Verdens råeste undergang.

Hei! Klokka er halv ett på natta og jeg kom nettopp vinglende hjem fra kino med verdens undergang trøkt langt inn i skallen. 2012 må være en av de desidert beste filmene som noensinne er laget. Jeg satt bokstavelig talt med hjertet i halsen og holdt pusten så og si tre timer i strekk. Hvis du tenker deg en helt vanlig film, på det punktet der spenningen når det absolutte topppunkt hele publikum sitter og gaper. Vel, 2012 var et tre timers langt slikt punkt.

Jeg elsket måten filmen var oppbygd på, og spesielt innslaget på tv’en i bakgrunnen hjemme hos Jackson om mayaindianerne som hadde tatt selvmord. Hele filmen er basert på det at teorien til mayaindanerne til slutt å være sann, og jordas undergang er like rundt hjørnet. Jordskorpen slår sprekker, og snart er planeten som vi kjenner til den dag i dag et eneste stort kaos av totalraserte byer, paniske, dødsdømte mennesker og ekstreme naturkatastrofer som tsunamier, vulkanutbrudd og meteorrittregn.

Spesialeffekter er det nok av, og jeg blir sliten bare ved tanken på hvor mye arbeid det må ha vært å lage denne filmen, for det å animere at planeten vår raser sammen kan umulig være enkelt. Man kunne tydelig se kontormøbler rase i bakken idet en bygning kollapset, og det sier så og si alt om hvor høyt fokus produsentene hadde på detaljer. Det hele er rett og slett skremmende, for hele greia er så godt og realistisk laget at du blir helt lettet bare ved tanken på at dette ikke kommer til å skje. Men for sikkerhetsskyld lønner det seg å satse på å bli en kjent og viktig person for verden, for det er bare kongelige, presidenter og andre slike snobbete overhoder som vil overleve dette, med mindre du er et medlem i en ekstremt heldig familie på fire.

Kort sagt så er 2012 en helt sinnsykt bra film som knapt gir deg tid til å puste før neste katastrofe er ute. Beste jeg noensinne har sett, anbefales på det sterkeste!


Vi får håpe mayaindianerne ikke har rett, for tanken på å oppleve å planeten rase sammen får det til å knyte seg i magen på de fleste. Grøss.

21 thoughts on “Verdens råeste undergang.

 1. Akkurat sånn føltes det i går. Det lynte og tordnet så hele huset ristet, serriøst! Og lynene var som om den var 100 ganger sterkere en blitsen på speilrefleksen min. :S Velvel.. Likte denne bloggen. :D

 2. NEEI! Jeg vil ikke at jorda skal gå under! :C Men jeg skal se filmen 2012 i år 2013, og LE! Hehehe. Jorda går ikke under. Jeg skal dø gammel og rynkete!
  Men jeg skjønner ikke at det går an å overleve hvis jorda går under. Hallo, skal man liksom lage en underjordisk gang å gjemme seg i? Hahaha. Den vil jo uansett bli ødelagt pga. kraftige jordskjelv og gud vet hva.
  Jeg vil også se den filmen! (Hvis jeg tør..)

  /Stine G

 3. Den filmen skal jeg også se, om jeg tør :P Må bare manne meg opp litt først, for nå hørtes den veldig skummel ut x)

 4. Folkens, jorda kommer ikke til å gå under. xP Det er bare noe som et par gamle mayaindianere tror det. Haha! Tørr ikke se filmen, men jorda går ikke under. Iallefall ikke sånn som det. xDD

 5. Jeg så reklame på den når jeg skulle se New Moon, jeg tror i jeg tørr å se den på kino, den virket veldig skummel. xD Feig jeg…
  Men skal låne eller kjøpe den senere så jeg kan se den hjemme og justere lyd og sånt xD

 6. jeg skal helt klart se den :) Jordda kommer ikke til å gå under ;) Det er bevist at f.eks de meteorene som liksom skal regne ned på jorda, faktisk ikke finnes! ^^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *