Tømmekjøring i desembertåke.

I dag prøvde jeg å gå litt lange tøyler-tømmekjøring igjen med Batman (tredje gangen jeg så smått prøver, første gangen i hodelag og ikke grime), og det gikk over all forventing. Vi har ikke trent noe ordentlig enda, bare litt tusling rundt på stallplassen og liknende. Batman er kjempeflink og forstår godt hva jeg mener, men det har ikke vært så veldig seriøst. Men i dag gikk vi ut på et av jordene for å prøve oss med hodelag og bitt, og det gikk supert!

Jeg leide ham opp, og han visste hvor han skulle. Det er jordet der vi pleier å trene galloppintervaller, og han var ganske så gira. Men jeg fikk roet ham ned, og snart var vi igang. Dette jordet er ganske bratt, så vi holdt oss stort sett øverst på jordet. Batman gikk godt fremover og lystret til signalene mine, men var noe ukonsentrert iblandt da han helst ville spise fremfor å jobbe. Men øvelse gjør mester, og jeg gleder meg til å prøve å hallen med ordentlige tøyler og ikke et longeringstau! Trav fra bakken var heller ikke noe problem, han var kjempeflink!

Gleder meg til jeg får tak i gjord og tømmer så skal jeg begynne å trene ordentlig med ham i hallen en gang i uka. Blir morsomt, har planer om å sette opp en “hinderløype” med bommer han skal gå gjennom og over, paller og liknende. Lange tøyler og tømmekjøring er supergøy, og jeg gleder meg til å fortsette jobbingen, for Batman er virkelig superflink!

Maria tok litt bilder fra dagens lille treningsøkt, og jeg får bare beklage den reduserte kvaliteten. Det var mørkt og det duskregnet, dessuten var det skikkelig tåkete og ekkelt der ute. Men bilder er bilder, dere ser jo hva det skal forestille.

Blogges!


I full konsentrasjon!


Ikke enkelt å holde styr på det milelange longetauet, nei.


Her begynner han å jobbe skikkelig fremover.


Her søker han litt ned, i oppoverbakkene kom baktrampen virkelig fram, og han hadde egentlig mest lyst til å trave. Haha, er det tungt, Batman?

22 thoughts on “Tømmekjøring i desembertåke.

 1. Åhhh! Jeg vil også prøve lange tøyler en gang! Også skal jeg tømmekjøre masse med Fabio :-) Hih. Så flinke dere er, ser ut som Batman syns det er kjempegøy, og det er jo bra ^^ Stå påååå! :D

 2. Du er så flink med han! :) Trening med lange tøyler ser veldig morro ut, jeg har lyst til å prøve det en gang :D

 3. Kjempe flinke dere er!
  Et lite tips kan være å bruke 2 leietau, for da blir det ikke så langt og slikt :) Det bruker jeg ^^, Eller hvis du gidder og bruke penger på western tøyler så kan du det også ;)

 4. Du er så flink med Batman! Tror aldri han kunne hatt noen bedre eier enn deg, virkelig jeg mener det.

 5. Syntes bildene var fine jeg :) Men du har ikke planer om å kjøre han inn da? ;D

  SVAR: Jeg har helt sinnsykt lyst, for han er veldig mye tømmekjørt tidligere og kan så og si alle stemmekommandoer, men per idag er muligheten for at jeg kan klare å kjøre ham inn små. Vi har ett ridehus som er opptatt så og si tjuefire timer i døgnet og ingen utebane. Og når vi kommer til det stadiet da vi skal introdusere ham for vognen og spenne ham for, vil jeg trenge et inngjæret område, tilfelle noe skulle skje. Jeg vil ikke ha noe sted å kjøre ham i starten (man legger ikke ut på tur første gangen hesten spennes for vogna, liksom) da ridehallen er opptatt og altfor liten, og utebanen ikke-eksiterende. Dessuten må man kjøre minst et kvarter på en høyt trafikkert og smal vei for å komme til en egnet grusvei eller liknende, og jeg har lite lyst til å kjøre ham rundt i trafikken med det første, da han kan finne på å skvette. (Feks hvis et tre felles i nærheten og liknende, smell fra store trailere og liknende. Han er utrolig kald i hodet og skvetter sjelden. Rir trygt forbi store, bråkete byggeplasser der de slipper enorme steiner ned i jerncontainere, og han rikker ikke et øre.) Men når han først blir redd, er han totalt avhengig av stødig og god kontakt fra rytter, og da har jeg lite å stille opp med når jeg kun har et par tømmer i hendene. Det er utrolig synd, for jeg har virkelig lyst til å kjøre ham inn, frieserne er jo fantastiske kjørehester!

 6. Åh, jeg skjønner.. Men er det ikke mulighet til å få leid ridehuset da? Men hvis du hadde hatt mulighet til å bare kjøre noen strekker/ runder rundt om stallen, så tror jeg det hadde fungert, gi og med at det er såpass mye respekt og tillit mellom dere! Det har ganske mye å si, og gi og med at dere er et såpass bra team, hadde du garantert fått det til, skal du se! ;D

 7. Batman er utrolig lekker ;) Men går du ikke litt langt bak? Jeg har fått inntrykk av at man skal gå litt bak skuldra til hesten, da gir man jo fortsatt et press fremover, men blir ikke sparka og har mer kontroll over sideførende bevegelser (skjønner jo at dere ikke har begynt med det enda, men slik jeg har forstått det :P) Og det er litt lettere og holde orden på delte westerntøyler, longetau er helt forferdelige sånn sett xD

 8. Aww, dumt du ikke kan kjøre han inn :/ Jeg og familien har jo som sagt før, en x-traver. Og jeg ELSKER å kjøre henne <3 På vinteren da trærne henger fulle av snø og alt er helt hvit, så kjører vi igjennom skogen, på den lille grusveistien. Helt herlig skal jeg si deg! Som sagt .. Utrolig dumt at du ikke kan gjøre det med han :/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *