Tretten timer på Telenor Arena.

Fy søren for en dag dette har vært! Tett luft, shopping, ekstreme folkemengder, lukten av lær, topphester fra hele verden, shopping, søskenkjærlighet, moro, shopping og shopping er vel et par passende stikkord til å beskrive dagen med i korte trekk. Forresten, nevnte jeg shopping? OHS er årets største hestearrangement, og for fjerde år på rad var jeg og søsteren min, Maria, på plass.

Klokken sju om morgenen, en herlig lørdag i oktober, med alt vi eide av penger, tomme minnekort og fulladde batterier på kameraene, dro Lisa, Linnea, Camilla, Maria og jeg til Bærum. Vi skulle tilbringe dagen på Telenor Arena, for idag var det Oslo Horse Show som sto for tur!

Småtrøtte, kalde og proppfulle av iver sto vi alle fem og venter spent på at de skulle åpne dørene. Vi var blandt de første som kom inn, og snart lå en enorm ridearena for våre føtter. Konkurransebanen er mye større i år, det er høyere under taket og alt er mye lysere og luftigere, så det er bare å vinke farvel til gode, gamle Spektrum.

Vi tuslet bort til standsene, og vi sto omtrent med haka nede på gulvet alle sammen idet vi fikk øye på de helt sinnsyke mengdene hesteutstyr. Det var så my man trengte, alt var så billig og man kunne bare gå og kikke til det uendelige. Radene med stands proppfulle av hesteutstyr tok aldri slutt. Fantastisk! I løpet av de første fem minuttene hadde jeg klart å kjøpe et Golden Stripes teppe, en nydelig, rød shabrak og matchende bandasjer til. Man var godt igang, for å si det sånn. Kommer en blogg med dagens innkjøp litt senere, så det er bare å vente i spenning.

Sprangklassene startet, så var det tid for kür som forresten var helt utrolig gøy å se på, det er jo helt sinnsykt hvordan de bare danser rundt på banen. Sprangen derimot, var så kjedelig at jeg endte opp med å spille Tetris. Ehe.

En god del pengeforbruk og 160 sprangekvipasjer senere, var det tid for famileshowet som alle gledet seg til. Det gikk over all forventning, med shettisgallopp, ungarsk post, mounted games, rørende dressuroppvisninger og fire skumle gulinger. Fantastisk show i år!

Var en utrolig herlig dag, og vi var der i hele tretten timer før pappa kom og hentet oss.

Er skikkelig trøtt, så nå får jeg se å få ut den andre bloggen jeg skal ha publisert til i kveld, så blogges vi!

(Legger bare ved noen få, uredigerte bilder. Kommer sannsynligvis skikkelige bilder i galleriet.)


Sprang


Dressur


Ungarsk post


Familieshow


Familieshow


Familieshow

26 thoughts on “Tretten timer på Telenor Arena.

 1. Så flott! Tok du noen bilder av Vilbert og Stian? shettisgalloppen. Stian har sort hjelm med en S og en stjerne på, og vilbert er brun og hvitflekket:) De er herfra skjønner du:D

 2. Herregud, jeg er så misunnelig! Du skulle ha sneket meg med under en enorm dunjakke ellerno, og latet som om du hadde blitt feit B) (jeg er så hyggelig!! xD) MEn omg. MISUNNELIG.

 3. Du er skapt for å gjøre oss missunnelig, du? HÆ? Åh. Menmen. Det så utrolig gøy ut! :D Jeg tror jeg skal til neste år. Tihi. Neste gang SKAL jeg dit. Jeg SKAL, sa jeg. Men. Det så utrolig gøy ut, hvertfall. Yay for gjentatte setninger.
  *KOS*

 4. Samma showet som var på NGP. kjeedelig. Hestene gadd ikke høre etter engang!

  Men Matilde.. skriveleif? Du skreiv at sprangklassene var driitgøy, og så rett etterpå at sprangen var kjedelig. Og at familieshowet var under all forventing? Kanskje bedre å si at det var over all forventing?

  SVAR: Les om igjen før du klager, jeg har aldri skrevet at jeg synes sprangen var morsom. Det med over all forventing skal jeg rette opp nå, sånn går det når jeg skriver klokka to om natta. Takk for at du sa ifra.

 5. Du er kjempeheldig som fikk være der, mamma og pappa gidder ikke sånt "/ Så fint at det var billig, da fikk du vel kjøpt noe av det du ønsket deg tenker jeg ;)

 6. Eh, hvorfor er de bildene skurrete, dårlig kvalitet og gule?

  SVAR: Fordi jeg ikke gadd styre mer med innstillingene på kamera. Fordi de er uredigerte. Fordi jeg var på OHS som Matilde i år, og ikke som Matilde som skal ha gode bilder av hver eneste ekvipasje. Så jeg ga egentlig faen i å ta bilder, man får aldri noe skikkelig bra innendørs uansett. Dessuten klarte jeg å ta med det minst lyssterke objektivet mitt, og når det ikke finnes en eneste autoinnstilling på kameraet, er det ikke alltid like lett. Hvorfor bruke så mye tid på å ta bilder av andre når man ikke engang får betalt? Tok egentlig bare bilder av folk, shopping og sånne ting i år, og trivdes utmerket.

 7. Det er ikke vanskelig å styre med innstillinger om du vet hva du skal ha på, og du trenger ikke gode bilder av hver eneste ekvipasje.. Og lyset på OHS i år var jo en drøm å ta bilder i sammenlignet med det som finnes i Spektrum. Det var jo lys i hele salen, og ikke kun på arenaen.. Og ikke få betalt? Altså, man lærer så lenge man lever..

  SVAR: Jeg er fullt klar over at jeg ikke kan ta bilder og at du er proff i forhold til meg. Øve kan jeg gjøre et annet sted, jeg gjentar: JEG VAR DER FOR Å HA DET GØY. Og jeg ser ikke på det å ta bilder på et innendørs-stevne som gøy. Greit?

 8. Jeg var der i dag sitter kjempe fornøyd med en hug heste ting"og jeg har ikke hest" og en slags s form på handa. :P Hadde også veldig lyst til og kjøpe det golden stripes teppet, men så var det det at jeg manglet den viktigste delen"hest"
  Tenker Batman er fornøyd nå med alt du har bortkjempt han med, han fortjener det da :D

 9. Herregud, Une, det er bare unødvendig. La henne få gjøre hva henne vil, og det er helt sant at innendørs-stevne-bilder er noe dritt. Du er kjempeflink du, Matilde :-)

 10. Synest det er feigt av deg Matilde og si “fikk ikke engang betalt”. Fotograferer du for og tjene penger. Er det DERFOR du fotograferer? Jeg har ALDRI fått betalt for et eneste bilde, og det er jeg egentlig likegyldig med. Ikke det at jeg i det heletatt prøver og selge bildene mine, men foto skal man drive med fordi man har lidenskap for det, og ikke fordi man er en grinerunge som skriker når man ikke får is. Det er FLAUT og si at du er en fotograf om det er penger som er grunnen for at du driver med foto. Direkte FLAUT.

  SVAR: Jeg tar ikke bilder for å få betalt, men jeg LIKER ikke å ta bilder på innendørse stevner av ryttere og hester jeg ikke engang vet hvem er. Slike bilder tar jeg når jeg er på jobb, ikke fordi jeg elsker det. Bilder jeg synes er gøy å ta, er koselige portretter av hest og eier og liknende. Det var minst 500 fotografer til stede på Oslo Horse Show, og når alle de får bra bilder, hvorfor skulle jeg også ta bilder der? Jeg var der som tidligere sagt for å kose meg i år, og ikke for å ta bilder. Kan du lese dette fem ganger, så du får det inn i hodet at jeg ikke fotograferer for pengenes skyld? Jeg elsker fotografering, men ikke den type fotografering som hvem som helst kan drive med. Hvem som helst kan få greie sprangbilder av verdens beste ekvipasjer. Jeg vil at bildene mine skal skille seg ut, og det er derfor jeg svært sjelden fotograferer på stevner. Greit?

 11. Anine, innendørs-stevne-bilder suger kun om det er en dårlig opplyst hall.. Her var hele jævla salen opplyst så mye at tilogmed kompaktkameraet mitt fikk gode bilder.. Og DET suger.. Det kan jeg love deg…

 12. Liker og skille seg ut.. Vet du hvordan man skiller seg ut? TESTE UT NYE VINKLER, LYS OG PERSPEKTIV. HVOR mange blomsterbilder fins det ikke? men så spør jeg igjen.. hvor mange UNIKE blomsterbilder finnes det noe? Om det er en hest og rytter du ikke kjenner, er det fortsatt mulig og få fram et budskap i bildet. Jeg synest du syter over alt for lite. Hvis du skal ha med deg et jævla kamera på OSH, så får du iallefall PRØVE og ta bra bilder. For for meg ser det ut som du har feila i helga, og er for stolt og innrømme. Det er kanskje bedre og bare si "Prøvde og ta bilder i helga, men ble ikke så vellykka. Jeg skjønte meg ikke helt på hvordan jeg skulle få stilt inn lyset og fargene på kameraet i dette lyset. Men man lærer!"

 13. Har hun ikke sakt det??? hun ville ha det GØY og hun blogger masse for oss hun er kjempe flink! Ærlig talt! Hun ville bare ha det gøy og liker hun ikke og ta bilder inne så liker hun ikke;) SOnn er det bare:/ Veldig bra blogg forresten fikk jeg hvite ossen det var der:P

 14. Offf, det er så tragisk å lese sånne kommentarer .. Det ER vanskelig å ta bilder i hall, og det ER vanskelig å ta bilder med et speilreflekskamera med masse innstillinger. Tydeligvis ikke så mange som skjønner det .. Og, haha, det ER lov å gjøre som man vil på OHS selv om man er så flink til å ta bilder som Matilde :-) Så det går an å ha det kjempeGØY på OHS uten å ta mega-proffe bilder!
  Og jeg er helt enig med Matilde – det å fotografere på innendørs-stevner er ikke noe spesielt gøy ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *