Beinhard barbak dressurøkt.

I dag har både jeg og Batman virkelig fått kjørt oss inne i ridehallen. Planen var egentlig bare å legge på et hodelag, hoppe opp på hesten og skritte litt rundt ved stallen, men når det er hundre kuldegrader og vind ble dette svært lite fristende for både Batman og Matilde. Og som de innedyrene vi er, endte dette med at vi lusket oss inn i ridehallen. Og utrolig nok gjennomførte vi vår hardeste dressurøkt hittil – og det barbak i jeans og uggs!

Det var volter hovedfokuset lå på idag. For Batmans oppfatning av volter er nemlig halvskeive firkanter på skrå. Og slik skal det ikke være!

Så da var det bare å sette igang jobbingen. Etter en solid oppvarming var vi klare for å løpe i ring til de halvskeive firkantene ble satt på rødlisten over utrydningstruede arter. Batman var ganske seig og ville ikke jobbe på volte. Han vrangstilte seg og alt han tenkte på var døra. Døra, døra, døra. Komme seg uuuut! Men det fikk han ikke lov til.

Jeg jobbet ham masse i trav, og fikk en del hjelp fra Martine, og snart gikk han supert! Innvendig sjenkel, utvendig tøyle, innvendig sjenkel, utvendig tøyle. Huskeliste til meg selv! Han begynte å løfte ryggen, og bakparten fikk mer driv i seg. Snart kjente jeg et “sug” i hendene og Batman løftet hodet fremover og samlet seg helt nydelig! Han var utrolig god å sitte på i trav når han gikk ordentlig, til og med enda bedre enn det han er til vanlig. Det var helt herlig! Det var bare noen små ting som skulle til før han begynte å bære seg og så og si riktig.

Så gikk Martine ut, og vi hadde hallen for oss selv. Jeg satte opp kjegler i en ring som tilsvarte en storvolte, og vi skulle ri rundt denne ringen til Batman tok poenget, koste hva det koste ville. Og snart kom arbeidsviljen frem, og han begynte å stille seg riktig, og snart kom formen også. Dette var tungt arbeid synes Batman, så han gikk litt dypt til tider, men det gjør ingenting, det er bare fordi han ikke helt er sterk nok til å bære seg i den høyere formen han egentlig skal gå i enda. ;)

Vi jobbet masse på volta på begge hender og en del på sporet og Batman gjorde sitt beste for å gå stabilt i form, og det er mer enn bra nok for meg. Og volta ble fort god og rundt, og døra var absolutt ikke interessant lenger. Da jeg fikk Batman søkte han jo ikke ned engang. Aldri, det skjedde bare ikke. Og nå går han og jobber så godt han kan i form på begge hender! Litt av en fremgang! Og til tross et noe uegnet rideantrekk og mangel på sal, er dette den beste dressurøkten jeg har hatt med Batman siden jeg fikk ham. Han var rett og slett kjempeflink! Noen veltede kjegler ble det jo, man kan ikke være i topp konsentrasjon hele tiden.

Da vi omsider ga oss og begynte å skritte ned, var han så sliten og andpusten at han knapt orket å gå et skritt til. Huff, det er ikke lett å være dressurhest under opptrening, gitt. Men så skjemte jeg han skikkelig bort med kos, litt ekstra med mat og massasje etterpå, så det er ikke akkurat synd på dyret.

Konklusjonen er ihvertfall at jeg har blitt mye bedre til å ri barbak, og at ting løsner litt lettere når man er så nær hesten hele tiden. Det er mye enklere å følge med i bevegelsene og å ri med setet får en helt annen betydning når det ikke er en svær sal som skiller deg og hesten. Skal få til en ordentlig dressurfilm en dag, for jeg har skikkelig lyst til å vise dere hvor flink han er blitt! Dere kommer til å se en helt ekstrem fremgang, tro meg! :D

Blogges!


Et stykk sliten, men fornøyd friesergutt etter tidenes dressurøkt!


“Batman driter i dressuren og velter kjeglene”. Helt bokstavlig talt! Men man må jo få lov til å være litt badboy iblandt også.


Batmans nye hobby: kjeglevelting! Noe må man jo bruke tiden på mens Matilde løper rundt og fjerner møkk?


Halvsovende murmelfrieser til tjeneste.

16 thoughts on “Beinhard barbak dressurøkt.

  1. Kjempebra at det er slik framgang! Og det er kjempeflott at han søker ned og går i skikkelig form, men du må huske på at med en såpass ung hest er det best å først ta veldig korte økter når han går i form, for som du sa, det blir uhyre tungt for Batman å jobbe sånn lenge uten at han har jobbet opp de rikitge musklene, og jeg anbefaler å bruke noe underlag (Sjabrack eller noe sånt) når du rir brbak for det er veldig vondt for hestene å få det vonde halebeinet vårt humpende opp og nd på ryggen (Dette gjelder jo også hvis man ikke humper) Ellers veldig bra blogg!

  2. Så morro å lese at det går fremover med dere! :) Barbakdressur er utrolig gøy, hesten min lystrer i hvert fall veldig mye bedre på setet da.

    Haha, må si jeg fikk litt lættis når jeg leste at dere veltet kjeglene. Det eneste jeg greide å tenke på var det der pennyklubbenspillet "Åneei, der veltet vi en kjegle". Jaa, rar humor, I know :P

  3. Kjempebra at det går fremover med både deg og Batman. Überkult liksom. (Egentlig har jeg ikke noe peiling på hva det betyr. Har sett det ett sted. Håper det ikke betyr noe stygt, da får du unnskylde meg) Anyways, gleder meg til filmen. Du kan jo likesågodt kalle den ''Batman, the fantastic horse''. :D

  4. Jøsses:) Har ridd to andre unghester nå det siste halvåret og begge to driver å velter kjegler. Både med munn og bein:) Hehe, gleder meg til filmen! Stå på:D

  5. Så bra! Jeg elsker å ri barbak. Det er så gøy! man får liksom litt bedre kontakt med hesten, og de dumme stigbøylene er ikke i veien. Tipper du fikk en skikkelig deilig følelse etter den rideøkten, det er så gøy å få til ting! :D

  6. Barbak er herlig. Fôrhesten min har en ødelagt sal, og en sal som ikke passer, så det blir mest barbak på meg og. Sitsen blir så mye mindre stiv, syns jeg. Både hest og menneske slapper mer av <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *