Snøkaos og utebane.

Til tross mange kalde minusgrader, sur vind og snøvær var det duket for sprangtrening på utebanen med supersnille Margrethe Berge som fotograf for meg og Batman i dag. Alt var planlagt til den minste detalj, men allerede på vei til stallen dukket problemene opp, og etter at Margrethe ikke rakk bussen ballet det på seg. Alt fra akutt shabrakskrekk til fastfrosne hinderstøtter og nøkkelmangel har vi vært innom idag!

Margrethe kastet seg inn i nærmeste taxi og vi rakk heldigvis neste buss. Da vi omsider kommer frem til stallen er det så vidt Batman vil bli med inn (han pleier alltid å følge velvillig med opp) og da jeg skal sale på rykker han til og spretter unna når jeg kommer for å legge på ham en shabrak. MAKAN! Hesten min har da aldri vært redd for shabraker og andre store, flagrende ting før? Senest i går spilte jeg fotball med en bøtte mellom beina på ham! Etter flere pyse-nykker fra Batmans side er salen på, og snart skritter vi opp mot utebanen.

Han prøver å stikke hjem en gang, men jeg tar tak i nedre tøyle (Takk gud for pelhamen, hadde jeg ikke hatt den da hadde Batman løpt rett ut på veien ..) og bremser. Så skritter vi opp den siste bakken og Batman oppfører seg pent. Han har mye energi og er veldig arbeidsvillig og går stabilt til tøylen med god bakbeinsaktivitet i skritt og i og med at ingen vedlikeholder den stakkars banen vår er den selvsagt nedsnødd, hvilket resulterer i gigantiske steg fra Batmans side. Traven gikk også fint, og til og med galoppen tok han med glans! Fem klare og korrekte fatninger på begge hender, sletts ikke ille. Etter en god oppvarming var det på tide å sette opp et hinder.

Planen var en rekk som vi startet som et lite kryss og bygde oss oppover med, men brakka som hindermaterialet oppbevares i var låst og nøkkelen søkk borte. Så det endte med at vi måtte grave frem en gammel bom og bruke en ødelagt stol som hinderstøtte da de som sto ute var totalt frosset fast i bakken. Skikkelig, skikkelig kjipt!

Men hoppe skulle vi, og selvom vi kom på i trav fløy han skyhøyt over og kastet meg rett ut av salen. Hva hadde skjedd siden sist? Hvor var latsabben som pleide å løpe rett gjennom alt som fantes av hindre og ikke visste hva ordet hoppe betydde? Vel, idag var det andre boller! Han overhoppet helt sinnsykt i starten men etterhvert gikk ting mye bedre, og med kun riv på elleve forsøk er jeg storfornøyd! Gleder meg skikkelig til en ordentlig økt med skikkelig hindermateriale, for jeg kjenner tydelig at Batman har et lite talent som jeg gleder meg til å vidreutvikle. Han er kjempemorsom å hoppe med, en skikkelig utfordring og vi har masse å jobbe med!

Så da ser jeg frem til en solfylt fotoshoot fra sprangbanen i puddersnø med ordentlige, fine hindre og muffebitt!

For idag var siste dagen for Batman med pelham i munnen, i morgen begynner vi på nytt med en uke bittløst, masse tømmekjøring, lange tøyler og longering, bakkearbeid i hallen og små turer, for selvom pelhamen har hatt super effekt og vært utrolig fin å ha i visse situasjoner, er det på tide å legge den på hylla. Jeg innrømmer at jeg gruer meg litt til å ri ut uten når bittløsperioden er over, men da har også munnen hans hatt en ukes hvile og han vil være mye mer følsom for muffebittet også .. Så det ser vi frem til! Red forresten på pelham idag da utebanen ikke er inngjerdet og Batman har det med å tulle litt der oppe, og skulle han finne på å prøve å stikke hjem bærer det rett ut på bilveien og det kan fort bli farlig.

Menmen, nok babbel, kos dere med bildene, så blogges vi!


På vei opp til utebanen.


Jobbing i skritt, litt bak loddplan, men bakbeinsaktiviteten er det ingenting galt med!


Trav.


Vet ikke helt hva jeg driver med her, men det var nå et fint bilde ..


Galopp! Sjekk han flyr avgårde, da!


Aldri før har han vært å fin i galoppen på bane før!


Nok et galoppbilde, haha, jeg er så stolt :P


Frieserhest? Gyngehest!


Siste, midt i svevet.


Og her er vi på vei mot et hinder i full konsentrasjon!


Oioioioi, rytter henger ikke med …


Og kastes ut av salen og opp i lufta! Batman og Matilde i kjent stil.


Litt bedre her, synes han er så søt når han løfter på labbene! Bolle liksom.


Over nok en gang, overhopping? Aldri hørt om!


Siste hoppebilde, som dere ser går det mye bedre her!


Så da er vi fornøyde.


Og som vanlig glade i hverandre.


Kongen på haugen.


Kongen går av som kongen på haugen.


Og dras med på en galopp i puddersnøen! Elsket dette bildet, Batman svever bokstavelig talt bortover! :D24 thoughts on “Snøkaos og utebane.”

 • Fine bilder :) Bare et spørsmål: Hvorfor bytter du bitt når pelhamen fungerer bra?

  SVAR: Fordi jeg ikke vil at hesten min som femåring skal bli avhengig av et så sterkt bitt. Da vil han bare bli hardere og hardere i munnen ettersom tiden går og det er helt uaktuelt. Det er veldig viktig å variere bruken av bitt og nå har han gått på pelham en uke, og ettersom det har hatt ønsket effekt er det på tide å gå over til neste steg i planen.

 • Jaggu, bildene ble ikke så aller verst, jo! Haha, jeg klarer å trykke på en knapp :p Dere var helt superflinke, ser kjempe masse fremgang på dere begge, virkelig!! Stå på, gleder meg til å bli med enda flere ganger :D

 • Kjempekos blogg! Digger bildene, selv om dere var uheldig med snøvær! Vil bare gi deg et tips! Se opp og frem over hinderet, så blir det bedre for hesten, for den merker blikket ditt veldig godt! Håper du ikke tar dette som kritikk, for det er det ikke ment som, men som et råd, for jeg har nemlig samme problem, og får stadig kjeft :P
  Ellers digg blogg!

 • wow, snakkk om drømmebilder i snø :D jeg ser virkelig fremganeg siden du fikk han. fulgt med hele veien. Dere er supre :)

 • Herlig! :] Dere forbedrer dere jo hele tiden, jo, selv om Batman har litt pysenykker innimellom :p Han er kjempesøt når han hopper! Bildene var råfine, creds til Margrethe ass :p <3

 • Kjempe fine bilder. Nå som du slutter med pelham skal jeg bruke det på hesten jeg er hestepasser for, bare vi skal bruke med gummistang.
  Syntes dere var kjempe flinke :D Sprangfrieser.

 • Wee, så gøy :D Haha, måtte le da jeg så flyvebildet ditt! Haha xD
  Beinet ditt flyyr unna stigbøylen og du løftes opp fra salen! Haha :D Tøffe ^^ Stå på! Dere er kjempeflinke!

 • Ser helt herlig ut! : D Prøvde en liten barbakk tur meg Islandshesten min i snøen i dag, å hun fikk en himmle rar galopp, kasta seg fremover og hoppa og plutselig var det dyr snø x)) Men jeg ville heller hatt en hest som overhopper litt en en som ikke gidder å løfte på beina en gang : P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *