Snøfrisk gledesgalopp.

Yes, idag ble min seks hundre kilos flagrende flaggermus dratt med ut i snøfyka for å få brukt kroppen sin litt. Batman er fin om dagen og i og med at dette var første gang jeg dro ut for å galoppere uten pisk, fungerte han overraskende bra! Han var litt frekkere enn til vanlig og prøvde seg på noen småsprell, men det var ikke store greiene det var snakk om. Men til tross litt hopp og sprell, hadde vi det utvilsomt morsomt uti der!

Lisa ble dratt med som fotograf, og i og med at fotografen idag ikke var utrustet for å vasse i en halvmeter snø, fikk hun befinne seg på veien ved siden av. Og dette resulterte i at bildene måtte tas i nedoverbakke for å få med Batmans fantastiske man, hvilket er helt i orden da hester faktisk tåler å galoppere i svak nedoverbakke på et jevnt jorde med femti centimeter kompakt snø som støtdemper ..

Anyways, etter en liten oppvarming, småkrangling og elefant-trav ba jeg om et par galoppfatninger. Batman var lydig og fin og holdt galoppen med god fremdrift, både opp og ned, og med svart drømmefrieser, flagrende, halvmeterlang man i en halvmeter med dypsnø som hovedmotiv kan jo ikke bildene bli annet en bra. Så her sitter jeg da med en håndfull knallgode blinksudd av meg og min elskede, så da er det bare å overlate resten til bildene, for i og med at et bilde sier mer enn tusen ord, er denne bloggen lang nok fra før ..

Forresten så red jeg på et rett muffebitt idag, noe Batman fungerer utmerket på. Jeg var lett og myk i hånden og var streng om det trengtes, og uten pisk og på det mildeste bittet jeg kjenner til i galopp på jordet, det er fremgang, det!

Blogges!


Batman var fullt opptatt med mat og islandske damer da jeg kom.


Men likevel går han lydig bort til mennesket sitt for å bli med inn!


Ikke alltid like greit å vite hvor man skal plassere føttene ..


Fastbundet flaggermuslama!


Og så bar det ut på jordet.


Og der starter vi selvsagt med å pose litt for fotografen.


For så å vise hvor glade vi er i hverandre. Altså, en hest som legger på ørene slik viser bare at den er nysgjerrig på hva mennesket gjør, Batman er ikke sur, det bare ser sånn ut. Uansett, KOOOS!


En oppvarming senere fatter jeg galopp, og Batman skvatt litt av denne fatningen og føyk rett opp i lufta! Som du ser, gir jeg han klar beskjed om å gå inn for landing.


Så er vi ordentlig igang og herfra lar jeg bildene rett og slett tale for seg selv.


.. Eller ikke. Sjekk han setter bakbeina innunder seg i det enorme steget, da! :D


Et lite øyeblikk med bakkekontakt ..


Før vi raser videre nedover. Greit å kunne øve på å holde balansen i nedoverbakke!


Og det har hverken Batman eller Matilde noen store problemer med, så de flyr likegreit nedover bakken i løfa lufta, de.


Oppe igjen, ny galopp, nytt actionsfyllt glisebilde!


“Gi labb”-delen i galloppsteget .. :P


Og bakkekontakt igjen!


Enda mere bakkekontakt, dette bildet likte jeg virkelig.


Men den klare favoritten spares selvsagt til slutt! Dagens drømmebilde, ene og alene grunnet Batmans megatykke og superlange frieserhale!


Så avslutter vi denne bloggen med et skikkelig kosebilde med ett stykk fornøyd Batman og som vanlig en glisende Matilde.

37 thoughts on “Snøfrisk gledesgalopp.

 1. Kan ikke du komme og ta bilder av meg når jeg rir? :c Jeg vil også ha sånne magafantastiskekjempepenebilder! :D

 2. Åh fy søren! Drømmehest! Du er så sinnsykt heldig – og ikke minst flink! Skulle dødd for en tur som det.

 3. oi, shit for noen bilder matilde !! Bildene var jo helt rååå:D:D den stemningen !! Digga de, batman er så nydelig :D

 4. Nydelige bilder Lisa har tatt av deg :D Må innrømme at jeg ble litt skremt når du og Batman kom gallopperende mot meg og Susanne, i nedoverbakken :D Men skjønt etterhvert at du hadde full kontroll :D Og elsket bildet av Batman og Embla! (:

 5. Helt utrolig fantastisk fine bilder! :-D Dere er så innmari herlige <3 Galopp i nedoverbakke med masse løssnø er skummelt nok med min halvgale isis, hvordan skulle jeg overlevd sånn nesten en meter til over bakken? :O Okay, en halvmeter, da, i hvert fall xD

 6. Helt utrolige fine bilder :D Har også lyst på en stor frieser som man kan galopere med gjennom snøen :D

 7. Herregud, utrolig fine bilder! Dere er et fantastisk team!
  Og jeg må bare si noe forresten!
  Jeg ELSKER bloggen din over alt på jord, jeg mener det!
  Jeg har lest den siden den ble startet opp, og er innom her mange ganger daglig. Du skriver så utrolig bra, og du har et innmari stort talent innen fotografering!
  Dessuten syns jeg du er utrolig flink med Batman, og hele planen du la opp da han begynte å ta ut med deg er jo helt fantastisk tenkt.
  Du er faktisk forbildet mitt, og du virker som en kjempesnill og morsom person.
  Lykke til med Batman og alt annet, og jeg skal lese bloggen din til du slutter med den!
  <3

 8. Kjempeherlige bilder! :D Og hodelaget er så fint, så enkelt. Hva slags merke er det? :)

  SVAR: Tusen takk! :D Hodelaget kjøpte jeg komplett for 199 kroner på Horze med engelsk nesereim og underneserem, enkelt og greit! Men rir svært sjelden med nesereim da jeg ikke synes noe om å bruke mer utstyr på hesten enn overhodet nødvendig. :)

 9. Matilde du er kjempe heldig som har en sånn hest:) Det ser helt nydelig ut å sitte på ryggen hans <3

 10. Hørtes kjempeherlig ut! Godt med litt opphold fra snøen synes jeg!
  Eventyrlig vakre bilder! Jeg må si, hesten din har trollbundet meg, Matilde!

 11. Kjempefine bilder! <3 Du ser hvertfall ut til å kose deg, det var ikke ett bilde uten en glisende Matilde ^^ Dere er så søte :')

 12. Det så kjempe herlig ut :O Skulle ønske min hest var så flink i galopp, han er traver han -.- <3 Men jeg har et spørsmål:
  Når jeg rir i snøen kommer det enorme stylter under hovene, gjør det det på batman, og hva burde jeg gjør for å hindre det ? Bloggen din er utrolig bra ^^ <2

  SVAR: Nå har det seg slik at Batman går barfot, og da har kladder under hovene aldri vært noe tema. Fester det seg noe der, faller det av igjen straks han løfter foten på nytt. Om hesten din har sko vil jeg anbefale snøsåler og vaselin funker fint som en midlertidig løsning.

 13. Åh, helt fantastiske bilder. Wow. Virkelig. Allesammen. Og jeg rett og slett elsker komposisjonen deres. Det sterke sollyset er rett bak dere, så dere lyser opp bildet med sola, sinsykt vakkert. Dere er fantastiske, begge to. :D *klem*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *