Little lucky pigs.

Da var buret tømt, vasket og renset, innredet med hus og andre møblemanger, fôrskåler og vannflasker er vasket og fyllt og nå ligger mine tre små engler og koser seg på ren flis og tygger friskt høy. Følelsen er like herlig hver eneste gang, å vite at dyrene dine har det bra er bare helt herlig. Anyways, Whitty fikk smake cherrytomater i dag, og du kan tro de falt i smak! Hihi, hun var helt rød rundt munnen etterpå, det er ikke greit å være kremhvit og grisete!

Så stelte jeg pelsen til Darling og masserte ørene til Luna litt, før jeg fant fram kameraet og den høyt elskede blitsen som gjør at jeg kan ta supre bilder selv inne i mørket, uten at det ser ut som de er tatt med blits! De to oinkende var fotogene som alltid, men Darling har det med å se litt gretten ut når det store svarte kameraet dukker opp.

Og forresten, jeg har alle tre sammen nå. Jeg hadde dem adskilt en liten periode i fjor høst, og det funket rett og slett ikke. Darling, som er frittgående på dagtid, ville ikke gå ut av buret sitt. Whitty sluttet å spise og Luna ble bare liggende å sove hele dagen. Selvom de er av to ulike arter, er de tydelig glad i hverandre. Darling har gått med marsvin hele livet sitt og da Luna var baby lå hun alltid tett intill Darling om nettene. Jeg er klar over at kaninen bærer bakterien brodella, og at denne kan være sykdomfremkallende hos marsvin, men det er kun det første året denne risikoen er til stede. Nå har disse tre gått sammen i to år, marsvinene har vært sjekket hos veterinær og har ingen tegn til luftveisykdommer og både marsvin og kanin er friske og lykkelige, og alle tre stortrives slik det er nå. Marsvinene har alltid muligheten til å gå inn i husene sine og Darling slipper ut alt av overskuddsenergi når hun løper fritt på rommet mitt på dagtid. Jeg kommer altså ikke til å skille dem igjen uansett hva dere mener om saken, slik jeg gjorde forrige gang da folk begynte å kalle meg dyremishandler for måten jeg holdt dyrene mine på.

Det er mine dyr, jeg kjenner dem bedre enn noen andre og uansett hvor feil folk mener det er å ha kanin og marsvin i samme bur, kommer jeg ikke til å skille dette trekløveret igjen.

Hvis jeg en gang i fremtiden går til anskaffelse av kanin igjen, vil jeg selvsagt ikke ta risikoen å sette den sammen med marsvin, men i dette tilfellet blir det som det er nå.

Så da var den saken oppklart. Kos dere med bildene av småtrollene mine, så blogges vi!


Darling og Luna er kjempeglad i salat, og deler gjerne!


Whitty er veldig glad i å få ting servert på sengen, og spiser så og si alt som gis fra hånden.


Darling ser morsk ut.


Hihi, yndlingsbilde! Whitty og Luna i høyet, cherrytomater og litt eple i skålen i bakgrunnen.26 thoughts on “Little lucky pigs.”

 • Luna, Darling og Whitty er kjempesøte c: Men var det ikke Darling som ikke likte salat ? :3

  SVAR: Darling liker egentlig ingenting, men når jeg først får overtalt henne til å smake, gafler hun i seg hva som helst. Hun er litt sær, nemlig.

 • er luna, whitty og darling i samme bur? det må jo være koslig for dem da, hvis de er det! :-)

 • Tror nok dyra dine har det bedre enn de fleste, jeg:) Er altfor mange som kun har kaninene i et bittelite bur som knapt er stort nok for marsvin, og der sitter de dag ut og dag inn uten stimuli av noe slag. Thumbs up:)

 • Så koselig! :) Dyrene dine har det så bra de kan få det, både smådyra og Batman :) Du er utrolig flink og ansvarsfull når det gjelder dyr!

 • Herlige smådyr du har! Bildene er helt supre :') Skulle ønske Pancakes (Superninen min) kunne være inne på rommet mitt. Haha, hun graver så sinnsykt :'| (Ikke fordi hun vil ut, hun er ute mye hver dag) Det er herlig med kaniner og marsvin. <3

 • Heldig som har marsvin og kanin har bare en katt og den greier og mate seg selv og stelle seg selv så er ikke så mye å gjøre med en katt , enn å kose med den da. ;)

 • Åh, så søtt :-D Elsker sånne søte små dyr ^^ Har to kaniner selv. Kjempefine bilder, spesielt det siste!! :o)

 • Utrolig søte dem er! :-) Funker det fint å ha din kanin og ditt marsvin isammen? .. jeg har hørt at man ikke skal ha dem sammen pga at kaninene kan ''mobbe'' marsvinene. Er dette bare tull i ditt tilfelle?

 • Utrolig søte dem er! :-) Funker det fint å ha din kanin og ditt marsvin isammen? .. jeg har hørt at man ikke skal ha dem sammen pga at kaninene kan ''mobbe'' marsvinene. Er dette bare tull i ditt tilfelle?

 • Skjønner den følelsen du har, altså, hadde akkurat den samme når jeg virkelig hadde vasket og ordnet i buret når jeg hadde kanin :D

  Utrolig fine bilder, hvaslags blits har du? :-)

 • De skal ikke være sammen UANSETT, de kan utestenge rett og slett UTEN at du oppdager noe, og de snakker IKKE samme språk! Du burde få litt vett i hodet, og de kan ikke ha samme MAT!

  SVAR: Dette er ikke første gangen du kommer med nedstøtende kommentarer mot meg, og denne gangen har du faktisk gått over streken. Du vil nå bli sperret fra å kommentere fremtidige innlegg. Dessuten, tror du virkelig jeg er så dum at jeg ikke har laget en passende fôrordning til dem? Vel, da kan jeg hilse og si at det har jeg faktisk gjort, og dette fungerer supert. Og hva kan de utestenge? Hverandre? Her forstår jeg rett og slett ikke hva du prøver å si, men jeg skjønner nok til at det var ment nedstøtende mot meg. Jeg synes virkelig du kan tenke deg om før du skriver slikt til andre mennesker i fremtiden, for tro det eller ei, mennesker har følelser og det er veldig lite hyggelig for meg å motta slik dritt fra folk som ikke engang vet hvem jeg er. Ordene dine sårer, og du vet like godt som meg at alt det du har skrevet til meg tidligere, kun er blitt postet fordi du har fått et utrolig feil inntrykk av meg og føler en trang til å hate meg som person. Du hadde aldri, aldri, aldri skrevet noe slikt til meg dersom du faktisk hadde visst hvem jeg var.

  Jeg vil også legge til at jeg har rådført meg med veterinærer angående dette, for ja, jeg kontakten faktisk veterinær da kaninen min plutselig bare ble liggende urørlig og sluttet totalt å aktivisere seg og marsvinet mitt gikk betydelig ned i vekt og sluttet å spise. Svarene jeg fikk var blandt annet, som jeg allerede har skrevet i dette blogginnlegget, at smittefaren for bordella ikke var til stede når de hadde gått sammen så lenge, at det var bedre å gjøre et unntak fra alle lover og regler å la dem gå sammen. Så lenge de får hvert sitt fôr, marsvinene får i seg vitamin C og kaninen får være frittgående på dagtid finnes det ingen grunn til å holde dem adskilt. Og ja, jeg tror faktisk en utdannet smådyrveterinær har bedre peiling på dette enn deg.

 • Æsj så kjedelig med sånne kommentarer fra Vilde, det er helt over streken som Matilde sier. Jeg tror faktisk Matildes kanin og marsvin har det bedre en de fleste "Nusse og Trampe" kaniner. Og nå skulle jeg hatt en hime med øyna smiley, men det har jeg ikke!

 • Ikke for å være frekk, Matilde, men denne “Vilde” snakker faktisk sant. Kaniner og marsvin må aldri gå sammen, fordi marsvin bærer på virus som kaniner blir skikkelig dårlig av. Og du trenger ikke nødvendigvis å se det heller.

  Her for eksempel, http://kanin.org/kanin_og_marsvin, står det nøye forklart hvorfor. Så oppe her at du har sjekka de for Bordella før, men hvis du setter de sammen etter vetbesøk, er jo sjansen akkurat like høy igjen.

  SVAR: De har gått sammen i to år, etter ett år og noen uker ble de skilt, da sto de i to plastbur med netting rett ved siden av hverandre og snuste ofte gjennom gitteret, dette var kun av hensyn til det faktum at de skal ha ulike fôrtyper. Jeg er klar over at smittefaren er tilbake for fullt dersom de har stått skilt, men de var ikke så skilt at man kan si at de ble totalt separert. Jeg tok opp akkurat dette med vet. også. Og på veterinærsjekken marsvinene gjennomgikk ble absolutt alt sjekket, da inkludert luftveier. Absolutt ingen tegn til sykdom hos noen av dem. Folk sier at kaniner og marsvin ikke kan kommunisere på noe vis, men alltid når jeg kommer opp med marsvinene igjen etter å ha hatt dem nede eller ute (om sommeren), og Darling hører lydene deres, begynner hun å løpe i ring i buret, hun stiller seg på bakbeina og spisser ører. Når de gjenforenes begynner alle tre og vaske og steller hverandre. Jeg har lest denne artikkelen på kanin.org et titalls ganger og forhørt meg med flere ulike smådyrveterinærer, og er fullt klar over at man ikke bør ha kanin og marsvin sammen, men i dette tilfellet er det slik, og slik vil det også fortsette å være. Jeg vet du opplyser meg om dette for å være grei, og jeg er heller ikke ute etter å krangle, men i dette tilfellet blir det bare slik. To marsvin og en kanin sammen. Vil også legge til at det er det største marsvinet som er dominant her, og kaninen flytter seg for henne uansett hva. Luna veier faktisk like mye som kaninen, hun er et kjempemarsvin og Darling en litt vel liten, sterilisert dvergvedderfrøken. Darling har dessuten aldri mobbet, jaget eller plaget marsvinene, og løsningen med separering av fôrskåler er slik at Darling får sin mat servert på toppen av det største huset (Dit kommer ikke marsvinene til) og marsvinene får sitt fôr inne i det største huset. Der kommer ikke kaninen til. De har altså et sted hver å gå til hvis de trenger fred og ro. Det er tilsatt litt vitamin C i vannet de får (dette vil kaninen bare tisse ut igjen) og i tillegg får marsvinene et fôr som også inneholder C-vitamin. Jeg vil derfor se på mitt dyrehold som greit, selvom jeg absolutt ikke anbefaler andre å ha to ulike arter sammen slik. Jeg vil heller aldri gjøre det sånn i fremtiden, det er kun i dette tilfellet det blir sånn, uansett hva andre måtte mene om saken.

 • Nå er ikke jeg noe smådyr-ekspert eller veterinær, men syns du tar veldig godt vare på dyrene dine, og ser ingen problem i å ha dem sammen! De er glade i hverandre, du har en skikkelig fôr-ordning til dem, og du har hatt dem hos veterinær, så hva er da problemet? Ingenting, så vidt jeg ser :- ) Stå på, Matilde! <3

 • Jeg sier jo ikke at dyreholdet ditt ikke er godt nok, men at du burde være OBS når faren faktisk ligger det. Og det er jo ikke snakk om “erfaring”, “dette har gått bra før”, “ingen av de viser tegn til sykdom eller slossing”. Det er snakk om at dette er forsket på, og som artikkelen på kanin.org sier, så ser ikke mennesker om dyr sloss, fordi de har et helt annet språk enn vi mennesker har, og ting kan foregå uten at vi kan se det. Dyr har noen merkelige måter å sende signaler på, og det trenger ikke nødvendigvis å slå ut som sykdom før eller lang tid. Men det er bra du er klar over det, og svarer voksent tilbake, uten å lage en krangel. For som sagt, jeg er ikke ute etter å vise hvem som kan mest osv, men bare å si ifra, sånn at du vet om det :) vi alle vil jo det beste for dyra våres.

  SVAR: Ja, fint, takk, jeg er fullt, helt og holdent klar over det fra før. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *