Hva skal man med penger ..

.. Når man har Photoshop? Hva skal man med ekte ting som koster flesk og opptar enormt med plass når man kan lime de fristende produktbildene inn i et redigeringsprogram og eie dem der istedet, helt gratis? Vel, man kan ikke bruke disse små bildene med hvit bakgrunn til noe nyttig, men hva er vel egentlig så nyttig med en ny nesereim, et nytt par ridestrømper og en fantastisk, spesialdesignet dressursal, egentlig?

Vel, de siste dagene har jeg jobbet med et halvstort prosjekt i Photoshop. La oss kalle det “En haug materialistiske ønsker Matilde kunne dødd for å få men som hun ikke har en nubbesjans til å noensinne få råd til”-listen. Denne listen inneholder da, ganske opplagt, alt hesteutstyret jeg er fast bestemt på å gå til anskaffelse av den dagen jeg vinner i lotto, hvilket er vært usannsynlig da jeg ikke spiller lotto, men du tar poenget.

La oss begynne med tre lister, med disse herlige tingene jeg så sårt ønsker meg, delt inn i tre kategorier.


Tømmekjøringsgjord (479 kr)
Tømmer (349 kr)
Biotin (149 kr)
Tykk nesereim (459 kr)
Sherpapad allround (699 kr)
Westernunderlag (598 kr)
Westernfortøy (329 kr)
Westernhodelag (379 kr)
Westerntøyler (358 kr)
Westerngjord (199 kr)


Pikeur skjorte (199 kr)
Fleecedekken (223 kr)
Scapa grime + leietau (249 kr)
Transportbeskyttere (269 kr)
Pikeur ridebukse (1990 kr)
Kingsland dunvest (1195 kr)
Ridestrømper (169 kr)
Kryssnesereim (149 kr)
Sherpa westernpad (1279 kr)
Sherpa belegg (299 kr)
Rett muffebitt (219 kr)
Rutet shabrak i grønn (199 kr)
Rutet shabrak i brun (199 kr)
Brune bandasjer (49 kr)
Grønne bandasjer (49 kr)
Olivenfarget tubtrug (199 kr)
Pussekasse (269 kr)
Rotbørste (145 kr)
Ansktsbørste (60 kr)


Charles Owen ridehjelm (2990 kr)
Norgesdekken i ull (890 kr)
Fryso dressursal, spesialbestilt fra Nederland etter mål fra både hest og rytter (13000kr)
Lærstøvler (2690kr)
Dressurgjord (569 kr)

Sånn, det var jo i for seg greit. Det meste ble jo igrunn kategorisert som unødvendig dilldall, men det er likevel ting jeg gjerne skulle hatt. Den øverste lista vil ihvertfall bli hovedprioritert da Batman trenger biotin til hov-og-pelsveskten, tømmekjøringsutstyr for å begynne forbredelser til innkjøring, fortøy til westernsalen for at den skal ligge stødigere, en bakgjord for at salen skal ligge stødigere og et hodelag med ordentlig lange tøyler til som kan brukes til westerntreningen. Dessuten trenger jeg en et salunderlag som er tykkere, støtdempende og beskytter og hindrer gnagsår, for det teppet jeg rir med nå skal bare brukes i starten når salen skal forme seg etter hesten. En tykk, engelsk neserem til dressuren vil jeg også ha, da jeg synes den jeg har er litt i tynneste laget og jeg ønsker meg litt mer solide saker som også står i stil til hans ellers kraftige utseende. En støtdempende sherpapad vil jeg også ha for å løfte opp salen litt.

På den siste lista er de tingene jeg egentlig har et stort behov for. Ridehjelmen min er fire år gammel og har vært igjennom en god del fall, blitt mistet i bakken, tråkket på og gud vet hva, og den bør byttes ut snart. Dressursal vil jeg snart trenge da Batman vokser ut av allroundsalen jeg fikk med da jeg kjøpte ham og lærstøvler er påbudt på stevner, og i og med at jeg har planer om å starte i løpet av sesongen vil dette blir nødvendig.

På dette bildet ser du da med andre ord helt vanlig standard hesteutstyr til den ekstreme sum av 31 207 kroner. Jeg bør med andre ord virkelig skaffe meg en sponsor, en utrolig dyktig inbruddstyv, en salmaker, et pengetre og kanskje noen ibux for å dempe smertene av dette svimlende antallet med penger. Eller kanskje jeg skal gjøre det enkelt, og gifte meg med en mangemilliardær?

Menmen, det er fint å ha noe man ønsker seg, for plutselig en dag mottar du en lønning for et eller annet og da får du virkelig lønn for strevet ved å kaste det bort på noe du har siklet etter i månedsvis. Og som sagt så er dette bare ønsker, og alle har råd til å drømme, hva synes du om ønskelisten min, og hva ønsker du deg aller mest til din fôrhest/hest? Legg gjerne igjen en kommentar, for du vil ikke vite hvor mye arbeid jeg har lagt i dette blogginnlegget!

Blogges!

15 thoughts on “Hva skal man med penger ..

  1. Man ønsker seg alltids noe. ^^ Hvis jeg skulle skrevet en liste for meg, og ikke bare tatt hesteting, så hadde den garantert blitt like lang som din, og kanskje lenger. Jeg har jo ingen hest og kjøpe ting til, så det blir litt mer begrenset på det område. :/

  2. Hest er dyrt, men hvis man lever for hester, brenner for de, rett og slett ELSKER hester, får man tilslutt råd til det meste! :-D

  3. Veldig fine ting, kan skjønne du ønsker deg det :)Jeg har veldig lyst til å kjøpe en lærgrime til fôrhesten min, også kunne jeg trengt en ny sikkerhetsvest selv!

  4. Aaaahh *sikle*, masse herlige ting på den ønskelista! Synd at hestesporten skal være så dyr. Det bilde var utrolig bra laget, du glemmer ingen detaljer og utklippingen var perfekt! Forhesten min er en isis så det er ikke alt av spektakulært utstyr som står i stil til den lille pelsdotten :p Men han har en stilig sal som også er utrolig god å sitte i (det er en islandshestsal) og den er jeg glad de har! Har nettop kjøpt ny grime til han, rett og slett helt enkel sort da den faktisk er utrolig fin ved siden av den lyse "beige" pelsen hans, og den gamle var møkkete og fæl. Hvis jeg skulle plukke ut noen favoritting fra ønskelista di, så må det være den brunrutete sjabraken, norgesdekkenet eller ridestøvlene! Men det er hva jeg som forrytter tenker på, du trenger jo også det helt nødvendige utstyret, du som er hesteeier:p Oi, dette ble en lang kommentar, men du ville jo ha kommentarer så XD Stor klem fast leser :)

  5. Jeg har ullteppe, lærstøvler og spesialtilpasset dressursal, det er utrolig gøyt å ha! D: Lærstøvler er faktisk bøyelige, mindre stress å ta på enn sko&chaps, og det ser bedre ut. Ullteppe ser skikkelig fint ut, og dyre dressursaler er jo(som alt annet fint utstyr, haha) dødsgøy å ha, og det er mye lettere å sitte bra i ü

  6. Jeg har ullteppe, lærstøvler og spesialtilpasset dressursal, det er utrolig gøyt å ha! D: Lærstøvler er faktisk bøyelige, mindre stress å ta på enn sko&chaps, og det ser bedre ut. Ullteppe ser skikkelig fint ut, og dyre dressursaler er jo(som alt annet fint utstyr, haha) dødsgøy å ha, og det er mye lettere å sitte bra i ü

  7. Den Sherpapaden(allround) har jeg. Den er utrolig bra for hesten min sin rygg og salen føler faktisk mykere med den under. Anbefaler den! :-D

  8. Jeg må spørre.. Har du spurt om lov til å bruke alle disse bildene? Vet du er ganske opptatt av copyright.. :-p Men den var SUPERfint laget!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *