Super dressurøkt i hallen.

Jeg hadde igrunn store planer for dagen idag og var oppe allerede klokka åtte. Regnet bøttet ned og alt var igrunn veldig kjipt. Tanken var å ha Batman litt løs i hallen først og leke litt med ham fra bakken, og så ri på time for Lena før tolv en eller annen gang. Deretter hadde jeg tenkt å avslutte med en liten skrittetur med ham alene. Alt dette hadde jeg jo også planer om å dokumentere i form av film og bilder. Meeeen neida, slik ble det jo selvsagt ikke.

Det hele begynte med at bussen ikke kom, vi måtte sitte ute i regnet i en halvtime og vente, og når den endelig kom, gikk den ikke helt opp til stallen. Vi endte altså med å gå en kilometer i bratte oppoverbakker mens det regnet sidelengs. Jeg ble helt søkkvåt, og var så kald at jeg skalv da vi omsider nådde stallen. Veska mi var gjennomvåt, buksa mi hadde skiftet farge, matpakka mi kunne vris opp, vått kamerautstyr og gah.

Men jeg kunne ikke ha Batman løs i hallen, for den ble aldri ledig. Selv på søndag morgen var det stappfullt, og til og med kø. Og Lena kom aldri, og ikke fikk jeg tak i henne på mobilen heller, så ridetimen avlyste seg selv.

Det pøsregnet fremdeles, og jeg la på Batman hodelag og prøvde å tørke ham litt før det bar inn i hallen. Jeg spurte Marita om hun kunne filme litt, er alltid veldig interessant å se seg selv ri på film, da ser man feilene sine og hva som må bedres og jobbes med mye lettere. Marita ble plassert på midten av banen med filmkamera i hendene, og jeg red rundt og jobbet med Batman. Vi begynte å skritt, og idag var han også ganske anspent og skvetten. Han var veldig kikkete når det kom til døra (som jeg måtte be dem om å lukke TI ganger før jeg fikk respons), men etterhvert som han begynte å konsentrere seg, gikk det mye bedre. Han søkte ned og etterhvert gikk han så og si stabilt til tøylen i skritt og trav! Det eneste som manglet var fremdrift, men det er ikke så enkelt å ri i godt arbeidstrav når det er tre andre ryttere å ta hensyn til og bremse for, dessverre.

Men det at han i det hele tatt søkte ned og løftet ryggen skikkelig er et stort fremskritt. Han hadde masse arbeidsvilje og vi klarte også en ganske god sjenkelvikning i skritt, vi øvde en del på holdt fra trav, og litt rygging, og han var også veldig følsom for sideførende sjenkel. Red ham “sidelengs” inntill veggen, og han var superkonsentrert og gjorde akkurat som jeg ba om! Helt herlig.

Men så var det kameramann-Marita da .. Selvsagt hadde hun filmet, problemet var bare at hun ikke hadde filmet meg. Nesten all filmen var av hesten hennes, og det som ikke var hesten hennes var andre ekvipasjer eller halve Batman. Synd det bare var Batman som tok jobben sin seriøst idag, hadde virkelig vært gøy om jeg hadde hatt skikkelig med film av denne økten, for de andre som red sa at han gikk skikkelig bra for meg! :D Så da sier det seg selv at det var mye som ikke kom med, blandt annet de virkelig gode holdtene fra trav og de rundene der han jobbet skikkelig godt i traven. Men det er helt fantastisk å få bekreftet at all treningen faktisk gir resultater, for idag var han virkelig super!

Jeg planlegger forresten å få filmet en skikkelig dressurfilm der vi rigger opp med stativ og slikt i nærmeste fremtid, en dag da vi har hallen for oss selv, med både trav og gallopp, samt litt øvelser i skritt. Blir gøy å ha en “samlingsfilm” som viser litt av hva vi kan. :D

Menmen. Kos dere med filmen og legg gjerne igjen en kommentar, så blogges vi!


Litt kjedelig ble den jo, men noe må jeg jo freshe opp denne bloggen med. Takk til Marita for filming, ihvertfall!24 thoughts on “Super dressurøkt i hallen.”

 • Dere er ett skikkelig flott par! Dere passer så sykt godt sammen! Dumt Lena ikke dukket opp da…

 • aww, så utrolig søt film! Varmer virkelig hjertet mitt,elsker sånne typer filmer! Kjempesøt! :'D

 • Naw, fin film, dere passer virkelig perfekt sammen! Og forresten; ble skikkelig glad da jeg så du kommenterte tilbake på bloggen min, med tanke på alle spørsmål og kommentarer du får om dagene, så la du merke til min! Blir ekstra glad når jeg får ros og kommentarer av slike som deg som jeg ser opp til :D

 • Batman er sååå flott..!! Tenk at han bare er fem år :o)

  Men Matilde, hvordan video kamera bruker du? Tror jeg husker å ha lest en blogg her av deg, hvor du skrev om et blått kamera.. Men jeg husker ikke om du hadde kjøpt det – eller ønsket deg det.. Er på utkikk etter videokamera, og liker det jeg ser på dine videoblogger :-)

 • Fysøren du er så flink til å ri! Virkelig forbildet mitt når det kommer til hester og kamera :D

 • Fin film! Naaw, synes det var søtt da du sa at marita filmet sin egen hest ^^ Men appropos det med å gå til stallen… jeg må gå sikkert 3km fra bussen til stallen :P hehe.. et tips jeg har til deg hvis du synes at Batman skjener litt ut til siden når du rygger, er å bare putte det benet litt bak for å støtte opp på den siden han skjener ut :) bare et tips ;)

 • Dere er så søte sammen ! : D
  Jeg lurte på en.. Vel.. Tre ting:
  Har du noen tips om arbeidstrav? Jeg syns alltid det blir så sinnsykt humpete? Også lurte jeg på om hvordan du klarer og ta med kameraet på ridetur. Jeg syns alltid kamerabagen bli i veien, og den dingler såfælt. Også har jeg glemte det tredje ;P
  Det hadde vært velid fint om du kunne svare på bloggen min, da det er litt vanskelig og finne igjen komentaren min … (:

 • Aw! Så fint han går!! :'D Kanskje det er fordi du rir barbak? Fabio går ofte finere barbak enn med sal. Han har riktignok ikke den beste salen i verden, men man kommer jo nærere hesten, da! Kanskje du skal ri barbak oftere. Du gjør iallefall en super jobb med ham, går jo bare fremover, dette!! :'D <33

 • Fin film det da. Kjempe fint at dere har fått mye resurltater av all jobbingen deres. :D Håper det blir en orntelig film som du snakket om :D

 • Fantastisk sang, jeg fikk seriøst latterkrampexD Men uannsett: dere har blitt virkelig flinke. Du kan se at han stoler på deg, for det er ikke så veldig mange unghester som rygger så mange skritt uten å stoppe mange ganger først;) Fortsett sånn så har du en super dressurfriser etter hvert:) Herlig blogg også foresten;)

 • Åå, det var en herlig slutt! <3 Synes ikke filmen var kjedelig jeg ^^ Dere har blitt utrolig flinke :-) STÅ PÅ! <3

 • Du glemte å nevne at Madeleine filma på slutten xD Jeg synes jeg filma bra jeg! Uansett var det en del ting av det jeg filma du kunne bruke!! Men dere er såå flotte sammen! Dumt vi ikke fikk slipt dem ja! Jeg var med på filmen xD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *