Fartsfyllt uværstur i skogen.

I dag var det en slik dag der regnet styrter ned, menneskene trekker inn og en viss ekvipasje legger ut på tur en actionsfyllt uværstur i skogen. Når været er som verst, er hesten på sitt beste. Batman elsker å bli ridd i regnet og er minst fire ganger så energisk som han vanligvis er når regndråpene pisker ham i ansiktet idet vi dundrer gjennom skogen i galopp .. I dag har jeg og Batman vært på vår hittil beste tur noensinne, og filmkamera var faktisk med!For første gang noensinne, forlot vi faktisk stallplassen i trav, og vi travet den første kilometeren av turen også. Noen vil si at det å trave på asfalt er tortur for hesten, men disse menneskene har også lite peiling på hva hestens hov faktisk er laget for fra naturens side. Batman går i et friskt friesertempo og jobber godt i form, og viser store tegn til avslappethet og arbeidsglede. Snart bærer det inn i skogen, og da kjenner jeg virkelig at det er en lettstyrt og ivrig unghest jeg rir i dag. Batman har aldri hatt så fin fremdrift med meg før på tur noensinne, og snart galopperer vi over en diger slette i retning skogen .. Den lange, klissvåte manen pisker meg i ansiktet, regnet øser ned og frihetsfølelsen er enorm.

Jeg lar ham gi alt, og lyden av de kraftige hovslagene mot den fuktige bakken kombinert med de stikkende regndråpene som slår mot ansiktet mitt idet vi flyr avgårde, er fantastisk.

Snart skritter vi innover mot skogen og de mektige grantrærne skaper en dyster stemning over det ellers så mørke været. Jeg hopper av og rigger til filmkameraet ved en tømmerstokk, mitt og Batmans yndlings-feltritthinder. Hvor mange ganger vi har rast gjennom denne skogen i full galopp og bykset over både stokk og stein, har jeg ikke telling på. Jeg trykker på play og klatrer opp i salen igjen. Den er allerede blitt full av regndråper.

Vi hopper tømmerstokken noen ganger og Batman storkoser seg. Jeg kjenner suget mot hinderet idet han forbreder seg på å ta sats, adrenalinkicket og den herlige kilingen i magen idet vi letter og svever over, hvordan hesten åpner ørene og forbreder seg på ros da vi lander på den myke skogbunnen ..

Turen fortsetter omsider i friskt tempo med vekselsvis trav og galopp med jevne skrittepauser, og Batman viser ikke et eneste tegn på andpustenhet. Vi skrittet litt rundt på noen trange stier, travet litt nå og da, tok gressepause i lyngen og krysset en elv, og da en viss klissblaut friesergutt kom skrittende inn på stallplassen med lange tøyler og en storfonøyd rytter på ryggen en halvtime senere, slo det meg plutselig at jeg hadde en jobb med å vri opp alle klærne mine etter at Batman var stelt med. Jakka mi hadde nemlig blitt dobbelt så tung i løpet av rideturen, og jeg kunne definitivt presse et par desiliter ut av den ..

Men, oppvridd jakke eller ei, det var en fantastisk tur og hesten gikk som et energisk uvær, aldri før har vi kost oss så mye sammen på ute i skogen! Dette var ihvertfall tidenes intervalltrening for Batmans del, for i dag fikk han virkelig kjørt seg, men jeg kan med hånden på hjertet si at han likte det, for kombinasjonen nedkjølende regn og den frisk temperatur, er en kombinasjon som virkelig får frem arbeidsgleden i ham, for mer energisk og lettridd Batman har jeg aldri vært borti før!

Kos dere med filmen, så blogges vi!


Dustetube reduserte den ellers noget reduserte kvaliteten en god del, for det stakkars filmkameraet mitt er jo ikke så veldig glad i pøsregn fra før av .. Menmen, det får så gå!

30 thoughts on “Fartsfyllt uværstur i skogen.

 1. Helt nydelig film! Alt jeg forventet meg og litt til. Det der så jo bare helt herlig ut, og nå fikk jeg jo liksom ikke mer lyst til å dra ut på ridetur :P Hah. Vel. Sånne filmer må du lage mer! Weee.

 2. Kjempe fin film! Det er bra at du rir selv om det regner, er så mange som ikke gidder pga regnet. Da får jo hesten som oftest alt for mange fridager (etter min mening) hvis det regner i mange dager i strekk ;) Musikken passet kjempe bra til filmen, eller kanskje omvendt :p

 3. Wooow! Den var kjempe fin!!
  Jeg trodde man bare kunne skritte på asfalt jeg.. Heehe … Er det bare de uten sko som kan trave på asfalt? .. Hehe :)

  SVAR: Som sagt under her er hestens hov opprinnelig bygget for å dempe støt fra den tiden da hestene løp vilt på knalltørt, hardt og steinete underlag og gikk i milevis på leting etter vann. Denne støtdempende effekten blir naturligvis redustert når hesten får på jernsko, for da er jo hoven strengt talt ikke lenger i kontakt med det harde underlaget, og dette kan i lengden skade hestens bein. Men som alltid: Alt går bra, så lenge man ikke overdriver! Du kan trave på asfalt på en sko hest, men jeg fraråder deg å gjøre det veldig lenge og ofte, men det skal man jo heller ikke med en barfot hest da asfalt er veldig hardt. :P

 4. Aw, nydelig film! Likte veldig godt hele stemningen. Og veldig, veldig kule effekter! Regnet kan jo ikke være noe unntak for ridning, spesielt ikke når Batman digger det! Gratulerer med deres beste tur også!

 5. Nydelig Matilde :D Det så herlig ut! Selv elsker jeg lit sånn ruskevær innimellom, med har en hest som HATER regn og vind, dessverre :P Vi har forresten fått en frieser på stallen, så nå kan jeg se ”drømmehesten” på nært hold^^

  Men er friesere egentlig strie i pelsen? Hun virket veldig stri, og ikke sånn ”silkemyk” som på de andre hestene :P Har ikke noe å sammenligne med, da sist gang jeg tok på rn frieser var for 7 år siden xD

  SVAR: Friesere er stort sett strihårede, ja. :3 Batmans pels er også det, langt ifra silkemyk!

 6. Super fin film Ö! Bruker du Pinaccle (eller hvordan det nå skrives) ? Og hestens hover er vel ikke laget for å trave på asfalt:P? ^^, Tihii

  SVAR: Hesten er opprinnelig et steppedyr. Høvene deres deres er bygget for å treife flere mil daglig på knallhardt og tørt, steinete underlag. En barfot hov har en naturlig støtdempende effekt som dempet støtet masse idet hoven settes i bakken, men denne effekten blir kraftig redusert når hesten blir skodd med jernsko. Det er minst like skadelig for hesten å bli ridd for mye i sand som for mye på asfalt. :) Asfalt eller knalltørre stepper, saken er den samme. Dessuten er asfalt utrolig nok mykere enn knalltørre grusveier på sommertid .. Bruker Pinnacle Studio, ja.

 7. Utrulig koselig video. Du er så heldig som har sånne trær som har falt ned. Det har liksom alltid vært min drøm !

 8. Nydelig!
  Jeg gleder meg til den gangen i livet jeg skal oppleve det samme.
  I mellomtiden skal jeg kose meg med å lese om deg og Batman på bloggen din!:)

 9. Utrooolig herlig film! :-D Det er utrolig deilig å ri i regnet, bare man ikke blir iskald, haha :p Dere er nydelige sammen<3

 10. Damn, du kan å lage film!

  (Og så sinnsykt fin den hvite ponnien som står bak Dollar på starten er! Hihi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *