Neonballemenn.

Det er en ting som irriterer meg. Neonballemenn. (Herlige Lenas fantastiske ord for sportssyklister<3) Okei, nå lurer du sikkert på hva jeg babler om. Jo, det har seg nå slik at en rolig og avslappet, drømmene Matilde subber lykkelig bortover stien, uvitende om hva som snart skal skje. Hundre meter bak henne raser det en svett neonballemann med en rådyr, hoyteknologisk dustesykkel mellom beina i femti kilometer i timen. To sekunder senere raser dette kreket av et menneske forbi henne i skyhøy hastighet.

Matilde hopper av instinkt rett ut i grøfta og lander i en stinkende sump. Froskene hopper forskrekket vekk. Matilde er sur. Matilde skriker “SE DEG FOR DA FOR HELVETTE, DIN JÆVLA NEONBALLEMANN!” etter den støgge fyren i tettsittende neondrakt. Matilde stinker sump, og lunter irritert hjem.

Dette har jeg opplevd altfor, altfor ofte. Ærlig talt. En ting er sykle til jobben. En annen ting er å ta på seg det mest tettsittende klesplagget som eksisterer, skjule det sleske gliset ditt bak et par stygge sports-solbriller og rase rundt i skogen og terrorisere uvitende Matilder mens ballene dine tyter ut mellom beina på deg.

HVA ER GREIA? Det er ikke kult å rase rundt på en støgg sykkel i en enda støggere neondrakt og tro du er sporty. Jaokei, det er neppe sykkelfolk i femtiåra som leser denne bloggen, men likevel. Det er bare .. ille!

Neonballemenn er også veldig lette å kjenne igjen. De trives som regel alene, men iblandt støter du også på større flokker. De mest typiske kjennetegnene er som følgende:

– Tettsittende neonfarget drakt.
– Klumper mellom beina, et visst mannlig kjønnorgan som tyter ut.
– Sporty solbriller.
– En superfancy neonfarget hjelm til minst fem tusen.
– Pulsklokke på armen.
– Topp moderne høyteknologisk sykkel mellom beina til en pris av minst tretti tusen kroner.
– Vannflaske.
– Mikroskopisk sekk på ryggen.

Det er stor forskjell mellom syklister og neonballemenn. Syklister plinger før de passerer, og passerer i et rolig tempo. Neonballemenn bare raser forbi og gir faen i at de holdt på å meie deg ned. Syklister har på seg avslappete, normale klær og ser koselige ut. Neonballemenn ser ut som forvirrede marsboere og er direkte uhyggelige å se på.

Greia med den tettsittende, karakteristiske drakten er selvsagt at det går fortere med tettsittende drakt. Yeah right. Dersom du har på deg en enorm, flagrende joggebukse blir det da mere luftmotstand, og det blir da tyngre å sykle fort? Du blir altså sterkere! Dessuten sparer du stakkarslige forbipasserende for et kvalmende syn av baller som tyter ut overalt.

Så dersom en mentalt forvirret neonballemann skal ha klart å surre seg inn i denne bloggen og lese denne teksten: SKJERP DEG. Neonballemenn gir meg rett og slett angst. Frysninger. Traumer. Jeg hater neonballemenn.

Likte denne teksten ganske godt, gi meg gjerne tilbakemeldinger på skrivemåte og liknende!


Tour de France. Mitt verste mareritt. Her samles planetens verste neonballemenn hvert jævla år for å sykle seg selv til døde. (Jippi!)46 thoughts on “Neonballemenn.”

 • Matilde Bradt, du er genial. Sånn serriøst, jeg dør nesten av innleggene dine, dette dør jeg nesten nesten av! Vært dårlig humør de siste dagene, men ler som faen når jeg leser dine blogger. Aldri ta bilder av ettellerannet løø france :3

 • Haha, trodde jeg skulle døøø av latter da jeg leste denne teksten xD Johnny Logan har faktisk en meget morsom vits om slike syklister med tettsittende drakter og at de aldri gidder å ta dem av så de kan skåne uanende forbipasserende for et slik syn :P

 • OMFG! HERREGUD! HAHAHAHAH!! FOR ET GENIALT ORD! NEONBALLEMENN! XDD Haha. XDD Jeg DØØR av LATTER! HAHA! For et GENIALT blogginnlegg! MWAHAHA!! XDD

 • Latterkrampe x 1000! x''D serriøst! morsom blogg!! når jeg rir den ene veien inn til en skog, møter jeg huuundre neonballemenn -.-" men jeg møter også 10 syklister som alltid sier hei, og smiler til meg, der jeg rir fredelig og prøver å roe Trolla ned etter at alle de noenballemennene har sust forbi uten å tenke på at det faktisk er en hest på veien, og at den kan være nervøs… neida.

 • Drit bra blogg! De er ille. Og hvis man kjører bil tar de gjerne hele veien, selv om det er en nyastfalttert(hvordan skrives det? : P) sykkelvei rett på den andre siden. Gad de er irriterende!! og stygge : O

 • LOLOLOLOLOL. :3 Jeg likte dette innlegget! Det var meget fascinerende, jeg blir brun. . . . Anyways, utrolig bra skrivemåte, jeg lo! Hah. Og jeg ler ikke ofte av blogger, skal jeg si deg. Neonballemenn. Fantastisk kallenavn. Det finnes faktisk slike i 70-åra som skal vise at de fortsatt har mye krefter igjen, så de setter på seg en tettsittende drakt, så alt … innholdet skal bli most sammen. EHE, deilig.
  *KOS*

 • Haha, genialt bra skrivd xD "de trives som regel alene" hihi ^^ men de er utrolig plagsomme ja "/

 • SERR! Jeg er /SÅ/ enig! Det er ekkelt. Og det er stygt. Folk blir plutselig skikkelig proffe av å ha på seg den stygge drakta. Nei, æsj, blir kvalm jeg! Og du vet; det skal mye til før jeg blir kvalm. O.O

 • Genialt skrevet! x'D Digger måten du skriver på! Og jeg er SÅ enig med deg ang neonballemenn. (Genialt navn, forresten)

 • Enig! Og det er ikke det værste! For vet du hva de kaller seg eller? RYTTERE! DE KALLER SEG FAEN MEG SYKKELRYTTERE!!!!!! :O Jeg blir faen meg jævlig forbanna vær gang jeg hører det ordet… Sykkelrytter.. *grøss* det burde faen meg vært et banneord!!! :@ Genialt skrevet, forresten :)

 • HAHAHAH! jeg ler meg nesten ihjel. Jævla genialt innlegg, du er så sjukt flink! xD
  Jeg hater også slike kramperumpetufser. (Altså, neonballemenn) De er fæle, uhyggelige, stygge, forferdelige, og alt som er negativt. Ufyselige. Og jeg skjønner ikke at SYKLING kan være moro. Greit, det går raskere å sykle til butikken istedet for å gå. Men man bruker bare ikke flere timer på å få vrengt på seg den kondomen av en drakt. De neonballemennene ser faen meg ut som om de har ligget i vakum-maskinen. Og så må de også passe på å sikle på seg i hele trynet i tilfelle de faller av, da sklir de mye mykere på asfalten. Stygge, stygge menn..
  Jeg føler med deg.

  /Stine G

 • uff, er helt enig med deg og ; ' p kjempebra skrevet altså ! det er også masse neonballemenn her langt pokkers oppi en dal midt utti huttiheita oppigjenom en smal grusvei.. VELDIG IRRITERENDE ! skremmer liksom livskiten ut av meg når de kommer brått på bakfra -.-'

 • Haha, spuper kul tekst :P Er helt enig med deg om de dustete neonballemenene, de er styge og de er skummle og i tileg er de ekle.

 • Hehe :P Men nå skal jeg skille meg ut litt ; hva er egentlig så farlig at de kaller seg sykkelryttere? De har en hoppy eller kanskje en jobb som er sykling, og de trives med det :P Akkurat som oss . Kanskje de synes vi er teite som sitter oppå en hest i trangsittende busker og rir .. Tror nok man enten digger dette inlegget, ellers så hater man det x'D Pappan min er syklist, og han brenner for det (nesten) .. Eneste hobby han har, og jeg kan godt sjønne at han driver med det ..

 • Haha ! Latterkrampe !
  At folk GIDDER å kjøpe så jævli dyre sykler! HVis de ved en feiltagelse glir på grusen og faller pladask ned i grøfta og knuser sykkelen – og vips ! en formue kastes rett i søppelkassa ! Morsomt :-)

 • JEG HAR KOMENTERT FØR. men. JEG HATER DE JÆVLA FORBASKA NEONBALLEMENNENE, ÅÅÅÅÅ! faen ta dem ! -.-

 • Herregud hva skal jeg si?!
  Jeg forguuuuder skrivemåten, og alt! Meg heller ikke like neonballemenn!
  Du burde sende dette innlegget inn til forskjellige aviser, beste jeg har lest på lenge :D

 • ”Det er ikke kult å rase rundt på en støgg sykkel i en enda støggere neondrakt og tro du er sporty.” Men det som er enda mindre kult er å sitte rundt på støgge hester i støgge neon fargede hodelag og utstyr..

  Jeg sykler selv omlag 1500-3000 km i måneden, hver bidige gang jeg møter på en hest, så sakner jeg ned i god tid, og stopper nærmest opp når jeg møter på hesten. Spør alltid om det går greit, og tilbyr meg å stige av sykkelen i tilfelle hesten skulle bli redd. HVA tror du disse hesterytterne svarer? Ikke takk iallefall, de er bare like dritsure som vanlig og ser rett fram og rir videre uten å si noe. SKJERP DERE HESTERYTTERE, faen så utakknemlige at det ikke er mulig.

  Når du sier at du skvetter sykt av at en syklist kommer bakfra, det er lurt å være litt obs når man går på offentlige veier, og helst ikke gå midt i veien (tar man utgangspunkt i at du gjorde det da). Feks hest uten sko kan også være vanskelig å høre.

  Og det er ikke baller du ser, det er sykkelbukser med padding i skrittet. Da kan det kanskje se ut som noe helt, helt annet ”der nede” ;)
  Syklister bryter heller ingen lover, men benytter seg heller av de fordelene man har som syklist på de norske veier.

  Du bør heller ikke legge deg opp i treningen, å sykle med posete klær for å bli en sterkere rytter? Nei, da snakker du om noe du ikke har peiling på. Ville heller ikke sagt at sykkelen er overpriset. 30 tusen for en sykkel er lite, aner du hvor mye prisen på carbon i dagens marked er?

  Å hakke ned på en av verdens største idrett er en dårlig ide, men når du selv attpåtil driver med den idretten som er sett mest ned på, da banner du virkelig i kirka. Hvorfor har du ikke respekt for andre idretter? Det lurer jeg på.

  SVAR: Åherregud, noen har stått opp med feil bein i dag! :P Ta det med en klype salt :) Setter stor pris på syklister som viser hensyn, men man blir gjerne litt frustrert etter å ha blitt nær påkjørt slik jeg ble da jeg skrev dette for FIRE ÅR SIDEN … Har ingenting imot syklister sålenge de følger trafikkreglene og viser hensyn, slik jeg selv gjør når jeg rir hesten min! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *