Første økt på utebanen.

I dag var jeg igjen i stallen, men denne gangen ble det hverken tur eller hall på oss, for det eksiterer nemlig en utebane på Stall Aschehoug. Hverken jeg eller Batman stortrives i hallen, og jeg har knapt fått ham til å fatte gallopp inni der, så det var spennende å se hvordan han ville gå for meg på utebanen, som ligger like ved siden av et stort skogsbeite med fremmede hester og rare lyder på. Men jeg hadde ingenting å bekymre meg for, for gampen var helt fantastisk!

Vi brukte halvannen time på å pusse og stelle hestene ved containeren idag. Jeg gredde skikkelig gjennom manen og halen til Batman, og en del ShowSheen og børsting senere, kunne hesten min lett kalles vakker. All man på høyre side og skinnende blank pels, høyt løftet hode og kraftig nakke, der har du Batman! Lisa skulle ri Lotto på hack idag, ettersom det visstnok var forbudt å ri i grime, slik vi har pleid å gjøre med Lotto. Maria, søstera mi, som eier Lotto, er forresten i Spania, og derfor er det Lisa som tar Lotto.

Batman sto helt rolig hele tiden mens han ble dullet med, og det å sale opp gikk også problemfritt. Absolutt ingen problemer med bittet idag heller.

Så klatret vi opp og begynte å skritte opp mot utebanen med Line som fotograf. Batman skvatt noe innmari her for noen dager siden og jeg fikk meg en ufrivillig flytur uti åkeren grunnet en av hestene på beitet ved siden av som kom i gallopp for å hilse på. Men denne gangen var han bare litt kikkete, men jeg fikk roet ham. Fremskritt!

Vel fremme på utebanen skrittet vi rundt, og jeg lot Batman gå litt i helene på Lotto i begynnelsen. Han var kikkete og litt stressa i begynnelsen, men vendte seg snart til de nye omgivelsene. Vi travet litt, Batman vrangstilte seg litt fordi det var så mye å kikke på rundt ham, men det gikk bedre etterhvert. God fremdrift hadde han også. Dessuten var han utrolig selvstendig idag! Han gikk dit jeg ville, helt uavhengig av hva Lisa og Lotto drev med. Fremskritt der også!

Etter litt jobbing gikk han pent i traven, og da tenkte jeg å prøve på en galloppfatning. Han har ikke villet fatte på sjenkel i ridehallen, så det var være interessant å se. Men vet du hva? Idet jeg gir ham beskjed, går Batman over i en korrekt venstregallopp! Herlig! Jeg er enda ikke blitt vant med de gigantiske stegene, men fysøren så deilig det er å sitte på! Han har virkelig DIGER gallopp!¨

Så trener vi litt galloppfatninger, og de neste minuttene er bare ros, stolt Batman og glisende Matilde. Hesten gjør virkelig fremskritt! Det blir et par gledesbukk også, men det tålet vi. Stakkaren er jo bare fem år gammel, og et bukk her og der dør man ikke av. Jeg for min del bare lo, virket jo bare som et enormt galloppsteg. Haha.

Vi travet også litt over bommer, og det gikk bra det og. Så travet vi over en kavalett på tjue cm, og det var heller ikke noe problem. Neste år starter vi 150 cm sprang! Hahahah, neida. Men det blir nok litt bomarbeid på oss. Så skritter vi ut, tar enda flere bilder og dalter tilbake til stallen. Jeg smiler fra øre til øre, herregud for en perfekt dag! Først kommer jeg inn på Norges beste vidregående, og så er Batman superflink. Jeg saler av og gir ham mat, børster, koser og duller lenge før jeg setter ham ut. Jeg leier ham bort til vannet og lar han drikke litt, før jeg tar av grima. Det første Batman gjør er å løpe ned til kjæresten sin, Sintra. Så søtt! Frieser og Shagaya Araber liksom. Aww.

Mamma skal hente meg litt senere, så vi har god tid. Da tar vi med ponnien til Line, Ivory, opp til utebanen, tar litt bilder, leier over et hinder og har det gøy. Lisa og jeg prøver oss også som spranghester, og jeg ender opp med et riv og to refuseringer. Haha, ingen spranghest i meg ihvertfall, men moro var det!

Så tusler vi ned til stallen igjen, og så henter mamma meg. Nok en herlig dag på Stall Aschehoug med superkoselige folk og fantastiske hester vel overstått. Vi kjører Lisa hjem, før vi setter kursen hjemover.

Tusen takk for en super dag, Lisa og Line!


Aw, Batman og Sintra sto sammen da jeg kom.


Og da var vi klare!


Lisa og Lotto og meg og Batman bak.


Hihi, stor svart og liten flekkete.


Uti denne åkern fikk jeg meg en ufrvillig gallopptur her om dagen.


Skritte rundt sammen, slik at Batman blir trygg på det nye stedet.


Haha, her så han liten ut.


Nei, vi bare traver ned fotografen vi ..


Gallopp på langsiden, sitsen min må jobbes med, herregud.


Hahaha, SPRANG! xD


Sjekk stegene!


Gallopp på sporet.


Det ble en god del ros ja.


Dette er et helt vanlig galloppsteg, ikke et bukk. Store bevegelser sa du?


Dette derimot, er et vaskeete bukkesprang. Haha, det var faktisk gøy. Gampen har mye energiiiii.


Se så vakker han er daa! Jeg sitter i topunktsits for å hjelpe ham framover, forresten.


Jeg elsket dette bildet, se så fin han er!


Hihi, to fornøyde ryttere på hver sin superflinke hest!


Haha, Lotto viser seg fra sin beste side.


Og Batman også.


Nydelige Ivory! Ponnien til Line.


Ivory og Line.


Haha, sånn skal det gjøres, Ivy!


Hihi, Ivory er flink!


Og det er Lisa også! xD


Neeida, ikke høyt over i det hele tatt. Denne gangen gikk det bra, men ..


.. her skjedde det noe feil. Jeg LANDET SÅNN HER OVER BOMMEN. Takk gud for at jeg ikke er mann! XD


Lisa, åkeren og uværet. Lisa hater uværet.34 thoughts on “Første økt på utebanen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *