En nedsnødd julemorgen.

Først og fremst: GOD JUL! Jeg har nettopp kommet hjem fra stallen, og er litt sliten. For da jeg våknet klokka seks i dag tidlig snødde det som bare pokker! Det var kommet tjue centimeter med snø på bakken og det var helt nydelig. Men jeg innrømmer at det ikke var så veldig kult å vasse seg gjennom de store snømengdene på vei til stallen, for vassing i snø med tung ryggsekk halv åtte om morgenen er tungt, tro meg. Men til tross store snømengder har morgenen vært perfekt.

Jeg subbet ned til bussen, og den var selvsagt forsinket. Og da den omsider kom, skjønte jeg hvorfor. Den kjørte bak to svære brøytebiler – og brøytebiler går ikke akkurat fort. Og selvsagt endte vi opp med å kjøre bak disse brøytebilene HELE veien til Vinterbro. Det gikk sikkert i null kilometer i timen, seriøst. Bussen var et kvarter forsinket da jeg hoppet av på Sjøskogen, og jeg rakk akkurat den bussen som gikk helt opp til stallen. Takk og lov for det, hadde jeg ikke rukket den hadde jeg måtte gå en kilometer i bratte bakker i dyp snø!

Da jeg omsider ankom stallen var det fremdeles mørkt ute, og jeg nærmest løp gjennom snøen bort til utegangen for å hente inn Batman. Og det var et ganske forvirret uttrykk som møtte meg borte ved fôrhekkene! Batman hadde neppe ventet å se meg så tidlig om morgenen, og spesielt ikke i dette været. Men han ble velvillig med inn i stallen og så ut til å være fornøyd med det tykke snølaget på bakken. Så bar det inn i storestallen for julegaveåpning og grøt til Batman. Han fikk gaven sin og begynte straks å pakke den opp med munnen. Han rev av papiret som han ikke hadde gjort annet i hele sitt liv og bortgjemt i gavepapiret dukket det snart opp en flunkende ny dressurshabrak med bandasjer til og en stor pose med eplegodbiter. Og godbitene fikk han smake på med det samme, og det virket som han var fornøyd med gaven sin!

Så gikk jeg inn på fôrrommet for å lage julegrøt til Batman. Her har det bare kreativiteten som satte grenser, og resultatet ble en søt og velsmakende havregrøt med te, knekkebrød, epler, klementiner og gulrøtter i. Oppskriften ser du til høyre her, så hvis du også vil lage et ekstra godt måltid til hesten din, er det bare å følge den! Batman skjønte hva jeg drev med og kjente lukten av namnamn, så han ble skikkelig utålmodig der han sto og flehmen kom opp flere ganger. Da grøten var ferdig måtte jeg selvsagt smake, og fysøren så godt det smakte! Søtt og godt, med en herlig smak av te. Nam! Så var det bare å servere, og jeg har aldri sett en hest kaste seg over maten på den måten før. Han ELSKET det. Han sto støkk med hodet i maten i hele ti minutter og løftet det ikke før var bøtta reinslikket og tom. Etterpå kom han med noen fornøyde gryntelyder, så dette var mildt sagt en suksess.

Etter at Batman omsider var ferdig med å spise, tuslet vi bort til utegangen igjen. I og med at han hadde stått ute i snøværet, var han søkk våt, så da droppet vi ridningen. Så var det bare å løpe ned til bussen og komme seg hjem, til Tre nøtter til Askepott og julegrøt med familien.

Var ihvertfall en utrolig koselig julemorgen i stallen, så dette blir en tradisjon fra nå av.

Blogges!


På vei til bussen, ikke lite my snø, nei.


Og slik ser det ut over meg.


Mosseveien var virkelig helt død.


Man har det nemlig sååå gøy når man venter på bussen!


Er det bare meg, eller ser han direkte forskrekka ut?


Stakkaren var helt nedsnødd og søkkvåt.


Off, mååå jeg gå helt opp? Det er tungt å gå i snøen, jo!


Nok et nedsnødd bilde av Battemannen.


Så var vi inne i den varme, tørre storestallen.


.. Og da er det på tide med gaveåpning!


Batman skjønte poenget med en gang og begynner straks å rive av papiret.


Begynner å finne noe, nå ..


Derja! Ett stykk lekker dressurshabrak med brune kanter, matchende brune ridebandasjer og gooodis!


Så er det på tide å lage festmåltidet.


Og ti minutter senere er fruktgrøten klar, og den ble seendes slik ut. Nesten fristende å spise den selv.


Og det falt i smak, gitt.


Ti minutter senere løfter han hodet opp av bøtta, haha, Bartemannj.


Avslutter med et skikkelig mulebilde.

21 thoughts on “En nedsnødd julemorgen.

  1. Aw, så utrolig koselig dere hadde det! :D Og det Batman spiste så virkelig godt ut. Mmmmm!
    åååh. Jeg er så sjalu. Her sitter man i huttiheita langt oppi Beitostølen, mens hesten sitter hjemme. Aggh. MEN. Jeg har jo hunden min og snøen. Det hjelper. :3 *STOR JULEKLEM* – God jul, Matilde! :D

  2. Så koselig juleblogg :D Mister sin kveldsmat så faktisk ganske lik ut, mandariner falt i smak :D God jul videre <3

  3. Naaw, han var nå søt da :) jeg red igår på forhesten min. Vi hadde på nisseluer og bjeller, og prikken over i'en var røde bandasjer med hvite pusekanter! <3 Virket som om Batman koste seg med julegrøten ;)

  4. Kjempe fin blogg. Blir kjempe musunelig på deg. Skulle gjærne hatt en hest og gå til på juemorgnen. :D det er gøy og finne opp sånne oppskrifter. Jeg :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *