Galopparbeid, hovtrim og første fall!

For en innholdsrik dag! Vel, jeg ankom stallen i totiden, for Eva kom for å trimme høvene til Batman halv tre. Så da var det bare å forte seg ned til utegangen, for vi skulle ut på en liten leietur før det bar inn i stallen for manikyr. Vi tuslet opp til skogen og tilbake igjen bare, men det var en koselig liten tur og Batman oppførte seg supert. Rolig og snill, fulgte etter meg løs og var egentlig bare god.

Jeg tok noen bilder før vi tuslet tilbake til stallen igjen.

Da vi kom inn i storestallen var Eva snart ferdig med Sintra, Lenas hest, og siden Sintra går med sko var det litt mye bråk og støy inne i stallen. Batman ble litt urolig og var litt “overalt”, men han roet seg omsider da jeg begynte å børste. Snart var det vår tur, og jeg var skeptisk til hvordan han ville oppføre seg, da han var ganske opp og ned og tjo og hei da jeg satte ham på stallgangen. Men da ting begynte å roe seg i stallen, roet Batman seg også. Eva startet med bakbeina, da dette pleier å funke best, og Batman sto som en engel. Jeg fant frem massasjebørsten og begynte å gi Batman en ordentlig massasje, og snart sto hesten og sov mens Eva kunne jobbe med høvene hans i fred.

Det var helt fantastisk, han var så rolig og grei! Han er ikke trøblete med hovtrimmer, men han kan bli litt rastløs etterhvert, og står sjelden helt stille. Men idag var hesten superflink! Eva fikk gjort jobben sin i fred og ro, og høvene til Batman ser som vanlig veldig bra ut. Strålen er litt dårlig nå som det er så surt og vått ute, for nå som snøen smelter står hestene strengt talt i sin egen møkk. Men ellers sliter han supert selv, og det var ikke mye Eva måtte ta på ham. Så da ser vi frem til ny time om seks uker!

Mens Lotto fikk sine føtter pleid, begynte jeg så smått å sale på. Batman var energisk idag, det var sikkert og visst, så jeg bestemte meg for å kjøre ham ganske hardt idag. Snart tuslet vi inn i hallen, og jeg bestemte meg for å utnytte overskuddsenergien hans fullt ut ved å starte med å longere, for det er hundre ganger enklere å jobbe ham i longen når han har litt ekstra overskudd! Og jadda, hesten var super han. Travet ham en del på begge hender og tok noen galoppfatninger uten problem, før jeg slapp ham løs og lot ham løpe litt fra seg.

Han slapp ut noen kraftige bukkesprang og raste rundt og lekte litt, før jeg hoppet i salen. Med ferdig oppvarmet hest var det bare å starte, og jeg merket allerede ved første skritt at hesten var lett for galoppsjenkel i dag.

Dermed ble planene endret, det ble ingen lang og hard økt i dag, vi skulle nemlig jobbe i galopp!

Jeg satt dypt nede i salen, med god kontakt på utvendig tøyle, uten pisk og i full konsentrasjon. Jeg legger til galoppsjenkel, og hesten fatter på sekundet. Han kaster seg ikke ut i noe megatempo, bare holder en rolig, stabil og herlig, kort galopp. Jeg trenger ikke pushe på ham engang, han holder gangarten helt av seg selv! For første gang kan jeg fokusere på noe annet enn å ri ham frem i denne galoppen. Jeg ber om samling, hesten samler seg, setter bakbeina under seg og begynner virkelig å jobbe seg frem i form. Galoppen holder ham fremdeles, aldri før har han gått så bra for meg! Følelsen av å bare ri, diagonaler, bytter og volter, i galopp, er helt vidunderlig.

Den runde, gode, store, korte, stabile galoppen her må det være første gang jeg har sittet på, alltid har det vært slik, galoppfatning, løpe ut, bukke, bråstoppe, men ikke i dag.

Jeg rir ham gjennom på begge hender, og hesten jobber godt for meg, pruster for hvert steg og går til tøylen. Hva i all verden har sjedd over natta? Det er da virkelig ikke mange dager siden han stakk som faen i ridehuset når jeg skulle gjøre et desperat forsøk på en galoppfatning?

Vel, noe må jeg ha gjort riktig, for hesten gikk som en drøm. Så bryter jeg av, slipper tøylene helt, og roser Batman som aldri før. “FLINK GUTT!” sier jeg glad og klapper, koser og klør ham på halsen, ved siden av utallige oppmuntrende ord. Jeg skritter en liten runde, og hopper av. Nå som han har vært så flink, gir jeg meg fort.

Så bærer det ut på en liten skrittetur for å la ham strekke litt på muskulaturen, og snart tusler vi utover på jordet. Sola skinner og himmelen er knallblå, hesten avslappet og grei. Så snur vi, og jeg bestemmer meg for å ta en ørliten galopp på tilbakeveien. Batman er ikke vond å be, dette har vi gjort så mange ganger før, og snart flyr vi over jordet i et behagelig tempo, helt til .. Alt går så fort, Batman planter plutselig alle fire beina i bakken, bråstanser og alt jeg rekker å observere er at jeg flyr ut av salen og lander med et dunk i den myke snøen. Da får jeg greie på at vi faktisk var i ferd med å ri rett inn i et gjerde, og at dette var grunnen til at Batman stoppet. Helt ærlig så jeg ikke gjerdet grunnet sola, så det var da enda godt at hesten var mer oppmerksom enn jeg!

WHAT? Hva skjedde? “HERREGUD, HAHAHHAH, BATMAN, JEG FALT AV! Første gang, herreguuuuuuuud!”

Jeg ligger der og ler høyt av meg selv mens jeg ser opp på en stor, svart skikkelse av en Batman som bare står der og ser dumt på meg. “Herregud, jeg FALT AV!” ler jeg høyt, gang på gang. Det gjorde sletts ikke vondt, det var ikke skummelt, ingenting! Og jeg hadde veska med kamera rundt halsen og hele pakka, men neida, jeg hadde ikke fått en skramme! Jeg var ikke redd, ikke skadet, ikke panisk, hesten hadde bare blitt stående bom stille, jeg hadde helt enkelt sklidd ned fra hesteryggen.

Med et stort glis om munnen kaver jeg meg opp, og tusler bort til Batman, som fremdeles står bom stille og ser dumt på meg. Så leier jeg ham tilbake den korte veien bort til stallen, og adrenalinkicket fra fallet er fremdeles ikke over. Jeg gliser fra øret til øre, mottar et par gratulasjoner og er bare superstolt av hesten som hverken trampet meg ihjel eller stakk sin vei. Mitt første fall fra Batmans gode rygg kunne rett og slett ikke blitt bedre! Det var hverken han eller min sin feil, bedre blir det bare ikke! Storfornøyd saler jeg av, blander opp fôr og rydder vekk utstyr, fremdeles litt småhyper.

Og med det sier jeg takk for meg, det har vært en fantastisk dag med en fantastisk Batman, og jeg har god grunn til å legge meg til å sove med et stort glis om munnen.

Blogges!


Tusler ut på liten leietur!


Hihi, Batman hadde lyst til å gå litt ut på jordet, men snøen der var for dyp for meg, så da fikk han lov å gå på egenhånd.


Han elsker nemlig å nyte utsikten der oppe fra!


Men straks jeg roper, kommer han ned igjen da ^^


Høye kneløft må til!


Moro å leke i snøen, ja.


Så noen med vilje-overksponerte portretter. Likte disse!


Yndlingsbilde, Batman og himmelen.


Usj, våt og skitten pels da men. Søt likevel!


Og siste!


Batman på vei ned igjen. :P


Hovtrimmetid! Eva står og trimmer, jeg bruker massasjebørsten som en gal og Batman nyter å bli dullet med.


Høyre fremfot per dags dato.


Høyre fremfot sett nedenfra. Eva har gjort en fantastisk jobb, hovveggen har blitt så utrolig fin og sterk!


Så longeringstid! Lang og dyp, viktig å strekke seg, sier Batman.


Hoho, her snakker vi tempoo!


Bildepausee.


Så slippes dyret løs og får trene litt dressur på egenhånd .. Og det gjør han så gjerne! Her i flott driv over diagonalen. Haha.


SEIERSGLIS! Tatt med selvutløser etter galopparbeidet, stolteste øyeblikket i hele mitt liv!


Og fra the queen of the world til kavende i snøen. Her landa jeg, gitt! XD

28 thoughts on “Galopparbeid, hovtrim og første fall!

 1. Åh, det så gøy ut, heldige deg som kan ha barfothest XD Uff, ikke akkurat like idyllisk som første(og eneste) ganga jeg falt av Diamondo XD

 2. Det hørtes ut som du hade et fint første-fall-av-batmann da :D Hehe.
  Har har rosa shabrack? :DDD

  SVAR: Han har ingen rosa shabraker nei, og den han har på på bildene er hvit. :P

 3. Fine bilder :D (som vanlig ^^)
  Det fallet hørtes jo ganske morsomt ut, kunne tenke meg å prøve å dette av sånn en gang XD

 4. Haha, leste overskriften og begynte å lure på hvor du skulle NÅ da (flytur). Også leste jeg innlegget og skjønte det xD

  Heh, husker første gangen jeg datt av en hest… Den bukka meg av så jeg landet rett på en ganske stor stein.. Ikke like behagelig som ditt sikkert… xP

  Fine bilder i hvert fall, og det var bra at Batman var så flink! :D

 5. JEEEEEEEY! Jeg er så gla nå!!! :D:D:D:D
  DU FALT AV!!!!! :D
  Haha, det er ikke derfor jeg er gla, selvfølgelig. Men jo, litt likevel, siden det var din første gang! Haha! Moro.
  Gratulerer med vellykket dag! Er skikkelig stolte av dere! Må føles utrolig bra å få det til, siden du har jobbet så mye. Flinke dere er!

  /Stine G ♥

 6. HAHAHA! Husker når jeg falt av Fabio for første gang også (etter da tre år, herregud), det er jo dritmorsomt… Selvom det gjorde vondt. Moahahaha. Kjempefine bilder, as always! Flinke hesten sin, det! :-D Superpaaar.

 7. Hihi, jeg så for meg hele episoden med fallet og alt ! =) Han er lydig han da, kommer til deg når han går løs og du roper på ham, står bom stille når du sklir av, når han får trimmet hovene osv. Du har gjort en kjempegjobb med den hesten! :)

 8. Haha. grattis med super galopp-trening! :D Du er virkelig en dyktig hesteeier, se hva du har forvandlet han til! :D Lydig og snill unghest :) Haha, mykt fall er behagelig x)

 9. Gratulerer (:
  Jeg falt av Asterix for første gang andre gangen jeg satt på han xD da var jeg 10 år og han var 3 da, det var første galopp fatning på han x I <3

 10. Så bra at hesten din er lydig, snill OG oppmerksom da! Veldig fint at det første fallet ikke ble et stygt fall. Og i snøen i tillegg, haha :p

 11. eey, gratulerer! Da jeg leste overskriften og første avsnitt tenkte jeg at han hadde bukka deg av i ridehuset eller noe, jeg!

 12. Det måtte egentlig ha vært er veldig behagelig fall, det var nesten som meg når jeg falt av en fjording med navn Dorte bortsett fra at jeg datt på grus, men det gjorde ikk vondt, hadde på meg kamera rundt halsen, og hun sto der bare og så dumt på meg. Og hun hadde også bråstoppet mitt i galoppen, så jeg vet hvordan det føles xD

  Men har et lite spørsmål:
  Hvordan samler man hesten, og hva betyr det egentlig ?

 13. Gratulerer med første fall! :P
  Så bra at han er blitt så fin i galoppen da <33 Det er så koslig å høre! Han har utrolig fine høver!!

 14. Så bra :D Så gøy at du er så posetiv når du detter av xD Jeg blir som regel sur :P

 15. Hvordan har du lært han å komme tilbake når du slipper han løs bare ved å rope? :O SKulle ønske jeg kunne det. Er du ikke redd for at han skal stikke av?

 16. Gratulerer med at du fikk galoppen til! :-DD Som regel blir man jo sur, og sutrer over at man detter av, men du tok det vist med et glis xD Fint du ser det på den måten :p

 17. Så herlig med den galloppen, og da men jeg ikke fallet. Men bra det gikk bra :) Bare til og fortsette og trene seg oppover, og passe seg for gjerer.

 18. Herlig blogg! Har også opplevd at hesten har forandret seg over natten, men aldri til det bedre, sånn som Batman x ) Gratulerer med ditt første fall på Batman, UTEN noen skader! : D

 19. Haha, så gøy! :-D Grattis xD Han virka jo fantastisk når du red han, du er virkelig flink med han!! Så du har all grunn til å være megastolt ^.^

 20. Batman er kjemåe fin nå ! Du var litt heldigere en meg første gangen jeg datt av! jeg ble kastet over et hinder og landet på huet på bommen og fikk kraftig hjernerystelse, måtte ligge på sykehuset i to døgn 8] Men det går bra nå, og er ikke redd i det heletatt ! så nå ser vi tilbake på det og ler ;p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *