Longering er ikke lett.

Her kommer filmen fra longeringen idag! Litt dårlige klipp, fikk ikke filmet galloppen og sånt, men det ble da noen klipp. Måtte longere i grime, og hadde veeeldig dårlig kontakt med ham, og han prøvde hele tiden å gå mot døra, og det var ganske slitsomt. Skal kjøpe kapsun til helga. MEN, han gikk perfekt i både trav, skritt og han fattet til og med gallopp – på begge hender! Han er fremdeles vrien i galloppen fra ryggen, og at han fatter fra bakken er helt utrolig bra.

Han hadde ganske mye energi, og var veldig villig til å trave skikkelig godt fram om han fikk beskjed om det. Han søkte ned og jobbet godt bakfra, men gikk ikke stabilt, men fremgang er det! Men like før vi skulle gi oss fant Batman ut at det å løpe rundt i ring, det er kjedelig. Derfor bestemte han seg rett og slett for å bare trave rett ut av ridehallen – med meg på slep. Vanskelig å stoppe en hest som løper ut i grime, uansett om du er på ryggen eller på bakken, men vi fikk jo en … interessant avslutning på filmen. Haha, det ser jo bare ikke bra ut vett. Menmen, kos dere med filmen, så blogges vi!

Sorry upassende sang, men jeg måtte bare finne noe xD

45 thoughts on “Longering er ikke lett.

 1. Ahahahahaha, jeg måtte le på slutten der XD Også når du skulle nusse han på mulen. "Jeg SKAL gi deg kyss. KOM HIT!" *knis* Men awf, dere er så søte sammen atte <3

 2. Haha, så søt fillm! :) Det så både gøy og litt utfordrene ut.
  Jeg har et bittelite tips (Ikke kall meg veslevoksen, vær så snill, jeg syntes du er verdens flinkeste, tihi), og det er at om du vil ha bedre kontakt med hesten, så er det allerbeste å binde leietauet rett i grimen, og ikke bruke den "knipse-tingen", fordi den tar bort kontakten mellom hest og hånd (menneske). :3 Eum, jeg bare følte for å si det, selvom det sikkert ikke har noenting å si, uansett. x3
  *KOS*

 3. Haha, så søt film :D Et lite tips, litt likt som Weronikas egentlig. Men når du skal longere, burde du ta longeringstauet på en måte "inn" i grimeringen på siden, eller eventuelt bittringen, for å så ta tauet over hodet for å SÅ knipse den på bittet på andre siden. Det gir mere kontakt med hesten og mye enklere å styre ^^
  Stå på! Dreamteam :D

 4. Herlig!
  Men hvis du vil ha han til å bøye seg "skikkelig", sann at han nesten er nødt, kan du bruke to longeringsliner.. Det fungerer supert ! Da vil han automatisk søke ned. Men da anbefales det å bruke longsjeringsgjordt også.. Så fester du det som om du skulle ha tømmekjørt, bare at den ene lina vil gå bak rumpa :D

 5. Haha, herlig! Jeg er enig med det mange har sagt, prøv å longere i hodelag og ta longelinen gjennom bittringen til neste bittring osv.. Ja, de sa det forsåvidt bedre der oppe. Men såklart, Kapsun er nok best, så kanskje like greit å kjøpe det med en gang! Lykke til! :D Er ikke enkelt å longere RIKTIG, men du ser ut til å få det til bra ^^

 6. Kjempepen han er, Batman Ü . I den ridehallen har jeg brukt mye tid på ridning (: Hadde forhest på achehaoug i ca. 1/2år ..

 7. Marica: Jeg tviler på at hun ønsker at Batman kun skal bøye nakken. Det som strikk gjør, er at de knekker nakken hestene. For at hesten skal gå ordentlig BRA, må den først å fremst ha endel muskler, så den blir sterk nok til å "bære seg" selv. Da går han med bakbeina godt under seg, og da vil ha bøye nakken.
  Pessoabitt f.eks, gjør sånn at hestene knekker nakken. Noen kjøper det til og med bare for at hesten skal gå "fint".

 8. Før jeg skriver noe som helst annet;
  jeg ønsker ikke å være slem, frekk eller noen ting, jeg skriver det bare fordi det er sånn. Viss du blir såret, Matilde(det bør du virkelig ikke, men uansett) så får du ha meg unnskyldt. Jeg vil ikke ha noen stygge kommentarer tilbake i det hele tatt. JEG PRØVER IKKE Å VÆRE SLEM, OKEI?
  Det har seg bare sånn at det er bra du skal kjøpe kapsun til han og greier, men før du longerer burde du kanskje ta litt kurs og sånn om hvordan man kan bygge mer muskler i bakparten med longering, hvordan det gjøres og sånn MED MINDRE DU ALLEREDE HAR DET, SELVSAGT! Du burde kanskje få deg longeringsgjord og innstammingstøyler også, da det er lettere å få hesten til å søke ned med det(ikke isforstå, jeg mener kke du skal tvinge han ned som noen sikkert kommer til å tro).
  Håper dere får det til, dere er et fint par! ü
  (husk, jeg prøver fortsatt bare å hjelpe, ikke drep meg)
  /Mia

 9. Mia: Hvorfor skal hun hun kjøpe tøyler så han skal søke ned? For at det skal se bedre ut?

 10. Hva er denne "søke ned"-greia her'a? Syns dere virkelig ikke Matilde skal få trene hesten sin til å samle seg bakfra, og så la nakken/hodet komme av seg selv? Hestens naturlige samling av nakken, den kommer, bare den får hjelp til å bygge seg opp i rygg- og benpartiet. Selv om dere ser disse såkalte "proffene" presser hodet og nakken i en unaturlig posisjon for hesten, betyr ikke det at det er rett. Det finnes så mange gode, som rett og slett er FOR gode til å menge seg med disse konkurranserytterene, som faktisk vet hvordan man skal trene en hest og unngå ødeleggelser. Dette er faktisk en sprek femårig hest som ikke er ferdig utlært, og så legger dere skylden på eieren fordi den ikke går som en OL-hest? Jeg syns ikke du skal longere med bitt, jeg. Unødvendige snarveier, unnskyld meg xD Fortsett sånn, Matilde, og bygg opp hesten din til å bli en sunn og frisk hest, og ikke bare en som knekker nakken og ødelegger seg for at leserne dine skal bli fornøyde!

 11. Når en hest søker ned av fri vilje vil den begynne å jobbe med ryggen dersom bakbeina følger med

 12. Oj, sendte før jeg var ferdig. Greia med å søke ned er at hesten legger hodet og nakken lenger ned og jobber med ryggen/bygger muskler i ryggen og deretter bygger muskler i bakparten, men det er sjelden en hest søker ned og går på tølen uten hjelp i det hele tatt. Jeg har tatt flere kurs, og jeg har ridd i mange år, så jeg har faktisk litt peiling på hva jeg snakker om. Jeg sier bare at hun burde bruke innstammingstøyler fordi det kan hjelpe henne å få hesten til å søke ned, sånn at han mer effektivt kan bygge muskler i rygg og bakpart!

 13. En ting til; det er akkurat den samme greia som når man rir; målet er å få hesten til å søke ned og trø godt inn under seg(den setter bakbeina i sporet til frambeina) slik at den bygger muskler i bakpart og rygg. Om det var noe mer dere lurte på er det bare å spørre (:

 14. Ja, jeg vil vite mer. For det første, du sier hesten trenger støtte for å gå på tøylen? Hvorfor sier du det? Det stemmer så absolutt ikke. Da lurer jeg fælt på hva jeg har holdt på med det siste året. Så sier du at den skal gå med hodet/nakken, før den kommer med resten av kroppen? Hvorfor det? Hesten må jo samle kroppen, og jobbe, nakken er bare en uvane vi mennesker har lagt på oss – en naturlig samling er faktisk når hesten går med hodet sitt i 90 grader, og strekker på nakken, ikke når den krølles opp bak loddplan fordi vi mennesker syns det er pent. Jeg påstår IKKE at jeg vet hva jeg driver med – jeg tror derimot jeg aldri får nok erfaring, og jeg fortjener absolutt ikke drive med hest, men alikevel gjør jeg det. Altså, du sier også at hesten skal trø under seg for å gå på tøylen? Det er også noe som kommer av seg selv, men igjen er dette en unaturlig bagatell mennesker har innstilt seg på, at hesten skal gå og kaste på beina. Enkelte hester har dette som en naturlig bevegelse, andre ikke. Betyr det derfor at hestene som ikke går med unaturlig store steg ikke går riktig?

 15. Mia: Mener du virkelig at hester ikke kan samle seg uten hjelp fra rytteren? Hesten min samlet seg som aldri før på beitet i sommer. Hun har aldri vært så aktiv i bakbeina som hun var da. Showet seg ordentlig. Så JEG mener at det du sa var feil. Mener du at nakken kommer først, og så ryggen og bakbeina? Så la oss si vi putter på hesten et pessoabitt, og den bøyer seg så "fint" på nakken, betyr det da at bakbeina kommer seg pga. det?

 16. Jeg har aldri sagt at hesten skal gå med hodet mellom beina eller noe sånt, jeg vet godt at punktet mellom ørene skal være det høyeste punktet av nakken og at "neseryggen" skal være loddrett. Jeg vet godt at det å trø inn under seg er mer naturlig for noen hester enn andre, men når hesten trør under seg, altså ikke at den kaster rundt på beina eller noe, neida, at den trør bakbeina godt inn under seg slik at ryggen bli løftet opp. Hesten trør under seg via fremdrift bakfra, og når hesten trør under seg og er varm i bakparten, DA kan men begynne å tenke på å invitere hesten til å gå til tøylen. Når hesten trør inn under seg har det absolutt ingenting med steg å gjøre, det har med ryggen å gjøre. For å få hesten ned på tøylen og jobbe må den bruke ryggen, for å bruke ryggen må den være oppvarmet godt og trø godt innunder seg, og hesten trør innunder seg viss man jobber med volter, vendinger, sideførende bevegelser og liknende. Hesten trør inn under seg når man ikke bare jager på hesten, men prøver mer på å "ri hesten frem til bittet" og inviterer den til å gå ned til tøylen – den går ned til tøylen når den er klar for det. (det var for langt til å sende, resten kommer etterpå)

 17. Som sagt; det å trø inn under seg er langt i fra det samme som steg, fordi når hesten tør inn under seg går det på at den skal flytte bakbeina helt fram til der som den satte ned frambeina, eller ende lenger frem. Selvfølgelig vet jeg at noen hester har mer vanskelig for å gjøre dette enn andre da de kanskje har korte bein og lengre rygg, eller at de har lettere for å gjøre viss de har lange bein og kort rygg, men de aller, aller fleste hester klarer å trø godt inn under seg, til og med den 15 år gamle danske varmblodsvallanken som står på ridesenteret der jeg rir. Når man longerer går det ikke ut på å spenne hesten ned i en "fin" form fra begynnelsen, oppvarming, bøying og sånn kommer først, før man tar på innstammingstøylene, men ikke strammere enn at det er kontakt på de. Viss hesten søker ned, så er jo målet nådd; hesten søker ned fordi den jobber med bakparten og ryggen, og derfor finner det natulig å gå ned til tøylen. Det er akkurat det samme, jeg har aldri i hele mitt liv opplevd en hest eller ponny som har gått på tøylen før den har blitt varm i bakparten og bakbeina(og resten av kroppen, selvfølgelig).

 18. Jeg ba aldri om noen ridetime på nett, så har vi det ute av verden. Du hopper fram og tilbake på meningene dine, og på en eller annen måte, gir du ikke engang mening. Jeg syns dette har blitt en tragisk situasjon, der du prøver å bevise for, for hvem(?), at du vet.. hva vet du igjen? Dette handlet om Matilde sin film, der du anbefaler innspenning, som jeg er imot. Og så kommer du med dette? Jeg melder meg ut av så idiotiske diskusjoner – finn noen andre å bevise dine merkelige (merkelige fordi jeg ikke skjønner hva du står for, det virker ikke som du gjør det heller) meninger for.

 19. Enig med Gine. Som Gine sa handler dette om Matildes film.
  Og hva hun velger å gjøre trenger ikke vi å blande oss oppi. Men for så vidt jeg vet, tror jeg ikke hun hadde brukt det på Batman for å si det sånn ..

 20. Unnskyld, men jeg mente jo faktisk bare at hun skulle få rinnstammingstøyler for å HJELPE hesten, ikke for å¨tvinge den til noe som helst, og derfor blir jeg letere irritert når dere påstår at jeg har sagt hun skal tvinge hesten til å gå alt for langt ned og tvinge den ned på tøylen før hun begynner å jobbe med han, wtf? Dere spurte faktisk hva jeg mente, og jeg svarte da det virket som om dere ikke vill forstå det jeg skrev og jeg skrev klart og tydelig på den første innlegget av jeg ikke ville ha noen stygge kommentarer eller klager. Jeg har faktisk drevet med hest i 7-8 år, jeg har tatt kurs i alle de årene, jeg har startet stevner og alt det der tullet, så jeg skrev det faktisk rtt og slett fordi jeg vet hva jeg snakker om, enkelt og greit. Tror du virkelig jeg hadde skrevet om noe jeg ikke kan? Nei, doh. Det skjer bare ikke. Det hadde blitt helt feil. Jeg kan alt dette fordi jeg senest hadde intenst kurs om longering i sommer, og jeg rir på viderkomment nivå; jeg er faktisk ikke en nybegynner som kommenterer for å kritisere eller være frekk; jeg ga bare et tips, ok? Jeg prøver ikke å bevise noe som helst. Slutt på diskusjonen.
  xoxo
  Mia

 21. Jeg melder meg ut, jeg. Hehe, for jeg er nybegynner, som du sier ^^ Ikke alle skryter like mye, kjære deg. Du fremstår som er drittunge.

 22. Mia kom jo bare med et enkelt tips, og så begynner dere å klage. Hun forklarer fordi dere klager og spør, dere blir sure og klager mer og kaller henne drittunge og dum. Vet du hva Gine? Hun kom med et tips for å være snill, hun ville hjelpe. Er det virkelig SÅ forferdelig at hun prøver å hjelpe Matilde? Matilde sier jo selv at de prøver seg på noe de ikke kan, så Mia kommer med et enkelt tips for å HJELPE, jeg forstår virkelig ikke hvorfor det er så forferdelig galt. Og jeg vet at Mia vet hva hun gjør. Hun har hjulpet meg med hestene jeg steller og rir, og for å si det mildt har vi hatt stor fremgang, en hest har blitt forandret fra ustabil og skvetten til stødig og sikker.
  Matilde – Du og Batman er nydelige sammen! Håper ikke at du er sint på Mia (og meg heller da) for hun prøver ganske enkelt å hjelpe deg med å gi deg et tips. (:
  — Mvh Tonje

 23. Æææh, men herreguud. Jeg vil ikke meeer! Okei, greit, STAKKARS Matilde. Her spammer vi med dritt! Ja, Mia kom med sin mening, jeg kom med min! Big deal, NEI. Og jeg gir faen i hvor fantastisk Mia er med hester, dere får det jo til å høres ut som om jeg ikke har det grann peiling, men dere vet jo ikke engang noe om meg. Grr, folk er dumme.

 24. Selvfølgelig er det fint å hjelpe, og det er kjempebra hun har hjulpet dere :) Hele verden kan ikke være enige med hverandre, og vi sa våres mening akkurat som hun sa hennes.

 25. Men hvorfor begynner dere å klage å kalle Mia drittunge og dum bare fordi hun prøver å gi et tips? Dere er usaklige og frekke, hadde dere vert saklige og ikke hadde vert så frekke hadde det ikke blitt et problem, hadde det? Beklager virkelig, jeg liker ikke å skrive slike ting, men om ikke noen kan komme med et enkelt tips til Matilde? Skal hun bare ikke bry seg? sitte på mye informasjon og kunnskap og vite at hun kunne kanskje ha hjulpet MYE med å gi et enkelt lite tips istedenfor å bare skrive det tipset hun vil gi? Kan dere ikke droppe og klage når folk prøver å hjelpe og la Matilde selv dømme om hun vill ta tipset til seg eller ikke bry seg om det? For Mia skrev faktisk til Matilde ikke til dere for at dere skulle klage være frekke mot henne.
  — Mvh Tonje

 26. Jeg har verken kalt hun dum eller drittunge. Men nå gidder jeg ikke å diskutere lenger. Syns bare synd på Matilde.

 27. Hihi Ü Så gøy, tror det hadde vært en smule enklere med hodelag en grime, ikke det at jeg har så god peiling, men det tror jeg du selv har fått erfare ^^ <3 Dere er så fine sammen :)

 28. og en ting til … det er bare helt tåpelig å begynne å krangle i et komentarfelt til en film, la folk få gi tips om det er sånn de faktisk ikke kritiserer eller "disser" noen som helts ;)

 29. Kjempe fin film matilde!! Synes dere er kjempe flinke jeg. dette er jo noe ikke du eller batman kan så godt. At du bruker grime er enda bedre!! :D Til Caroline,Gine, Tonje og Mia!!Det å krangle om dette er å ta litt i! Vis vi bruker innsennings dritt her på stallen blir du nesten sett ned på.. Men det er mange som bruker det og jeg respekterer det. Men det å sitte her å skrive så mye dritt om begge sider er bare tull. Drit i det. Matilde bruker det hun vil. Men tror henne er glad for råd så klart! :D

 30. Jeg vet det var tull :) Men når begge parter blir like provosert, er det ikke så enkelt. Har sagt unnskyld til Matilde. Ja. Hun bruker det hun vil ^^

 31. Hehe, jeg må le litt. Tror de fleste bare ønsker å komme med tips og sine egne erfaringer til matilde. Noen av kommentarene kan kanskje oppfattes som frekke, men jeg tror nok de fleste over bare ønsker å gi matilde tips utifra dems egna erfaringer. Ser ikke helt greia med å begynne å krangle/diskutere så veldig jeg da.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *