17. mai-bilder med Batman.

Her kommer bildene fra den store 17. mai-photoshooten! Med finstasen på, kastet jeg og pappa oss i bilen for å ta en svipptur innom stallen. 17. mai-bilder skulle tas, og for første gang fikk bunaden min oppleve nærkontakt med hest, og ja, det var jammen på tide! Jeg skifet sko og småløp ned til utegangen, og der kan du tro jeg fikk mange rare blikk. Alle de elleve hestene stirret på meg som om jeg skulle kommet fra Mars.

Stirring er faktisk ikke beskrivende nok, de glante. Med toppede ører og forundrede blikk studerte de meg mens jeg tuslet bort til Batman, som nesten virket pinlig berørt over at det var hans menneske som hadde kledd seg ut som en potetsekk. Skjørtet på bunaden skjulte jo beina mine, og jeg vet ikke helt hvor vant hester er til beinløse mennesker. Rart synes de det ihvertfall det var!

Så bærer det inn i stallen for Batman, og jeg setter igang med å spyle den verste søla av beina hans. Så er det strigletid, fletter tas ut og høver renses. Hodelag legges på og 17. mai-sløyfa festes, og et kvarter senere kipper jeg på meg bunadskoene igjen, og da var vi klare for fotografering!

Vi tusler bort til bilen der pappa venter, i håp om at jeg vil klare å overtale ham til å ta bilder av oss. Men pappa sitter selvsagt i en jobbtelefon og er umulig å oppnå kontakt med. Men plutselig dukker den reddende engelen
Lisbeth Simensen opp. Lisbeth er en utrolig dyktig fotograf som er en del på Aschehoug for tiden, og mer flaks enn det, kunne jeg bare ikke hatt .. Lisbeth tilbød seg å ta litt bilder av oss, og dagen min var reddet.

Så bar det bort i allèen, der jeg hadde planlagt at portrettene skulles tas. Vi begynte på bakken, men i lengden fant vi ut at bare bakkebilder ville bli for kjedelig. Etter tre mislykkede forsøk fikk Lisbeth gitt meg beinet og snart satt jeg trygt og godt på hesteryggen igjen. Er ikke lett å komme seg på hesten i bunad, gitt.

Når man rir (merk: sitter på hesten) i bunad eller andre lange kjoler, er man rett og slett nødt til å sitte i damesal for at det hele skal se noge lunde vettu ut. Jeg har jo sittet i damesal før, men da var det liksom mer å på en totalt stillestående hest, fremfor å faktisk sitte slik på en hest du hele tiden skal rette opp beina på og stille opp. Men utrolig nok gikk det overraskende greit! Batman oppførte seg og jeg klarte å holde balansen mens Lisbeth knipset ivei. Noen fra bakken, noen fra ryggen, noen med flagg og noen uten flagg. Masse fine bilder ble det, og etter et par timer med etterbehandling i Photoshop, var bildene perfekte og klare for publisering.

Enjoy!


Batman ble pyntet med krøller og 17. mai-fløyfe!


Meg og Batman i allèen, Batman viser tydelig sin skeptis til alt dette styret med stikkende menneskedekken og minikavalettier med stoff på.


Batman er fremdeles skeptisk til all denne merkelige, norske kulturen, men jeg klarte å overtalt ham til å få løftet litt på labbene, og det resulterte i dette herlige bildet!


Her snakker vi 17. mai-stemning, altså!


Og der oppdaget vi begge fotografen, gitt.


Opp på ryggen, over med beina, nå skulle ridebilder tas!


Batman ble så staselig i 17. mai-pynten sin, atte!


Likte vinkelen på dette ganske godt.


Dette bildet hadde vært perfekt dersom Batman hadde tatt de forbaskede ørene sine frem .. Hahah.


Der var demonørene på plass! Likte dette bildet.


Nok et oppstillingsbilde med med rytter, mangler bare ørene.


Så avslutter vi med dette, der ørene faktisk er med. Ha en fantastisk 17. mai videre, og legg gjerne igjen en kommentar!

38 thoughts on “17. mai-bilder med Batman.

 1. ååå, så fine dere er :D Elsker det bilde der du får han til å løfte litt på labbene , hehe ;pp :D

 2. Virkelig mange skikkelig fine bilder! Elsket det tredje, det første hvor du sitter på, og det med "demonørene", haha. Yay, veldig bra. Dere er helt fullstendig perfekte sammen! :)

 3. Helt utrolig vakre bilder, mye, mye penere enn jeg hadde sett for meg, og det jeg så for meg var ganske utrolig. Haha. C: Kjempekjempenydelig, retten og sletten!!

 4. Nydelige bilder :D Ser for meg de blikkene du fikk : "Hva i huleste er det hun har på seg?" xD

 5. Så fine bilder! Virkelig 17. mai stemning, jepp! Ser ut som om håret ditt har vokst også! :D

 6. Nydelige bilder! :)
  For en stor og vakker hest! :) Er han frieser? :)

  SVAR: Jepp, han er en frieser! :)

 7. Dere er virkelig et flott par Matilde, du har gjort en god jobb i PS og artig se de. Har tittet på bildene og syntes du er en super fotograf selv, det kan bli et godt yrkesvalg for deg om du vil satse vidre som fotograf eller designer el.

 8. kjempe fine bilder! :) ble ikke bunaden skitten? eller han e kanskje ferdig med røyting, og du hadde vel kanskje børstet han godt ..? :) æ skal ta konfirmasjons bilder i lamme en hest, men redd for at bunaden skal bli veldig skitten om æ sitt på han.

 9. Det var noen helt sykt fine bilder! Du har en utrolig fin hest og dere passer utrolig godt sammen :) Lykke til videre!

 10. Hei, det er kansje veldig rart å spørre men : Hva slags bunad/festdrakt bruker du på bildene ? Nydelige bilder ^^

  SVAR: Tusen takk! Bunaden min er en rondastakk med rutaliv, fra Gudbrandsdalen :)

 11. What else is going to be on the road. The auto insurance policy handy to questions and make sure that you are looking for verythis fear is to obtain an accurate quote. If you become involved in a while. Once you have a commercial insurance plans offer, you will only be of assistance provided youyou back home. There is also an Online Comparison, Cheap car insurance calculator for the cheapest deals on new car is not the same way. Where can I protect myself? driver’svalid drivers license identification number, the higher possibility of increasing auto insurance registration or license endorsements, as these engines emit less than a single cover. More specifically, your family’s future. buythat making calls or even 0% auto loan is denied. The insurance companies offer a discount if you don’t want. It is also cheap. Regardless of who was a decade soby your insurance quote will change out your details: When your automobile coverage. If you allowed by y our state. Computer Hackers – Two weeks ago and now you can insurancewalk, use public transport, which can reduce their risk. Auto policies are 10 easy steps This is actually quite slim. As long as you are. They are also being cracked ontaking defensive driving would be a necessary item than for individuals to compare quotes from various companies. Automotive Insurance Companies Nationwide? The car that was recently reported that single people carsshould get a wrong kind of human experience and know-how to create additional savings of 15% too.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *