Tønnetrening med Batman.

Hva har vi gjort idag? Jo, vi har vasset i et siruphav med blå tønner i. Det føltes ihvertfall slik. Altså, på søndag (Batmans bursdag altså) er det stallstevne på Stall Aschehoug. Alle kan delta, og det blir arrangert LC1 og LD1 dressur, 40 cm, 60 cm og 80 cm sprang, gymkhana og tønnerace. Og når stallen arrangerer sånne ting må jo nesten jeg og Batman delta i et eller annet for gøy! Problemet er bare, hva skal vi starte? Hva er hesten egentlig klar for?Jeg hadde først fått beskjed om at det bare var LC og LA dressur, og kunne da selvsagt ikke starte noe der. Sprangen derimot, kunne vi lett klart både 80 cm og 60 cm, eller, Batman hadde ihvertfall klart det. Jeg vet at han kan hoppe så høyt, men det er igrunn banen som er problemet. Med så høye hindre krever et visst tempo, og da jeg velger å ha kontroll og spare på beina hans, fremfor å drite meg loddrett ut i de høyere klassene, blir det 40 cm om jeg skal starte sprang. Batman trenger bare trave over hinderne, og da har vi det begge gøy!

Gymkhana er igrunn uaktuelt da minnene fra rideskolen fremdeles sitter som klistret i hodet mitt. Alt går perfekt, helt til den late, sta fjordingen går til streik og parkerer. Jeg fikk seriøst ikke hesten til å rikke seg av flekken! Men da jeg fikk vite at det også vil bli arrangert tønnerace, eller barrel racing som det så fint heter, ble jeg straks mer positiv. Å ri et enkel løype rundt tre tønner kunne selv vi klare. Og dessuten er dette en westerngren, og hva er vel morsommere å rase rundt i westernsal?

Derfor ble det satt opp tønnetrening på dagens program, og med lillesøster som fotograf var det bare å varme opp hesten og sette igang.

Batman var grei i starten, og vi hadde heldigvis hallen for oss selv. Han var følsom og lett for hjelperne og egentlig helt super. Men omtrent midt i oppvarmingen, banker det på og Emilie og Wenche med Viktor kommer inn for å trene dressurprogrammer. Heldigvis var Emilie så grei at jeg fikk fortsette med tønnene mine, så da var det bare å holde motet oppe og håpe hesten fortsatte å konsentrere seg.

Men neida. Plutselig var Batman seig. seig. Seig som sirup. Han var brått blitt treig og tung og ikke enkel å få fremover, og all hans oppmerksomhet var rettet mot den andre hesten i hallen. Supert! Jeg var på ham med sjenkler og stemme og gjorde så godt jeg kan for å holde ham i trav mens vi sikksakket omkring tønnene i snegletempo, men uansett hvor mye jeg drev ham fram, fortsatte han i luntetempoet sitt. Hva skjedde? Hadde Viktors superrolige fjordinglynne plutselig stjålet all Batmans energi? Jeg tok noen galoppfatninger og giret ham opp litt, og snart gikk ting bedre. Smidigheten bedret seg og vi snurpet oss rundt tønnene uten problemer, og da tempoet endelig økte begynte det virkelig å gå bedre.

Hesten begynte virkelig å forstå hva jobben hans var, å løpe rundt tønnene, ta krappe svinger og lystre mine signaler!

Uansett, dette er første gang vi har prøvd oss på barrel racing, og jeg er positivt overrasket over hvor greit det gikk, til tross westernsal og flere ekvipasjer å forholde seg til. Frieseren er jo igrunn absolutt ikke den rasen man vanligvis foretrekker i grener som dette, det går igrunn mest i små, superkvikke og lynraske quartere og andre westernraser, for å være ærlig har jeg aldri sett bilder av en frieser gjøre dette før. :P Det er det sikkert en grunn til .. Haha, neida. Men selv lange, nederlandske kjørehester har lov å prøve seg på vårt stallstevne! Går også utifra at litt av slappheten kommer av det faktum at det var uvanlig varmt idag, og jeg var nok ikke alene om å gispe etter frisk, kald luft da vi omsider ga oss og kom oss ut av den varme, støvete ridehallen!

Så jeg tenker vi tar en trening til der vi både hopper og rir litt rundt tønner før vi skriver oss på, men sannsynligvis er vi med, altså.

Menmen. Kos dere med bildene, og for all del, legg igjen en kommentar! Dere var skikkelig, skikkelig slappe på det forrige innlegget og det er skuffende å se at det er så få av dere som faktisk gidder å skrive noe. Hver eneste kommentar betyr så mye for meg, det er dere som motiverer meg til å sitte og blogge i timesvis! Så vær så snill, skriv et par ord, det gjør meg så glad!


Tønna, Batman og jeg. Klare for start!


Vi starter i rolig arbeidstrav med runde, store svinger.


Hihi, her kommer vi, liksom.


På vei mot tønna. Stegene er ihvertfall på plass.


Så litt surring oppi gokk ..


På vei mot enda en tønne, her begynte Batman å bli mye bedre!


Og ryttern er med i svingen, ja! Her snakker vi innlevelse, gitt.


Skrittepause før galoppen.


Galopp! Beklager mongosits, har mer enn nok med å ri hesten.


Og litt trav, merkelig hvordan han alltid løsner etter litt galoppering, her er formen sletts ikke verst!


Snirkler oss rundt en tønne i skritt, smidighet er viktig å trene på.


Og så: SPRANG! Hahaha, neida. Men det ble et tønnekrasj her, Batman og jeg misforsto hverandre litt og da vi ikke rakk bli enige før vi hopper på tønna endte det i et aldri så lite tønnevelt. :P


Yndlingsbilde! Elsker Batmans utrrykk her, og med tønna og westernutstyret og det hele.


En meget gira Batman rett før vi kaster oss rundt mot neste tønne. Merkelig bilde, igrunn.


Rundt enda en tønne, med en fin dressurekvipasje i bakgrunnen.


Så var det tid for å rydde vekk våre blå venner. Og alt blir jo mye morsommere når det gjøres fra hesteryggen! Ble ganske så spontant denne tønnebæringen, men utrolig nok fant Batman seg fint i det!


Kosemose etter en lang og god avskritting. Hesten har vært flink!


Lille gogutt er både sliten og fornøyd etter dagens trening!


Avslutter med dette portrettet, synes han er så herlig her! Så snill og god liksom, det er hesten min det!

51 thoughts on “Tønnetrening med Batman.

 1. Så morsomt! ;-D Men er det sann at dere har ett ridehus som alle kan ri i når man vil? Hva gjør man f.eks hvis noen skal ha sprang mens andre skal ri dressur da a? Eller slik som du drev med..? En kræsj, hvis du forstår.. Hvem får ha banen da? Den som har vært der lengst, eller?

  SVAR: Hvis man skal ri sprang skal man helst reservere hallen, men hvis det ikke er noen der fra før, gjør det sannsynligvis ikke noe hvis du bare hopper et enkelthinder på innsiden av sporet liksom. Men om du virkelig skal trene, må du reservere først. Så egentlig skulle jeg ryddet sammen med en gang de som skulle ri dressur kom inn, selvom jeg bare hadde vært der i ti minutter. Dressurrytterne har førsteretten da, ettersom hva jeg har fått med meg. Men da det var greit fortsette å øve til stallstevnet så lenge jeg viste normalt hensyn til de andre, kunne jeg ri barrelracing mens den andre ekvipasjen red dressur.

 2. Misunnelig! Alt for lenge siden jeg har ridd barrel racing nå :) Du og batman er nydelige sammen! men det vet du jo :D

 3. Jeg håper dere melder dere på, det er sikkert kjempegøy! Haha, tilfeldig; Igår så jeg over kommentarene etter at jeg selv hadde kommentert (jeg kommenterte også en ganske kort og kjedelig kommentar) og så hvor kjedelige og uflinke vi blogglesere hadde vært til å kommentere den gangen. Det var jo et supert innlegg, du forklarte jo hvordan dere hadde forbedret dere! Jeg synes dere er superflinke, bare så det er sagt.

 4. Barrel racing er rått for oss som liker litt fart og utfordring :- D Rir selv det med hesten min en gang iblant, ikke i konkurranse da det ikke har helt kommet inn i Norge ennå. Men det er en super kombinasjon av fart, trening og kos! Digger det!

 5. Så gøy det så ut :D Jeg har også lyst til å prøve sånn :D Du er superflink med Battemannen xD

 6. Vet du selv om ikke de fleste frieser hester starter i barre racing sååå…. Hvem vet, kansje Batman blir verdens første Frieser-Barrel-Racing-hest-greie ;)

 7. Åh så fine bilder!
  ser Batman har begynt å få lang man og hale :D
  var det ikke sånn at Frieseren sin man og hale ikke skulle klippes? :D
  bare lurer :p

  SVAR: Ja, har begynt å gi han bitoin i fôret igjen, og det synes virkelig på hårveksten! Manen er blitt mye lengre, halen er like lang og tjukk som den alltid har vært og hovskjegget begynner endelig å nærme seg sin normale lengde. Jepp, det stemmer at frieserens hår ikke skal klippes, og det har ihvertfall ikke jeg noen planer om å gjøre. Blir halen hans for lang, sliter den vel seg ned av seg selv, og manen hans kan gjerne bli en meter for min del! :P

 8. Nydelige Batman! Han kler virkelig å være westernhest. Kjempefine bilder også :-) Likte veldig godt det siste! Syntes manen har blitt lang og fin nå! :D

 9. Så fine bilder :p Så veldig gøy ut, egentlig ^^ Vel, hesten min er aaaltfor treg til å drive med noe sånt, men XD Jaja, lykke til på stallstevnet, da! :)

 10. Så gøy å se bilder. Western virker kjempe kult :) Håper dere blir med, kan jo ikke skade, dere er jo kjempe flinke allerede.

 11. Batman er virkelig herlig, han kler westerutstyret sitt, OG deg perfekt! ;) Dere er kjempe flinke, fortsett å jobbe :D

 12. Dere er kjempe flinke :) Western ser litt morsomt ut egentlig, hehe. Får håpe dere blir med, da vil jeg ha film og/eller bilder! :D

 13. Hei!

  Herlig innlegg, Matilde! Blir spennende å høre hvordan det hele går! Det siste bildet var helt herlig forresten! Han kler å være westernhest! :)

 14. Kjempefine bilder :) Det er ser utrolig gøy ut, kult at det blir arrangrert litt annerledes ting! Synes Batman passer veldig godt til westernstilen, den kler han :D Dere har blitt kjempeflinke, og kommer til å nå langt ^^,

 15. Aaw, det så utrolig koselig og gøy ut! :] Haha, jeg prøvde barrel racing med en shettis jeg red før en gang for lenge siden, og du kan gjette deg frem til hvordan det gikk. x3 Triksefelt var mer hennes greie, haha. Men, lykke til på Søndag! Og gratulerer på forhånd til Batman. :D Du må gjeerne gi han en storantisk gratulerer klem, om du vil. Tihi.
  *KOS*

 16. Aaw, så flinke dere er!! :'D Beklager for at jeg ikke har kommentert i det siste, Matilde. Har vært skikkelig dårlig på det! xD Men jeg skal begynne å gjøre det fremover. :D Følger med dere, vettu. :)
  Lykke til, da! :D

  /Stine G ♥

 17. Ah, det er GØY! Så flinke dere var. Og salen din har jo fått sånt supertøft western-preg, altså.. velbrukt, men i god stand. Tøft, tøft.

 18. Det så skikkelig gøy ut! Har alltid hatt lyst til å prøve det selv. Må være kult å komme på stevnet i den klassen med westernsal, når sikkert en del andre stiller med engelsk sal :) Lykke til!

 19. Et par ord.
  Der har du kommentaren, hilsen meg! :) Neida.. hehe

  Så utrolig dødsgøy!! jeg har alltid ville prøve western <3 Dere klarte det jo kjempebra! Ungikk ikke å trekke på smilebåndet når jeg så det ene bildet, der Batman svinger med hodet til venstre, og forbena stritter ut til høyre. MERKELIG! :P Elsker bloggene dine ^^

 20. Ååå, det der har jeg aldri skjønt hvordan gjøres, men det virker så utrolig morro! Du må jo melde deg på, nå med en eneste gang, eller, det har du sikkert allerede gjort forresten :p Nederste bildet var absolutt nydelig! :-D Lykke til på søndag daae (:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *