Hvilket design skal jeg velge?

De siste ukene har jeg desperat forsøkt å utvikle et nytt, fresht design til hjemmesiden da jeg begynner å bli litt lei av å bli møtt av de knallblå, skjelende øynene og de bustete, skeive øyenbrynene mine hver gang jeg åpner Firefox. Utallige timer i Photoshop har nå gått med, og jeg sitter da igjen med fire headere jeg vil vurdere lage en ordentlig layout ut av, men det store spørsmålet er selvsagt hvilken av dem som skal tas i bruk.

Jeg har en ganske klar formening om hvilken jeg helst ville hatt, men jeg velger likevel å poste alle fire så dere også kan ta en titt og si hvilken dere liker best. Så her kommer de!

Så, hvilken er din favoritt? Nummer èn, to, tre eller fire?


Klassisk barokk, detaljert og godt utsmykket, fotografi av Batman
Denne headeren laget jeg i desember og her er jeg egentlig veldig fornøyd. Den bærer et preg av barokk og er dekorert med musikknoter og blomstermønstre. Bakgrunnen er “gammelt papir” og gir headeren en gammeldags stil. Her er det kun ett bilde, og det er yndlingsportrettet mitt av Batman i en vakkert utsmykket ramme jeg brukte lang tid på å forme. Fonten en klassisk og stilren grotesk-font og ingen store bokstaver er brukt. Headeren er ryddig plassert med en enkel meny under selve logoen. Dette er en header jeg selv liker veldig godt, og kunne fint tenkt meg å bruke.


Ny moderne typisk enkel fotoside-header, stilren og anonym, fremhever bilder
Denne headeren er det en god stund siden jeg laget, og er litt under middels fornøyd. Den er i for seg kjedelig med grå bakgrunn og enkel, hvit skrift. Men på en annen side lyser bildecollagen til høyre veldig opp med en fargesprakende, oppmerksomhetsvekkende samling av mine absolutte favorittbilder gjennom tidene. Stilen er moderne og enkel, og dette er en header jeg ikke helt kunne tenke meg å bruke, da “mørkegrå bakgrunn og hvit skrift” er veldig mye brukt på andre fotosider rundt om i verden. Personlighetspreget er svært lavt hvis man ser bort ifra bildene og den er litt uorginal.


Søt, fargerik og koselig, bærer et preg av barnslighet, og beskriver siden svært godt
Dette er den søte kanditaten, med et koselig bilde av meg og Batman, friske og fine farger og “hjemmelagde” fonter. Headeren er bygd opp på en litt småbarnslig måte med små skyer til meny og lekne klossbokstaver i logoen. Headeren oser av personlighet og lekenhet og jeg synes den symboliserer innholdet på siden ganske bra. Den er smal i formatet og vekker akkurat passe mye oppmerksomhet og jeg liker den ganske godt.


Halvretro, actionfyllt bilde og bærer et tøft og moderne preg, Batman som hovedmotiv
Siste, og absolutt sterkeste kandidat er min absolutte favoritt blandt disse headerne. Hovedbildet er yndlingsbildet mitt av meg og Batman og viser en stolt og fornøyd hest med romslige steg i galopp gjennom snøen på løse tøyler. Dette er et bilde som gjør meg glad, og samtidig så er hesten min med. Stilen på headeren er litt retro med et skjær av sepia, en tøff font i logoen og en oversiktelig og enkel meny. Ved siden av logoen ser du to flaggermus, og hvis du tenker over navnet til Batman, synes jeg disse to passer perfekt inn. De står i stil med resten av headeren og er ikke helt tilfeldig valgt som dekor. Headeren inneholder ingen sterke farger og vekker akkurat nok oppmerksomhet, og vil da fremheve alle de fargesprakende bildene du finner rundt om kring på siden. En fancy rollovereffekt vil selvsagt også ligge ved menyen dersom jeg velger å ta dette designet i bruk.2 thoughts on “Hvilket design skal jeg velge?”

  • With all due respect, den ramma er det vel strengt tatt ikke du som har laget, eller hva?

    SVAR: Den er laget av 3 ulike freebie-rammer mener jeg å huske jeg satte sammen :) Jeg har ikke laget den fra bunnen, nei! Innlegget er fra 2010 så vanskelig å huske. :P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *