Altså, jeg har ridd i ti år.

Jeg har ridd og holdt aktivt på med hest i nesten ti år. Jeg vet hvordan en sal skal ligge, jeg vet hvordan en hest som jobber i form skal gå, jeg vet hvordan man skal oppføre seg i en farlig situasjon, jeg vet hvordan man skal sitte over et hinder, jeg vet hvordan man legger fleecebandasjer, jeg vet hvordan en velholdt hov skal se ut, jeg vet hvor viktig det er med en god oppvarming, jeg vet hvordan et bitt skal ligge i hestens munn, jeg vet hvilken belastning det er for hestens bein å bli ridd på asfalt, JEG VET.

Jeg hadde aldri i verden vært hesteeier dersom jeg ikke hadde visst hva jeg holdt på med! Tro det eller ei, er det noe jeg virkelig har peiling på så er det hest og hestehold. Jeg har satt meg inn i hovens oppbygning, generelle sykdommer hos hest, korrekt bæring, frieserhesten, giftige planter, verdens hesteraser, hestens gangarter, hvordan en rideøkt skal bygges opp, generell fôring av hest, håndtering fra bakken, rideveier, hestens anatomi og til sist, men ikke minst: bandasjering. Jeg har lest utallige hestebøker, jeg har tvunget meg gjennom uendelige artikler på engelske informasjonsnettsteder, jeg har snakket med folk, diskutert med folk, gått åtte år på rideskole, vært fôrrytter, ridd andres hester, ridd for trenere og deltatt på kurs. Gjennom mine ti år som hestemenneske har jeg lært helt utrolig mye. Jeg påstår ikke at jeg er en ekspert på noenting, men jeg kan en del. Jeg kan mer enn nok til å ha fullt ansvar for en ung og uerfaren hest på 600 kilo. Jeg kan mer enn nok til å konstant måtte påminnes om hvordan ting skal gjøres.

Jeg er lei av at alle skal gå amok hver gang de ser at jeg gjør noe feil. ÅGUD, borrelåsen på bandasjen er plassert feil! Herregud, nå blir Batman så halt at han må avlives på flekken!

Det er en viss forsjell på konstruktiv kritikk og unødvendig, overdreven kritisering.

Tror dere virkelig ikke jeg var klar over at borrelåsen lå feil, kanskje? Tror dere jeg er blind? En ting er å minne meg om at det ikke er der bandasjen skal festes, men når syv mennesker kritiserer meg for å ha gjort en grov feil når jeg bandasjerte ham, det er rett og slett uakseptabelt. Ja, jeg gjorde en feil, jeg forklarte situasjonen, og sa til meg selv at jeg må huske på det til neste gang, men likevel fortsetter dere å påpeke den dumme bandasjen? Dere kom på rekke og rad og opptro som eksperter der dere desperat prøvde å få det inn i hodet mitt at den bandasjen lå heeeeeeeelt feil. Men vet dere hva? Jeg bryr meg ikke. Det er en grunn til at bandasjene ligger to centimeter under kodeleddet, og det er fordi Batman har midd. Midden fører til veldig forvokste sporer, og man skal bandasjere over sporene. Jeg har ingen problemer med å innrømme at borrelåsen lå feilplassert, men verre enn det var det ikke. Dere skrev til meg som om jeg var i ferd med å drepe hesten min, og det går innpå meg. Jeg er en person med stor mangel på selvtillitt og tåler slik overdreven kritikk veldig dårlig. Så vil dere nå være så snill å la være å henge dere opp i hver minste lille ting jeg gjør galt og heller fokusere på det positive? Jeg blogger ikke for å vise frem feilene mine, jeg blogger fordi jeg elsker det.

Hun gjorde en feil, javel, det er menneskelig å feile! Det er høyst unødvendig å henge seg opp i det, spesielt da ettersom du ikke har noe du skulle ha sagt etter å ha sett ett enkelt bilde av situasjonen! Så kan dere nå bruke hjernen før dere begynner å komme med unødvendig kritikk og heller fokusere på det positive? Det jeg ville få frem i forrige innlegg var ikke hvor dårlig jeg er til å bandasjere, det var for å vise dere den enorme fremgangen jeg har hatt med Batman i det siste.

Og tusen hjertelig takk til alle dere som skriver positive, oppløftende tilbakemeldinger, det betyr så utrolig mye!


Illustrasjon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *