Nå blir det krig.

Dette har vært en helt sinnsykt hektisk dag. Jeg er utslitt og støl, og sur og alt det der. Vi har egentlig besøk, men siden jeg er asosial som bare faen, sitter jeg her og skriver. Vel, idag var jeg i stallen grytidlig, og det skjedde ikke stort. Senere på dagen, dro Madeleine og Darinka, Victoria og Morgan, Line og Ivory og jeg og Batman ut på tur. Vi travet en del, herlig tur i skogen! På vei hjem, rir vi langs en asfaltert vei. Og det var da problemene begynte.

Det var syklister overalt. Eldre menn i neonfargede, tettsittende drakter, med de karakteristiske solbrillene og klumpene mellom beina. Hele veien var sperret av en helt enorm folkemengde. Sykler, bråk, barnevogner, høyttalere, en svær lastebil som fungerte som en scene, gjerder, og en hel haug med biler. Vi måtte forbi for å komme oss hjem til stallen, og skrittet bort til kaoset og spurte om vi fikk komme forbi.

Det fikk vi, men vi fikk ikke lov å ri rundt. På veien skulle det visstnok komme en hel haug med syklister, og vi kunne ikke ri rundt på andre siden, der var det tett skog og en stor myr. Vi fikk streng beskjed om å bare ri rett gjennom den enorme folkemengden. Bråket, kaoset, ledningene, menneskene, alle fargene, flagrende telt, sykler. En hests mareritt. Batman hadde aldri vært borti noe liknende før. Det brølte i høytalerene, men vi møtte bare forbi. Vi red mot folkemengden, Darinka og Madeleine, og jeg og Batman foran. Vi måtte be folk flytte seg litt, vett i hodet eide de ikke. Her kom det fire svære hester, og folk satt midt i veien! Jeg kjente Batman begynte å bli nervøs, og det var absolutt ikke rart. Vi var inne i kaoset, og nå var det ingen vei tilbake. Det var så trangt og så mange skumle ting at det var helt utrolig. Så skjer det.

En eller annen idiot har slengt ledningene til høytalerannlegget ut midt i veien, og det ligger løse ledninger overalt. Vi ser det ikke før det er for sent. Darinka har fått en ledning som er direkte koblet til hele høyttalerannlegget surret rundt beinet. Hun tar et skritt fram, ledningen strammer seg og hun får panikk. Batman bykser fram i et enormt galloppsprang, og over hodene våre velter en enorm lydforsterker ned fra et stativ. Jeg får roet ned Batman, og vi er i sikkerhet, men høyttaleren velter over Madeleine og Darinka, og den digre, svarte forsterkeren treffer Madeleine rett i hodet. Så treffer den bakparten til Darinka, og de bykser rett ut i myrkrattet på høyre side. Hele høyttalerannlegget har bare veltet, og Darinka har slept det ut i myra. Madeleine faller ikke av, og får Darinka opp på veien igjen.

Batman er dritstressa og tripper rundt i kaoset. Det er folk, sykler og bråk overalt, jeg er livredd. Line og Victoria kommer seg gjennom, og vi skritter litt unna det verste bråket. Da kommer en mann løpende mot oss. “ANER DERE AT DERE HAR ØDELAGT HØYTTALERUTSTYR FOR FLERE TUSEN KRONER ?!” Han var rasende, og hadde planer om å kreve ersatning fra Madeleine. HERREGUD!

Jeg holdt på å eksplodere av raseri. Vi ble tvunget til å ri gjennom, og det er faen ikke vår skyld at de lar ledninger ligge rundt slik! Det er helt utrolig at ingen ble alvorlig skadd! Tenk om jeg ikke hadde klart å roe ned Batman?! En seks hundre kilos hest som braser gjennom en slik folkemeengde i panikk? Og med Madeleine! Hun kunne blitt alvorlig skadd! Madeleine er på gråten, og så kommer den støgge sykkelfyren og kjefter! Det er helt utrolig. Jeg var så sint, redd og frustrert at jeg ikke har ord.

Heldigvis kom vi alle uskadd fra det, men det var søren meg nære på!

Jeg erklærer herved krig mot alle neonballemenn og de jævla sykkelrittene deres. Er dere med meg?


Hadde ikke med kamera for å si det mildt, lev med dette. Bildet sier vel alt.

41 thoughts on “Nå blir det krig.

 1. Oisann, var så redd folk ville komentere før meg så jeg ikke ble først .. Da kommer komentaren min: Matilde, du er utrolig genial til å skrive! Og jeg er fast leser :D

 2. Huff, trist at folk tar så lite hensyn til oss ryttere -.-' Men husk, syklister har rett til å ferdes på veier de også, de må bare ta litt mer hensyn.

 3. huff. for noe dritt. jeg er enig i at det var utrolig dumt å bare tvinge dere gjennom mengden. og jeg må bare få si. neonballemenn eier ikke manerer! de tror de eier hele verden i de stygge draktene sine.

  utrolig respektløst å kreve erstatning etter at madeleine hadde fått en høytaler dundrende ned i hodet.

  få litt respekt folk! alle sammen! til dere gamle damer som kjører over foten til folk også.

 4. Veldig enig! Max uflaks at de måtte ha de teite sykkel-race greiene sin akuratt da! kan de ikke bare ha de på et sted liksom? Så vet alle hvor de ikke skal gå på en måte?

  Okei, det ble litt teit. Men uannsett:) Veldig bra blogg som alltid:D

 5. Huff da… kjenner jeg ble nervøs når jeg leste… håper ikke de folkene følget opp med erstatningskrav…

 6. JEg er med deg ! HAr aldriiii likt turister og at de kler seg i de tett sittede draktene sine med farge på. bæck off syklister her kommer hestefolka å tar dere !

 7. å herregud jeg hadde klikka fullstendig.Jeg ble bare sint av å lese da hadde jeg vel eksplodert om jeg selv hadde opplevd det.

 8. herreguud, går det ann! :O dustete drittfyrer med neonballehjelmer og høytaller til mange tusen kroner. graaah. Stakkars hestene :-[

 9. ÅHherreminfaensjeremiashattilåvensnavn, det GÅR IKKE ANN! De kan brenne. BRENNE. Gad. Her er det de stygge mennene som skal gi erstatning for å ha risikert en så stor fare for ryttere. Faen, så utrolig frekt. Jeg .. blir .. så .. SINT. Åh. Jeg blir med i krigen. Jeg skal begynne å ha med meg tomater på tur som jeg kan kaste i fleisen deres. ÆSJ. *mindkilling*
  *KOS*

 10. JEG ER MED !
  sykelister burde lære seg å sykle før de gjør det kanskje.
  Krever de erstattning krever vi at dom skal dirte i å sykle der! ferdig med det :)

 11. Herregud! Idiotiske neonballemenn! Først legge ledninger midt i veien, så sende dere gjennom folkemengden hvor ingen flytter seg. Og så, begynne å kjefte for at dere har ødelagt et høyttaleranlegg for 1000 kr? Herregud. I tillegg til at madeleine fikk den i huet!

 12. Jeg er med deg Matilde. Jeg hatter neonballemen. De gjør ingen ting bra, de slitter bare ned veier. Stakkars Madelein. Noen mennsker er bare komplett idiotiske i hode.

 13. uff, jeg ble sååå sint når jeg fikk høre dette her i stallen, dere var enda på tur, og jeg løøp rundt og lette etter dere xp jeg som var klar for å steine et par neonballemenn og greier! :P

 14. Åh, måtte bare si en ting til xD : Vi burde samle alle folka som har hest eller kan låne en hest, og deretter infiltrere ett sykkelritt, og si at det bare er de som sitter på HESTER som er ORDENTLIGE ryttere! >:D Deretter bli med på sykkelrittet og ri fra de suckers'ene! >:D Flere som blir med på den? c:

 15. Satans mann. Om en av hestene hadde dæwwa, hadde ikke han likt å høre at han må erstatte en hest på masse tretti tusen kroner. Han kan bare for hælvette dtite å dra! :@

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *