Snøfreser, snøfrieser?

I dag var det totalt kaos i stallen. Bokshestene fikk ikke komme ut fordi gjerdene måtte graves frem, utegangshestene hadde ikke fått mat fordi traktoren ikke kom fram og store snøfonner overalt på stallens område gjorde det nærmest umulig å ta seg fram til fots. Over natten var det nemlig kommet en halvmeter snø! Jeg vasset gjennom det hvite pudderet som nådde meg til knærne, og omsider var vi borte ved containeren.

Jeg tok på meg gummistøvlene og vasset ut til hestene, og på veien bort til forhekkene fant jeg en dekkenbit, den var stiv som en plate. Jeg kjente på noen av dekkenhestenes dekken, og alle var stive som bare pokker! Helt utrolig at hestene i det hele tatt klarte å bevege seg, for alle dekkenene var rett og slett fryst til is, og de var så stive at et hjørne rett og slett hadde knukket av. Helt sinnsykt, spør du meg.

.. Men Batman var ikke stort bedre. Han hadde enorme isbiter hengende overalt i pelsen, lange istapper under magen, og manen og halen .. Vel, det er et kapittel for seg selv. Det enkleste hadde vel vært å sette han inn til tining, men storestallen var jo et eneste stort kaos, så dit inn kunne vi ikke gå. Så da endte det opp med at jeg tinte vekk de verste klumpene med is for hånd, eller, med hånd skal man vel si. Kaldt, ja, praktisk nei, funket det? Ja, til en viss grad.

Da Batman var noge lunde isbitfri bar det ut i dypsnøen, for nå skulle snøfrieseren få leke snøfreser!

Gårsdagens rideøkt var også på jordet, men da var ikke snøen like dyp som i dag. Etter en solid oppvarmning ute i snøhavet, travet vi litt, og fy søren for noen bevegelser den hesten får når han først blir tvunget til å løfte på beina. Det var seriøst som å ri på en kamel. Men gøy var det absolutt, og bedre trening enn å jobbe i dypsnøen finnes ikke.

Etter en del trav, fattet jeg galopp, og jeg måtte ikke be ham to ganger. Han kastet seg fram og bykset seg gjennom de enorme snømengdene, og gud så herlig det var! Galoppen hans var rund og god, og utrolig deilig å sitte på.

På mandag skal jeg ri på lang vintertur i skoge, gleder meg sinnsykt, skogen er helt fantastisk vakker og helt herlig å ri i når det er så mye snø!

Legger ved litt bilder, så blogges vi!


En dekkenbit som hadde knekt av som jeg fant på veien.


Lille flekk og store svart kommer bort for å hilse.


Og så kommer resten av bølingen.


Batman er full a is!


Isbiter, jævla isbiter!


Og halen var verst. Seriøst, jeg vurderte å tilkalle Voe, hun er jo så glad i isbiter. Hun kan da umulig si neitakk til hundre prosent økologiske isbiter med hestehale-smak?


Men selvom snøen bosetter seg i halen til Batman, er den veldig vakker.


Nettopp kommet ut på jordet, Batman starter dagen med en tissepause.


Så begynner vi å skritte opp.


Viktig å strekke ordentlig på seg!


Trav, kamel-steg deluxe.


Batmaan, kan du ikke ta med deg disse stegene til dressurbanen? Vær så snill?


Jobbe, jobbe, jobbe – tungt å jobbe!


Snøfrieser in action.


Inn i solnedgangen.


Mongo sits, men det var såvidt jeg holdt meg i salen, seriøst.


Galopp! Rund og god, herlig å sitte på.


Løse tøyler? Nei, ikke i det hele tatt. Rir på sete, jeg.


Høye hender, men spiller ingen rolle, drar han ikke i kjeften anyways.


Dagens yndlingsbilde, se så sinnsykt vakker han er!


Megasteg. :3


Jeg vet ikke helt hva jeg driver med, men jeg bare måtte ha med dette, SE på forbeinet! Han løfter så sinnsykt høyt!


Hihi, man må jo posere litt også.


Og snøfreser-frieseren Batman satte sine spor ute på jordet, ja!


Nettopp sluppet ut til flokken igjen, likte dette bildet.


Mange gode venner koser seg ute i flokk. Lenge leve utegang!32 thoughts on “Snøfreser, snøfrieser?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *