Verden er urettferdig.

Som du kanskje har fått med deg, har jeg slitt med midd på Batman siden jeg fikk ham. Etter mange behandlinger, sprøytninger og utallige barberinger er jeg nesten i ferd med å gi opp. Hesten min går konstant rundt skamklipt, og nå for noen dager siden måtte veterinæren totalt mot min vilje skrelle ham til huden igjen. Null hovskjegg igjen. Ikke en eneste millimeter. Alt er klipt ned til huden. Unødvenig? Det kan godt hende.

Midd. Grunnen til alt dette. Det ser helt groteskt ut, jeg får kommentarer på at han er blitt stygg og har mistet utstrålingen sin etter at jeg fikk ham og at han ser ut som en feit varmblodstraver nå som hovskjegget måtte bort. Han stopper på tur for å klø seg, kastanjene hans er enorme og steinharde, han flasser enormt og jeg er helt frustert. Det virker bare som om ingenting hjelper, kommer hesten min til å måtte gå rundt skamklipt for alltid?

Jeg vil bare ut av dette midd-helvete og slippe alle kommentarene og spørsmålene jeg får “Eh, er du sikker på at han er renraset frieser? Han ser liksom ikke helt sånn ut …” JA, han er en frieser, selvom det ikke ser sånn ut.

Alle veterinærene i Norge har forskjellige meninger og metoder for å bli kvitt midden. Noen mener det siste man må gjøre er å barbere, andre mener sterke insektsmidler er det eneste som funker, noen er for sprøyting og andre ber deg holde hovskjegget borte i to år fremover.

Jeg savner hovskjegget helt sinnsykt. Det veide liksom opp for Batmans ellers kraftige frieserkroppp, det var det som skilte han fra en vanlig varmblodshest, og fyfaen som jeg savner å gre gjennom det daglig!

Jeg HATER å se ham slik, skamklipt fra kneet og ned, det ser jo helt jævlig ut! Herregud, jeg savner hvordan han så ut før dette jævla midd-kaoset!

Trøst mottas med takk, jeg kjenner det knyter seg skikkelig i magen når jeg ser disse bildene fra i sommer. Det er SÅNN han skal se ut!

Er forresten begynt å bli bedre, grunnen til at jeg ikke har blogget i det siste er fordi jeg har vært så sliten at jeg knapt har orket å sitte oppreist, beklager for det. Er fremdeles ikke på beina igjen, men er som sagt på bedringens vei.

Men ja, sorry klageinnlegg, men jeg måtte bare få det ut på et vis. Og selvom alt dette så savner jeg det dyret helt jævlig. Jeg kan ikke vente til jeg er frisk og kan dra i stallen, til tross det faktum at hesten har forfallt kraftig den perioden han har vært min.

Blogges!


Batmans tredje dag hos meg. Her ser han rett og slett sunnere, friskere og mer riktig muskulert ut.


En dag i sommer. Før han begynte å herme etter Lotto og tro han er sårbeint. Det var en periode han rett og slett vikte ut i grøfta av rent psysiske grunner.


Hovskjegget gjorde beina kraftigere og fikk dem til å stå i stil til kroppen. Nå ser han bare feil ut.


Fremdrift, energi i stegene .. Dette er også fra i sommer. Jeg kan knapt huske sist han gikk så fint for meg på banen .. Er jeg i ferd med å ødelegge ham?

39 thoughts on “Verden er urettferdig.

 1. Nei nei! Batman er nyderlig! Jeg syns han ser ganske så normal ut uten hovskjegget jeg! Og nei, du ødeegger han ikke! :D Hester pleier å bli litt daffe i blandt. Kansje ri for instruktør? Det kan hjelpe mye for å komme på rett kjør igjen;D Lykke til!<3

  SVAR: Jeg rir for instruktør en gang i uka, men foreløpig jobber vi bare i skritt, og da ses ikke resultatene med det første, for å si det sånn .. :/

 2. Jeg syns Batman er nydelig jeg. En eller annen gang forsvinnr jo midden uansett, ikke sant? Jeg har ikke hatt midd på noen av mine fôrhester før, så jeg har heller ingen råd om hvordan man får det bort. Jeg søkte litt rundt på nettet og fant dette om behandling:

  “1. Barber begge frambein fra albuen og ned + begge bakben fra hasen og ned.
  2. Bland 1 ml Abbeydiaz i en liter vann. (bruk en spurtflaske av no slag) spurat på ca en halv liter pr ben.
  3: Gi en Ivomec etter kroppsvekt.
  4. Gjenta behandlingen etter 14 dager.”

  Er det dette du har gjort med han eller bruker du en annen behandling? (Sorry for langt innelgg)

  SVAR: Vi har tatt denne behandlingen på han flere ganger uten ønsket resultet, og i tillegg er han blitt sprøyter to ganger.

 3. Du og Batman er et supert team. Dere er så sterke og glade i hvernadre, at dere kommer til å klare dere gjennom dette. Bare stå på Matilde, dett blir nok lysere etterhvert :-) <3

 4. Kjære Matilde jeg har sagt det før og jeg sier det igjen ; La Monica snakke med han. Hun er en utrolig dyktig dyretolk og dessuten er hun megaflink med hester generelt også – hun har også utdannelse som hestemassør og kan mye om hest.

  I tillegg til at hun også er dyretolk og kan snakke med Batman så du får vite hva han tenker og hvordan han føler at han har det.

  Tove som snakket med Whitty og Kine er også veldig flink – men her ville jeg absolutt brukt Monica siden hun er et hestemenneske til tusen + en dyktig dyretolk.

  Da vil du også kunne få vite mer om forholdet han/ deg og det vil garantert bli bedre etterat han har fått sagt sitt.

 5. Matilde. Du kan ikke få lov til å si "Er jeg i ferd med å ødelegge ham?". Har du sett hvor mye det dyret der elsker deg, etter så kort tid? Det er nok veldig frustrerende, men du kan ikke tenke sånn. Du er det beste som har skjedd Batman, det er jeg helt sikker på! :) Midden forsvinner jo en eller annen gang, og om han er uten hovskjegg til dette skjer, så får det bare være sånn, om det ikke er annet å gjøre. Han er like vakker uansett, det syntes hvertfall jeg. Hold motivasjonen oppe og stå på!
  *KOS*

 6. Jeg er sikker på at du ikke ødelegger Batman, du er en utrolig dyktig rytter, og jeg kan aldri i verden se for meg at du ødelegger han! Møt midden har jeg desverre ingen tips eller råd, men hør på disse over… Lykke til!

 7. Dumt du synes det ser forjævlig ut, men det ser da mye bedre ut denne gangen enn sist :) Har du vært å sett ham siden vi klipte? Batman er fortsatt Batman, selv uten hovskjegg, om folk synes han ser ut som en varmblods er de bare dumme, for finere frieser skal man lete lenge etter! Men skjønner at du savner hovskjegget, for ja, det var en del av ham.. Heldigvis kommer det tilbake, og da får det forhåpentligvis bli der for alltid (: Håper du kommer i stallen snart, klem Linnea og Mister (:

 8. Verden er og forblir uretferdig! MEN Batman er pen uansett hva du gjør!!! Du har hvert ufattelig flink med Batman! Hvem faen er det som sier han ligner en varblods!?! Er du skutte i hue el?? Batman er den peneste Friseren jeg har set!!! Så de kan bare gå å henge seg!! Matilde du er utrolig flink! Masse klemmer fra meg<33 ps BLI FRISK!!!!!

 9. Batman er og blir nydelig og vakker UANSETT hovskjegg eller ikke.. Slik er det bare :-) Og nei!!!! Du ødelegger han ikke :O

  God bedring, håper du snart blir frisk som en fisk, og slipper alt grisetullet :)

 10. Må du slutte å bry deg om folk rundt deg som sier han ikke ligner på en friser… fy søren… han er en hest… må de(vi) også “lide” av motepesset som vi skaper??? Drit i hovsjegget, tenk bare på å få hesten din fri fra middhelvete. Drit i hva andre sier da!!

  SVAR: Jeg synes jo selvsagt at hesten er nydelig uansett om han har hovskjegg eller ikke, men det jeg plages av er hva andre mener om han. Og det at ingen vet om det i det hele tatt hjelper mot midden å la ham gå å fryse på beina i vinter. Han er verdens beste uansett om han er hovskjeggløs eller ikke, det er bare den forbanna midden som gjør meg så nedfor, for hesten min går og lider og ingen har noe fasitsvar på hva som funker. Det er DET som gjør meg så frustrert.

 11. Jeg hater å se Lotto sånn og, han ser dødsfeit ut! xD grøss og gru. Dessuten hater jeg all gjørma på utegangen -.- lotto ser jo ikke uuuuut…. Kunne ønske det fantes en drømmeutegang med perfekt underlag i oslo :|

 12. som sagt matilde, så syntes jeg batman er nydelig uansett (lotto og maria ! ;D) og det vet jeg at dere og syntes ! og bare vent du, nå kommer snart det sterke flotte hovsjegget tilbake på den store svarte superhelten din ! :D og ikke bry deg om hva andre sier, lytt, men ikke ta deg nær ! :D stå på !

 13. Midd på hest har jeg lite erfaring med. Og det virker som dere har prøvd mye rart. Hva med å legge bena i varmt vann med en mild bakteriedrepende såpe (spør på apoteket) hver dag. Og la han stå i en paddock hvor det er tørt. Eller eventuelt i uteboks hvis dere har tilgang på det? Hvertfall inntil det har ordnet seg? Dette kan jo minne mye om mugg-behandling. Men det er jo en kjentsak at midden liker seg på litt fuktige, skittene steder.

  Jeg tror absolutt ikke du ødelegger han på noen måte! Alle kommer inn på en slags villspor iblandt. Kan du ikke prøve å annskaffe en flink, (og da mener jeg ikke en tilfeldig småunge :-P) som kan ri han en-to ganger i uken. Så kan du bli med å se på. Det kan jo fungere som litt instruksjon for seg selv, bare at DU får betalt for det.

  Bare forslag! Forstår at du er frustrert. God bedring & lykke til!

 14. Huff! Kjipt det med midden, men tenk bare på at du skal få hesten din frisk!! :)

  Jeg er ikke enig i det Vivian over her sier! Skal liksom skaffe en fôrrytter for å TJENE PENGER?! Det syns jeg rett og slett er frekt. Men det er nå min mening.. ;)

  Lykke til med hovskjegget!

 15. Da bør du nok lese gjennom kommentaren min en gang til.. Som hun sier rir hun allerede på time en gang i uken for instruktør. Jeg har absolutt ikke sagt at hun skal anskaffe forrytter for å tjene penger, men for at noen kan ri hesten en gang i uken for å få dem på rett kjøl igjen. Dette har fungert for meg med min tidligere hest, og ser ikke bort ifra at det kan fungere for andre også? Og grunnen til at jeg nevnte dette med penger, var fordi jeg ville ikke sitte her å kreve at Matilde skal bruke haugevis av penger fordi vi blogglesere sier det! Det er jo hvertfall frekt. Så nå synes jeg du skal gi deg med å angripe folk på den måten Høggiiiizzzz.

  Alt jeg prøver på Matilde er å komme med et forslag. :-) Håper ikke du tolket det på samme måte som den Høggiiiizzz gjorde..

 16. Jeg har også hørt at hester som står på utegang og som har hovskjegg er mer disponert for å få midd en andre. Så det at de står på utegangen k a n i seg selv være årsaken til midden.

  Hovslager´n som kjøpte Urian av meg har jo selv både friesere og en tinker, og de barberer så og si hovskjegget hele tiden grunnet midd og utøy selv om de har sine hester i stallen om natten.

  Batman og Lotto er de samme skjønne hestene både med og uten hovskjegg – men som sagt tidligere synes jeg absolutt du burde bruke noen hundringser på å la Monica snakke med han.

  Det hadde også hjulpet godt på forholdet dere to imellom om Batman får lov å si hva han har på hjertet.

 17. Hei :)
  jeg vet dette spørsmålet ikke har noe med denne bloggen og gjøre, men det er noe jeg lurer veldig på. Liker du filmen/boken/serien twilight? :D

  SVAR: Forholdet mitt til Twilightkaoset eksisterer ikke.

 18. Midd eller ikke, han er kjempe pen!
  Hovskjegget vokser ut igjen, man skulle jo ønske man bare kunne si "Hokuspokus" så er det tilbake.. Se lyst på det, Batman blir jo lykkelig for å få de små krypene vekk! =D

  "Er jeg i ferd å ødelegge han?" Nei for F A E N! Du trener han jo, husk på han er ung enda, 5 år (?) Han skjønner jo ikke så mye enda, det gjør ikke de (som skal bli) profosjonelle dressurhester heller. Trening, trening, kos, kos osv. Leste litt på de andre sine kommentarer, og du burde virkelig kontakte Monica så du kan få vite litt mer ;-))

  Over og ut.

 19. Midden forsvinner nok etterhvert skal du se ;D Dessuten, jeg klipper vekk hovskjegget fra kaldblodsen min.. Syntes det er finere jeg.. Å det at folk sier at han ser ut som en feit varmblodstraver? Da har iallefall ikke de folka sett en feit varmblodstraver! For at Batman er friser, det kan man se på km'eters avstand ;D Stå på!

 20. VIVIAN: Jeg har ikke angrepet NOEN. Og jeg har heller ikke sagt at hun skal bruke masse penger på hesten sin, nåå får du gi deg!

  Jeg og Matilde er gode venner IRL, og jeg har selv vært med til Batman, så jeg har på ingen måte angrepet henne, fordi det har jeg absolutt INGEN grunn til.

  Jeg syns bare det er frekt av folk som vil ha fôrryttere for å TJENE penger. Hvis du f.eks. trenger penger, så bare skaffer du deg en fôrrytter for å få de pengene, fordi DET syns jeg er frekt.

 21. Du ødelegger han ikke, kjære deg. :3 <3 Det er vel heller en obligatorisk nedtur som kommer nå. Snart er dere på vei opp igjen!

 22. En hest på stallen hadde mugg, det er jo ikke helt det samme, men ihvertfall så hadde vi den ikke ute når det var gjørme og ellers brukte vi plastposer og sølvteip for å holde beina tørre. Det ser jo ganske jævlig ut, men det er viktig at det ikke er noe gjørme eller fukt på beina (dette veit du helt sikkert og mange over har sikker kommentert det samme) og børstet, smurte på og spylte beina hver dag. Så vidt jeg veit så er hesten helt bra nå (står ikke på den stallen lengere).

  Og til slutt: Du ødelegger ikke Batman, men noen ganger har man bare uflaks. Og det var jo uheldig at dette skulle hende deg med så ny hest:-/ men sånn er det bare noen ganger. Stå på og god bedring, det ordner seg helt sikkert!

 23. Høgggiiizzz: Jeg beklager virkelig hvis det var slik du trodde jeg mente det. For det var det absolutt ikke. Og det var ingen andre enn meg selv jeg følte du angrep. Om du gjorde det eller ikke får være en annen sak, men JEG følte deg slik.

  Jeg tror ikke du leser det jeg skriver nøye nok. Det var IKKE får å tjene penger jeg mente, men for at noen andre en Matilde kan prøve å trene han litt. Noen som har lang erfaring med ung hest. Jeg mener heller ikke at Matilde ikke rir han godt, eller at hun ikke er flink med unghest. Så jeg kom med et relevant forslag. Og jeg sikker på at Matilde er moden nok til å forstå hva jeg mente.

  Men om du absolutt føler at jeg mente det frekt.. Så får du sende meg en mail på vivian-carter@hotmail.com. For å drive slik: "Jeg er ikke enig i det Vivian over her sier! Skal liksom skaffe en fôrrytter for å TJENE PENGER?! Det syns jeg rett og slett er frekt."
  Da får vi nesten ta det på mail.. For å henge seg opp i slike missforståelser, det blir for dumt etter min mening.

 24. Ja, sjønner at den midden er noe dritt!!
  Hadde su snakkes med flere vetrinærer? Har du spurt rundt på noen forum om noen at erfaringer fra tidligere? ponniklubben.net er en genial side. :-D Mange kjekke og flinke folk.

 25. dumt det med hovskjegget, det er virkelig fint med hovskjegg på sånne raser! :/ men synes han er fin uten og. Men midd er noe dritt -.-

 26. Har dessverre lite erfaringe med midd, men har hørt det at midden kan bli værende igjen på beite hvor hesten står, spesielt på gjørmete steder. Du kan vel ikke sette han på et annet beite en stund til midden er borte og snøen evt. er kommet?
  Veldig kjipt når man må barbere bena på vinteren, spesielt når det står på utegang.. "/ Krysser uansett fingrene for at dere blir kvitt midden en gang for alle snart! :)

 27. Du, jeg vet at det er vanskelig med alle som komenterer det med hovskjegget og varmblods hest og det, men, det er jo ikke sånn at han kommer til og dø eller bli kjempe syk! Dessuten har han jo masse år foran seg og leve, og da har sikkert alt hovskjegget grodd ut igjen! Pluss at du bør bare drite i drittkomentarene som du får for hvis du bare tenker på det heeele tiden så kommer du jo ikke til å klare å tenke på noe annet! Og dessuten handler det ikke om hesten din er skamklipt eller ikke! Han er jo en hest! Han er DIN hest, som er GLAD i deg, så da synes jeg det er litt kjipt av deg og gjøre så mye ut av at han ser skamklipt ut og at han har masse midd problemer. Nesten ALLE hester/ponnier for midd og sånn, så istedet for å tenke negativt så tenk POSITIVT! Han kommer til å få hovskjegget tilbake! Det er jo helt naturlig at det skjer med hester! Så bare drit i andre dritt komentarer og ha det gøy med ham uansett og han er problemer med midd eller ikke! NYT DET! Det er ikke alle som har en fantastisk hest!

  PS: Dette var bare det JEG mener, og hvis du synes det er en dritt kommentar, så bare drit i meg du. ; )

 28. Syns ikke han ser så ille ut. Hovskjegget er ikke det eneste som skiller friesere fra kaldblodser. Man ser det på kraftigheten og formen på hodet osv. Men de har jo ¨hakehår¨ og da. Men hvorfor prøver du ikke insektsmiddel-kuren? Kanskje det virker bedre? : )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *