Jeg skjelver fremdeles.

Ut på tur, aldri sur. Glad hest, pent vær, koselige turkamerater. Alt var som det skulle være. Det hadde vært en perfekt tur, hadde det bare ikke vært for den fuckings bikkja. Den fuckings bikkja som virkelig satte livet mitt i fare. Den fuckings bikkja som fikk meg til å oppleve en turrytters største skrekk. Den fuckings bikkja med den fuckings uansvarlige eieren. Ja, det går greit med meg, for jeg overlevde.

Jeg hadde nettopp kommet hjem fra Lunde, og dratt i stallen. Carina, moren hennes og jeg la ut på klatretur i Kaxrudskogen. Været var pent, hestene blide og jeg var glad for å endelig sitte på ryggen din min elskede hest etter fem dager.

Vi skrittet opp gjennom terrenget, bortover en smal sti i den tette skogen. Jeg på Batman, Carina på Missy og moren til Carina på Capra. Tre glade ryttere på tur i skogen, helt uvitende om hva som snart skulle skje.

Plutselig skvetter Batman, går fram i trav, opp i rumpa til Capra. Jeg tar lett kontroll, og lurer på hva han skvatt sånn av. Så løper Capra ut. Jeg rekker ikke reagere, for et kvart sekund senere flyr jeg og Batman gjennom den tette granskogen i full gallopp. Trærne er overalt. Det går så fort at jeg ikke ser noenting. Alt jeg ser er trær og tett, tett skog. Jeg er livredd. Jeg har på meg joggebuke og sko uten hæl, jeg sitter og venter på å falle av og dø. Jeg faller ikke av, jeg sitter på en hest med panikk i vill, ukontrollert gallopp gjennom tett, norsk granskog. Langt ifra noen sti, neida. Bare tett i tett med digre grantrær, buskass, steiner og lyng. Jeg rekker ikke tenke, alt går så sykelig fort. Jeg kjenner Batmans bevegelser under meg. Jeg sitter stødig nede i salen. Jeg kjenner han strekke seg for hvert eneste galloppsteg. Kvister treffer meg i ansiktet, føttene mine hektes stadig fast i trærne vi passerer. Jeg hører Carina skrike. Langt borte.

Plutselig forsvinner stien foran meg. Batman stopper. Vi står på et lite stup, en stor stein. Det er et hopp på ca en meter ned i lyngen. Der ligger det noen steiner. Batman er ekstremt anspent, jeg rekker ikke tenke. Jeg hører Carina skrike mer, Batman kaster seg utfor i et eneste digert sprang. Jeg lukker øynene. Det kiler helt sinnsykt i magen, jeg trekkes ned. Så kjenner jeg endelig jord under føttene. Jeg åpner øynene, men jeg har fremdeles en hest mellom beina. Mareritter er enda ikke over. Batman har hoppet ned, landet feil og falt. Han ligger i lyngen. Et øyeblikk tror jeg han er død. Et brukket bein, et hvasomhelst. Dette er slutten, nå skal jeg faen meg dø.

Carina skriker igjen, Batman kaster seg opp og fram og gallopperer igjen. Jeg henger fremdeles på, men forstår knapt hva som skjer. Alt går så utrolig fort, jeg rekker virkelig ikke tenke. Plutselig, der framme, en lysning. Nå har jeg sjansen. Jeg lukker øynene, håper på det beste og tar et skikkelig tak i tøylene og roper STOPP. Batman gjør holdt så bakken skrapes opp under føttene hans. Han bråstopper!

Capra kommer skrittende ut skogen, moren til Carina har falt av. Carina står lenger oppe i skogen, hun er fremdeles på Missy.

Jeg og Batman har altså flydd i full gallopp gjennom et helt sinnsykt terreng med masse store steiner, hull, ujevnheter, grøfter, veltete trestammer og et tett buskas.

Og det er helt utrolig hvor fort alt gikk. Jeg har virkelig aldri galloppert så fort før noensinne i hele mitt åtte år lange hesteliv!

Jeg får roet ned Batman, Carina slutter å skrike, og tro det eller ei, alle kom uskadde fra marerittet! Ingen av hestene hadde så mye som et sår på beina!

Carina skrek etter eieren av hunden, som vi forøvrig ikke så noe til. Men det var en hund som skremte hestene, en løs hund som har stukket fra eieren sin. Den hunden kunne lett vært skyldig i min død.

Kan dere nå være så snille å huske hvor viktig det er med båndtvang? Jeg skjelver fremdeles!

Vi skritter hjem, beina mine er som gelè resten av turen. Batman er skvetten, fremdeles redd. Tankene på hva som kunne skjedd sitter fastklistret i hodet mitt. Det kunne virkelig gått ille.

Vel hjemme rir jeg litt i hallen for å roe nervene. Det er først når jeg skal sale av jeg innser hva vi faktisk har vært igjennom.

Jeg klemmer Batman, og så strømmer tårene på. Camilla er virkelig en god venn.

Jeg har opplevd at hester stikker ut med meg mange ganger før, det er bare å komme seg tilbake i salen, dette er intet unntak. Jeg har absolutt ikke fått hesteskrekk, tvert imot. Jeg stoler på Batman, han er ikke dum. Han har instinkter. Menmen, jeg skulle gjerne vært foruten denne hendelsen, men til tross alt, jeg gleder meg allerede til i morgen, da blir det sannsynligvis gallopptur! :D


Se på dette bildet og tenk deg at du sitter helt hjelpesløs på en seks hundre kilos hest med panikk i full gallopp gjennom tett, tett skog og det eneste som står i hodet på deg er din egen død.

43 thoughts on “Jeg skjelver fremdeles.

 1. Fyttigrisen, uansvarlige eiere! ;o Datt Batman, slik at han ikke sto på alle fire liksom? :'o Stakkars deg, og stakkars Batman. ://

 2. Å herregud… Forferdelig historie…
  Men bra at alle kom uskadd fra det =)
  Dumme HUND !!!! :@

 3. Så utrolig skummelt! Kan ikke tenke meg hvordan du har hatt det! Det er vell ikke fuckings hund, det er fuckings eier, som tydeligvis ikke har hørt om båndtvang. Håper du har det bedre nå :)

 4. Omg, jeg har opplevd noe likt, bare ikke i en tett skog ;o
  Tragiske bikkje eiere som skal ha seg hund og ikke passer ordentlig på den : @

  Men bra at dere klarte dere fint da : )

 5. Jeg har også opplevd noe lignende, bare at det var et jævla ekkorn og ikke en hund.. Også var det ikke tett skog da, det var en ganske bred grusvei. Jeg skjønner ikke at du klarte å beholde roen. Når det skjer med meg, setter jeg meg opp igjen (hvis jeg kommer meg på xD) og kommer meg hjem i stallen fortest mulig, setter hesten på boksen, steller den og drar hjem til senga mi for å tenke.. Men for min del så kan jeg si at jeg ikke vil ri han lenger, det kan ikke du så lett gjøre, for han er jo din hest.
  Håper du ikke får oppleve dette igjen av en så alvorlig grad :S

 6. Jeg ble ganske skjwlven jeg også da jeg leste dette, milde himmel ! Og det sier jo litt om deg og din ridekompetanse at du hele tiden klarte å holde deg på. Men ….det aller verste er jenta mi at dette faktisk k a n skje igjen. Det behøver ikke være en hund …det kan være et ekorn eller hva som helst som utløser det, men dette k a n altså skje igjen og vi får bare håpe at dersom det skjer, så er dere like heldige da som nå. Batman er absolutt ikke som Belinda om du skjønner. Jeg er uansett megaglad for at det gikk så bra som det tross alt gjorde den ville ferden tatt i betraktning.
  Utrolig godt skrevet/beskrevet selv om jeg heldigvis ikke fullt ut kan forestille meg det.
  Åsså er du faktisk ganske flink til å ri også, det har du fått et bevis for i dag. Men det må ha vært helt helt jævlig å oppleve det mens det stod på og reaksjonen kommer etterpå ja – det er klart. Take care !!!! Er så glad i deg Matildemin.

  Varm moseklem fra en skjelven mamma.

 7. Oj! ö Båndtvangen gikk over igår, men likevel UANSVARLIGE **** ***** **** **** **** hundeeier! :@

 8. Jeg har opplevd noe lignende. På fjordingen Ramona. Vi red på tur i halvmørket da vi møtte på en traver(det var lyst nok til å se hesten på lang avstand!), den gikk heldigvis ikke løs ellernoe, men med vogn. Vi passerte traveren, men så fant hun ut hvor skummelt det var, og bråsnudde og red full galopp hjem! Mellom skog, grusveier og en stor, bred bilvei! Jeg klarte ikke stoppe henne, hun var altfor sterk, og hun stoppet ikke før vi var hjemme, og det var en ganske lang strekning!!

 9. ÅHERREGUD, DET SKULLE FAEN MEG IKKE VÆRT LOV MED HUNDER I DEN SKOGEN -.- JÆVLA FUCKINGS UANSVARLIGE HUNDEIER! BÅNDTVANG SKULLE HUN/HAN HA TENKT PÅ JA! -.-'

 10. Herregud. o.o Jeg synes det er helt greit å slippe løs hunden i skogen, jeg gjør det selv, men seriøst da skal du ha KONTROLL over hunden din! Ikke slipp løs en hund som ikke hører på deg! Idiotiske hundeeier. Tren opp hunden din, liksom! Utrolig at ingen ble skadet. Det hørtes ut som den skrekkfilmen jo. o.o Er så glad for at alt går bra med alle tre ryttere og hestene. Jeg sitter og skjelver selv nå jo. o.o

 11. :O jeg skjelver jeg også nå Oo FAEN så skummelt! jeg HATER eiere som ikke kan ha hundene sine i bånd >_<

 12. Nå var du jammen heldig.. ;s Jeg kan gå med min hund løs, men vet jeg om det er fare for hester i område, lar jeg han gå ved siden av meg eller i BÅND. Ja, jeg vet det er båndtvang, men la meg ordne med meg selv. Enig med Pernille. Men samtidig, ville jeg ikke ksyldt på hunden, det er EIEREN sin skyld! Hunden kunne jo ikke vite noe, eierenmå kjenne hunden, ha kontroll på den og slkt FØR enn slipper den løs. Basta bom. Kanskje hunden ble redd å? Tre gigadyr som får panikk for den, og den skjønner ikke hvorfor? Jeg syns det er uansett feil å skylde på hunden fult og holdig, JA det var DEN som skremte hestene, men pga. EIEREN. Fuckings eier, burde aldri hatt hund. Kontroll er vist ikke så kjent som enn trodde…

  SVAR: Bikkja løp mellom beina til hestene, det er derfor jeg ble sint på den. Og eiern så vi jo aldri noe til, og ja, jeg er fly forbanna på den uansvarlige eieren, men det var likevel den dumme bikkja som skremte opp Capra. Ja, det er HELT idiotisk å ha hunden sin løs når man ikke har kontroll på den, men det er ikke så lett å være sint på en eier vi ikke engang så. Jaja, drittbikkje og dritteier.

 13. Huff ! Eieren der burde virkelig skamme seg ! Det er jo ikke hunden sin feil, for det kan jo godt hende at eieren har blitt sint på hunden for at den ikke hørte etter, og så spang han bare. Men det er jo bra at det gikk helt fint med dere da! :)

 14. Pokker, innleggget ditt fikk meg til å skjelve! Seriøst, herregud, jeg fikk sjokk! Men jeg er VELDIG glad at ingen ble skadet. Jeg kan forestille meg det, og det ser ikke bra ut! dæven, den eieren kan gå til *bIIIP* . -.-'''

 15. Oi! Herregud, så mye skummelt på en dag! Det er helt sinnsykt viktig at folk må passe på hundene sine i områder de vet at det er hester. Mange hester er LIVREDDE for hunder, katter og andre smådyr, og Batman er kanskje er slikt tilfelle. Vel uansett, så kjempebra at ingen ble skadet! Det skjedde noe lignende med søstra mi og ponnien min i vinter. Hun gallopperte på ridebanen som var full av snø. Plutselig skled Funi, og landet oppå foten hennes. Han lå helt stille, og alle trodde noe hadde skjedd, men til slutt reiste han seg. Ikke noe alvårlig hadde skjedd, bortsett fra at Funi hadde hovnet opp på venstre forben.n Søstra mi var helvigvis ikke kommet til skade hun heller. : ) Men ikke mange klarer å holde seg på en stor og tung hest i full galopp gjennom skogen med masse greiner og trrær overalt. Det er virkelig dyktig gjort! :D Jeg elsker bloggen din. <3

 16. Herregud, kjempe skummelt! Helt utrolig at det gikk bra, og at ingen en gang fikk et sår. Men det var jo veldig bra, og det er supert at du gleder deg til galopptur i morgen, det er mange som får rideskrekk bare av at hesten løper ut i ridehuset en gang liksom… Men kjempe bra blogg som vanlig, du skrev så det ble veldig spennende å lese det, samtidig som historien i seg selv var spennende :)

 17. Fy faen. . . Fy faen . . . ÅH. Det jeg faktisk la merke til mest i denne bloggen er hva for en fantastisk hest du har! Han bryr seg VIRKELIG om dere. Og HERREGUD så uansvarlig. Og HERREGUD, så heldig. Du er helt jævelig flink til å igjenfortelle, for jeg ble redd og stresset av denne teksten. Faen, så skummelt. Jeg er så glad for at det gikk bra, tho jeg ikke kjenner deg. Cx Jævla hundeeier. *KOS*

 18. Virker som akkurat det som skjedde med meg/lotto og miriam/nigard en gang. begge hestene snudde på flekken, og BEINA igjennom gjørma, busker og kratt, glad jeg hadde hack da og ikke grime xD

 19. Åh herregud! Ehehe, kan ikke si turskrekken min blir spesielt mindre nå… Og i Ekebergparken er det jo fullt av hunder og det er ikke alle som gidder å bry seg om båndtvangen :S Men men. Så utrolig ekkelt, herregud… Men Matilde, du er så sykt flink, at du klarte å holde deg på og holde roen, WOW! Blir helt imponert, jeg.

 20. Huff, det må ha vært skummelt! Høres i hvert fall ut som du klarte å beholde roen ganske bra, men jeg hadde blitt dødsredd i en slik situasjon… Huff, hundeeierne burde ta mer ansvar og huske på at skogen også blir brukt av andre dyr… Men, folkens, det kan godt hende at det hele var et uhell, hunden kan for eksempel ha slitt seg løs, eller den kan ha en uansvarlig eier som bare lar den gå løs. Jeg vil ikke lage bråk, bare minne om å ikke trekke forhastedede konklusjoner – eller i denne sammenhengen å ikke skue hunden på hårene.

 21. Huff! Jeg må virkelig si det virker som du takler dette bra! Og det er bra!! Har selv vært vitne til flere skummle opplevelser på hest "med" hund, også på sykkel ;S Har også nesten blitt påkjørt av en traktor hvorav ponnien jeg ridde ikke var helt trygg, kun 4 år, hun fikk panikk og traktoren gasset bare mer på, han ledde når han kjørte forbi, hekkans j**** uforsiktige mennesker som finnes, de tar ikke ansvar for en dritt!!

 22. O hærre guuud!!! :OO Leser jeg rett eller mener du VIRKLIG at du har vert døden næær ?! :O:O

 23. Herregud! ;@ Selv om det ikke er båndtvang nå, så kan jo ikke alle slippe hundene deres! Blir arg -.-''

 24. Godt å høre at det gikk bra.
  Hvordan vet du det var en hund? Hester kan løpe ut av andre ting en hunder.

  SVAR: Hva med å lese teksten? Bikkja kom løpende inn i beina på hestene, vi den. Vi har øyne. Derfor vet vi at det var en hund. Jeg hadde aldri lagt skylda på en hundeeier dersom jeg ikke hadde vært hundre prosent sikker på at det faktisk var en hund og ikke et rådyr eller en løve, for den saks skyld.

 25. Fy søren så ille! Og jeg vet hva du mener, for har opplevd akkurat det samme! Det er skikkelig skremmende, men heldigvis gikk det bra med meg også! Et blodig kne og en meget redd hest, pga en j*** jakt bikkje.. Jaja, det gikk ivertifall bra :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *