Selvstendig demon på trasketur.

I dag våknet jeg til sol og knallblå himmel, og skjønte straks at denne dagen måtte utnyttes fullt ut. Jeg kastet meg på første buss og kom meg i stallen der en fornøyd og kosete bamsemann ventet. En liten halvtime senere bærer det ut på tur med kamera godt gjemt under jakka, det faktum at man ser ut som en gravid elefant med en gigantisk speilrefleks gjemt under jakka har ingenting å si, kamera skulle med, for denne turen skulle forgjeves i bilder.

Jaktkandaren var stabilt plassert i flaggermusens munn, og snart trasket vi harmonisk gjennom skogen vi har opplevd så mye skummelt i. Batman var myk og følsom og hadde ingenting imot å stoppe litt for fotopauser iblandt, og prøvde seg ikke på noe bøll i det hele tatt. Snart var vi ute av skogen, og resten av turen gikk langs solfylte jorder og på brøytede, brede veier. Det ble litt trav og galopp også, og vi storkoste oss i finværet begge to! Da vi kom til et lite kryss tok jeg sjansen og hoppet av hesten, selv om mulighetene for at jeg ikke ville komme meg i salen igjen etterpå var store. Batman har tidligere vært slik at han ville utnyttet hvert minste lille øyeblikk der du var så og si hjelpesløs, og kunne fint finne på å sette avgårde hjemover når du hang i stigbøylen på vei opp i salen. Jeg tok litt bilder, Batman fikk øye på en meget skummel skiløper ute på jordet som han desperat prøvde å skremme vekk, men uansett hvor mye stakkaren utvidet nesebor, prustet, viste hingstenakken og blåste seg opp, fortsatte bare skiløperen å bevege seg. Men en passe oppspilt friesergutt gjør seg ikke akkurat dårlig på bilder, og jeg fikk dokumentert det latterlige uttrykket han får når han utvider neseborene til det ekstreme ..

Så var det opp igjen, jeg klatret opp på en snøfonn og hoppet over i salen, Batman sto som støpt og rikket ikke en muskel før piloten var trygt plassert med beina i stigbøylene. (Stiger så og si aldri opp fra bakken ene og alene fordi jeg vil spare ryggen hans.)

Så bar det hjemover, og Batman skrittet med herlig fremdrift på lange tøyler de siste kilometerne hjem til stallen og oppførte seg supert.

Vel hjemme fikk han et rødt, saftig eple av snille Knut, en midd-myrdende sprøyte av veterinær Urd og kveldsmat og masse kos av Matilde, og var igrunn ganske fornøyd da han omsider ble sluppet ut til flokken sin igjen. Han slukte et par liter vann, rullet seg på begge sider og travet lykkelig bort til matfatet, der kompisene allerede var i gang med middagen.

Så her har du litt bilder fra dagen, i morgen blir det sannsynligvis dressurfilm fra denne fronten, så følg med!


Batman og Lotto koste seg i finværet da jeg ankom stallen.


Battemannen er klar for å komme inn.


Ut på tur, aldri sur! Været var helt fantastisk, og her er vi midt inne i Kaxrudskogen.


Og da var vi ute av Kaxrudskogen.


Batman har fått øye på et vepsegult, hestedrepende gravemaskinmonster ..


HAHAHAHHA, herreGUD som han ser ut! Demondjevelører og meganesebor, lekkert.


Og hingstenakken poppet frem, ja .. Lurer på om skiløperen ble skremt, jeg.


Hihi, langbeinte skygger.


Nok et skyggebilde, her er jeg i salen igjen.


Så trasker vi fornøyd hjemover med spissede ører og humøret på topp!


Batman er på vei ned til rullegropa si, med flehmen oppe og hele pakka.


Gollee! Han ble stående i denne posisjonen kjempelenge før han omsider ..


La seg ned.


Og snart var rullingen igang.


Reise seg er ikke alltid like lett når du er langbeint og diger.


Men det går på et vis, det gjelder bare å stokke beina riktig ..


Se der ja, hesten min ble plutselig skimlet.

25 thoughts on “Selvstendig demon på trasketur.

 1. Herlig <3 Været var fantastisk idag :D Utnyttet det jeg og. Opp på islending-movindotten og ut på tur! ^^ Synd jeg ikke hadde med speilrefleksen for sola som skinte gjennom trærna og på snøen var helt nydelig! Utrolig fine bilder, Matilde. Batman er nydelig! Og DEN nakken da. Hoho, bollenakke jo, hihi. Koselig blogg! :)

 2. Og btw! Det er smart av deg å spare ryggen hans når han er så ung. Selv stiger jeg alltid på hesten med en krakk for å spare ryggen. Han er jo kun 4 år! Og Batman 5 (?), så smart :)

 3. Vi hadde også det nydelige været! Var ute en tur med ei vennine og bikkja, det var utrolig fint vær =D Høres ut som en kjempekoslig tur. Btw, digger den knallgule shabraken :)

 4. Batman er passe tøff da. Jeg hadde blitt kjemperedd :o (Egentlig ikke, men du kan jo si det til han allikevel, så han får litt god selvtillit!)

  Det er forresten kjempegøy å høre at han oppfører seg bra : D

 5. WOW! Batman er så utrolig vakker! *sikle* Og været var toppers! :) Digget de fine bildene! Og utovernesebor har en sjarm, når det er satt i sammen med en stor hingstenakke! <3 Gleder meg utrolig mye til filmen :D

 6. aw, den turen så kjempefin ut! Rir du ofte alene? Trives du best med det, eller er det ikke alltid noen å ri sammen med?

  SVAR: Liker igrunn begge deler like godt. Er superkoselig å ri sammen med noen og kunne skravle, le og ha det gøy, men jeg trives også godt når det bare er Batman og meg, da kan jeg blandt annet bestemme tempo selv og bare slappe heeelt av og bare være med hesten, på en måte. Ellers rir jeg en del på tur alene for å venne Batman til å føle seg trygg på meg på andre steder enn hjemme, og i og med at han kun hadde gått på tur uten andre hestekompiser en gang da jeg fikk ham, har jeg lagt mye arbeid i å få ham til å være hundre prosent trygg på tur både alene og med andre hester. :)

 7. Utrolig bra bilder og som vanlig fengene tektst! Det er så herlig å følge med dere, og Batman er så sjarmerende. Så bra det funker med Kandaren og alt. Han er jo så ung og alt, men du mestrer han jo perfekt! :D Stå på videre.

  Men et spørsmål, tar du med speilrefleksen bare rundt halsen når du rir ut på tur? Hadde aldri livet tørt det, iogmed at ponnien min kan skvette litt mye. Hehe. Du har vel kontroll ^^.

  SVAR: Har speilrefleksen under boblejakka, med reima rundt halsen, rett og slett. Er litt tungt i lengden, da kameraet mitt veier nesten to kilo, men det funker. Har god kontroll over Batman ja, og har ingen problem med å holde ham igjen om det skulle oppstå noen skumle situasjoner, og i og med at jeg aldri har falt av den hesten og har god balanse og en helt ekstrem viljestyrke når det gjelder å holde seg i salen, føler jeg meg trygg med kamera rundt halsen. Batman kan som alle andre hester skvette, men han gjør sjelden noe mer enn det og jeg har aldri hatt problemer med å holde meg i salen. Dessuten er han veldig trygg, og vil heller “stivne”, spenne seg og begynne å kikke fremfor å skvette, kaste seg rundt og løpe ut. Hvis jeg skulle være så uheldig å falle av, har jeg lang erfaring med fall og har ikke opplevd en eneste situasjon der jeg har landet feil. Har også øvd en del på å falle av riktig, ta meg imot på skuldra og har da alltid kommet uskadd fra selv de styggeste fall. Men det er jo en viss risiko likevel, skulle du lande på magen er sannsynlighetene for indre skader langt større med en stor, blytung kloss der. Kamera mitt er dessuten polstret med stål, og det skal mye mer enn et fall til for at det skal bli ødelagt, så den saken er igrunn grei. Så jeg har ingen problem med å ri med kamera rundt halsen og stoppe opp, slippe tøylene og ta litt bilder! Men en ting som også funker er å bare ha en liten ryggsekk med kamera i, eller rett og slett invistere i et lite kompaktkamera, som gjør omtrent samme nytten til turbilder. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *