Våte marsvin, cookies og oversvømmelse.

Klokka er ni og Matilde Brandt løper over gulvet for å få slått av den forskrekkelige vekkeklokka som befinner seg på skrivebordet i andre enden av rommet. Det er søndag og Matildes store ryddedag. Det vil si å rydde rommet, totalrens av marsvinburet med kanin oppi og prøve å tilbringe mindre enn ti timer på PC’en. Jeg er allerede flere timer over. Igjen.

Det har skjedd mye denne uka, og det kommer til å skje enda mer i uka som kommer. På onsdag, uka som var, begynte vel egentlig kaoset. Jeg gadd aldri gå og legge meg. Jeg satt faktisk oppe hele natta før jeg gikk i dusjen ved daggry for så å komme meg på skolen. Det var ikke særlig smart, så hele skoledagen på torsdag gikk med til å desperat prøve å holde seg våken. Jeg sovna vel nærmere femti ganger. I siste time, IKT’en, hadde vi om fotografering og faen så flaut det var å sitte der å kunne mer enn hva lærern babla om uten å tørre å si en drit. Det er så typisk meg. Da vi lærte om det gylne snitt sovna jeg og sov i en hel klokketime! Forhåpentligvis var det ikke så mange som så det. Ehe.

Da jeg kom hjem hadde jeg skrekkelig vondt i beina etter å ha gått uten hvile, minimalt med mat og drikke i to dager. Da jeg kom hjem i femtiden sovna jeg fult påkledd oppå dyna med Darling i fanget. Smart, Darling ble gående fritt rundt på rommet mitt uten tilsyn i tre timer. Heldigvis er kanina renslig og klarte å holde seg til lillesøs omsider banket på og plasserte Darling i buret. Jeg sov slik hele natta og våknet med et sjokk neste morgen. Jeg skulle bare kose med Darling i noen minutter, og nå skulle jeg rett tilbake på skolen! Jeg tusla ned til bussen og kom meg på skolen.

Senere dro jeg i stallen og red en herlig tur på Belinda. Lørdagen var jeg i stallen hele dagen, hadde både Blidur og Belinda og red begge to. Blidur var super, den hesten er bare helskjønn! Utslitt trasket jeg hjemover i nitiden før jeg ble sittend epå PC’en litt utover natta, før jeg omsider gikk og la meg.

Så er vi tilbake på idag.

Siden pappa er i Kina, var det bare Heidi, Emilie, Maria og jeg som spiste frokost sammen idag. Søndagsmorgener er alltid koselige, og jeg klarte faktisk å spise ganske mye uten å bli kvalm. Hurra for meg! Så er det på tide å rense marsvinburet. Emilie hjelper meg med å bære den svære bunnen ned trappa og ut, vi løfter den ned i søppelkassa og plutselig blir den sittende bom fast. Faen. Jeg som ikke eier muskler får den selvsagt ikke opp, uansett hvor mye jeg prøver. Nytteløst. Så kommer Emilie og med EN arm løfter hun hele greia ut av søppelkassa. Jeg mumler noen banneord og takker for hjelpen før jeg bærer bunnen ned i kjellern. Den skumle, edderkoppmyldrende kjelleren som ikke er vaske tpå åtti år. Jeg renser buret og da jeg skal helle ut alt vannet skaper jeg en liten oversvømmelse på gulvet. Jeg tripper unna vannet som strømmer utobver for å unngå våte føtter, og håper intenst at vannet vil trekke seg tilbake. Så bærer jeg bunnen opp og møblerer buret med miljøstrø, stubber, matskåler, vannflasker, knaskepinner, mineralsteiner og høy før jeg bestemmer meg for å bade marsvina.

Jeg tar dem med inn på badet og inn i dusjen og gir dem en varm og deilig dusj og hårvask hver. Luna, som forresten venter unger, synes deter kjempedeilig og legger seg ned så magen flyter utover. Det er jo den aller første dusjen henne si hele hennes liv. Søte Luna! Neste offer er Whitty som må holdes fast. Whitty er veldig følsom og liker ikke å bli våt, så jeg ender opp med å måtte holde henne. Med to supersøte marsvin innsurra i hvert sitt håndkle går jeg tilbake på rommet mitt før det blir kloklipp og ørerens på alle mann. Darling, som lurer på hva de sjampluktende marsvinene har vært igjennom, ligger helt rolig på ryggen og slapper av mens jeg klipper hennes altfor lange klør. Verdens beste kanin!

Så rydder jeg i dyretinga og finner et genialt system for fÅ´r, høy, vitaminer og annet utstyr. Ble skikkelig ryddig og pent! Legger ved et par bilder fra dagen, blir fremdeles superglad for respons!


Creds til Heidi for digg frokost!


DEN SITTER FAST!!!!!!!


Spyling av bur i skummel kjeller.


Oversvømmelse! :0


Som sagt; Det har ikke vært vaska her på 80 år. SER DU EDDERKOPPEN? :0


Darling venter på at huset skal komme tilbake xD


Luna aner ikke hva hun har i vente.


Luna møter vann utenfor munnen for første gang.


Luna med sjampo, dakaj dyret!


Luna har ikke vært så våt siden hun var i magen til moren sin :P


Luna i håndkle


Neste offer: Whitty


Whitty bades


“SLIPP MEG UUUUUT!”


Whitty goes vått piggsvin.


Søtingene minee!


Cookie-baking


Cookiepose ..


.. og egg ..


.. Blir nam-gugge :D


Nam-gugge blir til sjokoladeklatter


Som blir til deilige cookies.


Som smaker utrolig godt med melk til :D


Marsvinenes vitaminer og småting.


Høy!


Min geniale løsning for oppbevaring av fôr.


Marsvinhjørnet


Her skal Luna føde :P


Darling ber kveldsbønn XD Haha, søteste ninen :P22 thoughts on “Våte marsvin, cookies og oversvømmelse.”

 • Omg, såå søte bilder! Begynte seriøst og le da du stod der bli og fornøyd med ett halvt kanin(og marsvin) bur stappet nedi søplekassen, og at den i tilleg satt fast! Også DEN geniale fÅ´rløsningen! *misunne*

  ..og forresten, så skulle det vært ulovlig og friste folk med cookies på den måten! :’C <3

 • Haha:P Du assa.. du må begynne å tvinge deg selv i seng. er ikke bra å snu på døgnet hele tiden:) Du får begynne å løfte marsvin for å få mer muskler i armene slik at du får opp buret neste gang;D

 • HERREGUD SÅ… SŘTE VÅ…TE MARSVIN ER! :3 Jeg vil haaa! Ogog cookisene så kjempegode ut! Bortsett fra melka da. MELK ER ņSJ OG VIL ALLTID FORBLI ņSJ. :C

  faen nå fikk jeg jævelig lyst på cookies!! Minn meg på å kjøpe en sånn pose i morra! xD

 • Haha, genialt :-D Det er dumt man ikke kan bade hamstere på samme måte. Menmen, han bader i Chincilla-sand. Uansett.. Kjempe kul blogg igjen, med nydelige bilder! :-D

 • Nemmen, så søte bilder du har tatt Matilde ;o Du frista meg kjempe mye med de cookisene. Men jeg synest du er en kjempe flink blogger! Leser de hver dag ! :-DD Kan man bade kaniner på samme måte ? : )

 • Hahaha, så søte alle sammen er! Men herregud, nå fikk jeg lyst på cookies. Eller brownies, whatever, en av dem! Så kom jeg ikke på noe mer å si, enn at jeg har veldig lyst på et dyr *ingen mening* O_O

 • Nåmmen! Våte kjæledyr er utrolig søtt! Nils (hunden min) blir bare helt baby og hjelpesløs når han blir dusja.. Skikkelig fornærmet! xD Morsomme og fine bilder, alltid morsomt å lese bloggen din ^^ ;D

 • EVIG bra tekst og bilder !
  Du er skikkelig flink til å ta bilder og til å skrive !
  :D:D
  Er innom sia mange ganger om dagen for å skjekke om du har lagt ut nye bilder eller blogga ! Siden din er nr 1. på lista ! :D

 • En ting er helt sikkert – og det er at Luna IKKE skal føde ! Det er bare ikke mulig uten en hann i buret er det vel ? Faren til Lunas unge ble levert før den lille gutten ble født. Og den lille gutten til Luna var ute av huset her før han ble kjønnsmoden så han har ikke parret sin egen mor.

  Dersom Luna virker veldig tykk kan det være væskeansamling eller noe – altså hun kan være syk.Vanncyste eller noe sånt.Ta henne med til dyrlegen !

  Bloggen var kjempebra …bortsett fra at du glemte poseringsbilder av marsvina damene etterat de var ferdig stelt og tørre og fine !!!

  Men det bildet der de var inntullet i håndklede var ekstra søtt da ! Klem !!!

 • Nydelige bilder! Høhø xD Klokken er 1.26, og jeg får ikke sove! Derfor.. Måtte jeg bare inn hit. Jeg har vansker for å holde emg når jeg får latterkrampe av de "berømte" bildekommentarene dine!! Slemming, du er så slem du? Må du alltid nødt og ha med deg det kamraet? Friste oss andre med Cookies? xD

 • Aww! så søte marsvin! :D har utrolig lyst på kanin eller marsvin, eller noe dyr x) <3

 • åå, diggbare bilder ! :D <3
  Bloggen din er bare best! det første jeg gjør når jeg sjekker siden din ( som jeg gjør hver dag) er å gå rett på bloggen å se om du har skrevet noe nytt :D <3 Elsker elsker elsker virkelig bloggen din! ^^,
  Stå på (:

 • Nåh. Søte, våte marsvin:D og de cookiesene så gode ut. Jeg skal prøve å finne en oppskrift på de der UTEN pose. Haha:D Way to go… Digger bloggen din:) Du er best!

 • ARG! Hvorfor må du friste meg med deilige cookies :O Aww, så nydelige marsvin! Jeg vil også ha marsvin, selvom jeg har nok med 2 hester, 2 kaniner og en pusekatt xD Darling er også nydelig da <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *