Slit, svette og ømme muskler.

Beklager lite blogging i det siste, har vært syk og umotivert og gah. Men idag var jeg i stallen hos min kjære, og det var nok en gang på tide med en ridetur. Camilla stilte frivillig opp som fotograf, og målet var Kaxrud. I mitt ni år lange hesteliv har jeg aldri opplevd noe liknende det jeg opplevde på ryggen til Batman idag. I dag viste nemlig englehesten min sin stae side, og det ble rett og slett en mentalt utfordrende styrkeprøve mellom hest og rytter.

Vi la ut på tur, alle tre til fots, ettersom Batman nektet å forlate stallen med meg på ryggen. Vi leide opp til skogen, der jeg steg på. Og det var forsåvidt der problemene startet. Vi skrittet langs et jorde, og Batman oppførte seg greit. Plutselig forsvinner hesten under meg og vi er på vei i full gallopp rett ut i en diger kornåker! Jeg klamrer meg fast og bremser, og heldigvis stopper han med en gang han får beskjed om det. Vi blir stående i åkeren noen sekunder, og jeg tar kontrollen igjen. Jeg går ut i fra at han skvatt av et rådyr, dem er det kjempemange av rundt stallen. Det blir litt diskutering mellom oss ute i åkeren, før jeg klarer å manøvrere den 600 kilos muskelbunten min ut på stien igjen. “Huff, håper virkelig ikke noen så meg nå”, da er det nok farvel Aschehoug! Det å ri rundt i åkrene er sannsynligvis strengt forbudt.

Etter litt slit bærer det innover i skogen. Batman er veeeeldig uselvstendig idag, og det ender med at jeg ikke eksisterer. Camilla leier Batman som om jeg ikke skulle vært på ryggen hans, og Batman følger med. Straks jeg tar tøylene og rir fram, bråsnur han og prøver å gå hjem. Vi gir ikke opp, målet er Kaxrud og vi SKAL til Kaxrud. Koste hva det koste vil! Blod, slit, tårer og svette, vi SKAL til Kaxrud! Batman protesterer, nekter og gjør seg så vrang han klarer, men Camilla og jeg gir ikke opp. Snart gir han seg med det verste bøllet sitt, og vi kommer oss ordentlig inn i skogen. Der blir det mye mer bøll, og denne gangen mye verre. Vi skritter hvileløst rundt, Batman nekter å høre på hverken sete, sjenkler eller tøyler, og jeg blir direkte irritert. Vi skritter rundt oss selv i en halvtime, opp og ned i skogen, river ned noen trær og tramper opp skogbunnen, Batman svetter så det skummer av ham, men hverken jeg eller han gir opp. Det er hest mot menneske, og ikke søren om jeg har tenkt å gi meg. Han kan protestere, nekte og bølle så mye han makter, jeg gir ikke opp. VI SKAL TIL KAXRU!

Etter en halv times blodslit fra min side, begynner Batman å vurdere å stole på meg. Jeg er sår i hendene etter å ha hatt så mye tøylekontakt jeg aldri har hatt før, det verker i magemusklene og sola steker. Batman begynner å roe seg og gir opp å prøve å løpe ut, og endelig forstår han at jeg ikke har tenkt å lede ham mot noe farlig. Han stoler omsider på meg og vi vi skritter rolig bortover stien på lange tøyler videre innover i skogen. Jeg hadde virkelig ikke trodd det skulle gå, Batman var ekstremt vrang og sta og stressa, når han tar kontrollen selv på den måten blir han helt ute av seg, men jeg hadde søren meg vunnet! JEG VANT! Jeg vant endelig tilitten til hesten min! Batman skjønte endelig at jeg var en trygg leder å kunne stole på. Den følelsen du får etter å ha slåss mot et seks hundre kilo tungt dyr i en god halvtime, og dette seks hundre kilo tunge dyret endelig gir opp å stresse og løpe rundt og heller velger å stole på deg, er nesten ubeskrivelig.

Det ble ikke mere bøll fra Batmans side etter dette, og turen gikk i godt skritt helt til Kaxrud. Da vi kom ut ved åkrene, travet vi litt langs stien, og så skulle jeg prøve å få galloppert ham litt. Det ble ikke noe gallopp, det ble bukklopp. Denne lille galloppen jeg ville ha endte i en serie av syv skikkelig bukkesprang, og jeg var veldig nær ved å falle av da han kjørte hodet mellom forbeina og kastet seg over på framparten, men neida, jeg eier tydeligvis et overlevelsesinstinkt uten like og holdt meg i salen! Camilla gikk og ventet på å se meg ligge i søla og sprelle, men neida. Så tok vi litt mer bilder, og da vi nådde målet hoppet jeg fornøyd av og lot Batman gresse litt mens han fikk masse kos. Camilla og jeg ble sittende å prate, se på bilder og le, før vi begynte å hjemveien. Og den ble problemfri! Fikk lett galloppert der jeg prøvde å løpe istad, og denne gangen ble det kontrollert gallopp uten et eneste bukk. Vi gikk inn i skogen, der Batman prøvde seg som feltritthest og hoppet et hinder i skritt, landet i gallopp i gjørma og vi raste gjennom skogen i gallopp. Det var supermoro, for gampen hoppet skikkelig, og jeg hadde hele tiden god kontroll. Så lekte vi litt i vannet, Batman prøvde å myrde vannet ved å slå til det med frembeina, jeg satt på og holdt på å le meg ihjel, og Camilla som knipset bilder som bare pokker, rygget sakte men sikkert unna vannet for å unngå å ende opp søkkvåt.

Resten av hjemveien gikkpå skinner, og vi travet litt også. Er vi et steg nærmere?

Camilla tok som sagt masse bilder underveis, så ti tusen millioner takk til Camilla for hjelp, støtte og superfine bilder av meg og Batman! :D Glad i deg! ?

I morgen skal forresten Batman og jeg på prøvetime, vi skal ri for en instruktør som heter Miriam, som jeg kanskje skal begynne å ri for til høsten. Gruer meg, har ikke ridd for trener på år, men i morgen må virkelig jeg og Batman vise hva vi er gode for! xD Haha, være høyst uenige i skogen, posere på bilder, se søte ut? Ehe, nei, ikke akkurat. Menmen, ønsk oss lykke til da, det kommer vi nok til å trenge! Kremt, hesten som ikke fatter gallopp i ridehallen og rytteren som ikke vet hva en halvparade er. EEEEEEHE. Neida, men kos dere med bildene, så blogges vi!


Jeg har verdens beste – og staeste hest <3


Tihi, pene øyet.


Frieserføtter.


Nei, det var nok ikke slik vi forlot stallen!


Jeg elsket dette bildet, slike bilder blir det med hester som skvetter!


Han klarte nesten å stå stille et øyeblikk oppe i skogen. Jøss!


Plaske, plaske, plaske, jeg ble våt på mine stakkars føtter. Og knær. Og lår.


Nede ved Kaxrud.


Så avslappet og sliten etter å ha blitt satt på plass vett.


Etter gressepausen.


Bukk, bukk, bukketi bukk sa Batman.


Men han er jo fin da.


Spissede ører som tyder på at nå skal vi hjem!


Hesten min er verdens beste selvom han er stor, svart og kjempesta.


På hjemveien.


Fôret som skal stå over natten. I gul bøtte, selvsagt.

31 thoughts on “Slit, svette og ømme muskler.

 1. Hehe, kjempepene bilder av deg og Batman som alltid. Likte spessielt det bildet av deg og Batman i kornåkeren og det første ved Kaxrud. Så pen Batman er!

 2. Kjempepene bilder. =D Og det hørtes ikke bra ut med en 600 kg hest som er sta. o.o Ojj ojj. Men det bildet av deg og batman ute på åkeren elsker jeg! Føler at det ble så fine farger, bra lys, og ja. Det var perfekt. =D Batman er pen, Matilde er pen. Og lykke til på sånn ridning med innstruktør i morgen. =D

 3. Du var kjempe flink med din store svarte stae hest ;P Det bilde i åkeren ble kjempe fint!! Bare si ifra neste gang jeg skal ta bilder av deg! :D

 4. Så ikke så morsomt ut å sitte på en hest som bukker gigabukk.. xD Fatter ikke hvordan du klarte å holde deg på! Jeg red en gang en tungdøl, som bukket på hver galoppsjenkel. Jeg stupte av og fikk kjempeblåmerke.. xD Dere påsser SINNSYKT godt ilag! :D

 5. Utrolig stilig bilde av deg og Batman i åkeren! Og det der Batman "leiker" seg i søla/vatnet ^^,
  Må ha vert ein utrolig gøy tur, om litt stress x)

 6. Fine bilder, men jeg hadde nok blitt redd om det var jeg som satt på når han tullet slik, ja… Som de andre, likte jeg godt bildet av dere i åkeren, men alle de andre var veldig fine de også ^^, Lykke til i morgen!

 7. Kjempe fin blogg, og nydelige bilder. Kjempe fint det bilde der du og Batman er mitt på åkeren. Lykke til med å ri på prøvetime foran Miriam.

 8. Kjempebra blogg! Batman gjør seg bra ut på bilder, også får dere ha Lykketil i morgen, så må du huske å blogge, og ta film og bilder og sånn.

 9. Lykke til x' D Fine bilder og morsom text ü DU som MATILDE BRANDT er virkerlig VERDENS BESTE BLOGGER!! x' D

 10. Nydelig bilder! Lykke til med prøvetimen, så bra at Batman skjønte hvem som er sjefen x) Kanskje du skulle prøve rundpaddock-arbeid med ham? x)

 11. Haha, super bra! ;D Men det er jo ikke rart at han er sta, når du faktisk gir deg for han. Les gjennom den første setningen i andre del. ;)

  SVAR: Jeg ga meg borte ved stallen NÅR han hadde tatt de skrittene fram jeg ville, og så ga jeg beskjed om holdt og gikk av. Jeg ga ikke opp når han var vrang som verst, og det er ikke noe problem å få ham ut av stallens område, men om jeg tvinger ham, begynner han å bukke og rygge i rekordfart, og der vi var var det mye ting å krasje i, så for vår egen sikkerhet leide jeg ham ut fra plassen og bort i skogen. ;P Hvorfor henger du deg alltid opp i det negative?

 12. Heisann (: har sett på bildene dine nå, og noen blogger. Har du noen gang tenkt på om Batman har vondt et sted? altså, siden han bukker, osv.. for trang sal eller muskelproblemer..? Mvh Marit,

  SVAR: Selvsagt har tanken slått meg, men bukkingen er kun i galloppfatningen, og det er rett og slett i protest, fordi han ikke er sterk nok. Vi trener og bygger muskler, og hesten er helt frisk, men bukking i galloppfatningen er det ganske mange unghester som gjør. Vi driver å avvenner det, og da jeg red for trener i dag fikk jeg masse gode råd for å bli kvitt uvanen. Salen er spesialtilpasset og ligger riktig på ham, vi har hatt veterinær og skal snart ha en ny vet. sjekk, samt hestemassør på ham for å ta en ordentlig sjekk på ryggen hans i tilfelle, men bukkingen kommer av at han synes det er tungt å bære seg i galloppen.

 13. Ojj, det hadde jeg ikke trodd! Eller joa, han er jo bare 5 år? x)) Men det var bra at han ga seg, fine bilder og lykke til! :)

 14. Dere er et super team(-:
  Batman og Matilde er ment2be :).
  å se dere to sammen på bilder og videoer er noe av det beste jeg vet :). fordi dere er et KJEMPE bra team :).

  OG
  jeg elsker og lese bloggen din ! <3

 15. Wow, nydelige bilder, spes det på åkeren! Det er jo vanlig at hester, og spesielt unghester tuller litt av og til da ^^ Det med bukkingen er nok ikke fordi han har vondt, som noen antyder. Eller, man vet jo aldri, men du sa jo selv at han var sjekket. Uansett så er dere drømmeparet ingen kan slå! Wihi <3 Batman er nydelig :'D

 16. Nydelig bilde! Spesielt bilde nummer 5 og bilde nummer 8.
  Bra dere kom til Kaxrud, da! xD
  Jeg har det samme problemet med fôrhesten min. Spesielt ille var det i starten. Men ridelæreren min beroliget meg med at hesten testet meg ut, og at det nesten garantert ville komme en dag uansett. Batman er jo tross alt en unghest, og jeg syns du takler ham utrolig bra! Stå på! :D

 17. Henger meg opp i det negative? Jeg skriver også masse rosende ord, hvis du ikke har fått med deg det! ;-) Jeg elsker bloggen din, vær klar over det! Men når du skriver slike ting, reagerer jeg. Ting jeg har hatt erfarng med, og som du også har slitt med.. slik jeg forstår det iallefall! Jeg skriver ikke noe her på kommentarfeltet som skal trekke deg ned. Tro du meg! ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *