Barrel race og blå ankler.

I dag var det siste trening med barrelgjengen før stallstevnet, og da jeg lider av ekstrem mangel på fottøy til ridning om dagen, stilte jeg i converse og joggebukse. Smart trekk, du. Kjempesmart, faktisk. Kunne vært selveste Eistein, jo! For allerede på skritteturen vi red for å få en ordentlig oppvarming, merket jeg at jeg kom til å få alvorlige problemer med å holde føttene i stigbøylene på treningen. For jeg sleit, tro meg, jeg sleit, med å holde føttene på plass – i skritt.Converse. Fantastiske sko til hverdags, kule og konfortable. Men likefullt flate, tynne stoffsko uten noen som helst hæl. Fint til hverdags, tortur å ri i. Ihvertfall å ri western i, det er greit nok å ri i når man rir i allroundstigbøyler, men følelsen er en helt annen når det eneste stedet å plassere føttene i er en diger westernstigbøyle. En grov, gedigen stigbøyle i tre og lær heklet om hverandre, bygget for digre westernboots i mannestørrelse. Jeg kunne likegreit ridd barbeint!

Da vi red tilbake til hallen og begynte å varme opp med trav og galopp, mistet jeg stigbøylene hele tiden. Og mister jeg stigbøylene, mister jeg femti prosent av balansen. Batman er fremdeles ung og mangler balanse og takt, og han er ikke veldig enkel å ri, og det å ri i westernsal uten stigøbøyler er klin umulig. Tro meg, du faller av!


BILDE: En barrel racing-bane er ikke så vanskelig å lære, men det er langtifra enkelt likevel! Barrel racing innebærer nemlig en del krappe svinger og krever veldige stødige rideveier, og ikke minst smidige, lynraske og velbalanserte hester. Velter du en tønne, blir det minuspoeng. Proffene holder hele tiden et skyhøyt galopptempo og gjør noen elegante bytter like før hver tønnepassering, men så langt er ikke vi kommet riktig enda!

Snart satte vi igang for alvor, og red nok en gang på rundgang. Nina og Tasha var først ut, fulgt av meg og Batman, og til sist red Camilla og Corinne. Jeg startet i trav, og prøvde å fokusere på rolige og kontrollerte rideveier og ingen tønnevelt, og joda, det gikk greit det, bortsett fra at Batman var utrolig seig! Altså, det må jeg jo forsåvidt regne med, han er kjempesvær, lang og tung og er rett og slett ikke bygget for krappe svinger og skyhøyt tempo, men han var sieg i dag fordi han ikke fikk kraftfôr igår da vi måtte haste til legevakta med Maria.

Selvom jeg ødela mye for ham ved å sitte som en vinglete potetsekk (fikk stigbøylen rundt anklene opptil flere ganger og mistet begge to i annenhver sving, vondt!), gjorde han sitt beste og de gangene han ikke skøyt ut skuldra i svingene, tok vi faktisk noen veldig gode tønnepasseringer!

Alt i alt er jeg stolt av ham, han hadde ikkeno overskudd idag stakkars, men lillsøster Maria falt med Lotto i hallen igår grunnet ekstremt ulendt ridebanebunn og brakk kragebeinet tvert av, og da måtte vi bare dra, og jeg rakk ikke blande opp noe annet enn vitaminer til Batman .. Sånn er det bare.

Men nok unnskyldinger og klaging, det gikk som det gikk, og selvom hverken Batman eller meg presterte hundre prosent i dag, har vi ihvertfall lært oss løypa!

Må få skaffet meg noe skikkelig fottøy til søndagen bare, for jeg sitter her med store blåmerker rundt anklene etter å ha stått i salen med føttene sittende fast gjennom stigbøylene, og vil helst ikke oppleve den smerten igjen!

Uansett, film fra dagen, det ble det, og selvom vi sikkert blir ledd av på stevnet, deltar vi for å ha det gøy, ikke for å vinne. Målet vårt er å ri rolig og kontrollert med galopp på de rette strekningene, og det skal vi faktisk få til.

Blogges!


Haha, du ser vel på filmen at jeg har seriøse balanseproblemer og hvordan det går utover rideveiene våre, men nå vet du ihvertfall hvorfor det er sånn! For tro meg, vi var mye, mye bedre på søndag, da klarte jeg ihvertfall å holde meg i salen! :P Beklager forresten hakk i musikken i begynnelsen, det var ikke slik før det ble lastet opp på Youtube!26 thoughts on “Barrel race og blå ankler.”

 • Så jo litt gøy ut og da, selv om det er vanskelig å ri i converse, har prøvd det jeg også, aldri igjen! xD

  Stakkars Maria da, får hilse henne god bedring! Søstra mi brakk kragebeinet en gang hun også, og det hørtes IKKE godt ut…

 • Så kult !, jeg har kastet mine converse jeg , forde jeg blei litt, vell sur :D de fikk først en omgang i møkka så var det rett i søppla :)

 • Dere er kjempeflinke! Men jeg tror grunnen til at du mister stigbøylene hele tiden er fordi de er et hakk eller to for lange. Ja, western skal ha lange stigbøyler men man skal jo fortsatt kunne ha grep i dem ^^

  SVAR: Hadde det bare vært så enkelt! :P Nei, de er faktisk på grensa til å være for korte, men siden det ikke er noe mønster eller noe under conversa, får jeg absolutt null grep! De skoa jeg pleier å ri med har jo skikkelig tykk såle og hæl, og masse “mønster” under, og med de sitter både jeg og føttene som støpt. Men det er jo bare glat tlær på selve såla i bøylene, ikke noe gummi eller noe slikt, så det ender med at jeg steller meg på tå i dem for å ha mest mulig vekt i dem og håper på det beste .. xD Funker svært, svært dårlig. xp

 • Æhæ digger'e! Gleder meg altså! Hvertfall nå, takket være deg (: Dette blir kult!!

 • Western ser gøy ut! Morsom video også, skulle gjerne prøvd det selv! Men herregud, stakkars Maria! :C Håper virkelig det går bra med henne. Fysøren, sikkert kjempevondt!

 • Og foressten, jeg likte veldig godt hvordan du har lagt opp filmingen. Litt fra bussen, oppvarmingen, når dere red barrelracing, av skoen din og fra din synsvinkel på hesteryggen i gallopp! Følte meg nesten helt inn i rollen din. Og da blir man bare enda mer misunnelig! Fin blogg IGJEN. Kule converse også, selvom de er supervanskelige å ri i. Sier litt om hvor mye ridesko/støvler hjelper! Btw; Vet det er litt irriterendes kanskje at jeg kommenterer to kommentarer rett etter hverandre, men det er ting jeg ville si som jeg kommer på etter at jeg har postet den første kommentaren. Så da vet du det!

 • Det der ser sykt gøy ut :D Haha, sko uten hæl og mønster, er vel like mye skapt for glattisen som i stigbøyler! NOT x) God bedring til Maria :)

 • Så flinke dere er! Men det ser ut som at Batman klarer galloppbytte, og jeg lurte på om du visste hvordan jeg kan lære hesten min det? :S

 • huff, jeg har knekt kragebeinet en gang før jeg..
  det er VONDT, tro meg!
  men god bedring til Maria da!
  og Forresten så var dere kjempeflinke! :D

 • Dere var flinke til at du ikke hadde brukabare ridesko og Batman var litt daff. Men det er bare til å stå på. Dere kommer til å gjøre det bra på stevne :)
  God bedring til Maria.

 • Dere var jo veldig flinke til at du ikke hadde ordentlige ridesko, og Batman har vært kvikkere før :p Likte at du hadde film med i dette innlegget, skikkelig bra redigert var det også :) Ønsker Maria en god bedring! :)

 • Lenge leve ridestøvler!
  Filmen var veldig bra(Y) så kjempe gøy ut, jeg er bare nøtt til å prøve det en gangÜ

 • Dere er utrolig flinke! :D Kjempebra film! Forresten, du har headset i ørene ? :D Du har sagt at du ikke hører på musikk, så jeg bare lurte på: hvis du hører på musikk, hvordan musikk hører du på ? :D

  SVAR: Ett ord: Radio.

 • Så vanskelig ut ! Huff, jeg skal aldri ri med Converse, men aldri i kortbukse heller, det gjør også utrolig vondt !!! God bedring til Maria ! hun kan vel ikke ri på en stund?

 • Nå skal jeg iallefall ikke ri i converse xD Du og den frieseren altså.. dere er herlige! Stakkars Maria, ønsker henne riktig god bedring!

 • Jeg forstår det virkelig, det der hørtes IKKE godt ut x)

  Jeg syns dere er superflinke, jeg, kan jo ikke være lett med så stor hest! :)

 • Hehe, Converse er da bra å ri med :) Dere var jo kjempeflink selv om du mistet balansen litt :) Du og Batman er jo litt av et dreamteam :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *