Visste du at – del en.

Siden jeg kjeder meg skikkelig akkurat nå og har en god del tid til overs, hva er bedre tidsfordriv enn å blogge? Ingenting jeg kan komme på, ihvertfall. Vel, så da tenkte jeg å lage en sånn “Visste du at”-ting. Selvom jeg har blogget i litt over ett år, er jeg ganske sikker på at de færreste av dere vet alt om meg, så da kan jeg jo komme med et par uninteressante fakta for å gi dere litt lesestoff! Så da setter vi igang, visste du at ..

.. Jeg prater flytende marsvinsk?
Ikke sært i det hele tatt, neida. Men helt seriøst, jeg kan snakke marsvinsk og kommuniserer muntlig med de små trollene mine hver eneste dag. Og selvsagt svarer de! Etter syv år med marsvin i hus har jeg lært meg så og si alle de merkelige lydene deres og hører lett forskjell på et “Det er tomt for vann” og “Jeg vil ha gulerot”. Marsvin er noen utrolig fascinerende små skapninger og jeg elsker å bare sitte og se på dem og studere kroppspråket deres og måten de kommuniserer på!

.. Jeg er ekstremt perfeksjonistisk?
Denne visste du kanskje. Men jeg er helt ekstrem når det kommer til ting utseendemssig. Alt skal være perfekt, rett og slett. Så jeg sitter ofte i mange dager med en layout før jeg er fornøyd og kan jobbe i timevis med et enkelt bilde. Jeg er veldig flink til å danne meg bilder i hodet om hvordan jeg vil at resultatet skal være og gir meg aldri før jeg er helt fornøyd.

.. Jeg er ekstremt flink til å krangle?
Ehe, kanskje ikke en veldig god egenskap, men jeg er ganske flink til å ordlegge meg i krangler og diskusjoner, både muntlig og skriftlig. Jeg er sta som bare faen og tviholder på hva jeg mener og får alltid siste ord, så ikke engang prøv å motsi meg!

.. Jeg hater høyden min?
Jeg rager 182 cm over bakken på sokkelesten og jeg hater det. Jeg er lei av å se ned på alt og alle og sliter veldig med å akseptere at høyden min er noe jeg ikke kan gjøre noe med. Jeg mistrives i store folkemengder og gjør ubevisst alt jeg kan for å krympe meg sammen, og da snakker vi om å bøye knærme og trekke skuldrene frem .. Dette resulterer da selvsagt i dårlig holdning og jeg fremstår som regel som ynkelig og livredd i offentligheten, men med selvtillitten på bånn er det ikke like lett å være høy. Jeg hadde gjort nesten hva som helst for å være 160 og tenker stadig på hvor enklere livet hadde vært som lav og slippe å stikke så innmari ut i mengden. Lange bein er kanskje en fin ting dersom man jobber som modell, men i hverdagen er det utrolig upraktisk. Jeg blir sjalu når jeg ser hvor godt andre kler hesten min når de rir ham, fordi de ikke har megalange stankelbein, og det er ikkeno gøy i det hele tatt.

.. Jeg er veldig nysgjerrig?
Kanskje en mer positiv ting. Sier du A er det best for deg at du kommer med B også, og gjerne C, D, E og F også. Jeg må vite alt, alltid og er sinnsykt nysgjerrig, uansett hva det kommer til! Hemmelige ting er min verste fiende.

.. Jeg er avhengig av å holde meg oppdatert?
Jeg leser omtrent 40 blogger hver dag av ren nysgjerrighet og føler alltid en trang til å vite hva som skjer. Dessuten leser jeg utallige nettaviser, både norske og utenlandske og hører alltid på radioen når jeg kjeder meg. Så jeg er med andre ord morsom å snakke med, da jeg så og si alltid har hørt om det enmet du er i ferd med å ta opp!

.. Jeg har et kosedyr som heter Pelle?
Pelle Fanten, mitt alt, rett og slett. Såvidt jeg vet så fikk jeg ham av farmor og farfar da jeg var nyfødt og siden den gang har Pelle og jeg vært utadskillige. Pelle er et lite elefantkosedyr, eller, han var en gang enorm, men han virker stadig mindre som jeg er veldig, veldig glad i. Mine foreldres verste mareritt var at Pelle skulle bli borte, og sannsynligheten for det var ganske stor da Pelle har vært med meg overalt. Og med overalt mener jeg overalt, for Pelle har blandt annet vært i Panama, på Bermuda, i Spania, i Danmark, i Sverige, i Stavanger, på hytta og hos mamma, men stort sett befinner han seg i senga mi.

.. Jeg gråter ekstremt lett?
Og da snakker vi både gledestårer og ikke gledestårer. Jeg er sinnsykt følsom og det skal ikke veldig mye til for å knuse alt jeg eier av selvtillitt og livsglede, og sånnsett er jeg en utrolig sårbar person.

.. Jeg har regulering?
Da jeg var tolv-tretten år fikk jeg den skrekkelige beskjeden av tannlegen om at jeg måtte ha regulering. Tennene mine var perfekte på utsiden, men det viste seg at det lå en tann helt sidelengs inni tannkjøttet mitt som konstant presset på de under, og resultatet var to år med jern i kjeften og tre tenner som skulle trekkes. Jeg hatet reguleringen min over alt, det gjorde kjempevondt og etter stramming nektet jeg å spise. Da jeg endelig skulle ha den av, fikk jeg sjokkbeskjeden om at jeg måtte gå med en jævla skinne i munnen til jeg fylte 18 og i tillegg ha enda mere jern bak tenna, og der gikk grensa. Jeg protesterte, boikottet tannlegen og nå sitter jeg her med tre tenner for lite, megamellomrom overalt og en rusten ståltråd på baksiden av tennene nede .. Hvem som skal fjerne den er ikke greit å si da jeg aldri skal snakke til en reguleringstannlege så lenge jeg lever!

.. Jeg hverken røyker, drikker eller snuser?
Det finnes faktisk kulere måter å dø på. Røyk, alkohol og snus er rett og slett det jævligste jeg vet. Jeg takler ikke å puste inn røyklukta og når jeg skal passere noen som står og sutter på den faenskapen holder jeg rett og slett pusten. Snus er kvalmt og alkohol gidder jeg ikke engang gå inn på. Det er helt ekstremt hva det gjør med det du en gang trodde var vennene dine og det at en væske kan forandre folks personligheter på den måten er rett og slett skummelt. Jeg har utrolig mange dårlige opplevelser når det kommer til alkohol, men har aldri planer om å drikke selv.

.. Jeg lager sauelyder?
Du må kjenne meg for å forstå hva jeg sier ..

.. Jeg hadde dinnosaurdilla da jeg var liten?
Mens andre lekte med Barbie hadde jeg totalt dinosaurdilla. Jeg kunne alle artene på rams, fritiden min gikk med til å se “Dinosaurene kommer tilbake” og jeg leste gjennom utallige bøker om de ulike tidsepokene de levde i, hva hvilke spiste og så videre .. Jeg har med andre ord alltid vært sær.

.. Jeg har aldri falt av Batman?
Belive it or not, jeg har alltid holdt meg på! Og med tanke på hvor mye jeg har gjennomgått på den hesteryggen hittil er det i for seg ganske utrolig. Jeg får ihvertfall være glad jeg har utrolig god balanse, for det er utrolig hvilke sprell Batman kommer med, og da er det igrunn greit å kunne holde seg i salen!

.. Jeg har, ironisk nok, høydeskrekk?
Takler ikke høyder, enkelt og greit.

.. Jeg foretrekker lett grønnsaker fremfor kjøtt?
Gi meg en helt vanlig middagstallerken og du vil bli sjokkert over at jeg alltid lar kjøttet ligge til sist. Jeg liker rett og slett ikke smaken, konsistensen og utseendet og spiser ikke kjøtt med mindre jeg må. Frukt, bær og grønnsaker derimot, tygger jeg gledelig i meg!

.. Jeg har gaffelen i høyre og kniven i venstre?
Ingen forstår hvordan det er mulig, men det er faktisk tilfellet.

.. Jeg samler på Schleich hestefigurer?
Jepp, jeg har faktisk figurer og tilbehør til en verdi av nesten 4000 kroner .. Trenger jeg si mer? Man blir aldri for gammel til å samle på ting, Schleich i mitt hjerte!

.. Jeg bruker ikke sminke?
Folk som ikke takler å gå ut av huset uten sminke og vise sitt naturlige jeg, bør oppsøke psykolog. Ærlig talt, hvorfor gjemme seg vekk bak en maske av sminke og ødelegge huden din når du faktisk er naturlig vakker fra før av? Helt ærlig så forstår jeg ikke hvordan folk klarer å ha så mye ting smørt ut i ansiktet, jeg gikk sminket på juleballet på skolen og da snakker vi eyeliner, maskara og rouge, jeg synes DET var uuttholdelig! Det klødde og var i veien og jeg kunne ikke klø meg i øyet eller noenting, herregud! Niks, sminke er noe jeg styrer unna, jeg er ikke fornøyd med utseendet mitt men jeg er faktisk modig nok til å vise mitt sanne jeg. Herregud, jeg må være den første sekstenåringen på planeten som har skrevet noe sånt ..

Pluss en hel haug med superhemmelige ting du ville få hakeslepp om jeg skrev her, men visse ting bør man faktisk ikke dele med hele verden. Anyways, fant du noen ting du ikke visste fra før, eller ble overrasket over?

Blogges!


Passer ypperlig med et bilde av meg og min høyt elskede Pelle her!

44 thoughts on “Visste du at – del en.

 1. Jeg også holder kniven i venstre :D Men jeg er ikke skeivhendt, er du? ^^

  SVAR: Nei, jeg er dobbelthendt. Skriver like bra med høyre som med venstre, osv. Men man skal egentlig holde kniven i høyre og gaffelen i venstre. :P

 2. Haha, morsomt!
  Jeg holder også gaffelen i høyre og kniven i venstre? Trodde det var vanlig jeg xD

 3. Jeg er også imot drikking, røtking og snusing ü Og jeg har høydeskrekke + lange bein selv om jeg bare er 1,68 ._. Og jeg har en kosebamse som heter Laika, har hatt den siden jeg var 5 ü Jeg er også veldig nysgjerrig og har aldri falt av Bebs, men jeg eier ikke følelser, sånn helt seriøst. Det er litt freaky. D:

 4. Det med høyden er jeg også lei av, når jeg gikk i sjuende var jeg 1,77 og er det enda, og jeg er veldig irritert over det og vil heller være 1.60, og veldig irrtert over at alle skal kommentere det.
  Jeg bruker heller ikke sminke, bortsett fra på bursdager.

 5. Vi er så like i det meste :P I allefall når det kommer til høyden og sminken! Glad jeg ikke er alene! :P Jeg ville gjort _mye for å bli lavere og sliter veeldig selv med å akseptere at jeg ikke kan få gjort noe med det. Får daglig høre "oi, du var høy" eller "Marit – kan du ta ned den for meg?".

  Herlig lesestoff :)

 6. Her var det masse fakta,ja ! :D Jeg spiser og med gaffelen i høyre og kniven i venstre-hånda, så det er du ikke alene om ! xP

 7. Kan du ikke vise oss alle heste figurene fra schleis(?) ? :D husker jeg lekte masse med det, ligger vel på loftet. :D må bare legge til det at vi er ganske like på en del her :p haha :D

 8. Hehe! Utrolig nok er du fryktelig lik meg. Jeg er sånn passe høy (Ikke i forhold til deg da, men jeg er 1.75, og på en skole med 85% utlendinger stikker jeg meg veldig ut.) hater høyder(bortsett fra høye hester da:P) Har brjukt maskara en gang i mitt liv, og det klarte jeg selvfølgelig å klø litt på, så jeg så ut som en panda, bruker ellers aldri sminke. Har en god del Schleich figurer. Er ikke så begeistret for grønnsaker da. Har også hatt regulering, nå går jeg med en stikkende metall-tråd bak de nederste tennenne som jeg skal gå med livet ut, jeg røyker, drikker eller snuser ikke, og jeg lager faktisk sauelyder(Påstår også at lam sier "Blæææh" fordi de ikke kan snakke ordentlig, men det er en annen sak.), Kan være veldig stor i kjeften i krangler og diskusjoner(Merkelig nok har jeg som livsmål å aldri banne, og har klart meg bra hittil). Og jeg har faktisk en bamse jeg og, men den har nok ikke noe navn, den bare samler litt støv og medaljer fra da jeg gikk på turning før.
  Ja, fant litt likheter jeg!

  Hilsen Henriette

 9. Fant en til likhet jeg. :P
  Jeg blir kanskje ikke så fort fylt med tårer, men når jeg første begynner, kan jeg gråte i flere timer, og går gjerne hele dagen å er på nippet til å gråte. Og når det gjelder selvtilitten min, aner jeg ikke hvor den er, må ha mista den da jeg var liten! :P

 10. Hehe, vi er ikke så veldig ulike, skjønnr jeg:P Jeg er dobbelthendt, skriver kun med venstre hånd, men ellers bruker jeg begge sider like bra, og foretrekker gaffel i venstre hånd:) Da venninnene mine hadde Barbiedilla, så var det dinosaurer og kvartærgeologi jeg var interessert i:P Og da venninnene mine var på knærne etter Backstreet Boys så leste jeg på etologi. (læren om dyrs adferd) Spesiell? Jepp:P

 11. Jeg sier "Bææææhh" hele tiden, men jeg skjønner ikke, sier du bæ, eller lage sånne stemmer som om du var en sau som kunne snakke? Men jeg er veldig sårbar, og kan gråte, og eier ikke selvtillit. Men jeg gråter aldri, blir bare helt stille. Jeg babler, babler heleeee tiden.

 12. Så kult :D Jeg samler også på Schleich :p Har skikkeli mange. Også samla jeg når jeg var mindre på Gran Championhester ;) Hehe. Så jeg har hestefigurerbamser osv for verdi over 10.000kr ;D Hvis du en dag kunne tenkt deg å bytte, så let me know :D

 13. Jeg samler på Schleich elefanter, jeg har alle, og venter på at det skal komme nye! x D Moromst og lese da. :-D

 14. Vi har visst en del likheter, ja. Jeg er så sykt perfeksjonist når det kommer til det meste, du skulle ikke tro det engang. Er det en rynke på sengeteppet, er jeg der med en gang og retter den ut! Dritflink i å diskutere, så sinnsykt nysgjerrig så jeg tror folk snart hater meg, er glad i å holde meg oppdatert, og har litt høydeskrekk. Jeg liker ikke følelsen av å være for høyt oppe. Men ironsik nok – jeg digger å fly. Vel, ihvertfall etter av vi har kommet over skyene og IKKE kan se bakken. Har også schleich! 50, tror jeg.
  Ellers så har jeg brukt sminke det siste året. Men de siste ukene har jeg trappet ned! Jeg gidder rett og slett ikke. Hva er vitsen? Det er så absolutt sant det du sier, vi har alle en naturlig skjønnhet!
  Men jeg visste ikke at andre red hesten din?

  SVAR: Trenere og instruktører og slikt vil som regel ri ham for å kjenne på hvordan han er, og det er stort sett det jeg sikter til.

 15. kommentaren min ble sletta, den! O_O vel, da er det bare å sende en ny å si at jeg syns Pelle var fryktelig søt. Fin blogg, mye her jeg ikke viste!

 16. Haha, godt flere er sære! Skjenner meg igjen i flere ting. Jeg sliter helt ekstremt med selvtilliten og høyden min, og jeg er 1.75 og skulle gjort alt for å være 1.60, og hvis jeg sliter så ekstremt med å akseptere det, og du er 7 cm lengre, så tror jeg deg ekstremt godt! Jeg er også perfeksjonist, men det gjelder for det meste ryddighet. Jeg blir gal når det ikke er ryddig på rommet mitt og rydder hver dag, lol! Tja er egentlig ikke flink til å krangle jeg da, jeg er ikke så smart og er som regel den som tar feil. Jeg er også ekstremt nysjerrig, og jeg gir meg ikke før jeg har hele alfabetet! Jeg har også en kosebamse som heter Rekkoreven, fikk den av mormor når jeg var 8 mnd og har hatt den siden, den er ganske slapp blitt. Jeg gråter utrolig lett, går nesten ikke en dag uten at jeg gråter. Er så utrooolig følsom! Ja, dette er jo totalt uinteressangt, men arti å lese! Haha, jeg som trodde jeg var så utrolig sær og rar.

 17. Er enig i ditt syn på sminke! Jeg bruker heller ikke sminke og har ikke tenkt til å begynne med det (er 13 år). De fleste på min alder bruker det jo, men jeg har rett og slett ikke tid eller interesse xD Har planer om å bli ordentlig voksen før jeg iallefall begynner med det. Men bruker du mascara eller har du bare urettferdig svarte vipper? :)

  SVAR: Bruker kun maskara i spesielle anledninger og når jeg virkelig skal pynte meg, og vippene mine er ganske lange og mørke naturlig, ja. Hvis det er bildet i dette innlegget du sikter til kan jeg ihvertfall forsikre deg om at jeg ikke har på maskara der :P

 18. Var mye her jeg ikke visste ja!

  Jeg har egentlig aldri tenkt på om du har falt av Batman, men om noen hadde spurt meg hva jeg trodde, hadde jeg nok svart at jeg tror du har gjort det :p Jeg har aldri falt av en eneste hest jeg :D

 19. Hihi, morro :P Jeg er også utrolig flink til å krangle, nå er det nesten ingen som gidder å diskutere med meg for jeg "vinner" (får siste ordet) alltid xP

 20. Hej Matilde :-)
  Jeg har det påsamme måde med sminke. Hvorfor skjule sit naturlige jeg. Man er født som man er, og man bliver ikke altid pænere af at bruge flere lag sminke. Jeg har en veninde, som SKAL have alt muligt sminke på, selvom hun bare skal til bageren klokken 07.00 om morgenen.
  Jeg er lidt ligeglad, men et lille lag mascara skader ikke, men går ikke altid med det :-)

  Nanna.

 21. Hej Matilde :-)
  Jeg har det påsamme måde med sminke. Hvorfor skjule sit naturlige jeg. Man er født som man er, og man bliver ikke altid pænere af at bruge flere lag sminke. Jeg har en veninde, som SKAL have alt muligt sminke på, selvom hun bare skal til bageren klokken 07.00 om morgenen.
  Jeg er lidt ligeglad, men et lille lag mascara skader ikke, men går ikke altid med det :-)

  P.s. Jeg har også kosedyr som i siger. Jeg siger hyggedyr <3

  Nanna.

 22. Hoho jeg må si at du er ikke den eneste som holder gaffelen i høyere hånd og kniven i venstre uten å være skeiv vendt :D

 23. Haha, marsvinsk! xD Jeg ville nå si at det er du som passer perfekt med Batman, uansett høyden din! Ganske enig i det meste du sier. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *