Frieseren som fløy.

I dag var jeg og Maria i stallen kvart over åtte om morgenen. Sånn helt uten å overdrive, kvart over åtte. Før sola sto opp! Helt utrolig at vi klarte det, for vi er noen skikkelige sovedyr begge to. Men hva gjorde søstrene Brandt i stallen så tidlig? Jo, de ville gjøre et tappert forsøk på å løshoppe ordentlig uten å bli forstyrret av en eller annen grinete dressurtante. Og hallen fikk vi. Det skulle vel egentlig bare mangle. Vi var tross alt oppe klokka sju ..

Vi hentet hestene inn, og nøt den fantastiske soloppgangen over jordet fra stelleplassen. Det var kuldegrader, og alt var dekket av frost. Utrolig vakkert!

Etter en siste finpuss var det på med bandasjer og hodelag, for skal man gjøre ting ordentlig så skal man gjøre ting ordentlig. Bandasjer er også kjekt å ha når man skal løshoppe, og det kan bli litt venting iblandt når det er en annen hest som også skal få prøve seg. Dessuten er det bedre enn ingenting når man ikke har belegg, for om hesten skulle rive og dra med seg en tung trebom, kan det være en liten påkjenning for beinet. Så da var det på med røde bandasjer på Batman!

Vi lot hestene skritte seg opp selv ved å lunte løse rundt i hallen mens vi bygget hinder, og det fungerte greit. Så travet vi dem litt og lot dem røre ordentlig på seg.

Vi begynte på knappe førti centimeter, og dette tok både Lotto og Batman uten problem. De hoppet 60, 70 og 80 også. I starten var Batman ganske nølende og travhoppet, prøvde å skeine ut, hoppet over gjerdene, og visste ikke heelt om han turte, men snart fikk han dreisen på det og selvtillitten økte stort, og snart hoppet han en meter i god gallopp, traff perfekt på steget og svevde høyt over! Han løftet ryggen, var forsiktig med beina og hadde rett og slett fått en super teknikk. Superstolt av ham, virkelig stor forberdring! Fra pystete og smånervøs dressurfrieser til en stolt spranghest på i løpet av en liten time, ikke verst!

Så vi nådde ihvertfall målet for denne økta, og det var rett og slett å økte selvtillitten hans. For han var virkelig stolt av seg selv da han kom seg over metern uten å nøle, for en forskjell! Andre ganger jeg har prøvd å løshoppe ham, har han refusert på femti centimeter, rett og slett fordi han ikke hadde selvtillitt nok. Så jeg har all grunn til å være strålende fornøyd!

Legger ved litt bilder av en flyvende stjernehest, så blogges vi!


Batman nter soloppgangen like før vi går inn i hallen.


Lekker dressurfrieser klar for action!


Bandasjerte føtter. Begynner å få teken på det nå gitt ..


Varmer opp litt.


40 cm. Litt klønete med frembeina starten her, ja.


60 cm. Har fremdeles ikke helt funnet teknikken.


60 cm. Her begynner han å komme på plass med frembeina.


60 cm. Her var han ganske nølende, travhoppet nesten stillestående og fløyt skyhøyt over! Snakk om å være forsiktig med tottelottene sine, gitt.


Hinderet står på 85, og det er for høyt, sier Batman. Da tar man likegreit og hopper over gjerdet istedet.


Så er det bare å løpe for livet og håpe på å ikke bli tatt.


Men over skal han, og vi prøver på nytt. Til min store overraskelse tar han hinderet med glans og hopper ordentlig pent over! Løfter ryggen godt, samler frembeina og hopper rett og slett supert!


Også 85, her travhoppet han, derfor litt merkelig teknikk. Og det er selvsagt veldig nødvendig å overhoppe, alle vet at hindre, de biter!


Haha, gampegutt i farta ..


Hevet hinderet til 95. Her er teknikken helt rå, fremdriften fantastisk og jeg er bare superstolt!


Senktet hinderet litt, og lot ham ta det en siste gang. Selvtillitten er på topp, han har overvunnet den lille høydeskrekken!

18 thoughts on “Frieseren som fløy.

  1. hedliggrisen deg som har så flink hest! :D Har prøvd å løshoppe med stellehesten min, en 5 år gammel norlandshoppe, hun kom seg over 50, men med en forderdelig teknikk! så du er virkelig heldig så har en så fin hest med masse selvtillit (:

  2. Så ut som teknikken hans var helt på topp over de høyere hindrene. Det hender ofte at hestene hopper bedre over større hindre, for da må konsentrere seg:) Bra jobba, han kommer nok til å bli en kjempefin hest når han blir eldre!:-)

  3. Åh, nå fikk jeg lyst til å løshoppe Fabio!! Hih, så flink Batman er! :D Superhesten. Også kler han rødt så godt! Fordelen med enten hvit eller svart hest. Mihi

  4. Shit! Og for en teknikk han har på noen av bildene :D Du har noe der, Matilde ^^,
    Virkelig nydelig <3

  5. Så herlig han er! :-D Fikk utrolig fin teknikk på slutten der, da, flink hest :-) Og du er HELDIG som har svart hest, han kler jo alle farger! xD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *