Fiolett, flyvende og fantastisk.

I dag sto det sprang på planen, og sprang, det skulle det bli. For Lisa var nemlig så snill og valgte å stille opp som fotograf til tross en lang dag med mattetentamen, og med det var dagen min reddet. Jeg gikk for å hente Batman, som befant seg hengende på et hjørne sammen med kompisen Clown, med skitten pels fra topp til tå. Hestene nyter mildværet om dagen, og tar seg som regel en real rullings i vårsøla, til eiernes store fortvilelse, såklart.

Batman var som sagt intet unntak, og jeg hadde en ganske lang jobb med børsting foran meg i dag. Inn i stallen bar det og jeg pusset så hardt at jeg ble helt anpusten, akkurat i dag vi hadde det litt travelt, måtte han være sååå skitten! Hele hesten skulle være skinnende ren, og det innebar også de noe nedsølete beina hans, for i dag skulle han nemlig ha på belegg for første gang. En halvtimes intens strigling senere begynte hesten så smått å bli klar for å få på seg shabrak, sal, hodelag og senebeskyttere, og da var det bare å sette igang. Jeg løp og hentet utstyret og kledde opp min staselige spranghest i lilla fra topp til tå, og det ble prikken over i’en da jeg selv fikk på meg min nye jakke fra Horze, også i lilla, selvsagt. Lisa kom, og da var det bare å komme seg ut på jordet for å varme opp!

Batman funker nemlig dobbelt så bra på banen når han varmes opp skikkelig ute først, for da går han ikke lei. Dessuten vil jeg ri minst mulig inne i hallen og skritter som regel ut utendørs, for i hallen er det så skrekkelig mye støv. Vel, snart var vi på plass på jordet, jeg travet ham opp litt før jeg ba om et par galoppfatninger mens Lisa tok bilder, og Batman var ivrig og følsom idag, og hadde lite imot å få strekke litt på beina ute på jordet. Vi tok et par strekninger i galopp på begge hender, travet litt, og noen titalls bilder senere var både jeg og Batman gode og varme i trøya. Så bar det bort i ridehuset, og da ble prosjekt hinderbygging fort satt igang. Jeg bar hinderstøtter fra hesteryggen, for det er mye enklere å gjøre slike tunge løft til hest. Haha. Men Batman fant seg pent i det, og snart begynte et hinder å komme på plass oppe ved A.

Siden jeg ikke orket så mye banebygging idag, holdt vi oss til et enkelthinder, og fokuserte mer på å faktisk komme oss over hinderet enn å holde ut en hel bane. Altså skulle vi prøve å få til så få refusjoner og unnastikk og riv som mulig. Batman har tidligere vært litt nølende på hindre og har ofte prøvd å løpe ved siden av, og derfor lå fokuset mer på det å komme rett på og over i dag.

Jeg stilte opp stigbøylene et par tre hakk, og galopperte litt rundt for å vende meg til de uvante sprangstigbøylene, og snart kom vi på det lille krysset for første gang. Joda, Batman hoppet greit, han. Et par velykkede hopp over krysset senere blir krysset til en liten rekk, og snart vokser rekken til en 60 cm rekk, og da Batman svever problemfritt over alt som er, øker vi hinderhøyden til 80 cm.

Jeg styrer rett på hinderet, og Batman, ærlig og god som han er, tar skikkelig sats, sparker fra og sever lett over. Wow! Åtti centimeter! Det er høyderekord for oss to, det! Jeg tar rekken et par ganger til, og Batman hopper fremdeles supert. Teknikken og selvsikkerheten hans er kraftig forbedret nå, og jeg er helt sikker på at vi lett hadde kommet oss over metern om vi hadde gått inn for det!

Men hesten begynte å bli sliten, og da ga vi oss på 80 cm. Batman hadde vært superflink, og det er grenser for hvor mye jeg vil hoppe ham da han ikke er helt utvokst, for å ikke belaste beina hans mer enn nødvendig. :) Uansett så er jeg superstolt av ham, aldri før har han vært så selvsikker og arbeidsvillig på sprangtreninger før! Han hoppet virkelig det jeg styrte på, tente på hinderet og hadde ihvertfall ikke planer om å refusere eller løpe utenom!

Så skrittet jeg ham godt av, før det bar inn i stallen. Der fikk han på seg pysjen sin og fikk kveldsmaten servert. Da han hadde spist opp gikk vi ut på en liten leietur med dekken for at han skulle tørke litt, før han omsider fikk slippe ut til flokken igjen.

Så tusen hjertelig takk til først og fremst mamma, som var så snill og kjørte meg i stallen i dag, og selvsagt Lisa som tok masse herlige bilder av oss! Så da får dere kose dere med bildene og glem for all del ikke å legge igjen en aldri så liten kommentar, så blogges vi!

PS: Jeg er forresten fullt klar over alle rytterfeilene jeg har i sprangen, jeg er i bunn og grunn dressurytter, og hverken jeg eller Batman er særlig talentulle når det kommer til hopping. Han hadde knapt sett et hinder da jeg fikk ham, og vi har ikke akkurat hoppet veldig mye, så du kan si at vi begge er nybegynnere da. :) Dessuten er det utrolig lenge siden sist jeg red sprang aktivt, så jeg er også skikkelig ute av trening! Så da vet dere det :P


Skitne lille Batman kommer meg i møte på utegangen.


Og selvsagt får han sin daglige gulrot!


Tre kvarter senere, ute på jordet, er vi klare for litt oppvarming i snøen.


Hihi, poose! Batman tar ihvertfall livet med ro og står i hvilestilling og hele pakka.


Skritte litt rundt.


And now: Galopp!


Kom ikke her og si at hesten min ikke vet å strekke på seg altså!


Hihi, her kommer vi dundrende inn i bildet, liksom.


Haha, han langer ut, ja!


Og der raste vi forbiii ..


Hoho, Batman er litt heit idag, ja!


Yndlingsbilde.


Enda et yndlingsbilde, er så gøy med de store stegene!


Laaang frieser!


Kjeeeeeempelang frieser!


Hihi, energisk liten hest idag ^^


Så roer Team Fiolett seg litt og tar en aldri så liten skrittepause ..


Før det braker løs igjen! Wohooo!


Haha, “Hade, Lisa!”


Og kort frieser! :P


Og med det var det slutt på galoppbildene ..


Søte Batmanøyet på vei bort til hallen.


Matilde fikser stigbøyler! Selvom man har planer om å hoppe i dressursal er det ikke dermed sagt at man må hoppe i dressurstigbøyler.


Ingen kan si vi ikke matchet idag, ihvertfall!


Galopperer litt for å teste de nye stigbøylene, beklager litt mongo sits, er så lenge siden sist jeg red i sprangstibøyler!


Lisa tar jobben som banebygger med et glis!


Høyt over en liten rekk, 30 cm.


Og så et kryss, fremdeles ingen nøling!


Haha, er ikke alltid like lett å være uerfaren hest med uerfaren rytter, Batman! Her krasja vi litt.


Galopperer litt for å komme på på nytt.


60 cm her, og han nølte ikke engang!


Fremdeles 60 cm.


60 cm her også, vi bare flyttet litt på bommene for å variere hinderet litt.


Og så trygt nede på bakken igjen. Var skikkelig skummelt å lande med dressursal! :P


Og over 80 cm, vår høyderekord hittil! Yndlingsbilde dette, hesten min er bare helt rå!


Så galopperer vi litt til bare for å vise at vi faktisk kan ..


… galoppere!


Og så til sist, litt oppstillingsbilder!


Haha, stuntet vårt! Vi er blitt proffe allerede faktisk. :P


Og så sofasitting. Han er så snill! ?


God mat for flinke hester, han fikk litt ekstra godis oppi der i dag. Og det brune på eplet skar jeg vekk, forresten. :P


Så en liten leietur for å skritte ham heeeeelt av, og han tuslet likegjerne på egenhånd han.


Føtter!


Og så avslutter vi med dette flatterende bildet av Batman i pysjen sin. Blogges!

30 thoughts on “Fiolett, flyvende og fantastisk.

 1. naw, så søt han var i det nye utstyret, og jakken din var kjempefin !
  og så gøy at dere fikk ny rekord! grattis :D:D:D
  stå på!

 2. Så fine og flinke! :D Syns absolutt ikke du sitter dårlig, du er bedre enn meg iaffal.. Og dere er nydelige i lilla. Smashing :'D

 3. Dere er super flinke, du har bra sits i forhold til meg på sprangen, men jeg har hoppet kanskje en 20ganger, men har en forferdelig sits xD

 4. Hvilken match! :D Fine bilder og FIIIINE steg. ;) Sitsen din er sletts ikke ille og foressten, grattis med høyderekord ! ^^,

 5. Battemannj er nais! Løfter beina godt over hindrene også, ser ut som en liten sprangfrieser gitt. :-P Og du? Slutt å unnskyld deg for sitsen din! Du rir helt greit, alle gjør litt feil iblant, ingen rir perfekte og de fleste hestefolk vet at man ikke alltid ser like elegant ut, spesielt ikke når man er grønn på noe, som f.eks sprang. Dagens moralpreken fra meg.

 6. Herlige bilder :')) <3 Så kult at dere matcha da! 8D x'D Fiolett er en farge jeg liker meget godt, og som dere begge kler! :-D

 7. Tehehe, det så dritgøy ut :'D Helt enig i at dressursal ikke heelt er greia i sprang, ja XD Skal ikke kommentere på noenting for jeg orka ikke lese teksten, men dere så superbra ut :3 Stili ridebukse btw, hø-hø.

 8. Så flinke dere har blitt. :) Vi ble glade for at Lisa ville ta bilder så du kunne dele de med oss :D

 9. så flotte bilder! : D Gratulerer med ny personlig rekord : ) Batman er jo virkelig allsidig : D Lykke til videre, og gleder meg til blogging om stevnet : D Har du forresten funnet ut om du skal starte 40 eller 60? : )

 10. TUSEN TUSEN MILLIONER TAKK MATILDE xD
  Lilla er yndlingsfargen min + at den kler Batman sykelig bra ^^

  Forresten har du bestilt den shabraken med Batman logoen på? Den har jeg ikke hørt deg snakke om…

 11. Aaaw, så søte bilder på slutten der^^ Og ridebildene var bare; wow! Så bra at dere har klart hele 80 cm! Jeg holder meg til 60 jeg, hehe, men så rir jeg en liten isis også da :p dere er så flinke <3

 12. Serr, for noen steg han har på noen av galoppbildene! Men du, hvilket merke er ridebuksa di? Den er kjempe fin! Dere har en fantastisk ekvipasje! :)

  SVAR: Det er en barneridebukse fra Hööks, faktisk, og jeg er ganske sikker på at de fremdeles har den inne i flere forskjellige farger i tillegg til den blålilla jeg har. :) Siden jeg er så tynn, passer sjelden dameridebuksene meg, så da er det bare å tusle bort til barneavdelingen. De har overraskende mye fint der, faktisk. Er den beste ridebuksa jeg har, så den anbefales! :P

 13. Jeg blir så glsd hver gang jeg ser dere Matilde, dere har bare så mye tillit ! :D Batman er RÅ, du er RÅ, begge er RÅ :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *