Mitt livs råeste opplevelse.

I dag har vi kjørt Beach Buggy! Det vil si, en liten, råtøff, åpen bil der man kan rase rundt i sanddynene med uten engang å få trøbbel med purken. Eller, politiet, da. Anyways, det er til og med lov å sitte bakpå bilen uten sikkerhetsbelte eller noenting. Vel, vi forlot huset i ellevetiden og ørkenvandring sto for tur. Vi trasket langs øde sandveier i retning havet, og da vi omsider nådde målet, stranda, var alle sånn ca halvt ihjelkokt.

Vi møtte noen andre norskinger, og snart var vi vel stokket inn i fire buggyer.

I dag skulle vi nemlig besøke landestedet til Andre og Alexandra, et par som er bosatt i Brasil og driver selvskapet Brasil Invest, med andre ord, folk vi skulle tilbringe mye tid sammen med. Forresten så er vi to familier her nede som bor i villaen, Brandtene og Dymbene. Brandtene kjenner du kanskje til, men Dymbene består da altså av Ingrid og Bjørn og datteren deres Celine som blir 14.

Emilie, Heidi, Bjørn og jeg ble plassert i en fin liten buggy, og snart var vi igang.

Jeg satt bakpå med Bjørn og Celine, og alt vi hadde å holde oss fast i var en jernstang. Ikke veldig forsvarlig, men hundre ganger så gøy! Brå svinger, humpete veier og høy hastighet, bedre ble det ikke. Vi kjørte omtrent en halvtime gjennom alt fra vakre gresslandskap med frie hester, til gjennom uendelige, glohete sanddyner og ned stupbratte bakker. Snart stoppet vi ved en bar, midt ute i ørkenen der de hadde hjemmelagde vannsklier, vakker utsikt utover regnskogen, en lagune og ikke minst: iskald cola. Vannsklien førte rett ned en ekstremt bratt sandbakke og endte i en enorm lagune (innsjø), og der nede ventet en båt. En cola senere bar det ned en bratt trapp mot vannet, vannsklien var ikke engang et alternativ.

Så var vi ombord i båten, og ikke lenge etter la vi til utenfor landestedet til Andre. Det var en fantastisk villa på en enda mer fantastisk eiendom, med uendelige, gressplener, mangotrær, badebrygge, strandlinje og en fantastisk utsikt. Dette var noe annet enn en norsk tømmerhytte, for å si det mildt.

Etter å ha hilst på folk, fått litt å drikke og fått en omvisning i det fantastiske huset, var det på med bikinien og tid for et bad. Vel nede på badebrygga skulle jeg akkurat til å hoppe uti, da jeg kjente noe kilte på foten min. Jeg kikket ned, og til min store skrekk var det som taslet over føttene mine en gigantisk, svart og hvit brasiliansk edderkopp. Jeg hylte, kastet meg unna og edderkoppen forsvant opp et båttau. Edderkopper er min største skrekk, og denne var virkelig diger, og snart fikk jeg også erfare at den i tillegg var giftig. Etter badet klødde nemlig foten min helt ekstremt, og da den hovnet opp, begynte å svi ordentlig og et bittsår kom til syne spredde panikken seg raskt. Jeg var blitt bitt av en brasiliansk kjempeedderkopp!!!!!!!!!!

Lege ble kontaktet og jeg skulle straks si ifra dersom tilstanden forverret seg, men det gjorde den heldigvis ikke. Noen timer senere var hevelsen og den verste rødheten borte, takk gud for det ..

Med edderkoppgift i blodet var det på tide å begynne på hjemveien, som også gikk via båt og beach buggy.

Omsider var vi hjemme, og jeg kan bekrefte at det har vært en mildt sagt fantastisk dag, beach buggy-kjøringen var virkelig en supermorsom opplevelse jeg sent vil glemme!


Folkevandring i uutholdelige 45 varmegrader, puh!


Sola sto høyt på himmelen, uansett hvilken vei jeg snudde meg kastet jeg ikke noen lenger skygge enn dette.


Noen har måttet bøte med livet for varmen – for så i bli kjørt paddeflat. Bokstavlig talt.


Ombord i buggyen!


Fremme på et pausested etter ca en halvtimes kjøring, her fikk drakk vi vann og slappet av litt i skyggen.


Parasoller, raaandom.


Så kjørte vi videre, og gjett hvem som brølte “SE!!!!!!! HESTER!!!!!!” da vi passerte disse to herlighetene som gresset fredelig på en uendelig slette og bare nøt friheten?


Fra grønne sletter til glohet ørken, her er en av de andre buggyene oppe ved sanddynene.


Pappa, Maria og Celine i en av de andre buggyene.


Meg i ørkensanden!


Fremme på vannskliestedet, sinnsykt langt ned, grøss.


En gæærn dude som tok sklia.


Men vi foretrakk trappene.


Meg ombord i båten.


Land i siktet, her ser dere det fantastiske stedet til Andre og Alexandra!


Og de hadde selvsagt også hund, her ser dere min nye kompis.


Og denne lille tassen var også et sjarmtroll uten like!


Maria, Emilie, Heidi, nydelige Alexandra og Ingrid. Noen av jentene, med andre ord.


Maria, Celine og jeg bader i lagunen, vannet var glovarmt og helt herlig!


Vakkert, ellerhva?


En sunken båt og noen vannliljer i lagunen.


På veien tilbake, her ser dere alle skliene og colastedet.


Iskald cola i varmen, nam!


I buggyen på vei hjem, råkjøring langs de uendelige strendene med tidenes beste sjårfør, helt sinnsyk opplevelse.


Så fikk vi skyss helt hjem, litt merkelig å kjøre sånn langs vanlige veier.

24 thoughts on “Mitt livs råeste opplevelse.

 1. 45 grader…? -.- 30 grader Matilde XP

  SVAR: 30 grader i skyggen, 45 i sola midt på dagen, Maria. :)

 2. Det så utrolig gøy ut! Å lese dette blogginnlegget fikk meg faktisk til å glemme alt jeg sliter med for tiden,det skal bra gjøres!
  Elsker bloggen din og deg , Matilde :-)

 3. Eww edderkopp!

  Var hestene ville, eller tamme? Og var de inngjerdet? :D

  SVAR: De gikk helt løse, men de var nok ikke ville. Går utifra at det er en tamhoppe som har fått føll og som får gå og beite i fred med det den første stunden, er ganske vanlig å slippe løs hestene slik i Brasil, de går aldri noe sted. :) Dessuten var det en del andre hester der, og sletta lå like ved en annen lagune, og ved lagunen lå en liten stall og der var det enda flere hester, så jeg går utifra at de hørte til der. Så de var ikke langt hjemmefra!

 4. Så gøy å se bilder derfra. Skjenner jeg er misunnerlig. Det nærmeste syden jeg har vært er Lisboa, men da gikk det ikke ann å bade fordi bølgene var så store. Det var uansett overskyet og kaldt. Heldig! Kunne tenkt meg en sydentur en gang.. :) Også sør-amerika da!

 5. Ååå, nå ble jeg fryktelig misunnelig! Høres ut som en opplevelsesrik dag. Godt det ikke ble værre med det bittet fra edderkoppen, grøss! Sykt flotte bilder også, du er så flink Matilde <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *