Verdens råeste undergang.

Hei! Klokka er halv ett på natta og jeg kom nettopp vinglende hjem fra kino med verdens undergang trøkt langt inn i skallen. 2012 må være en av de desidert beste filmene som noensinne er laget. Jeg satt bokstavelig talt med hjertet i halsen og holdt pusten så og si tre timer i strekk. Hvis du tenker deg en helt vanlig film, på det punktet der spenningen når det absolutte topppunkt hele publikum sitter og gaper. Vel, 2012 var et tre timers langt slikt punkt.

Jeg elsket måten filmen var oppbygd på, og spesielt innslaget på tv’en i bakgrunnen hjemme hos Jackson om mayaindianerne som hadde tatt selvmord. Hele filmen er basert på det at teorien til mayaindanerne til slutt å være sann, og jordas undergang er like rundt hjørnet. Jordskorpen slår sprekker, og snart er planeten som vi kjenner til den dag i dag et eneste stort kaos av totalraserte byer, paniske, dødsdømte mennesker og ekstreme naturkatastrofer som tsunamier, vulkanutbrudd og meteorrittregn.

Spesialeffekter er det nok av, og jeg blir sliten bare ved tanken på hvor mye arbeid det må ha vært å lage denne filmen, for det å animere at planeten vår raser sammen kan umulig være enkelt. Man kunne tydelig se kontormøbler rase i bakken idet en bygning kollapset, og det sier så og si alt om hvor høyt fokus produsentene hadde på detaljer. Det hele er rett og slett skremmende, for hele greia er så godt og realistisk laget at du blir helt lettet bare ved tanken på at dette ikke kommer til å skje. Men for sikkerhetsskyld lønner det seg å satse på å bli en kjent og viktig person for verden, for det er bare kongelige, presidenter og andre slike snobbete overhoder som vil overleve dette, med mindre du er et medlem i en ekstremt heldig familie på fire.

Kort sagt så er 2012 en helt sinnsykt bra film som knapt gir deg tid til å puste før neste katastrofe er ute. Beste jeg noensinne har sett, anbefales på det sterkeste!


Vi får håpe mayaindianerne ikke har rett, for tanken på å oppleve å planeten rase sammen får det til å knyte seg i magen på de fleste. Grøss.21 thoughts on “Verdens råeste undergang.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *