Intens treningsøkt for Lena.

Denne dagen var det igjen duket for dressurtrening for verdens beste instruktør, nemlig superflinke Lena Ulven! Før første gang siden jeg kom hjem fra Spania skulle vi nemlig få kjørt oss i sandkassa igjen. Sola strålte og vårværet var på topp, og dette har hestene virkelig lært seg å nyte. Da jeg kom frem i stallen, lå absolutt alle hestene på utegangen langstrakt ut i sola og koste seg, untatt en som sto og spiste. Og kosegrisen Batman var selvsagt en av dem!

Før var det sånn at han reiste seg med en gang jeg kom, men nå har jeg begynt å få lov til å kose med ham mens han ligger nede. Han er blitt mye tryggere på akkurat dette, og det er kjempebra! Etter en del kos og noen bilder, legger jeg fra meg tingene og setter meg sakte over skrevs på ham, mens han ligger. Med et godt grep om en hårtust, lager jeg en liten smattelyd, og som jeg tenkte, Batman reiser seg rolig og stødig opp, med meg på ryggen! Straks han er oppe, roser jeg masse og gir ham et eple fra ryggen, før jeg gir ham beskjed om å senke nakken (noe jeg har innnlært da jeg føler jeg har mye bedre kontroll når jeg stiger av ved å slenge høyre bein over manken og gli ned denne veien) før jeg hopper ned på bakken. Batman sto bom stille under det hele og oppførte seg akkurat som ventet, helt perfekt, rett og slett! Dette er første gang jeg gjør dette, og det var supergøy! Fikk skikkelig dromedarfeeling .. Uansett, nok småulovlig moro, nå var det på med grima, inn i stallen og bort til vaskespiltet.

Batmans tottelotter skulle nemlig spyles litt, for de er mildt sagt ikke veldig rene og pene nå om dagen grunnet store mengder søle ..

Hesten oppførte seg eksemplarisk inne i vaskespiltet og sto helt rolig mens jeg skylte ham nedover beina og under magen, selvom han til tider var litt nysgjerrig og snudde hodet bakover for å se hva jeg drev med. Så bar det ut i sola for å strigle, og det satte gampen som vanlig pris på. Ikke lenge etter var det på tide å hente sal og hodelag, og snart var vi på vei bort til ridehallen med ny, vinrød shabak, klare for ridetime!

Lisa tok litt bilder av oss før vi gikk inn, og allerede før treningen hadde begynt var Batman køddete. Han tok tak i bittet og låste seg fast og prøvde å trave avgårde med meg, og jeg måtte ta ham et par ganger, men likevel ville han ikke helt gi seg ..

Så kom Lena, og det inn i hallen, og da begynte Batman å slappe litt mer av. Vi begynte å skritte rundt på lange tøyler, jobbe med litt grunnleggende sits og sjenkelplassering, før vi begynte å jobbe med overganger fra skritt til holdt. Batman begynte å løsne etterhvert og søkte ned, og snart skulle vi trave litt. Batman var ganske vrien der i starten, litt vrangstilt, men verst av alt hard i munnen, fastlåst, stiv, spent. Han prøvde å bråsnu mot døra og var litt vanskelig, så jeg måtte irettsette ham et par ganger, men etter å ha arbeidet en del på en volte, begynte han å komme seg. Han ble mykere, begynte å jobbe i form og gikk med helt sinnsykt god fremdrift, og endelig fikk jeg kjenne de fantastiske frieserstegene i dressuren, uten at han bare raste rundt! Han løftet ryggen og travet dødsbra, samtidig som jeg tydelig kjente at han gikk ordentlig til bittet. Jeg var superstolt av ham, for aldri hadde han gått i et så godt tempo i form før, hele hesten bare svevet under meg.

I og med at han har vært litt hard i munnen og litt vrien med døra i dag, valgte vi å vente med galoppen til neste gang, slik at vi kunne gi oss når han virkelig hadde vært flink i traven. Han har en tendens til å bli litt sterk i galoppen, og det i kombinasjon med det småbøllete humøret han var i dag, var ingen særlig god idè, og det var både jeg og Lena veldig enige om. Men lillegull ble supersvett og var mildt sagt stolt av seg selv da vi ga oss, for i dag hadde han virkelig vært flink mellom de små bøllene-episodene med døra.

Det ble ikke tatt veldig mye bilder i dag da jeg var veldig opptatt med å ri, Batman veldig opptatt med å bli ridd og Lena veldig opptatt med å instruere meg, men neste gang må jeg få noen til å bli med som fotograf, slik at jeg kunne fått litt bilder der han går på sitt beste, for bildene som ble tatt i dag var fra oppvarmingen og nedtravingen, og det viser veldig lite hvor flink han var under selve travarbeidet. Anyways, litt bilder ble det ihvertfall, så se igjennom dem, legg igjen en kommentar og så blogges vi i morgen! :)


Hvem er det som gjemmer seg bak Speedy, montro?


Joda, det er Batman, det!


Søledyret ..


Hihi, likte dette.


Rævva bildekvalitet, men uansett .. Batman som ligger!


Han fikk enda et eple når vi begge sto oppreist igjen.


Var ikke bare Batman som slappet av idag, nei.


Batmans man og sola, deilig med slikt vær!


Den nye (gamle) shabraken jeg fikk arve av supersnille Nora! :D


Batman er klar for trening.


Litt daff kanskje ..


Meg og mr. Bøllefrø, et av de få sekundene vi klarte å stå stille.


Litt trav opp bakken, liker stegene, hihi.


Inne i hallen, begynte med å skritte på sporet. Lena går ved siden av og gir sits-tips.


Over diagonalen i skritt, Lena går bak for å sjekke at han går heeelt rett. :P


Jobber litt i skritt, fiine lyset!


Så spoler vi en halvtime frem i tid, her går han ikke i nærheten så bra som han gjorde da vi var på topp, er bare nedtraving dette. Dessuten er jeg i ubalanse og Batman spent, men samma det, det er et ridebilde.


Et nestenperfekt holdt, sliter med det dumme innvendige bakbeinet!


Like før jeg slipper tøylene og avslutter med å skritte ned.


Hihi, diggerdiggerdigger shabraken.


Sånn fordi Lena er kul. (Hun er forresten ikke 14, heller noe over det dobbelte ..)


Meg og Batman, utslitte og fornøyde etter en skikkelig god og beinhard treningsøkt!


Og så avslutter vi med dette av oss to i vinden borte ved utegangen. Elsket lyset her! ?21 thoughts on “Intens treningsøkt for Lena.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *