Flagrende man og dundrende hover.

Batman er ikke verdens kvikkeste hest. Han tar som regel livet med ro. Han går i lunteskritt til vanlig, og det å rase over jordene er liksom ikke hans greie. Han blir sliten etter en galloppstrekning og sakker av til trav før han når toppen. Da er han som regel utslitt og puster tungt. Slik var han for senest fire dager siden. I dag var hesten min en helt annen hest, jeg fatter virkelig ikke som hadde skjedd over natten, for idag har vi virkelig FLYDD.

Vi har flydd over jordene i full gallopp. Under deg dundrer hovene i et helt ekstremt tempo, vinden røsker deg i håret, og hesten, han gir virkelig alt.

Jeg hentet inn gampen, han var like daff som vanlig og fulgte villig med opp til containeren. Han sto uten grime og sov mens jeg pusset ham, med leppa hengende ned til gulvet og trøtte øyne. Etter tre kvarters intens strigling var hesten skinnende ren. Jeg saler opp, og så er det på tide å klatre opp. Batman går frem uten at jeg trenger gjøre mer enn å smatte litt, og så bærer det ut på tur! Batman var ikke spesielt fremover idag, men da vi kom ut på jordene begynte han å bli heit. Virkelig heit. Spissede ører og majestetisk nakke, oppblåste nesebor, prusting og litt småtripping.

Jeg varmet opp, før vi tok en liten gallopp på jordet. Batman fattet bare jeg tenkte gallopp, og gikk godt fram. Herlig!

Camilla var med som fotograf, og tok en del bilder. Jeg gallopperte langs gjerdet et par ganger, og Batman var helt herlig! Ventet på fatningen og hadde god fremdrift. Plutselig, rett etter at jeg hadde sakket av til skritt på toppen, finner Batman ut at han skal løpe NED IGJEN. Og ikke nok med det, han skal bukke litt først. Han slenger bakbeina godt opp i lufta og jeg kommer helt ut av balanse, og selvsagt klarer jeg å gi ham en helt ufrvillig smekk med pisken idet han bukker. Jeg holder jo på å falle av, og hånda var helt ute av kontroll. Batman tar dette som et tegn på å løpe, og setter av gårde i full bukkegallopp ned bakken. Jeg innrømmer ærlig at jeg var livredd og var veldig, veldig nær å falle av. Jeg mistet stigbøylene, og satt på en hest i full gallopp ned en bakke på et digert jorde, uten kontroll i det hele tatt. Batman tok en brå sving, og kastet seg opp bakken igjen i et høyt tempo. Så løp han til Camilla, og jeg tok kontrollen. At jeg ikke falt av var helt utrolig, takk gud for god balanse!

Greit, en ting er å ha litt mye energi, men hva pokker var DET DER? Batman har aldri bukket på den måten før, han ville rett og slett løpe. Og noe så ekstremt også. Jeg skrittet litt bort til utebanen og tilbake for å roe ham litt ned, og snart var han avslappet igjen. Vi red bort til jordet, og jeg tok en skikkelig gallopp opp langs hele det enorme jordet. Batman løp som bare faen, men ble rett og slett ikke sliten! Jeg tok samme strekning fem ganger til, og hesten tok i som bare pokker. Han fløy, han virkelig fløy! Det var helt sinnsykt gøy å bare kjenne hesten gi alt under deg, uten å tvinge den fram i det hele tatt. Følelsen av å galloppere så fort er bare helt fantastisk, det går i en helt ekstrem høy hastighet, og du er livredd, men likevel har du full kontroll og stoler blindt på hesten under deg.

Batman var ikke svett engang, enda jeg hadde kjørt ham hardere en noengang før. Aldri før hadde jeg galloppert ham så mye, men han ble ikke engang andpusten! Jeg skrittet ham heeelt ned til det aller nederste hjørnet, og tok en siste gallopp på tvers over hele det store området med stubbmark. Da tok han VIRKELIG i. Jeg har ikke ord nok til å beskrive hvor fantastisk det var. Det gikk så faderlig fort! Batman fløy over jordet, manen pisket meg i ansiktet og vinden rev meg i håret. Da vi nådde toppen, bremset jeg og lot ham roe seg litt. Ikke andpusten. Jeg var direkte sjokkert, var dette virkelig min late lille friesergamp? Jeg var så glad at jeg holdt på å begynne å grine. Endelig en gallopp der jeg ikke trengte presse ham, han fløy i full gallopp – av seg selv.

Nyt bildene av en superenergisk, glad friesergutt, dundrende hover, flagrende man og ett stykk livredd, lykkelig og superstolt hesteeier, så blogges vi!


Hente inn gampen!


Drikke litt først.


Sånn ser det ut når jeg strigler Batman. Slik står han og sover, gjerne i flere timer, helt løs. Kos med hest som elsker å bli striglet? Ja!


Hihi, sovende friesergutt!


Tnaaaw.


Og så var man klare!


Camilla insisterte på å ta et bilde her. Haha, ble jo fint da!


Litt småhheit, ja.


Litt kort gallopp på den lille strekningen først.


Wihi!


Haha, sjekk stegene! xD


Gaaalopp.


Noen har fått øye på noe kult, ja ..


Her kommer vi, liksom.


Og strekke ooordentlig ut.


Løpee!


Greit, bildet sier alt. FRIESERSTEEEEG!


Buldregutt i farta!


Greit, ikke mer kort gallopp. Fysøren som han flyr!


Og sååå er det slutt på moroa, djevelen våkner.


Boing!


Se pisken! :c Glemte å legge den fra meg. Helsikkeee.


Oog så lander vi. Er ikke akkurat noen små bukk, detta.


Sorry sitsen, jeg holder liksom på å falle av.


Og så setter man avgårde i full gallopp. I nedoverbakke. Uten stigbøyler. Jeg er dømt til å falle av.


HJELP!!!!


Og vi løøøøpeeeeeer.


Nei, det gjør vi ikke. Vi bråsnur!


Lol?


Vi kommer oss helskinnet opp igjen, og jeg er ekstremt stolt av meg selv som klarte å holde meg i salen. Så rir vi litt kjedelig dressur for å roe ned tempoet.


Når Batman er så grei at han står stille mens jeg tar dette bildet, skritter vi ned til jordet igjen.


Og gampen er fremdeles ikke småsvett engang. Woho!


Og sparke fra ..


Og strekke uuuut ..


“Kommer du snart, Camilla?”


Hihi, han begynner å få muskler.


“Jeg bare raser forbi her, jeg ..”


Elsket dette. SJEKK musklene på rumpa hans! Her går det jææævlig fort.


Og så skritter man ned igjen ..


Før man kaster seg rundt og flyr opp igjen enda en gang. (Det var med vilje.)


Woho!


Nei, ikke bukkesprang. Helt vanlig galloppsteg.


Sjekk han langer ut, da! Driiitgøy! :D


Så venter man på toppen. Omg, bak lodd, nå døøør vi.


Hjemme igjen! Den rolige, matglade gampen er tilbake!


Batman er meget sjarmerende når han spiser. Alle holder avstand, jeg kan bare ikke forstå hvorfor.42 thoughts on “Flagrende man og dundrende hover.”

 • Jeg har sikkert skirvd det før men…
  Du er dødsheldig som har en slik nyedelig hest!

 • Digger bloggen din, som sagt. Elsker bildene, men denne bloggen var skikkelig ARTIG og lese på! :D Han så litt ut som en galopphest der han sprang. Batman er ALLTID like pen :)

 • Wow, shit.. Kjempe bra bilder! Det så skikkelig gøy ut.. O__O bortsett fra bukkingen og når han stakk da. Men seriøst, nå fikk jeg SKIKKELIG lyst til å sitte på Fabio i full galopp opp en bakke eller noe… Med full kontroll. snøft.

 • kjempefine bilder, og sykt nydelig hest :D
  Hehe, alle holder avstand fra hesten min når hun spiser også.. ser sånn ca. litt verre ut enn det der :P

 • Hei :) Kjempe fine bilder og blogg. Grunnen til at batman kan ha bukket kan jo være at han ble ivrig og glad. Et gledes bukk. Jeg har selv vært borti lignende der min hest har bukket på lange gallopstrekninger av gleder. Ikke får å kasta av, men får å uttryke gleden og energien dems :)

  SVAR: Haha, ja, jeg veit, men Batman er ikke sånn at han bukker over lengre galloppstrekninger, da konsentrerer han seg heller om å løpe. Han bukket fordi han ville løpe MER, og det første bukket var nesten stillestående, først etter at jeg hadde bremset igjen :P Jeg tror rett og slett det var fordi han ikke ville stå der oppe og gjøre ingenting, men ta enda en gallopp opp langs gjerdet, og bukket for å ta kontrollen fra meg xD

 • Nyyydelige bilder, litt skummelt at hesten løper ut, men morsomt når du skjønner at du ar fått kontrollen igjen xD Dama som eier hesten jeg rir sa at hestene får mer energi av kulda, for esten jeg rir er vanlivis ekstremt treig, nå vil hun galloppere som bare det! Så kanskje det er noe sånt med Batman også? :)

 • Gaad, jeg elsker denne bloggen! :'D Og bildene var rett og slett nydelige! (som alltid) Likte spesielt det bilde av deg og Batman i svart-hvitt hvor han løfter ene frambenet. Wow! <3

 • Oi, det så skummelt ut når han bukket! Du hoppet jo opp i luften!

  Utrolig bra blogg, og ikke minst bilder!

 • Jeg kjenner meg igjen :D Herlige bilder! Ingenting i verden er bedre enn å sitte på hesten sin i full gallop og kjenne musklene jobbe sinnsykt under seg!

 • For og være helt ærlig, så er jeg dritt lei av batman innlegg, det er nesten det eneste du blogger om………..!

 • Herregud Matilde! Så utrolig gøy =D Bildet med teksten "Og så setter man avgårde i full gallopp. I nedoverbakke. Uten stigbøyler. Jeg er dømt til å falle av.", er så sinnsykt pent. Selvom det var noen feil, synes jeg det illustrerte hendelsen så utrolig bra! :D Fargene er flotte sammen, Batman ser fri og vill ut, med en rytter med ektrem balanse plassert på ryggen :D Dere er DREAMTEAM! <3333333333 Kan liksom ikke få sett nok bilder av dere to ;')

 • Fy faaen! SHHIESH. ZOMG. Altså. Herregud. Farten så ganske vanlig ut på de fleste bildene, (selv om han ilte avgårde) men på de svart-hvite med en farts-streket bakgrunn viste hvor sinsykt fort det gikk. Herreguuud! Det så så vanvittig gøy ut. Og jeg greier ikke å forstå hvordan han gjorde det der uten å begynne å pruste engang..! Menneh. Du er heldig. Dere er helt fantastiske, og DU STORE MIN, dere gir meg frysninger. Det er INGEN andre som gir meg frysninger, som sagt. Unntatt Pokèmon-sangen. :3 Heh. *KOS*

 • nydlige bilder matilde:D som vannlig! elsker bloggen din, men føler at alt annet på hjemmesiden din har blitt litt glemt :-( savner oppdateringer i galleriet og sånn ;( stå på matilde, du er forbildet mitt.

 • UTROLIG bra blogg. Kjempe fine bilder. Teksten var fantastisk. Utrolig bra at du har så god balanse. Men du har ikke tenkt til å gjennopplive det galleriet snart?

 • Fin hest assa, men du burde virkelig øve på å kontrollere hesten din. for der har du virkelig ikke kontroll. Også øve masse på sitses.

  SVAR: Altså, den kommentaren der var direkte unødvendig. Når en seks hundre kilos frieser har ekstremt mye overskuddsenergi og kaster seg rundt og setter avgårde nedover et jorde i gallopp mens den bukker, rekker man sjelden å tenke før det hele er over. Når han drev å bukket hadde jeg mer enn nok med å holde meg på. Når han sluttet å bukke, satte jeg meg ned, tok tøylene og bråsnudde ham. Da tok jeg kontrollen uten problem. Mer skulle ikke til, enda jeg rir på det mildeste bittet man får kjøpt i Norge. Det handlet bare om å rekke å tenke, å få tatt tøylene. Og når man raser over et jorde i full gallopp, er det virkelig ikke sitsen man tenker på. Da er sitsen det siste man tenker på. Og jeg synes faktisk ikke sitsen min er så veldig ille lenger, så det hadde vært fint om du udypet deg litt mer der. Takk for patetisk og unødvendig kommentar, frøken negativ.

 • Drit og dra Chleo!! Matilde har en kjempe fin sits!! Skulle likt å se deg sitte oppe på det store sorte hesten og prøve å sitte på.. Matilde er KJEMPE KJEMPE flink!!!

 • Ja, enig med Chloe her altså, ganske teit av deg å ikke rekke å reagere når han løper ut ved å få kontroll og bedre sitsen, hallo!
  Not :P

  SVAR: Haha, ja vi elsker hjernedøde folk som forviller seg inn i kommentarfeltene mine .. Haha, takk for kommentaren, Elise! :P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *