært noe som ikke helt stemte, noe jeg ikke helt kunne sette fingeren på. Darling ble sterilisert hos Avivet, de reddet Whittys liv, de drepte Kine.

Jeg sitter her med en hel haug blandede følelser, en smule dårlig samvittighet og en god dose sinne.

Dagbladet skriver en advarende artikkel om Norges skrekk-klinikk. Det som en gang i mine øyne var Norges fremste klinikk og eksperter på smådyr, er nå tatt ut som et skrekkeksempel på hvordan en veterinærklinikk ikke skal drives.

Har jeg ubevisst utsatt dyrene mine for ekstrem smerte, ved å dra til Avivet når de har vært syke? Vår første erfaring med stedet var positiv. Jeg hadde nettopp kjøpt Whitty dødssyk fra en dyrebutikk for å redde livet hennes, og dro umiddelbart til klinikken alle rundt meg anbefalte for å få behandlet henne. Avivet oppførte seg profesjonelt og fant fort ut etter å ha tatt prøver, hva som feilte Whitty. Parasitter, mark og hudorm. Hun fikk en sprøyte, vi fikk medisiner og nøyaktige beskrivelser på hvordan de skulle gis, og hvorfor det andre marsvnet mitt, Kine, også måtte ha disse. Whitty ble helt frisk og ved to ukers kontrollen var hun gått opp i vekt og var helt fin. Veterinæren der var litt kald, perfeksjonistisk og uhyggelig, men lille meg gikk utifra at alle veterinærer var så alvorlige. Vi tenkte ikke mer over den saken, vi stusset kanskje litt over regningen på det hele, men ellers merket vi ikke noe uvanlig, før ett år etterpå. Whitty hadde begynt å miste pels, vi dro til veterinæren og diagnosen Whitty fikk, var en godartet cyste. Svulst. Kreft? Nei, en horomonproduserende cyste som måtte opereres vekk umiddelbart. Joda, svulst høres skummelt ut, veterinæren vet best, for all del, hun må jo opereres!

Operasjonen var vellykket og svulsten borte. Såret var sydd sammen med ståltråd og regningen høy, og senere viser det seg at de kun fjernet èn eggstokk. De hadde altså fjernet problemet, men ikke årsaken. Ved å sy igjen operasjonssåret med ståltråd utsetter du dyret for unødvendig ubehag, og denne metoden anses som gammeldags. Mer enn det tenkte vi aldri over.

Plutselig en dag sluttet Kine å spise. Fortennene hennes var skeive, og pappa tok henne med til Avivet-klinikken. De kom frem til at mitt kjære marsvin hadde en alvorlig kjevesykdom som kun de kunne rette på. Inngrepet ville være veldig komplisert, men de, som Norges fremste spesialister på temaet, skulle visstnok klare det. Kine ble operert og operasjonen var vellykket, hun kom seg sakte men sikkert og jeg pleiet henne dag og natt, vi satte antibiotikasprøyter og ga medisiner, fôret henne med grøt og gjorde alt vi kunne for henne, helt til hun plutselig begynte å gå ned i vekt. To dager senere sitter mamma og jeg i bilen, vi råkjører ned E6 i retning Avivet. Kine ligger urørlig i armene mine og pulsen er lav og magen oppblåst. På vei inn døra til Avivet, i mine armer, dør hun. Årsak? Kraftig kolikk som følger av en operasjon som viste seg å være totalt unødvendig. Fortenne hennes skulle bare slipes ned, ikke mer. Der sto vi igjen med en regning på 12 000 kroner og et dødt marsvin. Vi var blitt svindlet, rett og slett. For en bestevenn og for mange, mange penger.

For alt jeg vet, kan inngrepet være utført uten nok bedøvelse. For alt jeg vet, kan de ha utført operasjoner uten mitt samtykke på kroppen til Kine de tre dagene hun lå død hos Avivet. For alt jeg vet, er Darling snittet opp på et operasjonsbor der en syk fugl nylig har urinert og Whitty ha blitt plassert på et hardt gulv dekket til med avispapir etter at de opererte ut halve livmoren hennes.

Jeg dro aldri dit igjen etter dette. Veterinæren der er syk og finner opp falske diagnoser på et hvert friskt dyr, utleverer medisiner utgått på dato og operer dyr uten bedøvelse. Styr langt, langt unna Avivet. De er ikke så proffe de skal ha det til, tro meg, det har jeg fått erfare.

En veterinær skal være en fagperson du kan stole hundre prosent på. Du skal ikke nøle et sekund ved å overlate dyret ditt til en veterinær, de skal rett og slett vite hva de driver med. Dyret skal være i trygge hender, hos en person som er flink, hyggelig og grei å forholde seg til, en som viser medfølelse for sitasjonen du er i idet din beste venn nettopp har dødd i dine egne armer. En veterinær skal være en venn, ikke være en svindlende dyremishandler.

Jeg trodde virkelig jeg kunne stole på disse menneskene, men der tok jeg grundig feil. Avivet er ikke annet enn svindlere som hverken kan behandle mennesker eller dyr, og det at de har fått drive på så lenge, er helt, helt grusomt. Som aktiv blogger synes jeg da det er viktig at dette kommer ut til folk slik at dere slipper å oppleve det vi har vært i gjennom. Whitty og Darling har det heldigvis bra, og selvom Whitty har en ny godartet cyste nå grunnet Avivets slurvearbeid, lever de begge to heldigvis i beste velgående.

Jeg liker ikke å henge ut enkeltpersoner på denne måten, men i dette tilfellet er det rett og slett nødvendig. Avivet Dyreklinikk i Oslo dreper flere dyr enn de redder, dersom marsvinet, hamsteret, kaninen, rotten, undulaten, ilderen eller papegøyen din er syk, dra til Trude Mostue og Kari Lutros klinikk istedet, dette er virkelig profesjonelle, flinke og seriøse folk som behandler alle disse typene smådyr og er hundre prosent til å stole på. Dette er fra nå av min faste veterinærklinikk, og de kan besøkes på www.molu.no.


Mitt aller første marsvin, Kine, er ett av de mange dyrene som har mistet livene sine som følger av Avivets useriøse klinikk.37 thoughts on “Dyreklinikken fra helvete.”

 • Jeg fikser fortsatt ikke helt tanken på at det var til Avivet vi tok med Nemo for å kastrere ham, og file tennene. Det gikk jo helt bra, men hvem vet hvordan han ble behandlet der, det vi ikke fikk se? Herregud. Din historie er virkelig en skrekkhistorie og jeg håper inderlig Avivet blir nedlagt så fort som mulig, så flere slipper å miste dyrene sine på den måten, bare på grunn av griske "veterinærer" som kun vil ha penger! Skamme seg, skulle de…. Super blogg!

 • Uff, det er helt grusomt at noen gjør sånt. Hvis man ikke bryr seg om dyr, har man faen ikke noe å gjøre som dyrlege.

 • Utrolig flott du tar opp dette temaet. Avivet har i lengre tid hatt et noe frynsete rykte på diverse forum og i enkelte miljøer nettopp på grunn av slike ting, og det er flott at det er kommet ut i offentligheten. Det er slike uærlige veterinærer som gjør at folk blir mistenkelige til ordentlige veterinærer også. Trist og utrolig smakløst! Jeg får meg ikke til å blogge om saken siden jeg jobber i samme yrket, men det er helt fantastisk at du tar det opp:)

 • Herregud ! Helt, grusomt ! Skjønner ikke at folk har hjerte til å gjøre noe sånt! Helt utrolig!

 • Akkurat nå fikk jeg veldig trang til å kjøre opp til den klinikken og slå ned noen! Hvordan i helvete (unnskyld språkbruken) er det mulig å være så idiotisk? Man behandler ikke dyr på denne måten, det er direkte groteskt. I tillegg er det utrolig synd at din Kine måtte bøte med livet pga. disse idiotene, og like synd er det med alle de andre dyrene. Håper de legger ned klinikken og stenger galningen bak lås og slå!

 • Uffa meg! Blir hetl dårlig når jeg leser dette her! At folk kan behanlde dyr sånn! Det er nesten ikke til å tro!
  Føler virkelig med deg Matilde, jeg håper virkelig at de legger ned Avivet!
  Stå på! =)

 • Det er utrolig bra at du tar opp dette temaet, Matilde! Jeg er fullstendig enig i at Avivet bør nedlegges. For min del, kunne gjerne personene bak skrekk-klinikken blitt sperret inne ellernoe. Slik de har holdt på, er jo .. grusomt! Som Tine sa, er det utrolig synd at Kine måtte bøte med livet p.ga de idiotene. Og som Stina sa, er det dumt at useriøse veterinærer får folk til å tvile på de veterinærene som faktisk er seriøse ..

 • jeg har igså opplevd "proffe" dyrekleniker som feiler helt. Det er hlet forferdelig. Katten min har lidd for det de gjorde for og "hjelpe" den. Men heldig hvis kom den unna med livet i behold. SÅ jeg skjønner godt hva du mener og føler.

  Det er helt forjævelig at noen skal få lov til det. Hvor er mattilsynet når du trenger dem liksom?
  Alle dyreklinikker bør ha gode fullt utdannete personer og kundeservis skal heller ikke mangle. Norge er ufattelig dårlig på det med dyrs helse og gjøre.

 • Helt jævlig! Unnskyld meg. Men det er kvalmt å tenke på hva de har gjort!

 • Fy faen! Unskyld språkbruket, men det er helt jævlig. Avivet bør helt klart legges ned! Det med dyrs helse er utrolig dårlig i Norge, mange dyr blir utsatt for smerte uten at noe gjøre med det, dessverre. Trist at Kine måtte bøte med livet på grunn av de grådige idiotene.

 • Vet virkelig ikke hva jeg skal skrive her. Det der var sykt! Tenk at det er mulig .. Sorry, men jeg må virkelig kommentere en annen gang. Jeg er tom akkurat nå. Det var bare .. sykt .. og forferdelig ..

 • Jeg anbefaler virkelig Trude Mostue og Kari Lutro som dyrleger! Bedre dyrleger enn dem skal man lete lenge etter (innenfor Norges grenser).. Jeg har også vert gjennom ett rent h*lvette med dyrleger som slurver og driter i jobben sin, og det førte til at jeg mistet kaninen min, Hvitfot, for nå to år siden.

 • FY FAEN… Klinikken skulle blitt nedlagt med det samme. At det går ant å gjøre sånt mot dyr andre folk er glad i, det er jo rett og slett grusomt. Det er tydeligvis folk som ikke har peiling som jobber på den klinikken.
  Det er utrolig bra at du skriver dette. Kjempebra blogg, og tusen takk for advarselen Matilde!!

 • Leste nettop artikelen på Dagbladet.no. Bildene sa det meste… Helt forferdelig. Har ikke ord. Jo, forresten, jeg har et par ord om Avivet. Grådige idioter uten følelser og samvittighet som utnytter forsvarsløse dyr for å tjene penger.

 • E det muulig!! Æ klikke hær æ sitt. Huff. Når man e dyrelege så skal man HJELPE dyr! At det går ann å ha så lite følelsa! Alle fortjene et godt liv!

 • Fy søren, fikk helt sjokk da jeg leste dette! Visste ikke at det hadde skjedd med så mange. Dessverre så døde kaninen min også på Avivet. Jeg så han hadde problemer med å tisse, og han virket litt slapp, og både jeg og mamma tenkte at det kunne være en urinveisinfeksjon. Og da var vi så dumme at vi dro på avivet, siden det var det nærmeste. Det første vi ble møtt av var en iskald, sur og gretten mann, og det var en utrolig dårlig atmosfære i rommet der. For det første så begynte han å kritisere kaninholdet mitt, og som fra mine øyne var helt normalt. Men han sa jo, som jeg trodde at Muffe hadde urinveisinfeksjon, og at han måtte ta mange forskjellige prøver, og ta røndken(eller hvordan det skrives), og at han muligens måtte legges inn. Verken jeg eller mamma, hadde ingen peiling på dette, så vi måtte jo bare stole på han, at han gjorde det riktige. Neste dag kom vi tilbake, og han sa at Muffe var nødt til å opereres. Muffe hadde blitt mye verre, han hadde fått feber, og han hadde sluttet å spise, og alt dette måtte ha skjedd over natten. En dag senere så fikk vi en telefon fra Avivet, hvor de sa at Muffe dessverre ikke klarte operasjonen. Så der satt vi, med en regning på 10 000 kr, med en død kanin. Og det som irriterte meg mest, er at senere fikk jeg vite, at han bare hadde trengt noen medisiner hvis han hadde urinveisinfeksjon. Til helvete med Herr Avitet som kaller seg selv ekspert!

 • Grusomt. Rett og slett uspsielig, kvalmt og sykt. Uff. Skal aldri dra dit. Hadde selv undulater før, og de i tillegg til hunden jeg har nå har Trude Mostue som fastlege :)

 • Helt utrolig at folk kan være sånn. Forstår bare ikke hvordan de kom unna med det såpass lenge! Var bra Dagbladet tok opp dette, sånn at de ihvertfall mister en del av kundene sine(forhåpentligvis alle), sånn at de kan slutte å misshandle dyr! De skulle f*** meg kommt i fengsel for å holde på sånn ;@ Blir virkelig sinna når jeg leser sånne ting.

 • Jeg har lest artikkelen hos Dagbladet, og etter å ha lest bloggen din også er det eneste som fyller hodet mitt akkurat nå, overraskelse. Tenk at dette er en klinikk med veterinærer, i OSLO, i NORGE! Slik praksis som de tydeligvis utfører trodde jeg bare var å finne i fattige land i Afrika og Asia. Men, nei. Jeg er mildt sagt sjokkert og føler masse medfølelse til deg nå, for å vite at slurvearbeid har framskyndet døden til din beste venn, må være helt forferdelig. I tillegg når det er utført av folk man tror man kan stole på. Forferdelig, rett og slett!

 • Så utrolig jævlig! Stakkars deg, og alle de andre som har betalt massevis av penger, endt opp med ett dødt dyr og fått vite att den operasjoen var helt unødvendig osv! ;( Så også artikkelen, og æsj! Det lå jo et dødt dyr ved det eneste stedet de ansatte kan rense seg! Fy fader ass! Bra at folk oppdaget dette, før aviviet hadde drept flere dyr.
  Hva slags utadanning skulle de hatt fått? : @

 • Er det mulig? Jeg har rett og slett ikke ord etter å ha lest artikkelen hos Dagbladet. Det… Det er helt ufattelig at det faktisk finnes slike mennesker…

 • Sykt, sykt opplegg! Syns det er utrolig bra at du, som populær blogger, skriver denne bloggen, for det er ikke å henge ut personer, det er å opplyse andre! Denne vetrinærklinikken bør virkelig nedlegges, dette er jo bare helt forferdelig :S

 • Jeg ble helt sjokkert når jeg leste dette! Hadde det ikke vært for bloggen din, hadde jeg ikke visst dette om Avivet. Vi har brukt denne klinikken til Laffen og Gulle (fuglene mine). Laffen ble en gang i 04, skikkelig dårlig. Hun sto å sjanglet på pinnen. Jeg så under stumpen hennes og la merke til en stor kul! Mamma tok henne ut og klarte å presse ut noe som var rundt.
  Ringte Avivet og fikk beskjed om å komme til klinikken dagen etter. (dette skjedde altså på kvelden) Jeg var ikke med, men mamma sa at hun hadde brokk og hadde 10 % sjanse for å dø. Fikk en telefon senere den dagen og alt sammen gikk visstnok bra. Hun virket glad når hun kom hjem igjen. Stingene var sydd med tråd som skulle forsvinne av seg selv. Hun fikk også noe medisiner hun skulle gå på i en periode. Blir så sint at jeg gråter når jeg leser dette. Nå lurer jeg på om hun faktisk var så syk som de skulle ha det til. Regningen kom på 4000 kr, og jeg frykter at hun har hatt det vondt gjennom operasjonen! Hun har de siste årene også vært veldig grinete. Så håper ikke det har noe med det å gjøre!

  Skal ALDRI i mitt liv dra til Avivet lenger. Får bare så sinnsykt dårlig samvittighet ovenfor fuglen min. Stakkars jenta mi!

 • GUUD jeg blir så irritert på sånne dyreklnikker! "Åå, vi er de flinkeste i landet på dette temaet!" sikkert… Veldig fornuftig av deg å legge ut denne bloggen! Sparte mange mennesker for sorg over side avdøde dyr! Har ikke hatt dyrene mine der, men har hørt av noen at de er "SUPERFLINKE"! Ehe, NOT! At de orker å avlive uskyldige dyr som egentlig kan bli helt friske igjen! For ett opplegg!

  TAKK, Matilde, for at du advarer oss lesere! :D

 • ÅHERREGUD! At det går an å bli så dritt i huet som de på Avivet, men, da vet jeg det, jeg skal ALDRI i mitt liv dra til Avivet!

 • Å fyttirakker’n noen ting er bare så urettferdig. Marsvinet mitt skal snart opereres for andre gang, er så glad for at jeg ikke skal dit !

 • Jeg jobbet en gang for den psykopaten der, og skal love deg, han er ikke god );

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *