Den etterlengtede dressurfilmen.

I dag var det duket for dressurtrening med pappa som kameramann, men selvsagt var hverken jeg eller Batman i dressur-humør i dag .. Vi hadde dårlig tid til oppvarmning, Batman var vrang og ukonsentrert og fokuserte stort sett bare på Nora og Juniblest, som vi delte hallen med. I skritt gikk det greit, men straks vi økte tempoet, ble han vrangstilt, ukonsentrert, anspent og UTROLIG humpete, og da ble det så og si umulig for meg å ri ham ordentlig.

Vi jobbet litt med minsking av volter, rygging og jeg beit tenna sammen og prøvde noen galoppfatninger og gjorde så godt jeg kunne, til tross utrolig dårlig grunnlag for galoppering .. Det er liksom sånn at når jeg virkelig planlegger en trening og har med film/kameramann og hele pakka, at alt går rett i dass. Jeg satt som en sekk og klarte ikke konsentrere meg om annet enn å holde Batman nogelunde under kontroll, med knær som fløy til alle kanter, anspente skuldre og en fæl svai i ryggen.

Men film lovet jeg dere og film skal dere få, så vi får igrunn bare jobbe på, for galoppen hans er blitt mye bedre og det er tydelig at han er blitt sterkere, for han har ingen store problemer med å holde galoppen på en vanlig storvolte lenger, grunnen til at jeg bryter av så tidlig i filmen er ene og alene grunnet litt plassmangel, må nesten være alene i hallen for å få ridd ham skikkelig da han er veldig stor, skal ikke mer enn et feilsteg til før vi er helt på avveie, og da er det bedre med flere korte, kontrollerte strekninger.

Dessuten kommer det ganske tydelig frem hvilken hånd han er sterkest på, men vi jobber med saken! Forresten så går han på rett muffe her, noe vi begge trives med. :)

Jaja, her kommer filmen, ihvertfall! Den ble jo igrunn grei, lyset var nydelig og pappa flink med filmkamera, og Batman fikk ihvertfall vist seg fra sin beste side, baklengs! Ryggingen sitter som støpt nå, og jeg tviler ikke på at vi kunne rygget en hel runde langs firkantsporet om vi hadde gått inn for det. :P

Jaja, sleng ihvertfall igjen en kommentar, og hvis du så mye som våger å påpeke alle feilene mine er du ille ute. Jeg rir for trener jevnlig, og rir Batman minst dobbelt så bra for instruktør enn når jeg rir ham alene som nå.


Lar filmen tale for seg selv. Vi får fokusere på fantastisk lys og musikk, og prøve å se det positive med vakker hest, fremfor alt som kan forbedres.49 thoughts on “Den etterlengtede dressurfilmen.”

 • DU GJØR MASSE FEIL ! DU LEGGER UT EN PERFEKT VIDEO SOM EN KAN GRØSSE AV SJALUSI, DU OG BATMAN ER FOR FLINKE, DERE SER FOR BRA UT.. ååh.. for mye feil.. -.- haha, neida. SUUPER VIDEO, digger deg og batman og dere er rett og slett supre sammen ! :-D

 • Så fin han er blitt :-)
  Likte starten veldig godt, av hovene hans og lyset der ^^

  SVAR: Likte den delen best jeg også, ba pappa filme beina hans for å:

  a) Vise frem de fem centimeterne med hovskjegg som har kommet frem.
  b) Bevise at jeg faktisk kan bandasjere hestebein en gang for alle.

  Haha, ble jo så sykt mye styr da jeg la ut et bilde av en feil festet borrelås for en stund siden. xD Takk for kommentar!

 • Du, det var da ikke SÅ ille, vel! Syns dere er flinke, jeg ^^ Anspente, ja, men alle har ikke perfekte dager :D Virker jo som det gikk bedre mot slutten, iallefall!! STÅÅ PÅÅÅ!

 • Helt utrolig herlig film :)
  Camilla E: Det var endel "feil" her som Matilde sa, og vi har alle sett de flere ganger bedre enn dette. Så denne gangen var bare uflaks :)
  Dere er supre!

 • Syntes dere er kjempe flinke, begge to! Det er så gøy å se etter du har varmet opp og sånt, så bruker han bakbeina mye mer. Du er utrolig flink, Matilde – og stå på! For øvelse gjør mester :)

  SVAR: Haha, ja, etter en god oppvarming er han så og si en helt annen hest. Når jeg trener ham til vanlig bruker jeg kjempelang tid på oppvarming, og plutselig så løsner det, og hesten bærer seg så og si korrekt i både skritt og trav med aktiv bakpart, løftet rygg, gjør holdt på en liten fingerbevegelse og tar sidebevegelser på strak arm. :P Tusen takk for kommentar! :D

 • Wooow, for en utrolig galopp han har.
  Han virket som en kjempeflott og arbeidsvillig hest-stå på :D
  Og herlig film, ikke minst.

 • kamilla: jeg tror Camilla mente at Matilde gjør en "feil" i å legge ut videoen, fordi hun er så flink og gjør alle andre sjalue:) ellernoe.. altså; positiv kommentar.. :D

 • Nydelig film, absolutt! ü
  Høhø, det er ikke lett å sitte stille på store hester nei, det skal være helt sikkert XD For meg hjelper det å liksom prøve å slappe av i lårene og..øøh, jeg er dårlig til å forklare men jeg prøver liksom å åpne opp lårene sånn at jeg ikke klemmer med lårene,om du skjønner XD Det er jo ikke sikkert det hjelper, men det hjalp noe sykt for meg ü

 • Nydelig film, absolutt! ü
  Høhø, det er ikke lett å sitte stille på store hester nei, det skal være helt sikkert XD For meg hjelper det å liksom prøve å slappe av i lårene og..øøh, jeg er dårlig til å forklare men jeg prøver liksom å åpne opp lårene sånn at jeg ikke klemmer med lårene,om du skjønner XD Det er jo ikke sikkert det hjelper, men det hjalp noe sykt for meg ü

 • Åh, for en herlig film! Batman er utrolig flott, og jeg misunner deg virkelig som er så flink til å ri! Hesten min stresser sånn når han ikke forstår, men Batman virker så rolig og konsentrert. Jeg tror dere kommer til å bli kjempeflink begge to! :)

 • Åh, herregud så nydelig! Utrolig, utrolig, utrolig fin film! Når du kjørte galoppen hans i sakte film, og når dere galloperte gjennom snøen .. jeg er misunnelig, altså!

 • Hei!!

  Herlig film! :) Dere blir bare bedre og bedre sammen! Kjempegøy å følge dere!

  Jeg synes ikke du trenger å påpeke at det finnes feil jeg, Matilde, du rir en 6 åring og dere har super fremgang og mange år på dere! Det kommer alltid til å være feil, og jeg synes det er morsommere å lese et innlegg hvor du ikke hele tiden prøver å forsvare alle småfeil (jeg ikke ville brydd meg om uansett)! :)

  Keep up! Gleder meg til hvert nye innlegg!

  SVAR: Tusen takk for herlig kommentar, og jeg forstår godt at det kan være litt plagsomt med det at jeg hele tiden driver å påpeker feilene mine. Greia er at hver gang jeg ikke gjør det, er det noen andre som på død og liv vil lære meg å ri, og begynner å ramse opp alt jeg kunne gjort bedre osv, for de tror vel jeg ikke er klar over det selv. Skulle gjerne sluttet med det, da jeg selv egentlig bare vil fokusere på det positive da hesten min, som du skriver, bare er seks og fremdeles under innridning, og da støter man stadig på store og små utfordringer i hverdagen, noe som gjør det veldig viktig å faktisk fokusere på hva som er positivt, hva vi har fått til. Jeg tåler veldig dårlig å høre andre snakke om alle feilene mine som om jeg ikke skulle sett dem selv, jeg er sikkert verdensmester i det å se negativt på meg selv, og det ender jo da opp med at jeg må forklare hele situasjonen bak en skulder på avveie eller en anspent hest .. Jeg hadde jo selvsagt følt meg bedre om jeg kunne skrive et superhappy innlegg om hvor mye fremgang jeg har hatt med hesten i det siste, men likevel finnes det dessverre folk der ute som på død og liv må henge seg opp i andres småfeil. Slik er det bare, mennesker føler ofte en trang til å trekke frem det negative i alt og alle, og det går hardt utover selvtilitten min å få slik kritikk av fremmede, så da velger jeg heller å gjøre det veldig tydelig at det vil være unødvendig å gi meg “tips”, da jeg vet hva jeg bør forbedre selv. Så da fikk du ihvertfall en liten forklaring på hvorfor det er slik! Og nok en gang, tusen takk for en klok kommentar, herlig å se at det faktisk er noen her som forstår at hesten min fremdeles er under utdanning!

 • Kjempe fin film.
  Batman er så utrolig vakker.
  Du er super heldig som eier en så flott hest.
  Lykke til videre

  Hilsen Thea og Belinda : D

 • ja matilde h :D det var en tulle kommentar som var ment posetivt :D håper du skjønte det matilde b ! :D

 • Dette er virkelig flott å se på :-)
  Han jobber veldig bra med beina sine, og har hatt en enorm framgang etter du fikk han. Du rir veldig bra, og synes ikke folk har noe å klage på, fordi da har de ike sett hesten fra begynnelsen på dnene bloggen. Dere har utviklet dere noe enormt, og gleder meg til å se videre fremgang!
  Takk for nydelig blogg og oppdateringer!

  Hilsen Malin :-)

 • Hei!

  Slenger inn en kommentar til før jeg legger meg! ;)

  Skjønner deg veldig godt! Folks yndlingshobby er jo å finne feil hos andre. Spesielt når du har et av nettets fineste nettsteder (synes jeg), og en super hest og mange herlige Batman-år foran deg! :) Det kalles misunnelse. Vanlig syndrom blant jenter dessverre, spesielt i hestemiljøet. Regner med at du er fullstendig klar over det! :)

  Men på en måte er det jo bra å være klar over egne feil så man kan prøve å forbedre dem, så det tror jeg du tjener masse på. Jeg håper du bare ikke fokuserer så mye på det at du ikke ser fremgangen og glemmer hvor lykkelig du sikkert egentlig er for å ha egen hest! :) Men virker som du absolutt er klar over det (skulle gjerne hatt egen hest selv, men det er umulig for tiden.. snufs).

  Lett for meg å si: bare drit i de som kommenterer negativt, jeg tror ikke jeg hadde taklet å lese kommentarer daglig som rakket ned på det jeg gjør når man bruker masse tid og energi på bloggen. Jeg er ihvertfall superglad for at du gidder å dele deg og Batman med oss! :)

  Nå skal jeg slutte å spamme bloggen din og legge meg! ;)

  Klem

 • Matilde H: Skjønte det, hehe :) Jeg syns også de er kjempeflinke, men likevell har vi sett dem bedre i noen få ting, men som sagt. Bare uflaks! Vi har jo sett Batman gått helt stabilt i gangartene! Supert team!

 • Synes dere er kjempeflinke, jeg ;)
  Men jeg har ett spørsmål? Kan Batman bytte galopp? Når dere løp over jordet så jeg ca midt i at han byttet galopp, det hadde vært kult om han hadde klart det :D

  SVAR: Hvis det er byttet i denne filmen du mener, så byttet han fordi vi kom over en haug med litt kram snø, og den var han litt småskeptisk til, så her gjorde han det av seg selv. :P Ellers tar han galoppbytter på strak arm når jeg jobber med intervalltrening på jordene (når det ikke er så mye snø, selvsagt) og når jeg galopperer ham på passe underlag med god plass generelt. Vi har ikke begynt å jobbe med det i hallen enda da hovedfokuset fremdeles ligger på å få ham sterk nok til å kunne galoppere på begge hender på en storvolte, men det blir neppe vanskelig å lære inn skikkelige bytter da vi stadig prøver oss på noen på tur, og straks han forstår hva jeg vil bytter han med det samme. Så ja, han kan galoppbytter, men vi har ikke lært inn noe ordentlig sjenkelsignal for det enda :)

 • Utrolig flott film. Dere kommer dere fint framover. Dere er flinke til og jobbe mye for å oppnå nye mål. Kjempe flinke begge to! :D
  Litt uflaks har du hatt med den dressur filmen som du selv sier men alle har dårlige dager og du har tydelig hvis hatt så uflaks at det er den dagen du skal lage en dressur film. Men den var kjempe fin og dere er kjempe flinke! :P
  Stå på vidre.

 • Så flott han har blitt ! :-) Syntes det så utrolig bra ut jeg, kan virkelig ikke forstille meg hvor bra det ser ut forann en trener ! :)
  Håper du kan filme ei trening engang ^^
  Pappaen din var utrolig flink til å filme også :D

 • Så fin film! Likte utrolig godt da det ble filmet av beina hans i starten :) Likte egentlig all filmingen. Musikken passet godt til, og når du hadde i sakte film ble det som hånd i hanske (hehe) ;)
  Du og Batman er utrolig flinke, begge to! Jeg ser virkelig opp til deg, Matilde, du er veldig flink :) Og Batman er utrolig heldig som har deg til eier, han kunne ikke fått noen bedre eier!

 • Dere er kjempeflinke! Filmen var helt nydelig, og likte spesielt begynnelsen :) Han flytetr seg utrolig bra i begynnelsen, rett før dere rygger for første gang, da du rir på en liten volte. Han er veldig flink med bakparten, han får den liksom alltid med seg ;) Noe som er veldig positivt, da mange unghester egentlig bare drar bakparten etter deg :P Han har forbedret seg veldig, man ser at du har jobbet bra med han :D

 • Matilde, du rir Batman helt fantastisk, og dere passer utrolig godt sammen. Jeg syntes du er en utrolig flink rytter som vet hva du gjør. Batman passer der helt perfekt og dere er et utrolig par!

  Keep up! <3

 • Fin film! Han har virkelig forbedret seg siden du fikk han, så fortsett med det. Er nok ikke så lenge til dere flyter over dressurbanen i passage og piaffe. Ser ut som om han har veldig store steg, men friesere og den slags hester har vel ofte det. Lykke til videre med dressurtrening!

 • Batman har blitt veldig fin! :) Det var ganske kult, både man og hår flagret i galoppen. En dag svever dere som du nevnte over diagonalen i passage, og Batman går piaff helt perfekt og mange andre vanskelige øvelser :D *Se det for seg* Stå på og lykke til videre, dette kommer dere til å klare! <3

 • Jeg .. er.. stum! Herreminhatt Matilde. Hvordan i huleste greier du å lage så flotte filmer? Keep up the good work :-D Den var så majestetisk og fin, elsket åpningen med bena, og galoppartiet på 3:12; ikke noe noe annet å si enn WOW! De scenene ga meg frysninger. Spesielt snøscenen. Batman er så vakker, og fysøren du kler han Matilde! Jeg synes ikke det ser så verst ut med tanke på liten plass og stor 6-årig frieser. Dere er så søte sammen :3 Hvor mange ganger kan en egentlig si det? Dere fortjener hvertfall all ros man kan få^^

 • Uff .. selvpining å se denne filmen. Det er ikke bra for folk som har ditt liv som sin drøm! Jeg sier det igjen, utrolig vakker film! Får frysninger nedover ryggen, og selvom jeg egentlig skulle gjøre mattelekser bare MÅTTE jeg se denne filmen en gang til. Nydelig! Er helt enig i Emma ovenfor :-)

 • Veldig fine video Matilde, beundrende. Syns uansett dere kommer dere bedre og bedre. Sitsen din blir nok mere avslappet etter hvert også, selv om han ikke er helt med noen ganger. Jeg blir også anspent i sitsen når hesten er vrang, men da må jeg bare slappe av. Ikke lett. Dere er super flinke, har stor tro på at man må passe seg for dere på dressurstevner etter hvert!

 • Forstår forresten helt hva du mener med at du rir han bedre for trener, jeg er akkurat lik XD DEt går liksom superbra på treninger, når ingen i nærheten har kamera, og når du har fått med deg kamera og fotograf så går det bare greit nok D: Menmen XD

 • Forstår forresten helt hva du mener med at du rir han bedre for trener, jeg er akkurat lik XD DEt går liksom superbra på treninger, når ingen i nærheten har kamera, og når du har fått med deg kamera og fotograf så går det bare greit nok D: Menmen XD

 • Herregud, Batman er SÅ fin! Når du fattet galopp i hallen, ååh. Han har kjempe fine bevegelser, du er kjempe flink med han altså!:D

 • Det er helt utrolig hvor stor fremgang dere har hatt siden du fikk han, jeg syntes han var fin da, og nå er han eeenda finere, så jeg lurer på hvor dere ender opp til slutt! :-D

 • Han kommer til å bli utrolig flink med den rette rytter (som er deg) Skal du starte stevner med ham i framtiden?

 • ja, her var det masse feil, men det går jo ann å bli bedre da! =)

  SVAR: Veldig voksent å kommentere negativt to ganger fra samme IP, da. Seriøst, ta deg sammen.

 • Det var jo ikke det fineste jeg har sett, men du må jobbe mye mer med sitsen din. Bestemor kunne ridd bedre. -.-
  Ta litt mer sitsridetimer, så vil det nok gå bra :D
  Marie

  SVAR: Hva med å bestemme seg med navn, kanskje? Jeg vet at du misliker meg, men heter du Agnete, Marie eller Henriette? Latterlig å oppgi ulike navn for hver gang du skal kommentere, spesielt når kommentarene dine alltid er negative .. Herregud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *