Kaninsprang på Myrvoll.

Dagen idag har jeg tilbrakt på Myrvoll Velhus i Oppegård sammen med min gode veninne Eline, Darling og en hel haug med andre kaniner. Aldri før har jeg sett så mange kaniner på ett sted, de var der i alle mulige størrelser, farger og fasonger, og det eneste de hadde til felles var at alle var like sprettne. I dag skulle det nemlig konkurreres innen kaninhopping på Myrvoll Vel, og jeg og Darling var til stede som publikum og heiagjeng.

Jeg sto opp tidlig for å pakke. Det er utrolig hva man trenger for å være borte noen timer med en kanin. Jeg fyllte veska med godbiter, fôr, høy, vann, pledd, sele, våtservietter og gud vet hva. Så gikk det med litt tid til dulling med Darling. Pelsstell, kloklipp og rumpevask sto for tur. Darling har hatt litt dårlig mage i det siste fordi hun røyter så fælt nå om dagen, men nå har hun begynt å få papayatabletter igjen og ting er blitt bra igjen. Men det satt litt møkk, skitt og flis fast mellom bakbeina hennes, så da var det fram med saksa og få vekk det verste som hadde satt seg i pelsen, og deretter bar det inn i dusjen. Frem med gnagersjampo og lunket vann!

Darling lå helt stille i armene mine mens jeg vasket den skittne pelsen hun hadde rundt rumpa og så ut til å like å bli dullet med. Jobben hadde vært noe vanskeligere dersom hun hadde sprellet som en gal, for å si det sånn. Så fikk hun sitte i et håndkle for å tørke og rense seg litt selv, før det bar ut på tur.

Darling ble plassert i reiseburet sitt på ny, ren flis med friskt høy å tygge på og en liten matskål med litt pellets i. Bilturen var ikke veldig lang, og tjue minutter senere ankommer vi velhuset på Myrvoll. Utenfor står det utallige reisekasser med kaniner, det er hindre overalt – og snart får jeg øye på Eline.

Hun har med fire kaniner, Rampespretten, Lillegrå, Aadne og Cornelius. Fire helt herlige kaniner som jeg ble helt forelsket i. Herregud, kaniner er det nydeligste som finnes.

Tok en del bilder av Cornelius, han var bare helt nyydelig!

Så ble Darling pakket ut av buret, og så var det på med selen. Jeg tenkte å prøve å hoppe litt med henne på oppvarmingsbanen, men ettersom det er en good stund siden sist vi trente, ventet jeg ikke så mye av henne. Men vet du hva? Hun var SUPERFLINK! Hun løp mot hinderne med god driv og fløy over det jeg styrte henne mot! Hun hoppet til og med et hinder med tre pinner i bredden, og slike pleier hun bare å rase rett igjennom. Gjett om jeg var stolt da!

Så gikk vi inn for å se på de som konkurrerte inne, og banen var såå søt! En mikro-sprangbane med supermorsomme hindre, aww!

Deretter bar det ut for å se de som skulle starte elite, og herregud for en spenst de kaninene hadde, de fløy over hindre som var ti ganger så høye som dem selv uten problem! Jeg ble rett og slett imponert.

Resten av dagen gikk med på masse lek og moro med Darling, en del hoppetrening, fotografering, latter og moro. Og ettersom Darling er midt i sin verste røyteperiode, kan man kalle dette en hårete dag. Etter noen timer på Myrvoll kunne jeg lett forveksles med en isbjørn, jeg var rett og slett full av pels.

Men alt i alt har det vært en helt fantastisk dag, og jeg har virkelig fått øynene opp for kaninhopping, det ser jo helt utrolig gøy ut! Dette var første gangen jeg så hvordan det gjordes i konkurranser live, og jeg har planer om å gå til anskaffelse av noen nye hindre og melde meg inn i en hoppeklubb, for koseligere mennesker enn kaninfolk skal du lete lenge etter. Dessuten hadde Darling utrolig godt av å få seg en skikkelig tur ut, hun koste seg skikkelig på Myrvoll og synes det var gøy å hilse på andre kaniner.

Tusen takk for at jeg fikk være med, Eline, gleder meg sinnsykt til å trene sammen med deg og dine! :D


Klare for å dra!


Tihi, Darling i reiseburet.


Fremme på Myrvoll, her ser dere leiren vår.


Nydelige Lillegrå er flink til å posere.


Hahah, min bortskjemte lille dame synes det er veldig ekkelt med gjørme på føttene. Lenge leve våtservietter og tørre pledd!


Darling, også kjent som Røytling.


Trener med Darling. Hun er faktisk utrolig flink!


Herlige Cornelius på kassa.


Eline og Cornelius, nydelige!


Awww.


Er ikke dette søtt, så vet ikke jeg.


Labben til Cornelius.


Er det rart jeg falt pladask? Se så skjønn, da!


Elines lille baby :D


Hihi, et fancy hinder. Vilhaa!


Banebyggerne er igang.


Darling vasker seg igjen, ekkelt med vått gress, fysj!


Darling ser på mens Eline bygger.


Og så vasker vi litt til. Er man fin dame, så er man fin dame.


Darling kom frem til at stein var trygt underlag å bevege seg på. Ingen gjørme!


Noen av de fantastiske hinderne.


Meg og Darling.


MIN lille baby!


Hihi, bortskjemte lille innekaninen ble dullet inn et håndkle og båret rundt på. :P


Helt sinnsykt å tenke på, men kaninene fløy rett over dette hinderet her uten problem.


Giraffhinder, vil haaaa.


Bedømming på gang.

30 thoughts on “Kaninsprang på Myrvoll.

 1. Jeg elsker å være på hoppekonker! Kaninmiljøet er så koselig! Hyggeligere folk finnes ikke! :)

 2. kjempe nudelige kaniner. Kjempe fine bilder.Det er rart at kaniner virklig kan hoppe så høyt som den vannoxseren eller hva jeg skal kalde den.

 3. Så gøy:) Hoppet mye med kaninene før, og gjorde det godt med flere av dem. Savner den tida, for du verden det var mye koselige folk og søte kaniner å bli kjent med. Og så er det jo ekstra gøy når kaninen din vinner da:)

 4. Elsker kaninhopping! Gikk der et år, men så slutta jeg, men har tenkt til å begynne igjen :D
  Btw, kan hende du vet det, men kaniner er ikke gnagere, men tilhører harefamilien som er en egen art ^^
  Ville heller kjøpt en helt vanlig såpe, uten noe slags parfyme og lukt, og brukt den litt på henne :)
  Husker ikke hva den såpa heter men den er i en stor hvit flaske. Huden reagerer ikke på den fordi det ikke er tilsatt masse rart, hihi!

  OG! Utrolig fine bilder og HERLIGE kaniner <3

  SVAR: Jeg vet godt at kaniner er haredyr og ikke gnagere, men den sjampoen jeg bruker er en helt mild, økologisk sjampo uten parfyme og andre tilsettningsstoffer beregnet for gnagere, men kan fint brukes på kaniner selvom de egentlig ikke skal bades. (Vasket bare lett over det lille området rundt halen.) Men takk for tipset! :)

 5. Tihi så gøy!
  Jeg har 3 forsjellige kanin hindre, men jeg bruker de på den lille svarte puddelen min Price ;)
  Og det funker supert :)

 6. Jeg vil også ha en kanin >< haha, jeg blir så sjalu på dere! skulle bare visst. Har hoppa littegrann med marsvinet mitt, han er superflink :D

  Darling er så søt, gud, jeg blir sjarmeeert!
  -din alleraller største fan :D

 7. Hei!

  Har drevet med kaninhopping i 5 år, jeg (sluttet for 2 år siden), og det er kjempemorsomt! Utrolig hyggelig hobby, herlige dyr og trivelige mennesker! Så vil absolutt anbefale deg å begynne. Men pass på; plutselig har du 20 kaniner ;)

 8. Veldig flotte bilder, hørtes ut som en utrolig flott dag! Men jeg vil bare si at man ikke skal vaske kaniner, om kaninen ikke har diarè..

  SVAR: Jeg vet at de ikke skal bades, og derfor vasket kun området rundt halen med en klut fordi hun hadde hatt dårlig mage, og det var mye skitt som hadde festet seg i pelsen.

 9. Du kan jo skrive på ønskelisten at du ønsker fancy kaninhindre fra Libra Artic :D Google det opp om nødvendig. Kanskje litt dyrt? Ehe.

 10. Aaaw, så søte kaniner! <3 De var herlige. Tøffe hindere, haha :-) Selen til Darling var kjempesøt, rosa! :D Den passet godt til henne. Godt for kaninene å få være ordentlig ute da :-)

 11. Så søte! :) Bor i en gate lenger oppe fra der dere var, så kjente meg igjen, hehe :) Skulle visst dette, jeg som har kanin! Så kunne jeg sett på :P

 12. Hihi! Så gøy at du også kom deg på en hoppekonkurranse, hadde vært kjempegøy om du og darling begynte å vise dere på hoppebanen! :D Har selv konkurrert i 1 år nå, stortrives med det :D Og det giraffhinderet har jeg, det er så fint, du kan kjøpe det på libraartic.com, selv om det viste du sikkert ^^

 13. Åhguuuuud Cornelius er lik sin far :-O Jeg skal ha et kull til sommeren igjen Matilde. Kanskje du skal få deg en Cornelius 2? :-D

 14. Det var supergøy å ha deg med, jeg gleder meg til trening! :D ,Må si at Darling, Lillegrå og Cornelius er suuuuuupersøte <33

 15. Jeg skjønner ikke at Kaniner klarer å hoppe så utrolig høyt! Mine skjønte ikke tegninga i det hele tatt. Var det stopp, så var det stopp, og var det hopp så ble det igjennom istedet. Men uansett, hørtes kjempegøy ut, har lyst til å være med på sånn jeg også en gang! Og Darling var sikkert kjempeflink og kaninene var kjempesøte.

 16. Så søte bilder :D jeg har ho tre kaniner, hoppa endel med den ene før, han var faktisk skikkelig flink, hopp hindere på 50 i høyden og bredden :D Men har ikke blitt tid til det nå da :( Darling er nydelig :D <3

 17. Aaaaaaw. Så gøy! :D Disse bloggene får meg til å få så lyst på kanin, eller marsvin igjen. Men dette er nok umulig med en ung, jaktlysten engelsk setter ved navn Gaja i huset. Japp. Men det er jo koselig det og, da. :)
  Dere er noen fine ting!
  *KOS*

 18. Jeg tror aldri jeg har "tnaaaw!"-et så mange ganger iløpet av et innlegg her inne! Haha, så søte de er. <3 Jeg elsker kaniner, men er litt nervøs siden jeg kan lite om dem osv. :C Får helt panikk hvis de spreller. Wææ. xD
  FINE DARLING! Menneee… Matilde, har du glemt å barbert deg? Haha, neida. xD Darling gir deg pels så du ikke fryser. <3
  Flinke kaniner!

  /Stine G

 19. Aaw :D Eline og tale jo haha! :D jeg driver også med kanin hopping :D er med i eidsvoll da ;D håer du kommer på konk der å da!:D det hadde vært tøft da MATILDE!! :D

 20. Åå, jeg hadde kaniner før, som jeg egentlig skulle hoppe med og sånn. Men jeg hadde rett og slett ikke tid, så jeg måtte gi dem bort :c Men har planer om å anskaffe meg innekanin så fort jeg flytter hjemmefra :D

  Darling er bare SÅ nydelig! Virker som hun har skjønn personlighet også <3 Og jeg er utrolig enig; kaniner er det nydeligste som finns :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *