Kaos i ridehuset.

Jess, da ble det enda ett innlegg i dag, gitt. Linnea var så snill og stilte opp for å ta litt bilder til tross kaldt og mørkt ridehus og generelt kjipe arbeidsforhold. Timen gikk helt greit. Jeg var ganske stressa, nervøs og anspent fordi det var fire andre akvipasjer inne i hallen, og jeg sleit veldig med å forholde meg til dem alle. Når det er så mange ryttere som rir rundt i sin egen verden, og man hører konstant smatting, piskeslag og skriking, hester som smeller i veggen og det i tillegg er en som opptar en hel storvolte med longering, da går det rett og slett rundt for meg.

Jeg var livredd for å være i veien, og med en to meter lang hest å holde orden på var ikke det like lett. “Kan du flytte ræva til hesten din?!”, “PASS PÅ JEG KOMMER OPP MIDTLINJEN!!!”, “Høyre mot høyre skulder! NEI, jeg kommer på venstre, roooolig!” og “GAAAAALLOPP!” og smell etter pisker i tillegg, er det virkelig ikke enkelt å være lille meg og store Batman. Jeg taklet dette stresset svært dårlig og spente meg. Batman er veldig følsom og trodde han skulle galloppere når noen roper “Gallopp!” til hesten sin og smeller til med pisken bak ham, og det resulterte i at han skvatt til og prøvde å galloppere mot døra.

Men vi ga ikke helt opp, og mot slutten begynte han å slappe av og søke ned. Lena red ham litt, før jeg tok over helt på slutten. Da gikk han også bra, og da hadde også selvtillitten steget litt og jeg klarte å konsentrere meg til tross alt som foregikk rundt oss.

Jaja, konklusjonen er ihvertfall slik: Fra nå av flyttes timene mine til lørdag morgen. Da får vi ihvertfall den jævla hallen for oss selv. For om vi skal klare å utvikle oss videre, må ihvertfall JEG klare å slappe av. Gud, jeg skulle ønske utebanen kunne bli ferdig snart! Men underlaget er fremdeles som asfalt, gjerdet ikke-eksisterende og dessuten er det ikke en eneste brukbar lyskilde der oppe. Så med mindre du liker å utøve blinderidning på asfalt er det nærmest håpløst å ri der.

Menmen, jeg får bare holde ut og fortsette å jobbe, for hesten min kan komme langt, så lenge vi faktisk klarer å jobbe.

Notis til meg selv:
– Opp og frem med blikket.
– Press ned hælen og slapp av i knærne.
– Lengre stigbøyler!
– Konsentrasjon.
– Høyere hender.
– Tenk opp og frem.
– Slapp av og følg traven hans.

Så da vet vi deeet.

Ble ikke så mye bra bilder, Linnea kjenner jo ikke kameraet mitt og ridehaller er alltid en utfordring. Men det ble jo noe.

Blogges!


Anspent Matilde og anspent Batman midt i kaoset.


Trav. Fremdeles ganske anspent og høyreist.


Begynner å slappe litt av, men jeg er fremdeles ganske stiv.


Begynner å gå bedre her.


Batman slapper av og søker ned helt mot slutten og begynner å jobbe skikkelig med bakparten. Her går han bak lodd, men det er fordi han ikke er sterk nok til å bære seg i den høye formen han egentlig skal gå i enda. Men her ser man tydelige forbedringer!


Sliten friesermule etter trening.


Sal! Gud, fritids.


Natta, gullet! Kos deg ute i kulda og mørket. :P21 thoughts on “Kaos i ridehuset.”

 • Så flotte bilder :) Uff, syns det er fælt å bare høre om pisk.. Får helt ondt i meg x] FLOTT at du ikke bruker pisk, å at batman har det så bra som han har det :)

 • Dakkaj hester som blir slått av pisken…:'(
  Synest litt synn i Batman og som må stå ute hele natta -.-'
  Men men, jeg likte bildene. Spessielt det siste <3

 • Kjedelig at timen skulle bli så dum. Da hvet du i hvertfall hva du må jobbe med. Men det så ut som det gikk veldig fint på slutten der da :P Du får bare stå på vidre. Flotte bilder.

 • høyre skulder mot høyre skulder? det er venstre mot venstre. Eller så var det bare jeg som misforsto teksten?

  SVAR: Du misforsto litt, det var et eksempel på hvor kaotisk situasjonen var der inne. En person roper høyre mot høyre og bråbestemmer seg og sier venstre. Setningen er satt i gåseøyne, det er altså noen som snakker, ikke jeg som skriver tekst.

 • Jeg skjønner akkurat hvordan du hadde det! det er som om alle rir med forsjellige regler og du ikke kan noen av dem liksom:-S. Men du blir vant til det etter hvert, helt sant! Og på det ene bildet så det jo riktig fint ut:D Så stå på!

 • Stress! Jeg hadde tatt helt av, synes du klarte deg bra (ut i fra teksten) =D Dere passer utrolig godt sammen og det er herlig å se bilder av dere! :) Fordel å flytte timen til tidlige lørdager, det gjorde jeg i 2 år og fungerte helt ypperlig, nesten ingen som er oppe så tidlig.. :P

 • Du har så utrolig råbra sits! Du så ganske anspent ut, som du sa selv. Men jeg skjønner det kjempegodt! Ikke lett å konsentrere seg med andre folk rundt en.

 • jeg elsker Batman. han er bare helt nydelig! er enig med vilde at du har fin sits. stå på videre <333

 • Puh, bildene ble bedre enn jeg hadde fryktet heldigvis xD Følte meg som verdens værste fotograf der jeg stod med det flotte kameraet ditt og den megaskumle svære blitsen og prøvde å ta bilder, uten heelt å lykkes.. Men dette så da ikke så værst ut :D Du har dritfin sits Matilde! Timen din gikk supert :D Elsker de bildene du tok av Batman :D klem <3

 • Skjønner godt hvordan det er å føle seg i veien på den måten! Det er ikke noe gøy. Vil bare minne på at Batman går feil når han søker bittet. Hvis det fortsetter sånn kan du ødelegge han. Det høyeste punktet på halsen skal være i nakken bak ørene, ikke mitt på halsen som hos Batman. Jeg så dette på noen bilder for en stund siden. Da hadde du ridd under instruktør så jeg synes det er litt rart hun/han ikke har kommentert noe. Jeg kommenterte ikke da, men gjør det nå. Batman er veldig nydelig, stå på videre! :)

  SVAR: Dersom du hadde lest innlegget skikkelig, hadde du fått med deg at jeg er fullt klar over at han går bak loddplan på det nederste ridebildet. For hundrede gang: Batman er en fem år gammel unghest og i dressuren er han så og si helt grønn. Man kan virkelig ikke vente at en så ung og lite trent hest skal gå stabilt i korrekt form, når den ikke er sterk nok til det! Grunnen til at han går såppass bak lodd er fordi han ikke er sterk nok til å bære seg riktig enda. Men han PRØVER. Og det er det som er det viktigste. Ja, han går bak lodd iblandt og ja, han går veldig ustabilt, men vi jobber med det og vi blir bedre. Vi må alle starte ett sted. Ingen hest er født verdensmester. Tror du verdens topphester gikk perfekt første gang de søkte ned? Nei. Men takk for kommentar!

 • Fin blogg! Jeg tror jeg har rett derosm jeg sier at ridehus kan bli ganske trange innimellom. Ikke lett å ha en 2 meter lang friesergamp under seg da ;)

 • Syns dere er utrolig flinke jeg :D Bare stå på videre :) Ridehus er noe herk å ri i, hvis folk ikke klarer å ta hensyn til andre.

 • Du har flott hjemmesider og mange lesere. Men du trenger da ikke gå i taket bare noen påpeker noe eller prøver å komme med tips. Jeg sa ikke noe for å trykke deg ned eller noe, jeg bare så at hesten søkte feil, og synes det hørtes litt merkelig ut at femåringer ikke skal greie det greit, men du vet sikkert bedre enn jeg. Så klart er ikke de store dressurhestene perfekte første gang. Alle har sin begynnelse, men det er da vel ikke forbudt si noe for det. Eller?

  SVAR: Jeg gikk absolutt ikke “i taket” over kommentaren din, men jeg velger å dele bilder av meg og Batman som ikke alltid er like perfekte. Jeg kunne fint postet bilder av kun heldige øyeblikk og latt meg og Batman fremstå som en proff dressurekvipasje, men det er vi absolutt ikke. Jeg vet ikke når han ble innridd, men han kan ikke mye, og vi er da helt i startfasen innen dressur. Selvsagt kan femåringer gå stabilt, men MIN femåring kan ikke det – enda. Og det er derfor vi trener. Jeg prøver å gjøre det så tydelig som overhode mulig i innleggene mine at jeg er klar over mine egne feil, for å unngå at folk påpeker det, men likevel mottar jeg daglig kommentarer fra folk som kaller meg en dårlig rytter. Slikt går jeg i taket av. Din kommentar synes jeg bare fortjente et svar, ettersom den var konstruktivt og vennlig skrevet, og jeg er absolutt ikke sur! Jeg vil bare gjøre det klart at jeg vet at vi har mye å jobbe med. ;)

 • Han er så skjønn! Du er heldig !!!
  Jeg holder tøylene som deg.. Ridelæreren komenterer det heletiden.. Utrolig vanskelig å fikse på :P Lykke til :D

 • Ok, ja det er veldig greit å få svar, det verste jeg vet er å ikke få svar på ting. :) Og jeg synes ikke du er noen dårlig rytter, sliter selv da hesten min osgå er veldig fersk i dressuren (selvom han er fem år eldre enn din). Dere er utrolig flotte sammen, og jeg synes du er veldig flink! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *