Hodelagprøving på gang.

Endelig var dagen her, endelig skulle jeg få se igjen min kjære hest, endelig skulle jeg igjen få sitte på min kjære hest og endelig skulle jeg få prøve det nye, spanske hodelaget på min kjære hest! Dagen startet med en koselig påskefrokost med familien, med nystekte rundstykker, kokte egg og varm honningte, og like etter småløp jeg ut døra på vei nedover bakken i et desperat håp om å rekke bussen. Og bussen, den rakk jeg!

Trygt ombord var et av de første menneskene jeg fikk øye på Nora, som også var på vei til sin kjære, nemlig Batmans lille nordlandskompis, Juniblest. Og jepp, det var superkoselig å ha noen å prate med på den ellers svært kjedelige bussturen! Vel fremme i stallen, etter å ha klatret opp halvannen kilometer med nådeløse bakker, måtte jeg ty til vold for å få opp skapet mitt. Nøkkelen hadde nemlig blitt slukt av skapet til Lena, så da var det bare å be Knut finne avbitertanga si igjen .. Invisterer i kodelås nå altså, dette var den tredje jeg har måttet klippe opp!

Anyways, vi tuslet bort for å hente inn hestene, og Batman sto ved gjerdet da jeg kom, og virket ikke direkte sur for å se meg, for jammen kom han ikke humrende bort og lurte på om han kunne få noe godis .. Og godis fikk han, for epler har man alltid i lomma.

Det var først da vi kom inn i stallen jeg oppdaget hvor grusom hesten min faktisk så ut. Skitt, møkk, gjørme, høyrester og støv, abspolutt overalt på hele hesten! Fra topp til tå, hadde jeg ikke visst bedre hadde jeg trodd han ikke hadde sett en børste på ei uke. Menmen, jeg går utifra at Lena faktisk har pusset før hun har trent hesten, så da kan det hende han bare ville gi meg en liten velkomstgave, og tok en ekstra rullings i søla før jeg kom. Uansett, strigles, det måtte han!

Jeg tror jeg sto i en time med gummikardasken, og dette resulterte i nesten en kilo med røytepels, en så støvete stall at vi måtte åpne alle dører for å lufte ut og en veldig, veldig fornøyd Batman. Etter å ha gått over alle kriker og kroker med gummikardasken tok jeg et par omganger med en børste med stiv og lang bust, og la siste hånd på verket med en supermyk og enda mer langhåret børste. Da var nesten alt støvet borte! Så ble han dynket i showsheen, manen fikset litt på og snart var han ren nok til å få på seg sitt nye hodelag.

Av med grima, inn med bittet, på med hodelaget .. Spenningen steg i luften, og .. Det passer! Jeg var nærmest sjokkert over at det passet så bra. Det satt som et skudd på ham, virkelig! Jeg trengte ikke justere en eneste spenne, hele hodelaget var rett og slett som skapt for Batman. Bittet passet også perfekt og lå supert i munnen hans. Batman tygget og slikket litt på kandarstanga, men ble snart vant til det merkelige bittet, for noe sånt har han ikke hatt i munnen før.

Så gikk vi ut på jordet, og der fikk Batman en oppgave: Se pen ut. Og den oppgaven bestod han med glans, og mens jeg og telezoomen min løp rundt på jordet og varierte vinklene, sto Batman enkelt og greit med toppede ører og poserte. Jeg fikk masse supre bilder av min stolte ganger i det vakre hodelaget og var egentlig strålende fornøyd med det. Da vi skulle gå tilbake igjen klatret jeg likegjerne opp på den, gode, trygge hesteryggen og fikk skyss de siste hundre meterne bort til stallen, av en positiv og flink Batman som stolt tok sine aller første steg med kandar under rytter, selvom jeg strengt talt ikke engang tok i tøylene.

Uansett, bilder ble det, og de skal du straks få se, så får du huske å legge igjen en kommentar!

Vi blogges!


Det var en fornøyd og ekstremt skitten Batman som møtte meg oppe ved porten i dag!


HEHEHEHE, røytepels? Aldri hørt om!


Så tilbake til the photoshoot .. Flink til å pose, det er han!


Bollehesten min, det.


Strekke litt på nakken ..


En blid og glad Batman med toppede ører viser stolt frem sitt nye hodeplagg!


Detaljbilde av selve hodelaget .. Spennene er bare helt fantastiske.


Hadde jeg ikke vist bedre, hadde jeg trodd han smilte.


Hahaha, herregud, hvor kom den nakken fra, Batman?


Selv vakre, spanske hingster kan være sjarmerende iblandt, da.


Lillegull i vidvinkelobjektiv!


Så tusler vi litt rundt på egenhånd ..


Close-up av spennene.


Meget vakkert! Søt Batman og trøtt Matilde.


Så et kreativt vinklet detaljbilde av selve stangbittet. Liker!39 thoughts on “Hodelagprøving på gang.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *