Nytt dekken.

I går kveld var vi innom Horze, og jeg fikk dekken til Batman, nye stigbøyleremmer og den herlige, kongeblå shabraken jeg har ønsket meg så lenge! Prøvde dekkenet idag, og enda vi gjettet på størrelsen passet det perfekt. Vi kjøpte et fint, blått, rutete regndekken med halvhøy hals, sånn at vannet ikke renner inn, og det skal han få bruke når været er surt, blåsete eller om det skulle være snøstorm. Det er uten fôring, for han skal gå uten dekken ellers og får skikkelig pels, og han kledde det skikkelig!

Er superførnøyd. Var i stallen ganske tidlig idag, og sto i to timer og striglet. Kjempekoselig! Prøvde også å vaske beina hans inne i vaskespiltet, men han var så stresset at jeg måtte gi opp. Vaskespilt spiser friesere, det er da noe alle vet.

Så tok jeg ham inn i ridehallen og longerte litt, leide og løp rundt og herjet litt. Utrolig moro, ihvertfall. Måtte longere i grime, og hadde veeeldig dårlig kontakt med ham, og han prøvde hele tiden å gå mot døra, og det var ganske slitsomt. Skal kjøpe kapsun til helga. MEN, han gikk perfekt i både trav, skritt og han fattet til og med gallopp – på begge hender! Han er fremdeles vrien i galloppen fra ryggen, og at han fatter fra bakken er helt utrolig bra. Han hadde ganske mye energi, og var veldig villig til å trave skikkelig godt fram om han fikk beskjed om det. (Kommer film fra dette senere!)

Så ble det en del kos, jeg tok en del bilder, før jeg og Camilla red ut på tur. Vi red Pollerunden, og gallopperte i full gallopp opp de lange, uendelige bakkene. Batman ble svett og andpusten mot slutten, men han fikk brukt litt av overskuddsenergien han har om dagen, og det er kjempebra. Var en herlig tur, til tross litt frieserstress. Tusenfryd er og blir skummelt, spesielt det at de har gjerdet inn hele greia med usynlige gjerder som en viss friesergutt presterte å krasje rett inn i. Stakkars Batman, angrepet av Norges største fornøyelsespark! Jaja, det gikk nå bra, jeg fikk prøve ut å galloppere baklengs og greier.

Batman hadde skikkelig god fremdrift hele turen og gikk i et supert tempo, og jeg er kjempefornøyd med ham!

Slenger ved litt bilder, synes dere ikke han ble kjekk med det nye dekkenet sitt?

Blogges!


Se så søt han ble!


Blå ruter og frieserføtter.


Hesten min elsker å speide utover jorder. Jeg elsker å ta bilder av ham når han gjør det.


Hihi, han er så søt så!


Rumpebilde må jo med, elsket dette!


Selvsagt kliner jeg med hesten min! Gjør ikke du?24 thoughts on “Nytt dekken.”

 • Det dekkenet var supersøt, og han blir sikekrt utrolig pen med masse pels og sånn :D

  Men bare ett lite tips, når du skal spyle, start midt på kroppen, for hester er ofte utrolig redde for beina sine da de er avhengige av bein. Så mange takler det MYE bedre dersom du starter å spyle, f.eks. litt på halsen/magen elelr noe og deretter går over til beina ;)

  SVAR: Det er ikke vannet han er nervøs for, jeg rakk ikke engang skru på vannet før han sleit seg og prøvde å trave ut av stallen. Det er det at han ikke liker seg inne i storestallen (han går på utegang) det er så lavt under taket, og når han var alene oppå det hele gikk det bare ikke. Han stresset seg opp, ble høyreist som bare f, og krasja i taket. Da fikk han klaustrofobianfall og jeg måtte bare ta ham ut. Å bare spyle nederst på beina er ikke noe problem, men takk for tipset!

 • Kjempe tøft dekken, passer skikkelig bra til han! Gleder meg til vinteren, svart hest i kritthvit snø = Batman. :-D
  Hvis du kommer til og ta masse bilder i vinter da. xD hihi. Trist at du ikke fikkspylt bena, har de ikke vannslange som du bare kan ta ut av stallen og spyle der ute? Jeg må gjøre det med min hest. :S

 • Batman kledde virkelig det dekkenet! :D <3 Du skriver så utrolig bra, at jeg blir helt slått ut. Jooo, jeg kliner med ponnien min. <3 Det er deilig. x)

 • Herreminhatt, Batmanpus er nyydelig og vakker. Og dekkenet kledde han skikkelig godt. :D Selvfølgelig kliner jeg med hesten min, HVEM gjør ikke DET? Heh. Og hvordan er det mulig å ha på en grime og pus som ser så perfekt og rent ut at det ser helt nytt og ubrukt ut også. Wæow. Mneh, jeg er så glad for Batmanblogger igjen. <3 yay.
  *KOS*

 • Aww, søte Bættis :D Elsket dekkenet! Var det et Horze-dekken, eller bare kjøpte du det fra horze? :D Haha! Sorry at jeg spørr, det var bare så fint! Så husker jeg ikke om de bare selger utstyr FRA horze, eller fra andre merker heller :P

 • Seriøst, de bildene ser helt uvirkelige ut! Batman skulle vært med og reklamert for dekken elns i diverse hesteutstyrkataloger! :-DD

 • Nydelig dekken, men grima di var en smule stor… Du kan jo bare dra den rett over mulen jo.. Og da henger den jo bare å dingler rundt halsen..

  SVAR: Ærlig talt, hva er vitsen med slike kommentarer? Grima er IKKE for stor, den kan ikke dras over mulen og det spiller egentlig ingen rolle heller, for han går uten grime når han går ute. Grime har han kun på når jeg leier ham. På bildene står han i sykepaddocken så jeg bare kunne ta noen bilder av ham med det nye dekkenet på. Jeg vet hvordan en grime skal sitte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *