Da jeg prøvde Per.

Klokka kvart på tre presis står jeg klar utenfor huset iført rideklær og med kamerabag over skuldra. Pappa og Maria kommer og henter meg. I dag skulle jeg prøveri en åtte år gammel kaldblodstraver ved navn Per Blesen. En nydelig, svart vallakk med hvitt bles som sto et sted langt utti ingensteder kalt Degernes. Det ligger i nærheten av Mysen eller noe. Gud vet hvor. Det var mange jorder der ihvertfall.

Bilturen går greit, og da vi endelig er framme er det første vi får øye på en flott, svart hest med tjukt hovskjegg på føttene. Vi løper bort og hilser på, før vi leier Per inn og begynner å sale opp. Han ser ut til å være kjempesnill å holde på med fra bakken, finner seg i alt og er kjempesnill med både stramming av gjordt og bitt.

Så bærer det ut på tunet og jeg stiger opp. Ettersom de ikke hadde ridebane eller liknende, begynner jeg å skritte litt bortover veien. Jeg merker straks at denne karen har litt mer fremdrift enn diverse Alfonser og Belindaer. Vi traver litt, og det går forsåvidt greit. Så snur vi og rir tilbake, og fortsetter bortover den andre veien. Det blåser veldig, men det ser ikke ut til å være noe stort problem. Så traver vi opp en bakke, gud så herlig det er å kjenne en hest ta i skikkelig i traven! Så kommer vi til en rett strekning der jeg bestemmer meg for å prøve å galloppere litt. Jeg får ikke helt til noen skikkelig fatning, ettersom jeg sitter i en veldig uvant sal på en ukjent hest, og da vi endelig forstår hverandre blir det noe småtull fra hans side. Hesten er ikke blitt ridd på fjorten dager, og det sier jo litt.

Vi skritter tilbake etter et litt mislykket forsøk på gallopp, og prøver på nytt opp en bakke der de andre venter på toppen. Det blir en rar blanding av trav og gallopp, før han endelig fatter. Det blir et par meter gallopp før vi må bremse, og det å stoppe når man endelig får løpe er ikke så veldig populært. Det blir litt bøll igjen, før vi skritter tilbake til stallen.

Jeg kommer meg helskinnet av hesten, og selvom det ble et par ufrivillige steil på meg, har jeg ihvertfall fått et greit inntrykk av hva slags hest dette er.

Og det er nok ikke noe for meg. Jeg er pysete, og liker rolige hester som er ganske kalde i hodet. Selvom jeg har ridd i ni år er jeg ikke særlig erfaren, og det er litt kjipt. Han var nydelig, og vil passe perfekt med en bedre rytter, for han var virkelig en fantastisk hest! Kosete og oppmerksomhettssyk, følsom og snill. Kjempegrei å håndtere fra bakken og finner seg i alt. Men ett hakk for livlig for meg. Men jeg var også en anelse for lang for ham, og da går det nok ikke. Har så lange bein, og vil ha en hest der sjenklene ligger riktig, altså, ikke henger en halv meter under hestens buk.

Håper han får et godt hjem snart, for det fortjener han virkelig!

Jakten på drømmehesten fortsetter, og nå kom det tydelig fram hvor teit det er å være langbeint, for når en kaldblodstraver som har gått som hingst til han var 6 og er ca 150 i manken er altfor lite, begynner det å bli litt vrient å være meg.

Vil nå prøve å få tak i frieserfolka som aldri tar telefonen, så får vi se hvordan det går!


I bilen


Vi nærmer oss!


Første møte


Og vi rir ut. Hendene mine er rare fordi jeg driver å fikser tøylene.


Nydelige dyret!


Taha :3


Trav opp en bakke


Full fart!


Gallopp :D


Her kommer vi liksom :3


Teit sits, uvant sal.


Elendig sits, men her ser dere hva jeg mener med for lange bein.


Jeg ser mongo ut, men se på pene dyret! :|


På vei hjem, tatt gjennom frontruta.

26 thoughts on “Da jeg prøvde Per.

 1. Virkelig vakker hest, herremin! Synd dere ikke passet sammen, lykke til videre med letingen etter drømmehesten! :-)

 2. Kjendis i hjembyen min, lite tøft eller? Får håpe du finner noen andre interessante hester her ute….:-)

 3. Kanskje han er noe for meg da, siden han er litt sprek :)
  hmm, uansett. Det var dumt at han ikke var din type hest. Lykke til vidre da!

 4. Nydelig hest da. Dumt han ikke passet deg. Men du finner nok hesten i ditt liv snart. Fortsett jakten på drømmehesten! FIne bilder da. :3

 5. Agreed with pørni. (Pernille) Kaller alle som heter pernille for pørni. Kallenavn på ei pernille iklassa mi. :)

 6. Så dumt at det ikke var noe for deg.
  Travere er jo kjent for å være ganske stri og dum i galoppen. Familien har jo en x-varmblodstraver. Da vi fikk henne kunne hun nesten ikke galoppere og var helt gæærn. Men det gjelder bare å trene på galopp osv.
  Lykke til videre med letingen, og nydelig hest forresten :-)

 7. uf… ikke kult med hest som bøller…. Sier are "good luck" med å finne drømme hesten!:D BTW, Friesere er utrolig nyderige, og hvis du kjøper en, vil du nok få noen utrolige bilder!:D og og …. du tar kjempe fine bilder:D

 8. Per er jo bare helt skjønn da :) Jeg vet at du har fått en stor, svart en. Som heter Battemannen :) Men, per er fortsatt nydeli^^

 9. Per står på Søndre aas gård nå :D bare å komme å hilse på han. :D vi kjøpte han.

 10. Hei, vil bare si at en x-klassevenninne av meg kjøpte Per Blesen, om du vil vite hvordan han har det og vil se bilder kan du søke opp navnet hennes på facebook.
  Elise Christina Franksdotter heter hun :) Han har blitt kjempefin og de er et utrolig team ^^

 11. ÅÅH det er jo Peregutten min!! Eide han i 3-4 år, men han fikk ikke all den tiden han fortjente dessverre.. Veldig trist han har blitt kasteball nå, han er virkelig den beste hesten jeg har vært borti! Men ikke rart han tullet med deg – ikke er han vandt med bitt og sal, men han kunne også steile og bukke på kommando, så ble sikkert bare litt usikker på signalene dine ;) åh som jeg savner den fineste gutten i verden!

  SVAR: Ja jeg synes også det er kjempetrist, dere to var fantastiske sammen! Han er nok en nydelig hest i de rette hender, og han viste tydelig ubehag ovenfor bittet den gangen, ja .. Da han ble skremt av et bål så reiste han seg. Håper han får et godt hjem til slutt, det siste jeg hørte var at han ikke fungerte i rideskolen på Søndre Aas Gård og fikk behandlet en skade der.

 12. Per har det helt supert nå, står på Stall Prinsdal og har gjort det helt siden Søndre Aas dessverre måtte selge ham videre for fem år siden. Kasteball er han ikke, og ikke skal han bli det heller :D Fortsatt våken og livlig, men en super hest!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *