På Horze til hest.

Ifølge norsk lov, regnes hesten som et kjøretøy. Joda, det er logisk det, man kan fint bruke en hest som et transportmiddel. Selvom det går noe fortere med bil enn med sta friesergamp. Men når det dukker opp et akkutt behov for biotin og nærmeste hestebutikk ligger på andre siden av skogen, da slenger Camilla og Matilde seg i salen og tar saken i egne hender. Batman trenger biotin og ingen av oss har bil, så hva gjør vi da? Jo, vi drar ut på tur – shoppingtur!

Sola skinner, det er kuldegrader og høstværet er på sitt nydeligste, og to blide og opplagte ryttere med hver sin hest mellom beina legger ut på tur. Målet var Horze på vinterbro, Fossum salmakeri. Det første stykket gikk på asfalt, og vi holdt oss til skritt. Etterhvert kom vi oss inn i skogen, og da økte tempoet til en del trav og gallopp. Da gikk det fortere, og vips, så var målet i sikte!

Etter å ha overlevd dramatiske trailerangrep, krysset vi veien og red inn porten. Vi fikk en del merkelige blikk, hest hadde de hatt her før, men de pleide som regel å komme inn den porten på en henger. Vi skrittet bort til inngangen og hoppet av. Jeg løp inn og spurte om vi fikk parkere hestene i paddocken som brukes til prøving av saler og slikt, og det var i orden.

Så salte vi av, plasserte saler, hodelag og hjelmer på gjerdet, og tuslet inn i den gode, varme, superkoselige hestebutikken vi alle er så glad i. Jeg kjøpte biotinen vi hadde kommet for, før vi lusket rundt i butikken og siklet på alt det vidunderlige utstyret vi ikke hadde råd til. Så satte vi oss ned i hver vår sofa og drakk varm kakao, og først da fikk vi tilbake følelsen i fingrene. Utrolig koselig, ihvertfall. Utenfor ventet ett stykk småfurten Corinne og ett stykk småfurten Batman. Hmf, forlatt i en stusselig paddock midt i et industriområde på Vinterbro! Totalt uakseptabelt.

Corinne hadde selvsagt rullet seg, og dermet skiftet farge fra brun til hvit. Camilla fikk en liten jobb med å strigle henne så ren som mulig med ridehanskene sine, men snart var vi begge tilbake på hesteryggen. Med en bærepose i hånda og kamera under dunvesten begynte vi på hjemveien. Vi tok et par skikkelige gallopper, før vi la ut på en omvei rundt et enormt jorde. Der hadde Batman aldri vært før, og når det ligger METALLRØR i grøfta, DA må man løpe for livet. Alle vet at metallrør spiser friesere til frokost!

Etter å ha fått roet ned beistet, gallopperte vi (vel, Corinne gikk i et pent turbotrav) på det fine sandsporet. Batman var fremdeles litt kikkete ettersom det var et helt nytt sted, men Corinne som lå i tet hadde ingen problem med de nye, skumle omgivelsene.

Vi travet og gallopperte litt til, og Batman ble mer samarbeidsvillig. Til tross til unghest-på-nytt-skummelt-sted-tull var det et utrolig fint sted å ri, og jeg gleder meg skikkelig til noen ordentlige gallopper der senere!

Så satte vi nesa i retning Kaksrud, enda en omvei, for å gjøre turen enda litt lenger. Vi skulle ned noen altfor lange grusveier, langs noen jorder og gjennom skogen, og ettersom sola allerede hadde begynt å gå ned, hadde vi det lettere travelt.

Da vi nådde skogen var vi begge stivfrossne, iskalde, utsultede og livredde for å bli skutt av en eller annen dum jeger, så det endte med at vi sang, skreik og hoiet konstant mens vi red gjennom den bekmørke granskogen. Menmen, ingen skade skjedd, ingen skudd avfyrt, ingen døde hester eller ryttere, men jeg tror søren meg vi klarte å skremme vekk alt av jegere og rådyr som fantes i den skogen. Haha, ett stykk Matilde som synger alle fugler for full hals, og en Camilla som HÆ?!’er hvert tredje sekund. Nydelig.

Da vi endelig skrittet inn på stallplassen var det godt å klatre ned fra fjellet mitt av en hest, sale av, skifte til varme klær og Uggs og gi Batman fôr – med biotin i. Nå er det slutt på dumme hovsprekker og sommerpels!

Tusen takk for turen, Camilla, MÅ gjentas! :D <3

Blogges!


Og her kommern tuslende vettu. Godgutten! :D


Åh, så trøtt da gitt.


Verdens nusseligste øre.


Greit, det holder nå. Turbilder!


På vei opp allèen, se så vakkert!


HAHA, Batman spiser allèen.


Corinne og Camilla foran, og Batman og meg bak.


Tidenes beste bilde, ever. Seriøst, HAN SER UT SOM EN KAMEL. Og det ble litt kult med skyggen også da.


Mål i sikte!


Endelig framme! Selvsagt må man ta turistbilder.


VI VAR DER. Faktisk.


Frieserføtter i luksuspaddock.


“HVA? FORLATER DERE OSS?!”


Inne i himmelen. Sukk, gi meg alt!


Muhu, speilbildebilde.


Varm, gratis kakao! Lenge leve Horze.


Så satt vi her en stund og glante på alt vi ikke hadde råd til ..


Før vi gikk ut til de utålmodige hestene våre.


Batmans føtter, BIOTINEN(!!) og mine føtter. Hihi.


Love is in the air! Og vi rir lykkelig inn i solnedgangen. Kos!


Batman og meg i solnedgangen.


Ett stykk fornøyd Batman nyter kveldsmaten sin.


… Og da gjelder det å holde avstand. EEEEK, suppe på objektivet!

25 thoughts on “På Horze til hest.

 1. litt ivrig på å poste den først kommentaren.. (a) hahah. men ja, fine bilder og så gøy at dere red til fossum salmakeri var det ! :L haha :-D

 2. HAHA, sinnsykt kult! Jeg har vært på den butikken en gang, da lurte jeg veldig på hva den paddocken var til… Nå vet jeg det. Tnah. Jeg vil også ri dit og sikle på alt utstyret… O_O Hah. Kule bilder og morsom blogg- As always!

 3. Veldig fine bilder. hørtes ut som en god tur. PS: Uggs er ikke bra å bruke, man kan ødlegge føttene sine for resten av livet.

  SVAR: Uggs er absolutt ikke farlig å gå i, så lenge man ikke tråkker dem ned og feilbelaster føttene. Jeg løfter beina når jeg går, og har gått i de samme Uggsene i over et år, og har absolutt ingen problem med dem. Det er ikke skoene, det er måten man går i dem på som har noe å si.

 4. Fantastisk blogg, Matilde! :D Igjen. Selvfølgelig. Hva annet kan en forvente? Dette er grunnen til at jeg ELSKER høsten. Den er helt fantastisk, og definitivt den fineste årstiden, i følge meg. Og guuudameg, så fint det var der! Heldige dere. Men om jeg skal si det som det er, så er Nesodden helt fantastisk om høsten også. Jeg ELSKER stemningen. Mjihi. Glade-gampe-Batman og glade-Matilde..-Matilde! :D
  *KOS*

 5. åå fyfaen , luksus butikk ass :'D
  nermeste horze butikk meg tar en time og kjøre til så det er vel ikke muulig og ri til den uten overnatting XD

 6. Haha! Så genialt :''D
  Bættis er lik nydelig <3
  Håper det er greit at jeg kaller ham det. Haha x)
  Uansett! Nydelige bilder, elsket de "høstbildene" og de bildene utenfor der :D

 7. Batman er nydelig som alltid, fine bilder! Likte "Love's in the air" bildet skikkelig godt, besvimte av den himmelske butikken<3 OG, grattis med biotin! :D Skyggebildet var genialt, haha hestekamelen, med den lille gnomen på ryggen. HAHA

 8. hihi :) Fin blogg matilde! Håper virkelig du har det fint med Batman<3 Lykke til videre! Det skal du ha! <3 :3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *